קוברה יורקת שחורת-צוואר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןקוברה יורקת שחורת-צוואר
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
תת־סדרה: נחשים
משפחה: פתניים
סוג: קוברה
מין: קוברה יורקת שחורת-צוואר
שם מדעי
Naja nigricollis
הלוול, 1857
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קוברה יורקת שחורת-צוואר (שם מדעי: Naja nigricollis; לפי האקדמיה: קוֹבְּרָה יוֹרֶקֶת) היא מין קוברה יורקת הנפוצה באפריקה ובעלת ראש וצוואר שחורים.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אורכה של הקוברה 1.2-2.2 מטר ולפעמים גם יותר. הגוף מכוסה הקשקשים הוא שחור או אפור בהיר עם גחון צהוב או אדמדם. לעיתים ניתן למצוא גם מופע חום-אדמדם. הצוואר, כשמו, שחור וכך גם הראש הרחב. העיניים גדולות והלסת מעוגלת וגדולה, בתוכה ישנה לשון ארוכה העוזרת בהרחה ושיני ארס גדולות וקטלניות היכולות לירוק למרחק את הארס ולפגוע בעיני תוקפים. יריקה זו משמשת רק נגד אויבים.

קוברה זו חיה ברחבי מדינות אפריקה שמדרום לסהרה, בעיקר במערב, ב:אנגולה, בנין, בורקינה פאסו, קמרון, צ'אד, הרפובליקה המרכז אפריקנית, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, קונגו, אתיופיה, גבון, גאנה, גינאה ביסאו, גויאנה, חוף השנהב, קניה, ליבריה, מאלי, ניז'ר, ניגריה, סנגל, סיירה לאון, גמביה, מאורטניה, סודאן, טנזניה, סומליה, טוגו, אוגנדה וזמביה. ייתכן שהיא נמצאת גם בדרום אפריקה, זימבבואה, סווזילנד, בוצוואנה, נמיביה ומוזמביק. ברוב אזורי תפוצתם הם חיים באזורי סוואנה וגם ביערות גשם שונים, אך הם יכולים לשרוד גם במדבריות צחיחים. הם נמצאים באזורים בהם יש מקווי מים.

הקוברה היא ציידת טובה וזריזה של יונקים קטנים כמו עכברים וחולדות אך גם של לטאות ונחשים אחרים, דו-חיים שונים ועופות. הטורפים הגדולים שלה הם עופות דורסים כמו החיוויאי וגם נמיות גדולות.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ קוברה יורקת שחורת-צוואר באתר הרשימה האדומה של IUCN