קמא-טק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

קמא-טק בע"מ היא חברה לתועלת הציבור המקדמת שילוב חרדים בתעשיית ההיי-טק בישראל.

קמא-טק פועלת בזרוע אחת בהסברה רחבת היקף מול חברות ההייטק הישראליות והבינלאומיות ובכללן קרנות ההון סיכון שיש להן פעילות בישראל, ובזרוע שנייה להכיר לציבור החרדי את תחום ההייטק. במקביל היא פועלת בתוך מערכת החינוך החרדית לבנות במסגרת 24 סמינרים של בית יעקב ובשיתוף איגוד מנהלי הסמינרים.

פעילות החברה[עריכת קוד מקור | עריכה]

"קמא-טק" נוסדה בשנת 2016 על ידי משה פרידמן, ד"ר יוסי ורדי וזיקה אב-צוק (סמנכ"לית בסיסקו ישראל) במטרה לסייע לחרדים שעוסקים במקצועות הטכנולוגיה וביזמות טכנולוגית. בהמשך הזמן הצטרף אבריימי וינרוט כמנהל לצידו של פרידמן.

עם חברי הדירקטוריון של החברה נמנים אלוף (מיל') אליעזר שקדי, דן שפירו (עד 2021), יורם יעקבי וזיקה אב-צוק.

קמא-טק פועלת בשלוש גזרות עיקריות:

  • הכשרות טכנולוגיות: קמא-טק מכשירה בשנה כאלפיים נשים במסגרת תוכנית אולטרא קוד שפועלת ב-23 סמינרים של בית יעקב. התכנית מוסיפה 700 שעות לימוד מעבר ללימודי מה"ט הקיימים במסגרת הסמינרים, כשבסיום הלימודים המצטיינות מתפצלות לעשרות בוטקמפים (אנ') בשיתוף ענקיות הטכנולוגיה הבינלאומיות שמטרתן להנגיש טכנולוגיות באופן מעשי לתלמידות. בין החברות השותפות ניתן למצוא את גוגל,[1] פייסבוק, אמזון, מיקרוסופט, אינטל, קוואלקום, וסטרן דיגיטל, ועוד.
  • מאיץ סטארט-אפים (אקסלרטור):) קמא-טק מפעילה מדי שנה תוכנית האצה לשש עד עשר חברות הזנק של יזמים מהמגזר החרדי במטרה להביאן לבשלות וגיוס הון.[2] לב התכנית הוא חיבור היזמים לתעשיית ההון סיכון בישראל, כשמבין הקרנות הבולטות שתומכות במאיץ ניתן למצוא את קרן וינטאג', פיטנגו, בסמר, אנטרי קפיטל, ועוד. עד לשנת 2022 גייסו חברות המאיץ יותר מ-180 מיליון דולר לפי בשווי כולל של כ-1.5 מיליארד דולר.
  • פעילות הסברה ועידוד כניסה להייטק. קמא-טק מקיימת סדנאות, הרצאות, ימי עיון, האקתונים, ירידי תעסוקה ועוד, לקידום שילובם של חרדים בתעשיית ההיי-טק בישראל.

בשנת 2018 הקימו יזמי "קמא-טק" את חלל העבודה המשותף הראשון בבני ברק שנקרא "אמפרסנד".[3] בשנת 2021 סגרה קמא-טק את פעילות חלל העבודה המשותף.

מימון החברה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קמא-טק ממומנת באמצעות שיתופי פעולה עם משרדי הממשלה, בהם משרד המדע, רשות החדשנות וזרוע העבודה של משרד הכלכלה והתעשייה. בנוסף גופים פילנתרופיים תומכים בקמא-טק, הבולטים שבהם הם פרופ' אמנון שעשוע, פדרציית ניו יורק, קרן ראסל ברי, גיגי לוי-וייס, ועוד.

עוד טרום הקמת העמותה הקימו יזמי קמא-טק את קרן ההון סיכון 12A ונצ'ר קפיטל, שמטרתה להשקיע בחברות סטארט-אפ של יזמים מהמגזר החרדי. ובמקביל גם חברת השמה בשם אקסטרא-טק. גופים אלו פועלים במודלים עסקיים סטנדרטיים וממומנים על ידי משקיעים פרטיים וגופים מוסדיים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קמא-טק בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]