קונברס
![]() |
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: זקוק לעריכה לשונית.
| |
![]() | |
![]() | |
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | חברת בת |
מייסדים |
Marquis Mills Converse ![]() |
תקופת הפעילות | פברואר 1908; לפני 113 שנה במאלדן, – הווה |
חברת אם |
נייקי ![]() |
מיקום המטה | בוסטון, מסצ'וסטס, ארצות הברית |
ענפי תעשייה |
נעליים ![]() |
מוצרים עיקריים |
אביזר אופנה, ביגוד, ציוד ספורט ![]() |
www | |
![]() ![]() |
קונברס (באנגלית: Converse) היא חברת אופנה אמריקאית, הידועה בעיקר בנעלי אולסטאר שהיא מייצרת. החברה נוסדה בשנת 1908 ומאז שנת 2003 היא חברה בת של נייקי.
בימיה הראשונים ייצרה החברה נעלי-חורף בעלות סוליות גומי, אך במהלך מלחמת העולם השנייה עברה לייצר נעלים לצבא ארצות הברית. בתחילה הייתה קונברס אחת היצרניות היחדות של נעלי ספורט ובמשך למעלה ממאה שנה שלטה בשוק נעלי האתלטיקה האמריקאיות. משנות השבעים, איבדה החברה את מעמדה הבלעדי, כאשר הציגו החברות המתחרות עיצובי נעליים משלהן.
קונברס משתפת פעולה לעיתים קרובות עם מותגים אחרים כמו ג'ון וארווטוס במהדורות מיוחדות. לנעלי קונברס סימני היכר בולטים: סמל הכוכב של החברה, סוליית הגומי של אולסטאר, הבוהן המעוגלת והחלקה, ורצועת העטיפה. בשנת 2019 מכרה קונברס מוצרים דרך 109 חנויות קמעונאיות בבעלות החברה בארצות הברית ו-63 חנויות בשווקים בינלאומיים.
נעליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
הנשק (The Weapon)[עריכת קוד מקור | עריכה]
הנשק, מיוצר במגוון צבעים שונים.
בשנת 1986 הוציאה קונברס נעל כדורסל "הנשק". היא מיוצרת בשתי ערכות צבעים, שתואמות את צבעי החולצה של קבוצות כדורסל. ההיבט הייחודי של נעל זו הוא מבנה העור לכל אורכה, כולל העקב הפנימי אשר מרופד בכבדות לנוחות. קונברס הוציאה מחדש את הקלאסיקה של "הנשק" (שקובי בראיינט לבש לפחות שלוש פעמים בשנת 2002 ואנדרה מילר לבש בשנת 2002 מאמצע אוגוסט עד תחילת ספטמבר). מספר פעמים בין השנים 1999–2003 ואחריו "הנשק הטעון" בשנת 2003, "הנשק 86" בשנת 2008 (וגרסת הפורמן בשנת 2009, וגרסת ג'ון וראטוס בשנת 2012), "נשק EVO" בשנת 2009, ויורשו "The Star Player EVO" (הצטמצם לעיתים ל"כוכב Plyr EVO "או "The Star Ply EVO") בשנת 2010.
השחקנים הראשונים של "הנשק" היו לארי בירד ומג'יק ג'ונסון, אשר הוצגו באופן בולט בפרסומת של קונברס. הם נלבשו גם על ידי אקסל רוז בקליפ Estranged של Guns N 'Roses.
מהדורות מיוחדות[עריכת קוד מקור | עריכה]
כמה מהדורות מיוחדות של נעלי קונברס נוצרו למפורסמים, כולל DC קומיקס, פינק פלויד, הראמונס, AC / DC, 0, המלח ג'רי, מטאליקה, הקלאש, דוקטור סוס, גרייטפול דד, אוזי אוסבורן, ג'ימי הנדריקס, מיילי סיירוס, דרו ברופי, נירוונה, רע פוגש רשע, גרין דיי, מאט וקים, בלאק סבאת' וסופר מריו. שלושה עיצובים חדשים נוצרו בהשראת The Who. בנוסף, קונברס הופיעה עד היום בלמעלה מ־650 סרטים, בהם בחזרה לעתיד, אני, רובוט, גריז ואני והחבר'ה. דייוויד טננט (אשר גילם את הדוקטור העשירי) לבש מגוון של קונברס בתוכנית המדע הבדיוני דוקטור הו, כולל גרסאות אדומות ושמנת. ביולי 2018, קונברס התחברה עם BT21, דמות פופ בת אלפי שנים שנוצרה על ידי קבוצת ההיפ-הופ הדרום קוריאנית BTS.
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
אתר האינטרנט הרשמי של קונברס (באנגלית)