לדלג לתוכן

CBS

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
CBS
פרטי הערוץ
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
סוג רשת טלוויזיה אמריקנית ורשת רדיו אמריקנית
תאריך השקה

18 בספטמבר 1927 (רדיו)

1 ביולי 1941 (טלוויזיה)
בעלות פרמאונט גלובל
שפה אנגלית
משרד ראשי מנהטן, ניו יורק
שיטת שידור

NTSC

HDTV
זמינות
HOT CBS Reality: אפיק 96
אופרות סבון לפני כולם: SVOD
yes CBS Reality: אפיק 76
אופרות סבון לפני כולם: SVOD
פרטנר tv CBS Reality: אפיק 18
www.cbs.com

CBS (ראשי תיבות באנגלית: Columbia Broadcasting System – "מערכת השידור קולומביה") היא אחת מרשתות הטלוויזיה הגדולות ביותר בארצות הברית. בנוסף, הייתה CBS לאחת מרשתות הרדיו החלוציות הגדולות בארצות הברית.

הרשת צמחה מרשת תחנות רדיו בפנסילבניה לרשת טלוויזיה מחוף לחוף תחת ניהולו של ויליאם ס. פיילי, שהיה בעל החברה וניהל אותה משנות ה-30 ועד 1990. בין 1995 ועד 1999 הייתה הרשת בבעלות תאגיד וסטינגהאוס. בין 1999 ועד 2005 הייתה הרשת בבעלות תאגיד ויאקום. בשנה זו, רשת CBS ועוד וגופי שידור נוספים, אשר היוו חלק מוויאקום הפכו לתאגיד CBS Corporation עד לאיחודם מחדש עם ויאקום ב-2019.

נכון ל-2021, ג'ורג' צ'יקס הוא המנכ"ל והנשיא של CBS.

מאבק מול RCA/NBC

[עריכת קוד מקור | עריכה]

CBS נמצאה בתחרות עזה עם NBC ומנהלה דוד סארנוף בכל הקשור לזירת השידור הציבורי, הן ברדיו, הן בתכני החדשות והבידור והן בשוק החדש של הטלוויזיה. NBC פעלה כמונופול בתחומים טכנולוגיים רבים כתוצאה מפיתוחי ענק התקשורת RCA, שהיה אף הוא בבעלותו של סארנוף. לפיכך התדיינה CBS רבות בבתי משפט מתוך מגמה לפרק את RCA-NBC והצליחה לפצל אותה לשתי רשתות שמאחת מהן צמחה רשת ABC.

החל מ-1939 היו בבעלות CBS חברת התקליטים קולומביה ומעבדות הפיתוח שלה. ב-1948 פיתחה קולומביה את תקן התקליט האריך-נגן (המסתובב במהירות 33 ושליש סיבובים בדקה) אל מול תקן התקליט המסתובב במהירות 45 סיבובים בדקה של תקליטי RCA.

ב-1945 הציגה CBS טלוויזיה צבעונית לאישור רשות התקשורת הפדרלית של ארצות הברית. שיטת השידור של CBS לא נקלטה במכשירי RCA ולו הייתה מתקבלת, הייתה מאלצת את הצרכנים להיפטר ממכשירי הטלוויזיה של RCA שברשותם ולרכוש מכשירים תואמים. סארנוף פעל בשתי חזיתות, מחד הוא ניסה לבלום החלטה לטובת CBS ב-FCC ומאידך האיץ במהנדסיו לפתח שיטת טלוויזיה צבעונית אלקטרונית עדיפה. אף על פי שב-1950 (לאחר שסארנוף הצליח לעכב את ההחלטה מספיק) אישרה ה-FCC את הטלוויזיה של CBS, בידי RCA היה כבר פתרון מתחרה עדיף (שהיה הבסיס לתקן NTSC). לאחר ששיטת CBS לא אושרה כתקן בארצות הברית היא מכרה את הפטנטים שלה ליצרנים באירופה שפיתוח על בסיסה את שיטות השידור PAL ו-SECAM.

תוכניות בולטות בהווה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אירועים מיוחדים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוכניות בולטות בעבר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא CBS בוויקישיתוף