רשימת הבניינים הגבוהים בעולם על פי גובה הגג

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בורג' ח'ליפה, הבניין הגבוה בעולם נכון ל-2016

רשימת הבניינים הגבוהים בעולם על פי הגובה עד הגג שגובהם לפחות 300 מטרים. הרשימה כוללת רק בניינים עם קומות רצופות ומיושבות כך שמבנים שאינם בניין (כגון תורני אנטנה או מגדל אייפל) אינם נכללים. עם זאת, בחודש נובמבר 2009, CTBUH הפסיק להשתמש במדידת "גובה עד הגג" מכיוון שקשה להחשיב את הפסגה של הבניינים המודרניים כ"גג"[1].

דירוג בניין עיר מדינה גובה (מטר) גובה (רגל) קומות נבנה
1 בורג' חליפה[2] דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 739.44 מטר 2,426 רגל 163 2010
2 שנגחאי טאוור[3] שנגחאי הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 574.61 מטר 2,073 רגל 121 2015
3 אבראג' אל-בית מכה ערב הסעודיתערב הסעודית 530.0 מטר 1,740 רגל 120 2012
4 המרכז הפיננסי העולמי בשנגחאי[4] שנגחאי הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 487.41 מטר 1,599 רגל 101 2008
5 מרכז המסחר הבינלאומי[5] הונג קונג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 479.83 מטר 1,574 רגל 118 2010
6 טייפיי 101[6] טייפיי טאיוואןטאיוואן 449.20 מטר 1,471 רגל 101 2004
7 מגדל ויליס[7] שיקגו ארצות הבריתארצות הברית 442.14 מטר 1,451 רגל 108 1974
8 וורלד ואן[8] מומבאי הודוהודו 442.0 מטר 1,450 רגל 117 2016
9 Kingkey 100 שנג'ן הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 442.0 מטר 1,449 רגל 100 2011
10 Guangzhou International Finance Center[9] גואנגג'ואו הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 432.00 מטר 1,417 רגל 103 2009
11 432 Park Avenue ניו יורק סיטי ארצות הבריתארצות הברית 425.5 מטר 1,396 רגל 88 2015
12 One World Trade Center ניו יורק סיטי ארצות הבריתארצות הברית 417.0 מטר 1,368 רגל 104 2014
13 International Finance Centre הונג קונג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 406.9 מטר 1,335 רגל 88 2003
14 23 Marina דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 395.0 מטר 1,296 רגל 89 2012
15 Princess Tower דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 392.0 מטר 1,286 רגל 101 2012
16 Empire State Building ניו יורק סיטי ארצות הבריתארצות הברית 381.0 מטר 1,250 רגל 102 1931
16 Zifeng Tower נאנג'ינג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 381.0 מטר 1,250 רגל 89 2009
18 מגדל פטרונס 1 קואלה למפור מלזיהמלזיה 378.6 מטר 1,242 רגל 88 1998
18 מגדל פטרונס 2 קואלה למפור מלזיהמלזיה 378.6 מטר 1,242 רגל 88 1998
20 Jin Mao Building שנגחאי הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 370.0 מטר 1,231 רגל 88 1998
21 Al Hamra Tower כווית סיטי כוויתכווית 368.0 מטר 1,207 רגל 80 2011
22 Trump International Hotel and Tower שיקגו ארצות הבריתארצות הברית 356.6 מטר 1,170 רגל 96 2009
23 Tuntex Sky Tower גאושיונג טאיוואןטאיוואן 347.5 מטר 1,140 רגל 85 1997
24 Aon Center שיקגו ארצות הבריתארצות הברית 346.3 מטר 1,136 רגל 83 1973
25 John Hancock Center שיקגו ארצות הבריתארצות הברית 343.5 מטר 1,127 רגל 100 1969
26 Mercury City Tower מוסקבה רוסיהרוסיה 339.0 מטר 1,112 רגל 75 2012
27 China World Trade Center Tower 3 בייג'ינג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 333.0 מטר 1,093 רגל 74 2008
27 Ryugyong Hotel פיונגיאנג קוריאה הצפוניתקוריאה הצפונית 330.0 מטר 1,083 רגל 105 1992
28 The Index דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 328.0 מטר 1,076 רגל 80 2009
29 Shun Hing Square שנג'ן הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 324.8 מטר 1,066 רגל 69 1996
30 CITIC Plaza גואנגג'ואו הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 321.9 מטר 1,056 רגל 80 1997
31 Nina Tower הונג קונג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 318.8 מטר 1,046 רגל 80 2006
32 Rose Tower דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 315.0 מטר 1,033 רגל 72 2008
32 Bank of China Tower הונג קונג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 315.0 מטר 1,033 רגל 72 1990
34 מרכז תרבות הנוער הבינלאומי ננג'ינג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 314.8 מטר 1,027 רגל 66 2015
35 Bank of America Plaza אטלנטה ארצות הבריתארצות הברית 311.8 מטר 1,023 רגל 55 1992
35 Emirates Office Tower דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 311.0 מטר 1,020 רגל 56 2000
36 U.S. Bank Tower לוס אנג'לס ארצות הבריתארצות הברית 310.3 מטר 1,018 רגל 73 1989
37 Menara Telekom קואלה למפור מלזיהמלזיה 310.0 מטר 1,017 רגל 55 2001
37 Almas Tower דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 310.0 מטר 1,017 רגל 74 2008
39 Central Plaza הונג קונג הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 309.0 מטר 1,014 רגל 78 1992
40 The Address Downtown Burj Khalifa דובאי איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות 306.0 מטר 1,004 רגל 78 2008
41 JPMorgan Chase Tower יוסטון ארצות הבריתארצות הברית 305.4 מטר 1,002 רגל 75 1982
42 Northeast Asia Trade Tower אינצ'ון קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית 305.1 מטר 1,001 רגל 68 2010
43 The Shard לונדון בריטניהבריטניה 304.1 מטר 998 רגל 72 2012
44 Baiyoke Tower II בנגקוק תאילנדתאילנד 304.0 מטר 997 רגל 85 1997
45 Wells Fargo Plaza יוסטון ארצות הבריתארצות הברית 302.4 מטר 992 רגל 71 1983
46 Kingdom Centre ריאד ערב הסעודיתערב הסעודית 302.0 מטר 991 רגל 41 2002
47 Moscow Tower מוסקבה רוסיהרוסיה 302.0 מטר 989 רגל 76 2010
48 We've the Zenith פוסן קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית 301.0 מטר 988 רגל 80 2011

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "CTBUH Changes Height Criteria". Ctbuh.org. 17 בנובמבר 2009. בדיקה אחרונה ב-13 בדצמבר 2010. 
  2. ^ בורג' חליפה ב-Emporis
  3. ^ שנגחאי טאוור ב-Emporis
  4. ^ המרכז הפיננסי העולמי בשנגחאי ב-Emporis
  5. ^ מרכז המסחר הבינלאומי ב-Emporis
  6. ^ טייפי 101 ב-Emporis
  7. ^ מגדל ויליס ב-Emporis
  8. ^ "Lodha Premium Project Require a capex of Rs. 2000 Crore". 8 ביולי 2010. בדיקה אחרונה ב-11 בפברואר 2016. 
  9. ^ Guangzhou International Finance Center ב-Emporis