פיקניק (סרט) – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ העתקת תיאור תמונה משדה התמונה לשדה הכיתוב בתבניות במידה ואין כיתוב (תג)
אין תקציר עריכה
שורה 5: שורה 5:
|תסריט='''מחזה:'''{{ש}}[[ויליאם אינג']]{{ש}}'''תסריט:'''{{ש}} דניאל טרדאש
|תסריט='''מחזה:'''{{ש}}[[ויליאם אינג']]{{ש}}'''תסריט:'''{{ש}} דניאל טרדאש
|עריכה=פרדריק קנודסטון
|עריכה=פרדריק קנודסטון
|שחקנים ראשיים=[[ויליאם הולדן]]{{ש}}[[קים נובאק]]{{ש}} [[קליף רוברטסון]]{{ש}}[[רוזלינד ראסל]]{{ש}}[[סוזן סטרסברג]]{{ש}}[[ארתור או'קונל]]{{ש}} [[ורנה פלטון]]
|שחקנים ראשיים=[[ויליאם הולדן]]{{ש}}[[קים נובאק]]{{ש}} [[קליף רוברטסון]]{{ש}}[[רוזלינד ראסל]]{{ש}}[[סוזן סטרסברג]]{{ש}}[[ארתור או'קונל]]{{ש}} [[ורנה פלטון]]{{ש}}[[בטי פילד]]
|מוזיקה=ג'ורג' דאנינג
|מוזיקה=ג'ורג' דאנינג
|צילום=ג'יימס וונג הוו
|צילום=ג'יימס וונג הוו

גרסה מ־11:00, 10 באפריל 2020


שגיאות פרמטריות בתבנית:סרט

פרמטרים [ קישור ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פיקניק
Picnic
כרזת הסרט פיקניק
כרזת הסרט פיקניק
כרזת הסרט פיקניק
בימוי ג'ושוע לוגאן
הופק בידי פרד קולמאר
תסריט מחזה:
ויליאם אינג'
תסריט:
דניאל טרדאש
עריכה פרדריק קנודסטון
שחקנים ראשיים ויליאם הולדן
קים נובאק
קליף רוברטסון
רוזלינד ראסל
סוזן סטרסברג
ארתור או'קונל
ורנה פלטון
בטי פילד
מוזיקה ג'ורג' דאנינג
צילום ג'יימס וונג הוו
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה סרטי קולומביה עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה סרטי קולומביה
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 16 בפברואר 1956
משך הקרנה 115 דקות
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט רומנטי, סרט דרמה, דרמה קומית, קומדיה רומנטית עריכת הנתון בוויקינתונים
הכנסות 2,300,000 $
פרסים
  • פרס אוסקר לעריכה הטובה ביותר (צ'ארלס נלסון, ויליאם ליאון)
  • פרס אוסקר לארט דיירקטור הטוב ביותר, צבע (William Flannery, ג'ו מיליצנר, רוברט פריסטלי)
  • מועצת ביקורת הקולנוע האמריקנית: עשרת הסרטים הטובים ביותר עריכת הנתון בוויקינתונים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פיקניקאנגלית: Picnic) הוא סרט קולנוע אמריקאי משנת 1955 המבוסס על המחזה "פיקניק" מאת ויליאם אינג' שזכה בעבורו בפרס פוליצר ב-1953. בהפקת המחזה בניו יורק השתתפו והתאהבו פול ניומן וג'ואן וודוורד.

הסרט מתאר את המתרחש ב-24 שעות בעיירה קטנה בקנזס במחצית המאה ה-20. העלילה מתרחשת ביום העבודה בו מתכנסים התושבים לפיקניק גדול וחוגגים את סיום חופשת הקיץ וחזרה לעבודה. זר מגיע לביקור ומערער את שלוות התושבים.

העיבוד לסרט שונה מהמחזה בכך שבמחזה מוזכר הפיקניק רק בדיאלוגים בין השחקנים והתפאורה היא סטטית. בסרט לעומת זה מוקדש חלק גדול לפיקניק עצמו כיאה לשמו.

הסרט היה מועמד לשישה פרסי אוסקר: פרס אוסקר לשחקן המשנה הטוב ביותר (ארתור או'קונל), פרס אוסקר לבמאי הטוב ביותר, פרס למחבר המוזיקה הטוב ביותר, ופרס אוסקר לסרט הטוב ביותר. הוא וזכה בשניים: העיצוב האמנותי והעריכה.

הבמאי ג'ושוע לוגן קבל את פרס גלובוס הזהב לבמאי הטוב ביותר - סרט קולנוע לשנת 1955.

מחבר המוזיקה שילב מוזיקה שלו ביחד עם השיר Moonglow משנת 1933.

תקציר העלילה

האל קרטר (ויליאם הולדן) הוא בוגר קולג' שהצטיין בעיקר במשחק פוטבול. לאחר הלימודים נדד במקומות שונים ולא מצא את עצמו. הוא מגיע בוקר אחד לעיירה קטנה בקנזס בה מתגורר חברו מתקופת הקולג', אלן בנסון (קליף רוברטסון) שאביו העשיר הוא בעל ממגורות גדולות בעיירה. קרטר מקווה שחברו יקבל אותו לעבודה והוא יוכל סוף סוף להתמקם ולהתבסס.

הוא נתקל באשה מזדקנת, הלן פוטס, (ורנה פלטון) ומציע לה לטפל בגינתה תמורת אוכל והיא מסכימה. צמוד לביתה גרה משפחת אוונס. פלו אוונס (בטי פילד) היא אם חד הורית לשתי בנות: מאדג', יפהפייה בת 19 (קים נובאק) ומילי, אחותה המתבגרת (סוזן סטרסברג). מאדג' מתבוננת בחזה החשוף והשרירי של קרטר בעיניים חושניות ונמשכת אליו. היא חברתו של אלן העשיר ואמה מקווה שהם יתחתנו וזה יעלה את חשיבותה החברתית והכלכלית בעיירה אולם מאדג' אינה אוהבת אותו.

פלו משכירה חדר אחד לרוזמרי (רוזלינד ראסל), מורה מתוסכלת ומרירה שכל תקוותה הוא להינשא לחברה הווארד (ארתור או'קונל) בעל חנות קטנה המעדיף להישאר רווק.

אלן מקבל את קרטר בהתלהבות, מראה לו את הממגורות ומציע לו עבודה בתחילה כפועל פשוט.

כולם נוסעים לפיקניק של יום העבודה ומאדג' היפהפייה מוכתרת למלכת ה-Neewollah (איות הפוך של Halloween). לאחר ההכתרה היא ממהרת למצוא את קרטר. היא מוצאת אותו כשהוא מנסה לרקוד עם אחותה מילי ללא הצלחה. היא מקרבת בצעדי ריקוד איטיים לקרטר ושניהם מתחילים לרקוד באופן צמוד וחושני כשמילי, רוזמרי והווארד מתבוננים בהם. רוזמרי מנסה להכריח אותו לרקוד אתו אך הוא דוחה אותה ובתגובה היא קורעת את חולצתו ומטיחה בו דברי עלבון. באותו רגע מגיע אלן לזירה ומטיח בקרטר את האשמה שהוא הפר את האמון שנתן בו. קרטר נמלט מהמקום אך מאדג' מגיע אליו ומתוודה על אהבתה אליו למרות שהוא אומר לה שהוא אינו שווה דבר וכל חייו הם כישלון. הוא מחזיר אותה לביתה ומחזיר את המכונית לביתו של אלן, שם מחכים לו שוטרים ואלן מאשים אותו בגניבת המכונית אך קרטר דורש ממנו להודות כי זה לא בגלל המכונית זה בגלל מאדג'. הוא נמלט ברכב מהשוטרים וליד הנהר הוא נוטש את הרכב וקופץ למים. הוא מגיע רטוב לביתו של הווארד ומספר לו על מה שאירע.

הוא מבקש מהווארד שיביא אותו למחרת לבית מאדג' ויעביר לה הודעה שהוא נוסע לטלסה ושם יחכה לה. הווארד מהסס כי רוזמרי הזהירה אותו שלא יגיע אליה אלא אם כן ברצונו להנשא לה. בכל זאת הוא מחליט לעזור לקרטר ומעביר את ההודעה למאדג' ואומר לה שקרטר מחכה לה מאחורי הבית היות שהוא בורח מהמשטרה. הם נפגשים לזמן קצר ולאחריו עולה קרטר על רכבת כשהוא צועק למאדג': "אני אוהב אותך".

מילי אומרת לאחותה שתלך אחרי מה שליבה אומר לה, ותלך לקרטר.

כשרוזמרי רואה את הווארד היא מכריזה לפני כולם שהם מתחתנים ולפני שהוא פותח את פיו כבר מקשטים את מכוניתו בכתובת just married ושניהם מסתלקים.

מאדג' מודיעה לאמה פלו, כי ברצונה לנסוע לקרטר בטלסה. למרות הפצרותיה של האם כי לא תיסע וכי אלן מוכן לסלוח לה, היא עולה על האוטובוס לטלסה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פיקניק בוויקישיתוף