לדלג לתוכן

ליאורה יצחק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ליאורה יצחק
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 27 בספטמבר 1974 (בת 49)
לוד, ישראל ישראלישראל
מוקד פעילות ישראלישראל ישראל
תקופת הפעילות מ-2003
שפה מועדפת הינדי, עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שיתופי פעולה בולטים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ליאורה יצחק (נולדה ב-27 בספטמבר 1974) היא זמרת ישראלית, השרה בעברית, מראטהית, אנגלית ובהינדי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ליאורה יצחק (פזרקר) נולדה בלוד כבת הזקונים ולה אח בכור, להורים יואל ונורין שעלו לישראל בתחילת שנות ה-70 של המאה ה-20 מהודו, בת לקהילת בני ישראל.

שם משפחתו המקורי של אביה היה פזרקר, אך הוא לקח את שמו הפרטי של סבו יצחק שלום פזרקר (1877-1963) כשם משפחתו החדש. בנוסף דרך סבתה מצד אביה, ליאורה היא צאצאית לנשיא קהילת הבני ישראל מהודו הראשון שמואל יחזקאל דיווקר.

קריירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בילדותה החלה לשיר באירועים של יוצאי הודו בישראל. בגיל 15 נסעה עם אביה למומביי שבהודו על מנת ללמוד מוזיקה ושירה הודית, ונשארה שם כשמונה שנים. תחילה למדה מוזיקה הודית קלאסית, לאחר מכן הצטרפה לתעשיית הסרטים בבוליווד, הקליטה פסקולים לשירים המבוצעים בסרטים אלה, ובגיל 24 שבה לישראל. לאחר שובה לישראל העלתה ליאורה יצחק מופע עם הנגן משה מליאנקר, וביצעה דואט עם הזמר יואב יצחק. יצחק שיתפה גם פעולה עם "הפרויקט של עידן רייכל" בשיר "מילים יפות מאלה" ועם להקת "הדג נחש" בשירם "חליפות".

בשנת 2014 חידשה את השיר "פזמון ליקינתון" שהופיע באלבום "בייבי אוריינטל 2", אותו ביצעה בסגנון המוזיקה ההודית. בשנת 2016 חידשה את השיר "גלי" במסגרת האלבום "בייבי אוריינטל 3". בהמשך הוציאה את הסינגל "מעלה מעלה" שנחל הצלחה וזכה להשמעות רבות בתחנות הרדיו וכן את השירים "בואי מהלב" ו"הלילה חתונה".

בשנת 2017, בעת ביקורו בישראל של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הופיעה בפניו ובפני ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו.[1] ב-2018 השתתפה בקליפ לשיר "נמסטה", של סטטיק ובן-אל תבורי.

בדצמבר אותה שנה גילתה יצחק כי ביצוע לשיר שהקליטה למטרת אירוע בר מצווה פרטי, הושמע באירועי "פריסטייל פסטיגל", מבלי לקבל את הסכמתה ומבלי ששולמו לה תמלוגים עבור השימוש בביצוע שלה לשיר.[2] ב-2019 השתתפה בעונה השביעית של "הכוכב הבא לאירוויזיון".

עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל באוקטובר 2023, פתחה ביוזמתה בהסברה למען מדינת ישראל בתקשורת ההודית בעיקר בשפה ההינדית וברשתות החברתיות בהודו.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

יצחק נשואה ל-ירון לוי (במקור אשטמקר) ואם לשתי בנות. מתגוררת ברחובות.

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • אליעז ראובן-דנדקר, הג'מאט-א. נשים מעוררי השראה מקהילת הבני-ישראל מהודו, הוצאת קמודן מוכאדם, 2020, ישראל

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]