קני הריסון
| מאזן מדליות | |||
|---|---|---|---|
| אתלטיקה | |||
| מתחרה עבור |
|||
| המשחקים האולימפיים | |||
| זהב | אטלנטה 1996 | קפיצה משולשת | |
| אליפות העולם באתלטיקה | |||
| זהב | טוקיו 1991 | קפיצה משולשת | |
| משחקי הרצון הטוב | |||
| זהב | סיאטל 1990 | קפיצה משולשת | |
קרי לורנזו "קני" הריסון (באנגלית: Kerry Lorenzo "Kenny" Harrison; נולד ב-13 בפברואר 1965) הוא אתלט אמריקאי בעבר. הוא אלוף אולימפי (אטלנטה 1996) ואלוף עולם (טוקיו 1991) בקפיצה משולשת.
הוא בעל התוצאה השנייה בטיבה בכל הזמנים בקפיצה משולשת 18.09 מטר.
תוכן עניינים |
ביוגרפיה[עריכה]
הריסון נולד בשם קרי הריסון במילווקי, ויסקונסין. הוא בוגר תואר ראשון מאוניברסיטת מדינת קנזס וזכה 3 פעמים באליפות המכללות של ארצות הברית (NCAA) בקפיצה משולשת.
בתחרות שנערכה באולם ביוקוהמה, יפן במרץ 1990 קבע הריסון בקפיצה משולשת שיא אישי חדש של 17.46 מטר. אותה שנה, הוא זכה לראשונה בקריירה שלו, באליפות ארצות הברית באתלטיקה שנערכה בנורווק, קליפורניה בתוצאה של 17.15 מטר. בסוף יולי אותה שנה, הוא זכה במדליית זהב במשחקי הרצון הטוב שנערכו בסיאטל, וושינגטון בתוצאה של 17.71 מטר ודורג ראשון בעולם.
אלוף עולם[עריכה]
באליפות ארצות הברית באתלטיקה שנערכה בניו יורק בשנת 1991 זכה הריסון במדליית זהב בפעם השנייה ברציפות בקפיצה משולשת בתוצאה של 17.28 מטר. באליפות העולם באתלטיקה שנערכה בטוקיו, יפן אותה שנה הוא זכה במדליית זהב בתוצאה של 17.78 מטר, לפני לאוניד וולושין מברית המועצות (17.75 מטר) ובן ארצו מייק קונלי (17.62 מטר) ודורג ראשון בעולם. שנה לאחר מכן, הוא החמיץ את הסיכוי להשתתף באולימפיאדת ברצלונה (1992) בעקבות פציעה.
באליפות ארצות הברית באתלטיקה שנערכה ביוג'ין, אורגון בשנת 1993 זכה הריסון במדליית כסף בקפיצה משולשת בתוצאה של 17.27 מטר. באליפות העולם באתלטיקה שנערכה בשטוטגרט, גרמניה אותה שנה הוא סיים במקום 10 בקפיצה בתוצאה של 17.06 מטר ולא הצליח להגן על תוארו.
באליפות ארצות הברית באתלטיקה שנערכה בנוקסוויל, טנסי בשנת 1994 זכה הריסון במדליית כסף בקפיצה משולשת בתוצאה של 17.43 מטר ודורג שני בעולם.
אלוף אולימפי[עריכה]
באולימפיאדת אטלנטה (1996) זכה הריסון במדליית זהב בקפיצה משולשת בשיא אולימפי ואמריקאי חדש של 18.09 מטר, לפני שיאן העולם ג'ונתן אדוארדס מבריטניה (17.88 מטר) ויולבי קסדה מקובה (17.44 מטר). בכך היה לקופץ השני בהיסטוריה שקפץ מעבר ל-18 מטרים. כבר בקפיצתו הראשונה הוא קבע שיא אולימפי חדש של 17.99 מטר.
באליפות ארצות הברית באתלטיקה שנערכה באינדיאנפוליס, אינדיאנה בשנת 1997 זכה הריסון בפעם השלישית במדליית זהב בקפיצה משולשת בתוצאה של 16.97 מטר. באליפות העולם באתלטיקה שנערכה באתונה, יוון אותה שנה הוא סיים במקום 9 בקפיצה משולשת בתוצאה של 17.05 מטר.
שיאים אישיים[עריכה]
אצטדיון:
- קפיצה לגובה: 2.01 מטר (1983)
- קפיצה לרוחק: 8.23 מטר (1988)
- קפיצה משולשת: 18.09 מטר (1996)
אולם:
- קפיצה משולשת: 17.46 מטר (1990)
קישורים חיצוניים[עריכה]
- קני הריסון, באתר Sports Reference (באנגלית)
- פרופיל של קני הריסון באתר התאחדות האתלטיקה הבינלאומית
| אלופים אולימפיים - קפיצה משולשת (גברים) | ||
|---|---|---|
|