לדלג לתוכן

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
לשלוט ולכבוש 3: מלחמת הטיבריום
Command & Conquer: Tiberium Wars
עטיפת המשחק (אפשרות ראשונה
עטיפת המשחק (אפשרות ראשונה
כללי
תאריך הוצאה ארצות הברית: יצא ב-26 במרץ 2007
אירופה: יצא ב-28 במרץ 2007 ובכמה מקומות (כמו בטיוון ונורווגיה יצא ב-23 במרץ 2007
סוגה אסטרטגיה בזמן אמת
פיתוח Electronic Arts
הוצאה לאור Electronic Arts עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית, פולנית, רוסית, ספרדית, איטלקית, צרפתית, גרמנית, הולנדית, שוודית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה EA Games
סדרה Command & Conquer עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
מנוע משחק Strategy Action Game Engine (SAGE) (Heavily Modified)
מצבי משחק שחקן יחיד, מרובה משתתפים
דירוג +16/נוער
פלטפורמות חלונות, Xbox 360
המשחק הקודם Command & Conquer: Tiberian Sun – Firestorm עריכת הנתון בוויקינתונים
המשחק הבא Command & Conquer 4: Tiberian Twilight עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות מערכת
מעבד 1.6 GHz ומעלה
זיכרון 256MB ומעלה
כרטיס מסך 64MB ומעלה (ג'יפורס 3 ומעלה)
מקום פנוי לפחות 6GB
בקרים מקלדת ועכבר
אתר רשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Command & Conquer 3: Tiberium Wars הוא משחק מחשב מסדרת C&C אשר יצא במרץ 2007. המשחק, המשתייך לסוגת משחקי אסטרטגיה בזמן אמת, פותח על ידי חברת Electronic Arts למחשב ול-Xbox 360. לגרסת המחשב יצאו 9 טלאים (בינתיים החמישי הוא המשמעותי שבהם).

עלילת המשחק עוסקת במלחמת הטיבריום השלישית, אשר נפתחת לאחר שאחוות NOD פותחת בהתקפה משולבת על מערכי הגנת החלל של יוזמת ההגנה הגלובלית (GDI). לאחר שהמערכת משותקת, משגרת אחוות NOD טיל גרעיני לעבר מרכז הפיקוד של ה-GDI, תחנת החלל "פילדלפיה".

בו בזמן, מופיע בתקשורת קיין (KANE), מנהיגה הבלתי מעורער של האחווה הנחשב כמת במשך שנים. קיין מודיע על פתיחת מלחמה נגד ה-GDI ושולח את צבאות NOD לתקוף מטרות ברחבי העולם.

בשלב מאוחר יותר של המשחק, תושמד מפקדת NOD (הידועה כמקדש של נוד Temple Prime) בסרייבו על ידי נשק העל של ה-GDI, תותח היונים (Ion Cannon). המקדש, אשר מכיל את הנשק החדש של נוד- פצצת טיבריום נוזלית, יושמד בפיצוץ אדיר שיגרום לתגובת שרשרת בכל אזור הבלקן וסביבתו.

כאשר GDI עומדת לחגוג את ניצחונה באמונה כי קיין נהרג בעת השמדת המקדש, מתגלה לפתע כי הפיצוץ האדיר של המקדש משך לכדור הארץ גזע של חייזרים הידועים בשם "סקרין" (Scrin), אשר פולשים בכוח עצום ומחריבים את מרכזי האוכלוסייה ברחבי העולם תוך שהם בונים מגדלים מוזרים באזורים המזוהמים בצורה קיצונית על ידי טיבריום.

בהתאם לצד שבוחר השחקן, ישנם 3 סיומי עלילה אפשריים למשחק.

GDI- ישנם שני סיומי עלילה:

  • השחקן משמיד את מרכז השליטה של כוחות הסקרין על כדור הארץ ועוצר את הפלישה באמצעים קונבנציונליים.
  • השחקן משמיד את אותו מרכז שליטה על ידי שימוש בפצצת טיבריום נוזלית, תוך כדי הריגת מיליוני אנשים חפים מפשע.

NOD- האחווה משתלטת על אחד המגדלים שבונים החייזרים, השחקן מוזמן להיות חלק מהמעגל הפנימי של קיין.

SCRIN- השחקן מגן על המגדל האחרון שנשאר שלם עד להשלמת בנייתו, ובסוף מתוודע לכך ששליטי הסקרין מתכננים פלישה בהיקף מלא לכדור הארץ.

GDI - יוזמת ההגנה הגלובלית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראשי התיבות של הצבא הם: Global Defense Initiative, יוזמת ההגנה הגלובלית.

הצבא מורכב מכוחות צבאיים מערביים אשר התגבשו לכדי ישות צבאית אחת שהוקמה כדי להוות יריב ראוי לכוחות אחוות NOD. ה-GDI מסתמכים על צבא מאוזן הכולל חי"ר איכותי, חיל אוויר גמיש המורכב ממטוסי אורקה (Orca) קלים, ומפציצי פיירהוק (Firehawk) רב משימתיים. כוח השריון האיתן מורכב מנגמ"שים, טנקי פרדטור (Predator) וגולת הכותרת של שריון ה-GDI ואימת ה-NOD: טנק הממותה (Mammoth Tank). בנוסף, ה-GDI מפעיל יחידת ארטילריה בשם ג'אגרנוט (Juggernaut) המסוגלת להחריב את מבני האויב במהירות ומטווח רחוק ביותר. נשק העל של ה-GDI הוא לוויין בעל תותח יונים המסוגל לירות קרן אנרגיה ממוקדת ממסלולו סביב כדור הארץ.

Nod - אחוות נוד

[עריכת קוד מקור | עריכה]

האחווה תמיד הייתה ארגון מסתורי ופעולותיה הגלויות הראשונות התרחשו בשלהי המאה ה-20. האחווה, בראשות מנהיגה הכריזמטי קיין, מחזיקה בכוח צבאי עצום בכל רחבי העולם. הטכנולוגיה המשמעותית ביותר שיש לאחוות נוד היא ההסוואה: שריון, חי"ר ואף מטוסים מוסווים מרכיבים את מכונת המלחמה של קיין ומבצעים באופן מושלם את טקטיקות הגרילה המרכיבות את הדוקטרינה של צבא NOD. האחווה מסתמכת על חי"ר בסיסי בינוני למדי המורכב ממיליציות מקומיות הנתמכות על ידי חי"ר המתמחה בלוחמת גרילה, כגון "צוותי הצל" (Shadow Teams). השריון מורכב מאופנועי סיור, ג'יפים קלים, וטנקי עקרב קלים למדיי, אך גם מטנקים מוסווים קטלניים וה-Avatar המפלצתי - מכונת מלחמה משוריינת ההולכת על 2 רגליים. את הצבא המרשים הזה משלים חיל אוויר המורכב ממסוקים קלים בשם ונום (Venom) ומפציצים מוסווים הרסניים מדגם Vertigo. נשק העל של האחווה היה ונשאר טיל גרעיני.

Scrin - "המבקרים", "הפולשים", "החייזרים"

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לא הרבה ידוע על מקורם של הסקרין ועל ההיסטוריה שלהם, מאחר שזוהי הפעם הראשונה שהגזע מופיע באופן מלא במשחקי סדרת C&C, אם כי במשחקים הקודמים היו רמזים והתייחסויות לגזע חייזרים. הסקרין פולשים לכדור הארץ ומתחילים להילחם בצבאות ה-GDI וה-NOD. צבא הסקרין מורכב מחי"ר סטנדרטי, מלבד יחידת "מוח העל" (Mastermind) המסוגלת להשתלט על יחידות ובניינים של האויב בעזרת טלפתיה ואף לשגר יחידות ממקום אחד במפה למקום אחר באופן מיידי. השריון של הסקרין מורכב מיחידות בסיסיות כגון ה-Seeker וה-Gun Walker ועד הטרייפוד (Tripod) האימתני שמהווה יריב ראוי לממותה של GDI ול-Avatar של NOD.

היתרון של הסקרין על שאר הצבאות הוא חיל האוויר שלהם הכולל מעין נושאת מטוסים מעופפת, מטוס המסוגל לתקוף יחידות אוויר וקרקע, ואף ארטילריה אווירית.

נשק העל של הסקרין הוא ה-RIFT: חור שחור הנפתח ושואב את כוחות האויב.

סמלי הצבאות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצה: GDI בסמל רואים את הנשר המפורסם שהיה סמל הצבא לאורך כל סדרת המשחקים.

קבוצה: Nod בסמל רואים את העקרב המפורסם שייצג את הצבא מאז המשחק הראשון והמקורי.

קבוצה: Scrin בסמל רואים יצור חייזרי המסמל את מאפייני הצבא.

המשכיות הסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מספר יחידות ודמויות מהמשחק הראשון בסדרה של Command and Conquer המשיכו לאורך כל הסדרה ונמצאים גם ב-Tiberium Wars. הדמות הראשונה היא קיין, מנהיג צבא NOD, המגולם על ידי השחקן ג'וזף קוקאן. יחידות מוכרות המופיעות לאורך הסדרה הם: מטוס האורקה (Orca) המוכר וטנק הממותה בצבא GDI, כמו גם ה-stealth tank וה-Flame Tank בצבא Nod. גם יחידות חי"ר חוזרות על עצמם, למשל היחידות הפשוטות והמהנדסים (Engineer). עם זאת, במשחק זה בכל צבא יש ליחידת המהנדס שם שונה ומספר יכולות שונות. דוגמה נוספת היא יחידת הרימונים בצבא GDI, אשר נשארה לאורך כל סדרת המשחקים תוך שינויים מסוימים: במשחק הראשון היחידה הייתה המקבילה ליחידת הטילים של NOD. במשחק Tiberium Sun היחידה הפכה ליחידה שזורקת דיסקיות. במשחק Tiberium Wars היחידה השתדרגה ועכשיו מקבילה ליחידת Black Hand של NOD שתפקידם להרוג חיילים שמבוצרים במבנים במהירות. אך הם עדיין חזקים כנגד רכבים.

טלאי זה הוא המשמעותי מבין כל הטלאים שיצאו עד כה בעקבות היותו משנה איזון וכוחות נוספים (לדעת רבים המשחק השתנה לגמרי). הוא מחליש את צבא ה-NOD (שהיה לו יתרון ברור על כל הצבאות עקב מחיר היחידות שלו) בצורה משמעותית. הטלאי בא לתת מענה לכל הראשרים ששחקני NOD עשו עם טנקי העקרב ומטוסי הוונום וטענת גיימרים האומרים שהסקרין חלשים מדי. לאחר שהטלאי יצא התגלו בו בעיות רבות (בין השאר שבלתי אפשרי היה להוריד מהעדכונים האוטומטים של המשחק במשך השעות הראשונות) ושגיאות שהופיעו לאחר התקנת הטלאי. מפתחי המשחק הוציאו פתרון לבעיה (מפוקפק למדי) שיוצר בעיות עם אותיות הכוננים (מה שיוצר בעיות בהעלאת Windows) גודל הטלאי הוא 110 מגה-בייט.

תמונה מתוך המשחק

במשחק מופיעים שחקני קולנוע וטלוויזיה מפורסמים ומוכרים המגלמים תפקידים שונים במהלך סרטוני המעבר בין משימה למשימה.

ג'וש הולווי (מהסדרה אבודים) הופיע כקצין זוטר של אחוות הנוד בשם אג'איי, טרישיה הלפר (מהסדרה באטלסטאר גלקטיקה) הופיעה כסגניתו של קיין - קיליאן קטאר, מייקל איירונסייד (שיחק בסרט אהבה בשחקים, ודיבב את סאם פישר במספר כותרי המשחק Splinter Cell) גילם את מפקד צבא ה-GDI גנרל ג'ייק גריינג'ר, בילי די וויליאמס (שיחק באחד מסרטי מלחמת הכוכבים) שיחק את ראש ה-GDI רדמונד בויל, גרייס פארק (מהסדרה באטלסטאר גלקטיקה) כלוטננט סנדרה טלפייר, ג'ניפר מוריסון (משחקת בסדרה האוס) בתפקיד קירס ג'יימס וכן שונטיי הינטון (שיחקה בסדרה מחשבות רצחניות) גילמה את הכתבת בריטני בימה. את דמותו של קיין הנערץ גילם השחקן ג'וזף קוקאן, אשר גילם את אותה הדמות בכותרים הקודמים בסדרת המשחקים של C&C.

החברה המפיצה Electronic Arts גייסה את כישוריהם של כתבי חדשות עולמיים אמיתיים, הכוללים את שאנון קוק (כתבת חברת החדשות CNN) וג'ון האק (כתב חדשות Fox News בלאס וגאס) לצורך סצינות דיווחי התקשורת של Tiberium Wars, אשר בוימו על ידי הבמאי ריצ'רד טיילור.

עובדות נוספות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עובדות נוספות על המשחק כוללות:

  • חזרתה של שיטת איסוף המשאבים המסורתית, רכבי בנייה ניידים, גשרים הניתנים להריסה וכו'.
  • Command & Conquer 3 נעשה שימוש בחלון צדדי ימני למתן הפקודות.
  • סטיב ג'בלונסקי, במקום פרנק קלפאקי, שילב את הפסקול והמוזיקה אשר נכללו בכותר החדש.
  • משחק הרשת כולל בתוכו ותומך בטכנולוגיית ה-VoIP.
  • המשחק יצא גם כן בגרסתו לקונסולת Xbox 360 ומבחינת משחק הרשת הוא עושה שימוש במצלמת הראייה של XBOX LIVE.
  • C&C 3 יצא בשתי גרסאות שונות ונפרדות: הגרסה הסטנדרטית שכוללת רק את המשחק, ו"גרסת קיין" אשר כוללת בתוכה שלל חומרים מורחבים ומאופיינת גם כגרסת האספנים.
  • חברת Electronic Arts הקימה מספר אירועים מיוחדים לרגל השקת המשחק, הצצה ראשונית, דיונים ועוד ברחבי ארצות הברית.
  • שחקנים שאינם משתתפים בקרב עצמו יוכלו בכל זאת להיכנס למשחק במצב מיוחד בשם 'צופה', לחזות במלחמה המתרחשת, ואף לספק קריינות ברקע.
  • 38 משימות לשחקן (34 משימות ל-GDI ו-NOD ו-4 לחייזרים).
תמונה נוספת מן המשחק
  • דרישות מערכת מינימליות:

מערכת הפעלה מסוג חלונות XP או חלונות ויסטה, מעבד במהירות של 2.0 GHz, זיכרון RAM של 512MB ומעלה, לפחות 6 GB מקום פנוי בכונן הקשיח, כרטיס מסך מסוג GeForce 3 (לא תומך בסדרת MX) או ATI Radeon 8500 (לא תומך 9200 ו-9250).

גרסת הדגמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

גרסת ההדגמה (דמו) של C&C 3 שוחררה ב-26 בפברואר 2007 באופן רשמי וכעת ניתן להורידה ממספר אתרי משחקים ברשת האינטרנט. הדמו כולל בתוכו את שלב לימוד המשחק המעשי, סרטון וידאו, 2 משימות של צבא ה-GDI וכן מצב מרובי צבאות פנימי מוגבל שבאופן רשמי תומך בצבאות ה-GDI בלבד. ניתן גם לשחק בצבא ה-NOD במצב מרובי הצבאות בלחיצה על NOD בתחתית הרשימה ובלחיצה נוספת על 'n' .

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Command & Conquer 3: Tiberium Wars בוויקישיתוף