פרד רוזנר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
פרד רוזנר
Fred Rosner
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 3 באוקטובר 1935 (בן 88)
ברלין, גרמניה
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה ישיבה יוניברסיטי, בית הספר לרפואה ע"ש אלברט איינשטיין
מעסיק אוניברסיטת ניו יורק, ישיבה יוניברסיטי, Icahn School of Medicine at Mount Sinai עריכת הנתון בוויקינתונים
השקפה דתית יהדות אורתודוקסית עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פרד רוזנראנגלית: Fred Rosner; נולד ב-3 באוקטובר 1935) הוא רופא יהודי-אמריקאי יליד גרמניה. פרופסור לרפואה בבית הספר לרפואה במאונט סיני, ומנהל המחלקה לרפואה במרכז בית החולים קווינס. יו"ר הוועדה לאתיקה רפואית של מדינת ניו יורק. מומחה לאתיקה רפואית יהודית, לרפואה והלכה ולכתבי הרפואה של הרמב"ם.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוזנר נולד וגדל בברלין, גרמניה. בגיל שלוש, הוא ואחיו היו על סירות הקינדר-טרנספורט האחרונות לבריטניה. לאחר סיום מלחמת העולם השנייה היגר לארצות הברית והיה סטודנט לתואר ראשון בישיבה יוניברסיטי. הוסמך לתואר דוקטור במכללה לרפואה של אלברט איינשטיין, וסיים את לימודי התואר הראשון בשנת 1959.

פרסים והוקרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוזנר הוא דיפלומט של המועצה האמריקאית לרפואה פנימית ומוסמך על ידי המועצה בהמטולוגיה. בין פרסיו הרבים ניתן למנות את פרס איזק הייס, MD, של איגוד הרפואה האמריקני, ואת פרס MD עבור ג'ון בל, "מנהיגות באתיקה ומקצועיות"; פרס הזיכרון של ברנרד רוול מטעם עמותת בוגרי מכללות הישיבה על "הישגים מכובדים באמנויות ומדעים;" ופרס לורנס ד'רדווי למצוינות בכתיבה רפואית מטעם האגודה הרפואית בניו יורק.

ספריו ומאמריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוזנר פרסם שמונה ספרים על אתיקה רפואית יהודית, כולל רפואה מודרנית ואתיקה יהודית (Ktav, 1991); רפואה ומשפט יהודי I, II ו-III (ג'ייסון ארונסון, 1990 ו-1993); חלוצי האתיקה הרפואית היהודית (ג'ייסון ארונסון, 1997); ואתיקה ביו-רפואית ומשפט יהודי (Ktav, 2001). הוא גם תרגם את שבעת הכרכים של האנציקלופדיה ההלכתית רפואית מעברית לאנגלית כאנציקלופדיה לאתיקה רפואית יהודית.

ספריו האחרים כוללים: תרגום לאנגלית לעבודת העיון הקלאסית של יוליוס פרוס, רפואה מקראית ותלמודית (הודפסה מחדש ב-1993); והאנציקלופדיה לרפואה במקרא ובתלמוד (ג'ייסון ארונסון, 2000). הוא גם המתרגם והעורך של כתבי הרפואה של הרמב"ם (שבעה כרכים בהוצאת המכון לחקר הרמב"ם, חיפה); אנציקלופדיה רפואית של הרמב"ם (ג'ייסון ארונסון, 1998); ומורשתו הרפואית של הרמב"ם (1998).

הוא פרסם גם כמעט 800 מאמרים ו-39 פרקים בספרים על כל ההיבטים של האתיקה הרפואית היהודית וההיסטוריה הרפואית היהודית, ועל נושאים רבים הקשורים להמטולוגיה המיוחדת שלו, כולל לוקמיה ואנמיה, אימונולוגיה ורפואה כללית.

רוזנר הוא סמכות ידועה ברחבי העולם בנושא אתיקה רפואית, לאחר שהרצה רבות בנושא אתיקה רפואית יהודית ברחבי ארצות הברית ושימש כפרופסור אורח או כמרצה בישראל, אנגליה, צרפת, גרמניה, מקסיקו, קנדה, הולנד, דרום אפריקה, ניו זילנד ואוסטרליה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]