Electronic Arts

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף אלקטרוניק ארטס)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Electronic Arts
Ealogo.svg
סוג: חברה ציבורית (נאסד"ק: ERTS)
משרד ראשי: רדווד, קליפורניה, ארצות הברית
מייסדים: טריפ הוקינס
ענפי תעשייה: בידור אינטראקטיבי, משחקי מחשב
מוצרים עיקריים: Battlefield
Burnout
Command & Conquer
Medal of Honor
Need for Speed
Rock Band
The Sims
עובדים: 8,000
דף הבית: EA.com

Electronic Arts (או: EA) היא חברה בינלאומית לפיתוח, שיווק והפצת משחקי וידאו.

החברה נוסדה במאי 1982, והייתה חלוצה בתעשיית משחקי המחשב למחשבים ביתיים. כיום החברה מחזיקה בסטודיו הגדול בעולם לפיתוח משחקי וידאו, EA Canada, אשר בו מועסקים יותר מ-2,000 עובדים מתוך כ-8,000 עובדי EA בעולם. החברה נסחרת בבורסת הנסדא"ק בארצות הברית (סימון: ERTS).

החברה מפיצה משחקים המבוססים על סרטים מצליחים, כמו הארי פוטר, וסדרות משחקים ותיקות כמו Need for Speed, Medal of Honor, The Sims, והמשחקים החדשים בסדרת Command and Conquer. תחת המותג EA Sports החברה מפיצה את סדרות משחקי הספורט המצליחות FIFA, NBA Elite ועוד.

[עריכה] היסטוריה

טריפ הוקינס, שעבד בחברת אפל כמנהל שיווק, התפטר מתפקידו וב-28 במאי 1982 הקים את החברה. החברה הוקמה בהשקעה עצמית המוערכת בכ-200,000 דולר, תחת השם Amazin' Software. באוקטובר, הוקינס קרא לדיון על שם החברה, שכללה כ-12 עובדים, והוחלט על השם Electronic Arts. בדצמבר אותה השנה הצליח הוקינס לגייס 2 מיליון דולר ממשקיעים. הכנסות החברה גדלו בהתמדה, 5 מיליון דולר בשנה הראשונה, 11 ו-15 בשניה ובשלישית. בדצמבר 1986 פתחה החברה את סניפה הראשון באירופה.

לוגו החברה בשנים 1982–1999.

[עריכה] ביקורת

סקירות על המשחקים החדשים מצביעות על מגמת ירידה באיכות המשחקים. EA מואשמת בחוסר-חדשנות, במיוחד בכותרים המתפרסמים על בסיס שנתי כדוגמת משחקי הספורט של החברה. משחקים אלה מתפרסמים כמשחקים עצמאים במחיר מלא, בעוד השינויים בהם מעטים ומתמקדים בגרפיקה ובממשק המשתמש.

[עריכה] DRM

המשחק Spore אשר יצא בספטמבר 2008, היווה אבן דרך בנושא ניהול זכויות דיגיטלי (DRM). המשחק כלל את התוכנה SecuROM למניעת העתקות, שדורשת את אימות המשחק ומגבילה את המשחק על 3 מחשבים בלבד. ביקורת ציבורית רחבה נשמעה כנגד המנגנון החדש. תוכנת ה-DRM שנועדה לעכב את פריצתו של המשחק והפצתו באינטרנט, השפיעה בעיקר על לקוחות שרכשו את המשחק כדין, מכיוון המשחק נפרץ כבר לפני שחרורו. בתגובה למהלך השנוי במחלוקת של EA, המשחק שבר שיא הורדות בלתי חוקיות עם יותר מחצי מיליון הורדות בשבוע הראשון לשחרורו.

השימוש ב-SecuRom לא אוזכר במדריך למשתמש, על הקופסה, או ברישיון השימוש בתוכנה. ב-22 בספטמבר 2008, תובענה ייצוגית עולמית הוגשה כנגד EA עקב צורת השימוש במנגנון ה-DRM, ובכך שהסתירה את המנגנון מהמשתמש, ובטענה שלמנגנון זה יש תכונות הדומות לתוכנות של Rootkit, ובכללן העובדה שמנגנון זה נשאר בכונן הקשיח גם לאחר הסרת המשחק‏‏.

ב-24 ביוני 2009, EA הכריזה על שינוי בגישתה למניעת ההורדות הפיראטיות. החברה הורידה את מנגנון ה-DRM, ובמקום זה המשחקים יכללו תוכן שאינו על הדיסק, המחייב הורדה במהלך ההפעלה של המשחק. המדיניות החדשה כוללת תוכן רב ועדכונים ברשת, על מנת ליצור תמריץ לרכוש עותק חוקי.

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא