גייל שורש

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גייל שורש
לידה אוקטובר 1968 (בת 55)
צפת, ישראל ישראלישראל
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים
תקופת הפעילות 19962018 (כ־22 שנים)
תפקידים בשירות
  • קצינת איסוף
  • בכירה במטה המוסד
תפקידים אזרחיים
מומחית לאחריות מגדרית, יזמית בתחום קידום הנשים במגזר הציבורי והעסקי, חברת פורום דבורה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גייל שורש (נולדה באוקטובר 1968) היא אשת ציבור ועורכת דין ישראלית שכיהנה כבכירה במוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. מומחית לאחריות מגדרית. הייתה מועמדת לראשות העיר רמת השרון בבחירות לרשויות המקומיות בישראל (2024).

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

גייל שורש נולדה בצפת וגדלה בירושלים. למדה בבית הספר התיכון רנה קסין והייתה מרכזת צעירה בשבט "העומר", מרכזת בוגרת בשבט "לפיד" ומדריכה בקורס הדרכה של תנועת הצופים.

שירתה בצה"ל בשנים 19871989 כרל"שית ביחידת הקישור לכוחות הזרים (כיום חטיבת תבל). לאחר שחרורה מצה"ל הצטרפה כחברה לקיבוץ יד מרדכי והתגוררה בו עם בן-זוגה, יליד הקיבוץ. במהלך לימודיה לתואר ראשון במשפטים עבדה במחלקה המשפטית של הקיבוץ הארצי ולימדה שיעורי אזרחות כמתנדבת המכון הישראלי לדמוקרטיה בתיכונים ברחבי הנגב. בהמשך התמחתה במחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה ובלשכה המשפטית של הכנסת.

ב-1996 החלה את שירותה במוסד. הוכשרה כקצינת איסוף באגף "צומת" ושירתה בשורה של תפקידים מבצעיים ופיקודיים בשטח ובמטה. פרשה מהמוסד בסוף שנת 2018 בדרגה המקבילה לאלוף-משנה בצה"ל.[1]

לאחר פרישתה מהמוסד החלה לפעול לקידום ולחיזוק מעמדן של נשים בשירות הציבורי, בדגש על הגדלת הייצוג שלהן בתפקידי ניהול בכירים ועיצוב מדיניות. אסטרטגיית ה"אחריות המגדרית" שפיתחה היא כלי עסקי-ארגוני לשילוב וקידום מיטביים של נשים.[2][3]

ב-2019 הקימה את חברת "תקרת הזכוכית" המסייעת בפירוק חסמים מגדריים ובמציאת פתרונות גיוון והכללה. עם לקוחותיה נמנים חברות וארגונים בישראל כגון בנק הפועלים, בית הספר לטיסה של חיל האוויר ורשות שדות התעופה. שורש הגישה חוות דעת בנושא חובות דיווח על ייצוג נשים בדירקטוריונים לבנק ישראל ולרשות ניירות ערך ובנושא שילוב נשים ביחידות לוחמה בצה"ל ל"וועדת סטריק".

שימשה יועצת בכירה למיזם "excelHERate" ומייסדת-שותפה ומנכ"לית מיזם "לוקחות במה" באוניברסיטה העברית בירושלים.[4] היא חברה בוועד המנהל של פורום דבורה והייתה בין המועמדות הסופיות לתפקיד מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה.[5]

הייתה פעילה במחאה נגד ממשלת ישראל ה-37 ונשאה דברים בהפגנות בכל רחבי הארץ.[6][7]

במהלך מלחמת חרבות ברזל מופיעה כפרשנית באולפני החדשות.

הייתה מועמדת לראשות העיר רמת השרון בבחירות לרשויות המקומיות בישראל (2024) והובילה את רשימת "חופשי בעירנו"[1], אך הפסידה ליצחק רוכברגר[8].

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

שורש נשואה לעמית ואם לשניים. מתגוררת ברמת השרון משנת 2004.

היא בוגרת המחזור הראשון של הפקולטה למשפטים אוניברסיטת חיפה ובעלת תואר שני במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מוסמכת לעריכת דין משנת 1996, בוגרת קורס דירקטורים של המכון להשתלמויות של לשכת עורכי הדין בישראל וחברה בנבחרת הדירקטורים.

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]