וראייטי (ארגון)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: פתיח לא אנציקלופדי, עיצוב וארגון.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: פתיח לא אנציקלופדי, עיצוב וארגון.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
וראייטי
Variety, the Children's Charity
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 10 באוקטובר 1927 – הווה (96 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
variety.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

וראייטי, ארגון הצדקה לילדים נוסד בפיטסבורג, פנסילבניה ב-10 באוקטובר 1927 כאשר קבוצה של אחד-עשר גברים המעורבים בעסקי הבידור, הקימו מועדון חברתי בשם "מועדון וראייטי" (במקור: Variety Club).

רקע[עריכת קוד מקור | עריכה]

בערב חג המולד 1928, תינוקת צעירה הושארה על מדרגות בית קולנוע הקשור למועדון. על התינוקת היה מונח פתק שבו נרשם:

"בבקשה טפלו בתינוקת שלי. שמה קתרינה. אני לא יכולה לטפל בה עוד. יש לי עוד שמונה אחרים. בעלי מחוסר עבודה. היא נולדה בחג ההודיה. תמיד שמעתי על טוב לבם של אנשי הבידור ואני מתפללת לאל שתדאגו לה. על החתום, אם שבורת לב".

לאחר שכשלו הניסיונות לאתר את האם, לקחו על עצמם חברי מועדון וראייטי את האחריות לממן את הוצאות המחיה והחינוך של הילדה. בשלב מאוחר יותר החליט המועדון לאסוף כסף עבור ילדים נזקקים אחרים.

מאז הארגון גדל, וכיום הוא כולל שלוחות ב-13 מדינות בעולם: אוסטרליה, אירלנד, ארצות הברית, ברבדוס, בריטניה, דרום אפריקה, הולנד, יפן, ישראל, מקסיקו, ניו זילנד, צרפת וקנדה.

שמו המלא של הארגון הוא "וראייטי, ארגון הצדקה לילדים" (במקור: Variety, The Children's Charity), אך השם משתנה ממדינה למדינה. לדוגמה, בהולנד הארגון ידוע בשם "Bio Arnhem", בעוד שבארצות הברית הוא עדיין נקרא בשם "Variety Club" (מועדון וראייטי). מטרות הצדקה, לעומת זאת, זהות בכל העולם. כל שלוחות הארגון מחויבות לאסוף כספים עבור מתן עזרה לילדים בעלי צרכים מיוחדים.

לארגון קשרים חזקים עם עולם הבידור והספורט. לדוגמא: ערבי התרמה אשר נערך, ככלל, מדי שנה ובכלל זה בערוץ רשת 13 הישראלי (בעבר בערוץ 2), כחלק מלוח השידורים המיוחד הנבנה לאותו הצורך.

סיכות לב הזהב[עריכת קוד מקור | עריכה]

סיכות לב הזהב הופיעו לראשונה בארגון וראייטי הבריטי ביום ולנטיין של שנת 1991, ומאז התפשטו ברחבי העולם. מאז הצגתן, יותר מחמישים מיליון סיכות נמכרו ברחבי העולם, וסיפקו יותר מ-100 מיליון דולר עבור ארגון וראייטי, והמיזמים הרבים שלו עבור ילדים.

וראייטי ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

"וראייטי ישראל", מוסד ללא כוונות רווח (מלכ"ר), נוסד בשנת 1967 על ידי חיים הרצוג, רות דיין, קני גרידינגר, מאיר וייסגל, חיים טופול, וחברים[1] במטרה לסייע במגוון דרכים לילדים עם צרכים מיוחדים: טיפולים רפואיים, פארארפואיים (ריפוי ועיסוק, פיזיותרפיה, רכיבה טיפולית וכו'), תמיכה מקצועית, רכישת עזרים טיפוליים ושיקומים (כיסאות גלגלים, אינסרטים, מתקני רחצה, משקפיים, מכשירי שמיעה וכו') ארגון וראייטי מסייע לכל סוגי הפגיעויות והחולי, כל זמן שהחולי כרוני ומספק עזרה פרטנית ורב שנתית לאותו הילד. הארגון מסייע למשפחות ממעמד סוציואקונומי בינוני ומטה, מדי שנה משודר ברשת 13 (בעבר בערוץ 2 ברשת) ערב התרמה למען ילדי וראייטי ישראל ואת האירוע הנחו בין היתר יאיר לפיד, אבי קושניר ואליאנה תדהר.

מרכז וראייטי ירושלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרכז וראייטי ירושלים משמש משנת 1994 בית חם לילדים עם צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם, ופועל לקדם את זכותו של כל ילד למירב ההזדמנויות, למיצוי כישרונותיו ויכולותיו ולקידום השתלבותו בחברה.

המרכז מטפל בילדים עם צרכים מיוחדים ובילדים רגילים מכל מגזרי החברה הישראלית.

מרכז וראייטי ירושלים משתייך לארגון וראייטי העולמי, ופועל בשיתוף עם וראייטי ישראל.

ייחודו של מרכז וראייטי ירושלים בכך שהוא מאגד תחת קורת גג אחת מכלול מסגרות טיפוליות ותמיכתיות, בהן משתתפים מאות ילדים בני שבעה חודשים ועד לגיל 18, מירושלים וסביבותיה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]