פאראד – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
תקלדה
שורה 18: שורה 18:
</math>
</math>


כיוון שפאראד היא יחידה מאוד גדולה, ערכים של קבלים שימושיים ומעשיים הם ביחידות מידה של מיקרו-פאראדים (&mu;F), נאנו-פאראדים (nF) או פיקו-פאראדים (pF). כפולות גדולות יותר ממיקרו-פאראד כמעט ולא נמצאות בשימוש מעשי, אפילו לקבלים גדולים, לכן קיבול של 4.7&times;10<sup>-3</sup>F, לדוגמה, נרשם כ 4700&mu;F.
כיוון שפאראד היא יחידה מאוד גדולה, ערכים של קבלים שימושיים ומעשיים הם ביחידות מידה של מיקרו-פאראדים (&mu;F), נאנו-פאראדים (nF) או פיקו-פאראדים (pF). כפולות גדולות יותר ממיקרו-פאראד כמעט ולא נמצאות בשימוש מעשי, אפילו לקבלים גדולים, לכן קיבול של 4.7&times;10<sup>-6</sup>F, לדוגמה, נרשם כ 4700&mu;F.


אין לבלבל בין הפאראד ל[[פאראדיי (יחידת מידה)|פאראדיי]], אשר היא יחידה ישנה למטען חשמלי אשר נדחקה משימוש לטובת יחידת ה[[קולון]].
אין לבלבל בין הפאראד ל[[פאראדיי (יחידת מידה)|פאראדיי]], אשר היא יחידה ישנה למטען חשמלי אשר נדחקה משימוש לטובת יחידת ה[[קולון]].

גרסה מ־15:10, 30 ביולי 2020

פאראד (סימול: F) הוא יחידת מידה לקיבול חשמלי, אשר נקראת על שמו של מייקל פאראדיי. היחידה שייכת למערכת היחידות הבינלאומית.

לקבל יש קיבול של 1 פאראד כאשר קולון אחד של מטען חשמלי גורם להפרש פוטנציאלים של וולט אחד לאורכו.[1] ממדיו ביחידות מערכת היחידות הבינלאומית הם:

כיוון שפאראד היא יחידה מאוד גדולה, ערכים של קבלים שימושיים ומעשיים הם ביחידות מידה של מיקרו-פאראדים (μF), נאנו-פאראדים (nF) או פיקו-פאראדים (pF). כפולות גדולות יותר ממיקרו-פאראד כמעט ולא נמצאות בשימוש מעשי, אפילו לקבלים גדולים, לכן קיבול של 4.7×10-6F, לדוגמה, נרשם כ 4700μF.

אין לבלבל בין הפאראד לפאראדיי, אשר היא יחידה ישנה למטען חשמלי אשר נדחקה משימוש לטובת יחידת הקולון.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ הגדרת פאראד במילון Collins