מסעד ברהום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מסעד ברהום
مسعد برهوم
מסעד ברהום, מאי 2013
מסעד ברהום, מאי 2013
לידה 1960 (בן 64 בערך)
שפרעם, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לימודי רפואה הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקידים רופא עריכת הנתון בוויקינתונים
מחלקות ובתי חולים מנהל המרכז הרפואי לגליל
פרסים והוקרה אביר איכות השלטון (2022)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מסעד ברהוםערבית: مسعد برهوم; נולד ב-1960) הוא פרופסור בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר-אילן, מנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסעד ברהום נולד בשפרעם למשפחה ערבית-נוצרית. הוא בוגר בית הספר לרפואה של הטכניון. השלים התמחות ברפואה פנימית בבית-החולים רמב"ם שבחיפה, ובהמשך התמחה גם ברפואת משפחה. עם סיום ההתמחות ברפואת משפחה, התחיל לנהל את מרפאת יקנעם ושימש כרופא אזורי של הרי מנשה בשירותי בריאות כללית. בהמשך שימש כמנהל מערך אשפוז בית, מחוז חיפה והגליל המערבי, בשרותי בריאות כללית. טרם מינויו למנהל בית החולים בנהריה, שימש המנהל הרפואי של בית החולים המשפחה הקדושה, אחד משלושת בתי החולים הנוצריים הפרטיים בנצרת.

פרופ' ברהום הוא הערבי הישראלי הראשון שנבחר על ידי משרד הבריאות לתפקיד מנהל בית חולים ממשלתי, בשנת 2007. במהלך השנים בהן הוא משמש כמנהל המרכז הרפואי נפתחו מספר מחלקות חדשות והוכנסו שירותים חדשניים. בין המחלקות שנפתחו: מחלקה נוירוכירורגית - ראשונה בגליל, מכון MRI, מחלקה אורתופדית שנייה המתמחה בניתוחי עמוד שידרה, מחלקה כירורגית שנייה המתמחה בניתוחי השמנת יתר, כבד וניתוחי דרכי מרה ולבלב, יחידה לפה ולסת, מחלקה פנימית שישית ויחידה להפריה חוץ גופית. בנוסף, הורחבה פעילות מחלקת אף-אוזן-גרון, בה נערכים כעת גם ניתוחי ראש צוואר.

מאז מינויו הוא פועל למימוש חזון לפיו המרכז הרפואי לגליל יהווה מרכז רפואי אוניברסיטאי כוללני, שיספק שירותים רפואיים לתושבי הגליל המערבי ושירותי על לתושבי הגליל כולו, במקצוענות, באיכות, בזמינות ובנגישות הגבוהים ביותר, לצד היותו מוסד להוראה ולמחקר, המעורב בקהילה אותה הוא משרת ופועל לטובתה ורווחתה. ברהום היה מהגורמים המרכזיים שהובילו יחד עם משרדי הממשלה לקידום פתיחתה של הפקולטה לרפואה בגליל מייסודה של אוניברסיטת בר-אילן. כשני שלישים מהסטודנטים בפקולטה מגיעים אל מחלקות המרכז הרפואי בנהריה, המהוות עבורם שדה קליני.

ב-2 במרץ 2014 שהיה לנציג הראשון של מערכת הבריאות בישראל לפתוח את ועידת איפא"ק בוושיגנטון. ד"ר ברהום נאם בפני 14,000 איש מבכירי הקהילה היהודית בארצות הברית ונציגי הממשל האמריקאי לאחר שהוזמן על ידי המארגנים לספר על הטיפול בפצועים שהגיעו ממלחמת האזרחים בסוריה.

ב-2018 השתתף בפרסום חוצות לרגל חגיגות שנת ה-70 למדינת ישראל[1].

ב-8 ביולי 2020 מונה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות הפרופ' חזי לוי לחבר ועדה מקצועית מייעצת למיגור ומניעת התפשטות מגפת הקורונה במגזר הערבי[2]. בכתב המינוי ציין פרופ' לוי שעל הוועדה לייעץ ולהציע לו פתרונות בהתאם לנתונים ולמפת התפשטות מגפת הקורונה בחברה הערבית בישראל ולהכין ניירות עמדה ותוכנית פעולה לעבודה אל מול האוכלוסייה הערבית בתחומים הבאים: הסברה, קטיעת שרשרת ההדבקה, צרכים ייחודיים של החברה הערבית בכל הנוגע למגפת הקורונה ונושאים נוספים, ככל שיעלו.[3]

באוגוסט 2020 התמנה לפרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר-אילן.[4]

במאי 2022 זכה בתואר אביר איכות השלטון לשנת 2021.[5]

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרופ' ברהום נשוי לד"ר מארי נופי-ברהום, אנדוקרינולוגית ילדים, רופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים, מרכז רפואי העמק, ומנהלת מרפאה של קופת חולים הכללית בנהריה, ולהם שלוש בנות. המשפחה מתגוררת בכפר ורדים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]