לדלג לתוכן

הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר
League of European Research Universities
סמליל הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר
תחום חינוך ומחקר
מדינה בלגיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון לוון עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום פעילות אירופה
חברים 24 (נכון ל־ינואר 2024) עריכת הנתון בוויקינתונים
מזכיר כללי קורט דקטלאר
תקופת הפעילות 2002–הווה (כ־22 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.leru.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקראנגלית: The League of European Research Universities, בראשי תיבות: LERU) היא רשת של אוניברסיטאות עתירות מחקר אירופאיות, שנוסדה בשנת 2002 כשותפות בין עשרים אוניברסיטאות מחקר רב־תחומי. מטרת הליגה היא להשפיע על המדיניות באירופה ולפתח את השיטות הטובות ביותר באמצעות חילופי ניסיון הדדי. חברי הליגה מפתחים ומפיצים את השקפתם בנוגע למחקר, חדשנות והשכלה גבוהה באמצעות מסמכי מדיניות, הצהרות, ישיבות ואירועים המסייעים לעיצוב המדיניות ברמת האיחוד האירופי. הליגה מהווה שיח למוסדות אירופה ובעלי עניין אחרים במדינות. הליגה פועלת כקול חזק של אוניברסיטאות עתירות מחקר באירופה במגוון רחב של נושאים הקשורים למדיניות ויוזמות של האיחוד האירופי. אוניברסיטאות הליגה ומגזר המחקר בכללותן תורמות משמעותית לכלכלה האירופית. בשנת 2016, חברי הליגה הניבו שווי כלכלי קולקטיבי של 99.8 מיליארד אירו ו־1.3 מיליון משרות.[1] פעילויות פיתוח המדיניות של הליגה מתבצעות בעזרת קבוצות; קבוצות מדיניות, קבוצות נושאיות וקבוצות רשת, המורכבות מנציגי הליגה או אנשי צוות בכירים אחרים, והן מוקמות לפי הצורך כדי לסייע בפירוט עמדות המדיניות של הליגה.[2] הליגה מפרסמת באופן קבוע מגוון מאמרים ודוחות המצהירים הצהרות מדיניות ברמה גבוהה, מספקות ניתוחים וממליצות על קובעי מדיניות, אוניברסיטאות, חוקרים ובעלי עניין אחרים.[3] הנהלת הליגה ממוקמת באוניברסיטה הקתולית בלוון שבבלגיה. [4][5][6] כל אוניברסיטה חברה מיוצגת בליגה על ידי ראש המוסד שלה. עצרת הרקטורים היא הגוף המקבל את ההחלטות הגבוה ביותר בארגון והוא נפגש פעמיים בשנה במוסד חבר אחר. אספת הרקטורים ממנה שלושה מחבריה לכהן כדירקטוריון.[7] ב־1 בינואר 2017 הליגה הרחיבה את מספר חבריה לעשרים ושלוש; אוניברסיטת דבלין ואוניברסיטת קופנהגן הצטרפו לליגה. המכון הטכנולוגי של ציריך הצטרף לברית ב־1 בינואר 2024 ובכך גדל מספר חבריה לעשרים וארבע.

הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר חברה ברשת הגלובלית של אוניברסיטאות מחקר. הרשת כוללת את הארגונים הבאים: קבוצת ראסל (בריטניה, שבסיסה בלונדון), U15 (אוניברסיטאות בגרמניה) (שבסיסה בעיר פרייבורג), איגוד האוניברסיטאות האמריקאיות (ארצות הברית של אמריקה, שבסיסה בוושינגטון די. סי.), איגוד אוניברסיטאות המחקר במזרח אסיה (יבשת סין, יפן, דרום קוריאה, הונג קונג וטאיוואן), ליגת C9 (סין), קבוצת השמונה (אוסטרליה, שבסיסה בקנברה), אוניברסיטאות מחקר RU11 (יפן) וקבוצת אוניברסיטאות המחקר הקנדי U15, שבסיסה באוטווה. הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר הצטרפה לשותפיה ברשת הגלובלית בחתימה על ההצהרות הבאות:

חברות הליגה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

24 האוניברסיטאות החברות (ושנת הייסוד בסוגריים), נכון לשנת 2024 הן:[13]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • אתר האינטרנט הרשמי של הליגה האירופית לאוניברסיטאות מחקר (באנגלית)

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ LERU, About LERU, Impact, The economic contribution of the LERU universities in 2016, Economic Contribution of the LERU Universities.
  2. ^ LERU, About LERU, LERU Groups.
  3. ^ LERU, About LERU, Publications
  4. ^ LERU, About LERU.
  5. ^ LERU, Activities.
  6. ^ LERU, Publications.
  7. ^ LERU, About LERU, Governing bodies.
  8. ^ U15, International,Hefei Statement.
  9. ^ U15, International, Leiden Statement.
  10. ^ U15, International, Shanghai Statement.
  11. ^ U15, International, Tokyo Statemen.
  12. ^ U15, International, Sorbonne Declaration.
  13. ^ LERU, Our members.