שיחה:ועדת גולדסטון
הוספת נושאהתגובה הבינלאומית לדו"ח
[עריכת קוד מקור]חסר תיאור אופן הקבלה של הדו"ח - ביקורת על ישראל, תגובת ארה"ב, תגובת ישראל הרשמית. אדם נבו•שיחה 12:59, 26 בספטמבר 2009 (IDT)
- על תגובת ישראל הוספתי מידע. את היתר אתה מוזמן להשלים בעצמך. דוד שי - שיחה 13:07, 26 בספטמבר 2009 (IDT)
עדויות של ישראלים.
[עריכת קוד מקור]"ממשלת ישראל הודיעה כי היא מסרבת לשתף פעולה עם צוות הבדיקה ועל כן לא ראיינו חברי הצוות אנשי ממשל מישראל ונמנע מן הצוות להיפגש עם נפגעים ישראלים מן התקופה שנבדקה, או להיפגש עם גורמי ממשל פלשתינים ביהודה ושומרון".
נא לתקן - מספר מועט של ישראלים אשר נפגעו מירי הקסאמים הגיעו להעיד בפני הוועדה (ברעיון לעיתון "ידיעות אחרונות" הם אמרו כי השופטים "נימנמו בזמן מתן עדותם"). אני הביא קישור בזמן הקרוב
היסחפות
[עריכת קוד מקור]רשימת שמות החברות ב"וועדה לזכויות האדם של האו"ם" רלוונטית ביותר לגבי מעמדה המוסרי של הוועדה הזו. עוזי ו. - שיחה 18:35, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- אבל לא כאן, אלא בוועדה לזכויות האדם של האו"ם שאתה מוזמן לכתוב. טרול רפאים - שיחה 18:36, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- אתה צודק. צריך לומר - רשימת התומכות בהצעה רלוונטית ביותר לגבי מעמדה המוסרי. עוזי ו. - שיחה 18:45, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- יש סיבה למה אנחנו לא כותבים את רשימת המדינות התומכות בכל החלטה של האו"ם - אף אחד לא קורא את הרשימה (החריג היחיד למיטב ידיעתי הוא החלטת החלוקה וזאת מסיבות היסטוריות). מעמדה המוסרי של הוועדה יובהר יותר אם תמצא את האמירות הבאות של גולדסטון (הן הופיע בהארץ ובהעיר, למרבה הצער לא רשמתי את המיקום המדויק):
- אין לנו מושג מי היו המאבטחים של הוועדה מטעם החמאס הם התחלפו בהתאם למקום (קרי, מדובר כנראה באנשים שהעדים היו אמורים להעיד שהשתמשו בהם כמגן אנושי...)
- החמאס נתן לנו גישה לכל אתר אזרחי לכל היותר לאחר מספר ימים (קרי, חיכינו עד שהשטח הותאם לעדויות)
- לא מצאנו אף אחד שצה"ל ראיין אותו בשביל החקירה (כמה מהעדים בפני ועדת גולדסטון טענו שעדויותיהם בפני חיילי צה"ל עוותו ביותר, אבל למרבה הפלא טענו בפני הוועדה שלא נחקרו כלל)
- נראה לי שזה יהיה יותר אפקטיבי מאשר רשימת המדינות שלא נראה לי שלמישהו יש ספק רב באשר לזהותן. טרול רפאים - שיחה 19:03, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- זו רשימה חשובה של מדינות שחיי אדם בהן שווים פחות מחייו של כלב ישראלי (ואני מדבר על כלב ישראלי ממוצע, לא כלב שגר בהרצליה פיתוח). דוד שי - שיחה 20:44, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- זו לא החלטה של האו"ם (העצרת הכללית) אלא של ועדה מסויימת של הארגון. אינני יודע על מה אתה מסתמך בטענה שאיש אינו קורא את הרשימה. אני למשל חיפשתי ארוכות התייחסות ויקיפדית למצב זכויות האדם בכל אחת מהמדינות האלה, ונכזבתי. עוזי ו. - שיחה 22:03, 17 באוקטובר 2009 (IST)
- יש סיבה למה אנחנו לא כותבים את רשימת המדינות התומכות בכל החלטה של האו"ם - אף אחד לא קורא את הרשימה (החריג היחיד למיטב ידיעתי הוא החלטת החלוקה וזאת מסיבות היסטוריות). מעמדה המוסרי של הוועדה יובהר יותר אם תמצא את האמירות הבאות של גולדסטון (הן הופיע בהארץ ובהעיר, למרבה הצער לא רשמתי את המיקום המדויק):
- אתה צודק. צריך לומר - רשימת התומכות בהצעה רלוונטית ביותר לגבי מעמדה המוסרי. עוזי ו. - שיחה 18:45, 17 באוקטובר 2009 (IST)
כתב המינוי
[עריכת קוד מקור]בערך רשום "שעל פי כתב המינוי של הצוות רובו מתייחס למעשיה של ישראל". למעשה זה היה כתב המינוי של הצוות ב12 לינואר, ולאחר התנגדות גולדסטון הוחלט להרחיב את כתב המינוי ב-3 לאפריל לחקור הן הפרות מהצד הישראלי והן הפרות של לוחמים פלשתינאים.
שם הערך
[עריכת קוד מקור]השם הנוכחי הוא "צוות הבדיקה של האו"ם למבצע עופרת יצוקה", אבל שם הוועדה המקורי "United Nations Fact Finding Mission on the Gaza Conflict" מתורגם ל"צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה" (אפשר להציע תרגום מדוייק יותר). התרגום "מבצע עופרת יצוקה" למילים "Gaza Conflict" הוא "ישראליזציה" שוודאי לא מתאימה לוועדה של האו"ם, המקפיד להשתמש בניסוחים נייטרליים ביותר. מציע לשנות את שם הערך בהקדם. DGtal 12:32, 22 בנובמבר 2009 (IST)
מערכת הצדק במדינת ישראל
[עריכת קוד מקור]”צוות הבדיקה סיכם כי הפרות החוק שנמצאו היו צריכות במהלך דברים רגיל להתברר בבתי המשפט של המדינות הנוגעות לדבר, אולם לאור כשלים שהצוות מצא במערכת הצדק במדינת ישראל וברשות הפלסטינית יש מקום כי אומות העולם יתערבו בעשיית הצדק במקרה זה לדעת הצוות האחריות לבירור ההפרות החמורות של אמנת ז'נבה הרביעית כפי שתוארו בדו"ח נחה על המדינות החתומות על האמנה באמצעות מערכות המשפט שלהן, ואילו ההפרות של החוק הבינלאומי בנושאים הומניטריים צריכות להתברר בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי.”
הסרתי את המשפט הנ"ל מהערך. המקור של המשפט, כפי שנכתב, הוא סעיפים 1761 עד 1763 בעמ' 544 בדו"ח. אז עמ' 544 לא קיים (הדו"ח כולל רק 452 עמודים) וסעיפים 1761 עד 1763 מדברים על נושא אחר לחלוטין (פעילות המשטרה לסיכול כביכול של הפגנות ערבי ישראל נגד מבצע עופרת יצוקה). יורי - שיחה 13:34, 19 בינואר 2010 (IST)
- בעריכה זו נתבקש מקור לדברים שפורסמו בעיתונאות הישראלית מספר פעמים. אני מציע למי שהציב את התבנית לבדוק שוב את הפרטים ולוודא שאכן אין להם איזכור בדו"ח. באשר לדברים שהוסרו - ככה"נ נפלה טעות, כיוון שהדברים כתובים בסעיפים 1961-1963 בדו"ח הוועדה, בעמוד 421. יוסאריאן • שיחה 13:44, 19 בינואר 2010 (IST)
- ואכן, אפשר להירגע ולהסיר את תבניות המקור, ההמלצה למועצת הביטחון נכתבה בסעיף 1969. יוסאריאן • שיחה 13:54, 19 בינואר 2010 (IST)
- אכן לאחר מאמצים רבים שכללו קריאה של חלקים מהדו"ח (מומלץ לכל ישראלי דרך אגב כדי להבין כמה שגולדסטון וחבריו מנותקים מהמציאות) מצאתי מקורות לשניים מהטענות. למשפט הבא לא נמצא מקור: ”לדעת הצוות העמדתם לדין של האחראים להפרות החוק הבינלאומי, הכוללות פשעי מלחמה ופשעים כנגד האנושות, תתרום לסיום מעשי האלימות, להגנת אזרחים ולשמירת השלום.”
- בכל הקשור למשפט שנמחק, סעיפים 1961-1963 הם לא מקור. הדברים הכתובים שם הם לא הדברים שהיו כתובים בערך. יורי - שיחה 14:08, 19 בינואר 2010 (IST)
- תיקון, גם סעיפים 1964-1966 רלוונטיים. יוסאריאן • שיחה 14:18, 19 בינואר 2010 (IST)
- ואכן, אפשר להירגע ולהסיר את תבניות המקור, ההמלצה למועצת הביטחון נכתבה בסעיף 1969. יוסאריאן • שיחה 13:54, 19 בינואר 2010 (IST)
הסעיפים הרלוונטיים
[עריכת קוד מקור]1961. In the light of the information it reviewed and its analysis, the Mission concludes that there are serious doubts about the willingness of Israel to carry out genuine investigations in an impartial, independent, prompt and effective way as required by international law. The Mission is also of the view that the system presents inherently discriminatory features that make the pursuit of justice for Palestinian victims extremely difficult.
1962. With regard to allegations of violations of international humanitarian law falling within the jurisdiction of responsible Palestinian authorities in Gaza, the Mission finds that these allegations have not been investigated.
1963. The Mission notes that the responsibility to investigate violations of international human rights and humanitarian law, prosecute if appropriate and try perpetrators belongs in the first place to domestic authorities and institutions. This is a legal obligation A/HRC/12/48 page 422 incumbent on States and State-like entities. However, where domestic authorities are unable or unwilling to comply with this obligation, international justice mechanisms must be activated to prevent impunity.
1964. The Mission believes that, in the circumstances, there is little potential for accountability for serious violations of international humanitarian and human rights law through domestic institutions in Israel and even less in Gaza. The Mission is of the view that long-standing impunity has been a key factor in the perpetuation of violence in the region and in the reoccurrence of violations, as well as in the erosion of confidence among Palestinians and many Israelis concerning prospects for justice and a peaceful solution to the conflict.
1965. The Mission considers that several of the violations referred to in this report amount to grave breaches of the Fourth Geneva Convention. It notes that there is a duty imposed by the Geneva Conventions on all high contracting parties to search for and bring before their courts those responsible for the alleged violations.
1966. The Mission considers that the serious violations of international humanitarian law recounted in this report fall within the subject-matter jurisdiction of the International Criminal Court. The Mission notes that the United Nations Security Council has long recognized the impact of the situation in the Middle East, including the Palestinian question, on international peace and security, and that it regularly considers and reviews this situation. The Mission is persuaded that, in the light of the long-standing nature of the conflict, the frequent and consistent allegations of violations of international humanitarian law against all parties, the apparent increase in intensity of such violations in the recent military operations, and the regrettable possibility of a return to further violence, meaningful and practical steps to end impunity for such violations would offer an effective way to deter such violations recurring in the future. The Mission is of the view that the prosecution of persons responsible for serious violations of international humanitarian law would contribute to ending such violations, to the protection of civilians and to the restoration and maintenance of peace.
- יופי. עכשיו תקרא את המשפט שמחקתי ותגיד לי אם הוא מסכם במדויק לדעתך את מה שכתוב בסעיפים הללו. יורי - שיחה 14:16, 19 בינואר 2010 (IST)
- את הדו"ח המלא בגרסתו האחרונה, Advance Edited Version, 15 September 2009, יש להוריד בכתובת: http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/specialsession/9/docs/UNFFMGC_Report.pdf. לחכות בסבלנות, מדובר בקובץ של למעלה מ-6MB. בעמ' 544 לדו"ח (ובאנגלית: page 544, כיתוב המופיע בפינה השמאלית עליונה של כל עמוד), ניתן למצוא את פיסקאות 1760-1762 והמשכן בעמ' 545.
- הנה עיקרי הדברים לענייננו:
1761. The Mission believes that, in the circumstances, there is little potential for accountability for serious violations of international humanitarian and human rights law through domestic institutions in Israel and even less in Gaza. The Mission is of the view that longstanding impunity has been a key factor in the perpetuation of violence in the region and in the reoccurrence of violations, as well as in the erosion of confidence among Palestinians and many Israelis concerning prospects for justice and a peaceful solution to the conflict.
1762. The Mission considers that several of the violations referred to in this report amount to grave breaches of the Fourth Geneva Convention. It notes that there is a duty imposed by the Geneva Conventions on all High Contracting Parties to search for and bring before their courts those responsible for the alleged violations.
.
- (הדגשים שלי ולא במקור). חבל שקודם מקצצים ואחר כך מבררים. אני מקווה שדי בדברים מעלה כדי להכשיר את הפיסקה שצונזרה. אודה אם תתקן את שהסרת.Oyoyoy - שיחה 14:36, 19 בינואר 2010 (IST)
- תוספת מאוחרת. רק לאחר שסיימתי, ראיתי שהיתה לך בעיה גם עם המשפט: ”לדעת הצוות העמדתם לדין של האחראים להפרות החוק הבינלאומי, הכוללות פשעי מלחמה ופשעים כנגד האנושות, תתרום לסיום מעשי האלימות, להגנת אזרחים ולשמירת השלום.” ובכן, כל מה שצריך זה לקרוא את הדו"ח בסבלנות. בפיסקה 1763 תמצא את המשפט הבא (ונדמה לי שאת אותו רעיון, בניסוח עוד יותר דומה לזה שנכתב בערך, היית יכול למצוא אפילו בסיכום המנהלים הרשמי של הדו"ח):
1763. ...The Mission is of the view that the prosecution of persons responsible for serious violations of international humanitarian law would contribute to ending such violations, to the protection of civilians and to the restoration and maintenance of peace.
- אני מקווה שנוכל להבא לברר קודם את הדברים בדף השיחה ואחר כך נרוץ לתקן ולהוסיף תבניות מקור בערך.Oyoyoy - שיחה 15:13, 19 בינואר 2010 (IST)
שיחזורים
[עריכת קוד מקור]יורי הנכבד, נאלצתי לשחזר את שתי עריכותיך האחרונות כיוון שאין להן ביסוס עובדתי בדו"ח גולדסטון. אנא קרא את הדו"ח בשלמותו בטרם תבצע תיקונים נוספים בחלק זה של הערך.
- השחזור הראשון שבצעתי מבוסס על הציטוט מן הדו"ח שהבאתי מעלה. אנא התייחס כאן לציטוט זה (על אף שהוא בעמוד 545 לדו"ח, לגביו טענת כי הוא לא קיים).
- השחזור השני לעריכתך, בה השמטת את המילים "לאור כשלים שהצוות מצא במערכת הצדק במדינת ישראל וברשות הפלסטינית", אף הוא חסר יסוד עובדתי. קרא שוב את הפיסקה המובאת מעלה, וקרא למשל, בעמ' 34 לדו"ח:
113. Of protesters brought before the Israeli courts, it was the Palestinian Israelis who were disproportionately held in detention pending trial. The element of discrimination and differential treatment between Palestinian and Jewish citizens of Israel by judicial authorities, as indicated in the reports received, is a substantial cause for concern.
לאור העובדה כי עד עתה הטעויות העובדתיות היחידות שמצאתי לגבי הדו"ח הן בטענותיך מעלה (שהן הפתיח למסע התיקונים הזה):
”הסרתי את המשפט הנ"ל מהערך. המקור של המשפט, כפי שנכתב, הוא סעיפים 1761 עד 1763 בעמ' 544 בדו"ח. אז עמ' 544 לא קיים (הדו"ח כולל רק 452 עמודים) וסעיפים 1761 עד 1763 מדברים על נושא אחר לחלוטין (פעילות המשטרה לסיכול כביכול של הפגנות ערבי ישראל נגד מבצע עופרת יצוקה).”
אני מציע כי ראשית תקרא את דו"ח העדכני בשלמותו בעיון ובזהירות. אם לאחר קריאתו עדיין ברצונך לתקן טענות עובדתיות שבערך, באשר לתוכנו של הדו"ח, העלה כך את הסתייגויותיך ואני בטוח שנוכל ליישבן ברוח טובה ובהבנה.Oyoyoy - שיחה 08:43, 20 בינואר 2010 (IST)
- את טענותי מעלה כתבתי לאור קריאת הדו"ח המקורי שבו אכן יש רק 452 עמודים. לא היה לי מושג שקיים דבר כזה דו"ח עדכני חדש ומשופץ. את המשפט על מערכת הצדק הישראלית הסרתי כי לא מצאתי לו איזכור בציטוטים מהדו"ח שהבאת. בציטוט החדש שהבאת ניתן להסיק כי כותבי הדו"ח חושבים כי קיימת אפליה במערכת הצדק הישראלית בין ערבים ליהודים אבל איפה רשום שבגלל הסיבה הזו על אומות האולם להתערב בעשיית הצדק? יורי - שיחה 15:05, 20 בינואר 2010 (IST)
- מדובר במסמך משפטי מורכב, הכתוב אף בשפה גבוהה. לדו"חות של ועדות חקירה ובדיקה יש מבנה אופייני המוביל מקביעות עובדתיות למסקנות הנגזרות מהן, ולשם כך, מה לעשות?, צריך תבונה, השכלה מתאימה ומיומנות. העובדה שאתה מחפש לפני כל מסקנה את המשפט "בגלל הסיבה הזו... אני מסיק כך וכך" מעלה בי חשש שכנראה אינך מורגל בקריאת מסמכים דומים. אדם צריך לדעת מה גבולות הידע שלו. במקרה שלי, כל הסיפור של טרנספורמציות לורנץ ממש מזעזע אותי והייתי שמח להראות שהרעיון שגוי, במיוחד שאין אפילו מקור אחד לכל הנוסחאות המורכבות שמופיעות באותו ערך. אבל אינני בקיא בשפה הכתובה שם, ולא יעלה על דעתי לתקן ולקצץ בערך. לשם כך מסתובבים כאן פיזיקאים.Oyoyoy - שיחה 16:46, 20 בינואר 2010 (IST)
השוואה בין גירסאות עברית ואנגלית, ועידכון הגירסה האנגלית
[עריכת קוד מקור]לא קראתי בעיון אף גירסה, אך ברור שהאנגלית רחבה יותר, אך אינה מעודכנת כמו העברית, למשל מאמר הארץ מ- 11/2/10. שתי הגירסאות אינן מעודכנות עם המאמרים של דורי גולד ושל יוחנן הלוי (שלא הצלחתי לפתוח) על ממצאים המטילים דופי במהימנות הדו"ח.
עניין טכני
[עריכת קוד מקור]הועבר משיחת משתמש:יוסאריאן:
שלום יוסאריאן. לפי עריכותיך בצוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה אני מבין שיש בעיה עם הקישור למפתח של בית אריאלה. ראיתי שכדי לפתור זאת קישרת ישירות למסך תוצאות החיפוש, אבל הבעיה היא שקישור מסוג זה לא מחזיק מעמד ליותר מיום-יומיים.
אני לא יכול לבדוק את העניין ישירות, כי אצלי הקישור הנ"ל פועל כראוי (בדקתי ב-IE 6 ו-FF 3.5, תחת WIN XP SP3). אני חושד שמדובר בבעיית קידוד שקשורה אולי למרכאות שבשם הנושא (דו"ח האו"ם על מבצע עופרת יצוקה) - אם זה באמת העניין אפנה לרותם ואבקש את עזרתו, אבל לפני כן הייתי רוצה לנסות לשלול אפשרויות אחרות ובזה אולי תוכל לעזור לי. האם הקישורים הבאים פועלים אצלך כראוי?
- הקישור הזה אמור להפנות לרשימת המאמרים של בן כספית: [1]
- הקישורים האלה אמורים שניהם להפנות לרשימה של 14 מאמרים בנושא דו"ח גולדסטון: [2] [3]
כמו כן אשמח אם תציין את גרסת הדפדפן ומערכת ההפעלה שבה אתה משתמש. תודה וסליחה על ההטרדה, nevuer • שיחה 03:39, 3 במרץ 2010 (IST)
- שלום נויבר. ניסיתי לשנות את מילות החיפוש ל"דוח גולדסטון", כיוון שזה מה שהיה כתוב בקישור ("רשימת מאמרים מהעיתונות על דו"ח גולדסטון"), וזה מביא יותר תוצאות חיפוש, וזה לא עבד לי (הביא אותי למסך הזה). כיוון שכך קישרתי ישירות, אם אתה יודע איך לסדר את זה, זה יהיה נחמד. כל הקישורים שהבאת כאן עובדים אצלי, בדפדפן פיירפוקס. יוסאריאן • שיחה • ערביי הרצליה כבר לא כועסים 08:09, 3 במרץ 2010 (IST)
- אה, אוקיי - חשבתי שמדובר בבעיה טכנית. אשנה את הקישור כך שיכלול את מרב התוצאות. nevuer • שיחה 14:51, 3 במרץ 2010 (IST)
- לא אתעקש, אך "ועדת גולדסטון" נתן 73 תוצאות, והנוכחי נותן 53. יוסאריאן • שיחה • ערביי הרצליה כבר לא כועסים 21:19, 3 במרץ 2010 (IST)
- אה, אוקיי - חשבתי שמדובר בבעיה טכנית. אשנה את הקישור כך שיכלול את מרב התוצאות. nevuer • שיחה 14:51, 3 במרץ 2010 (IST)
אנציקלופדיית "זה אמר כך"
[עריכת קוד מקור]לאחר תיאור דברי החרטה של גולדסטון, שלהם חשיבות רבה, מופיעה בערך תגובתו של נתניהו. אינני רואה בה כל חשיבות - היא אינה מחדשת דבר ואינה מוסיפה דבר. לא רק נתניהו (שלא היה בתפקיד מעשי בתקופה שבה עוסק הדו"ח) אמר - גם אולמרט (שהיה ראש הממשלה בתקופה שבה עוסק הדו"ח) אמר דברים, ובוודאי עוד אנשים רבים אמרו. זו זכותם, כחלק מחופש הביטוי, אך אין צורך להביא את דבריהם באנציקלופדיה. דוד שי - שיחה 07:26, 3 באפריל 2011 (IDT)
- שוכנעתי. ברכות אריאל פ. (slav4) • דף שיחה 07:31, 3 באפריל 2011 (IDT)
- מה שחשוב בדבריו של נתניהו הוא שיפעל לכך שהדו"ח יגנז או יבוטל. בברכה, MathKnight הגותי (שיחה) 13:42, 3 באפריל 2011 (IDT)
- כמו שאמר דוד בינתיים זה בגדר דיבורים. לאחר שהדו"ח ייגנז נדבר. ברכות אריאל פ. (slav4) • דף שיחה 17:06, 3 באפריל 2011 (IDT)
- מה שחשוב בדבריו של נתניהו הוא שיפעל לכך שהדו"ח יגנז או יבוטל. בברכה, MathKnight הגותי (שיחה) 13:42, 3 באפריל 2011 (IDT)
קישור שבור
[עריכת קוד מקור]במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!
- http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/Hebrew/heb_n/pdf/g_report_h1.pdf
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-04 10:50:58, 404 Not Found
- In המרכז למורשת המודיעין on 2013-05-05 03:03:53, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-05 06:07:16, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-05-05 09:41:48, 404 Not Found
- In המרכז למורשת המודיעין on 2013-05-14 17:39:22, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-15 07:46:28, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-05-16 02:13:32, 404 Not Found
--Matanyabot - שיחה 05:13, 16 במאי 2013 (IDT)
קישור שבור 2
[עריכת קוד מקור]במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!
- http://students.law.umich.edu/mjil/article-pdfs/v32n1-perry.pdf
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2011-11-22 20:47:37, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2011-11-23 00:51:34, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2011-11-23 03:24:45, 404 Not Found
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2011-11-27 23:15:17, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2011-11-28 00:31:34, Socket Error: 'Connection timed out'
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2012-01-20 02:31:41, 404 Not Found
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2013-05-03 17:23:46, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-04 10:50:47, 404 Not Found
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2013-05-05 00:38:04, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-05 06:07:16, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-05-05 09:41:48, 404 Not Found
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2013-05-14 01:57:18, 404 Not Found
- In בית הדין הפלילי הבינלאומי on 2013-05-14 11:29:12, 404 Not Found
- In מבצע עופרת יצוקה on 2013-05-15 07:46:10, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-05-16 02:13:41, 404 Not Found
--Matanyabot - שיחה 05:14, 16 במאי 2013 (IDT)
קישור שבור 3
[עריכת קוד מקור]במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!
- http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/specialsession/9/FactFindingMission.htm
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-09-13 05:24:27, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-09-16 01:07:03, 404 Not Found
- In צוות הבדיקה של האו"ם בנושא העימות בעזה on 2013-09-25 15:48:02, 404 Not Found
--Matanyabot - שיחה 18:48, 25 בספטמבר 2013 (IDT)
שינוי שם
[עריכת קוד מקור]יש לעדכן את השם של הערך מפני שגם השנה 2014 הקימו "צוות בדיקה" של האו"ם לגבי מה שקורה/קרה בעזה. יש כבר ערך באנגלית United Nations Fact Finding Mission on the 2014 Israel–Gaza conflict וגם בעברית בשם ועדת שייבס.מי-נהר - שיחה 02:05, 19 באוגוסט 2014 (IDT)
- בעד שינוי לועדת גולדסטון. יונה ב. - שיחה - הבה נכחילה 14:00, 27 באוגוסט 2014 (IDT)
- העברתי. גיא - פתרון למחיקה 16:56, 10 באוקטובר 2014 (IDT)
נמצאו קישורים חיצוניים שצריכים תיקון (אוקטובר 2022)
[עריכת קוד מקור]שלום עורכים יקרים,
מצאתי קישור חיצוני אחד או יותר בועדת גולדסטון שזקוק לתשומת לב. אנא קחו רגע כדי לבדוק את הקישורים שמצאתי ולתקן אותם בערך אם נדרש. מצאתי את הבעיות הבאות:
- http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=202&IID=23533 נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20091119004215/http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=202&IID=23533 לכתובת המקורית.
- http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?FID=628&DBID=1&LNGID=2&TMID=99&IID=23439 נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20111001225842/http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?FID=628&DBID=1&LNGID=2&TMID=99&IID=23439 לכתובת המקורית.
- http://jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=644&PID=0&IID=23560 נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20091118121011/http://jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=644&PID=0&IID=23560 לכתובת המקורית.
- http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?FID=650&DBID=1&LNGID=2&TMID=99&IID=23665 נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20091227061758/http://www.jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?FID=650&DBID=1&LNGID=2&TMID=99&IID=23665 לכתובת המקורית.
- http://jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=644&PID=0&IID=23560 נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20091118121011/http://jcpa.org.il/JCPAHeb/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=178&FID=644&PID=0&IID=23560 לכתובת המקורית.
כאשר תסיימו לערוך את השינויים הנדרשים, אנא בקרו בדף השו"ת למידע נוסף לתיקון בעיות עם הקישורים לעיל.
הודעה זו תופיע רק פעם אחת לקישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 10:51, 6 באוקטובר 2022 (IDT)
נמצאו קישורים חיצוניים שצריכים תיקון (נובמבר 2022)
[עריכת קוד מקור]שלום עורכים יקרים,
מצאתי קישור חיצוני אחד או יותר בוועדת גולדסטון שזקוק לתשומת לב. אנא קחו רגע כדי לבדוק את הקישורים שמצאתי ולתקן אותם בערך אם נדרש. מצאתי את הבעיות הבאות:
- http://unispal.un.org/unispal.nsf/5ba47a5c6cef541b802563e000493b8c/25184e52d3e5cdba8525763200532e73?OpenDocument נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20200531064854/https://unispal.un.org/unispal.nsf/5ba47a5c6cef541b802563e000493b8c/25184e52d3e5cdba8525763200532e73?OpenDocument לכתובת המקורית.
- http://www.idi.org.il/breakingnews/pages/141.aspx נמצא כקישור שבור. מומלץ להוסיף https://web.archive.org/web/20200531064820/http://www.idi.org.il/breakingnews/pages/141.aspx לכתובת המקורית.
כאשר תסיימו לערוך את השינויים הנדרשים, אנא בקרו בדף השו"ת למידע נוסף לתיקון בעיות עם הקישורים לעיל.
הודעה זו תופיע רק פעם אחת לקישורים אלו.
בידידות.—InternetArchiveBot (דווח על באג) 17:58, 13 בנובמבר 2022 (IST)