אהרון יעקובי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
←‏ביוגרפיה: תיקנתי את המילה ביורגפיה ל-ביוגרפיה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ הסרת תבנית:אין תמונה משדה תמונה בתבנית, בערך בו יש הצגה אוטומטית של "אין תמונה"#
שורה 1: שורה 1:
{{ספורטאי
{{ספורטאי
|שם=
|שם=
|תמונה={{אין תמונה|גבר|יישור=ללא}}
|תמונה=
|כיתוב=
|כיתוב=
|שם לידה=אהרון יעקובשוילי
|שם לידה=אהרון יעקובשוילי

גרסה מ־14:57, 17 בפברואר 2017


שגיאות פרמטריות בתבנית:ספורטאי

פרמטרים [ תת ענף, לידה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ פרישה, לאום, פטירה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אהרון יעקובי
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 18 בספטמבר 1964 (בן 59)
טביליסי, גאורגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע כללי
שם לידה אהרון יעקובשוילי
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
ספורט
ענף ספורט איגרוף
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אהרון יעקובי (יעקובשוילי) (נולד ב-1964) הוא מתאגרף עבר ישראלי, היה אלוף ישראל באיגרוף בין השנים 19831997 וייצג את ישראל באולימפיאדת סיאול (1988). במקביל לקריירת האיגרוף ולאחריה עסק יעקובי במקצועו – מעסה רפואי ומאמן כושר ספורטיבי.

ביוגרפיה

קריירת איגרוף

יעקובי נולד בטביליסי בירת גאורגיה לדוד ומרי יעקובשוילי. בשנת 1972 עלתה המשפחה לארץ והתגוררה בנצרת עילית. לאחר מבחני התאמה שנערכו ליעקובי שובץ לכיתה ד' בזמן שהיה בגיל של כיתה ב' בלבד. בתקופה זאת השתתף בחוג ג'ודו ולאחר כמה שנים עזב את הענף ועבר לשחק כדורגל כשוער בקבוצות הילדים והנוער של הפועל נצרת עילית ולאחר מכן של הפועל חיפה.[1] כשהיה בכיתה י"ב ספג יעקובי הקנטות רבות מצד תלמיד בכיתתו על רקע גילו הצעיר וארץ מוצאו, יעקובי הלך למועדון האגרוף שאותו תלמיד התאמן בו וביקש להתחרות מולו בזירה. לאחר שהסבירו לו את פער הגילאים והרמה בניהם, ומשהתעקש להתמודד בכל זאת, ניצח יעקובי את הקרב. לאחר ניצחון זה גייס מאמן המועדון את יעקובי להצטרף לאימונים ולאחר מעט יותר מחצי שנה הוא הוכתר כאלוף ישראל באיגרוף עד גיל 18.[1]

עוד במהלך לימודיו בתיכון, כשהיה בן 14, עבר יעקובי קורס עיסוי רפואי במכון ווינגייט ולאחר שסיים את כיתה י"ב טס ללימודי מנואל-תרפי במכון פרא-רפואי בקרלסרוהה, גרמניה. לאחר גמר הלימודים חזר לישראל כדי להתגייס לצה"ל. את שירותו הצבאי התחיל בטירונות של שייטת 13 אולם עזב לאחר כמה חודשים לאחר שלדבריו "לא התאים לי המרקם החברתי שם, כולם היו קיבוצניקים ובני מושבים".[1] את המשך שירותו עשה כמדריך ספורט.

בשנת 1988 השתתף יעקובי באולימפיאדת סיאול אך הפסיד בקרב הראשון במוקדמות. למעשה, גם אם היה מנצח בקרב זה לא היה יכול להמשיך בתחרות משום שהקרב הבא במוקדמות (שהיה חייב לנצח בו כדי להמשיך הלאה) נקבע ליום הכיפורים ויעקובי לא יכול היה להשתתף בו.

בשנת 1992 נאסר על נבחרת האיגרוף הישראלית להשתתף באולימפיאדת ברצלונה משום שחברי הנבחרת השתתפו שנה קודם לכן בטורניר בדרום אפריקה שהוחרמה באותן שנים בשל משטר האפרטהייד. בשל זאת לא השתתף יעקובי בתור ספורטאי באולימפיאדה זו אולם השתתף בה בתור מאמן כושר וטיפל בין השאר ביעל ארד ובאורן סמדג'ה שזכו שניהם במדליות. גם בשתי האולימפיאדות הבאות (אטלנטה 96 וסידני 2000)) השתתף בתור מאמן כושר.

בשנת 1993 פרש מאיגרוף תחרותי מחוץ לישראל והמשיך להתחרות רק בה.

קריירת אימון כושר ועיסוי

כאמור, בסיום התיכון למד יעקובי מנואל-תרפי בגרמניה. בנוסף הוא בוגר מכון ווינגייט לאימון גופני וספורט, ובוגר קורס מאמנים לאומיים בספורט. בשנות ה-90 למד רפואה סינית במכללה לרפואה משלימה בתל אביב ובשנת 2004 קיבל דוקטורט אוניברסיטת ניופורט שבקליפורניה, אוניברסיטה שתאריה אינם מוכרים בישראל.

1985 הקים יעקובי את "המכללה לעיסוי רפואי", מוסד בתל אביב המכשיר מעשים ומטפלים תחומי רפואה משלימה שונים, ועומד בראשה עד היום (2016).

בקריירת אימון הכושר שלו התלווה לספורטאים ישראל באולימפיאדות ושימש כמאמן כושר של קבוצות כדורגל וכדורסל ובהן, בית"ר ירושלים, הפועל ירושלים ואוראל גרייט הרוסית. את האחרונה ליווה בעונת 2005/06 בזמן שמאמנה הישראלי שרון דרוקר זכה עימה ביורוקאפ צ'לנג'.

יעקובי נשוי לאתי לבית בר-נתן. הזוג מתגורר בתל אביב ולהם בן ובת.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1 2 3 אלי ג'אן, אגרוף הברזל - ראיון עם יעקובי בעיתון "האור", 19.3.15