יחסי הודו–שווייץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יחסי הודושווייץ
הודוהודו שווייץשווייץ
הודו שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
3,287,263 41,277
אוכלוסייה
1,438,446,840 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
3,385,090 807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
2,353 91,392
משטר
רפובליקה פדרלית סוציאליסטית רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי הודו–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה של הודו לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בין הרפובליקה של הודו לבין הקונפדרציה השווייצרית מתקיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים. על פי משרד החוץ של שווייץ, היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה של הודו לבין הקונפדרציה השווייצרית הם יחסים דיפלומטיים קרובים ודינמיים מאוד במסגרתם מתקיימים שיתופי פעולה בתחומים רבים כגון מדע, תרבות וחינוך.

שווייץ הכירה בעצמאותה המלאה של הודו מהממלכה המאוחדת בשנת 1947 לאחר שזו קיבלה את עצמאותה. במהלך הסכסוך על בנגלדש בין השנים 1971 עד 1976, שווייץ ייצגה את האינטרסים ההודיים בפקיסטן ואת הפקיסטניים בהודו. הודו מחזיקה שגרירות בברן בירת שווייץ וקונסוליה כללית בז'נבה.

בשנת 1851 נוסדה חברת המסחר השווייצרית "וולקארט" בבזל ובמומבאי במקביל. היא התפשטה בפעילותה לכל תת-היבשת ההודית והיא נעשתה לאחד מסמלי ההיכר של שווייץ בתת-היבשת ולאחד מהפתחים הגדולים של אנשי שווייץ למעורבות בכלכלה ההודית.

יחסים כלכליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הודו היא שותפת הסחר הרביעית בגודלה של שווייץ באסיה והגדולה ביותר באזור דרום אסיה. שווייץ נוהגת לייצא להודו בעיקר מתכות, ציוד אלקטרוני, מוצרי פרמצבטיקה וכימיקלים. שווייץ נוהגת לייבא מהודו בעיקר כימיקלים, טקסטיל, מתכות ומוצרים חקלאיים. כ-250 חברות שווייצריות הן בעלות נוכחות בהודו.

שווייצרים בהודו[עריכת קוד מקור | עריכה]

על פי הלשכה השווייצרית המרכזית לסטטיסטיקה, בסוף שנת 2018 התגוררו בהודו שש מאות ושישים אזרחים שווייצרים. בין האזרחים השווייצרים המתגוררים בהודו נמצאים גם מאה שישים וחמישה אזרחים המחזיקים אזרחות כפולה (דרכון הודי לצד דרכון שווייצרי).

נציגויות דיפלומטיות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • הודו מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בברן, בירת המדינה.[1] הודו מיוצגת בשווייץ גם בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה בז'נבה.[2]
  • שווייץ מיוצגת בהודו בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה בניו דלהי, בירת המדינה.[3] שווייץ מיוצגת בהודו גם בדרג הקונסולרי באמצעות ארבע קונסוליות רשמיות שהיא מחזיקה בערים: בנגלור,[4] צ'נאי,[5] קולקטה,[6] ומומבאי.[7]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יחסי הודו–שווייץ בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]