לדלג לתוכן

סמל מרילנד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
החותם הגדול של מדינת מרילנד
Great Seal of the State of Maryland
הצד האחורי של החותם
הצד האחורי של החותם
גרסאות
הצד הקדמי של החותם
שלט האצולה של מרילנד
פרטים
המחזיק בסמל מרילנדמרילנד מדינת מרילנד, ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
תאריך אימוץ 1969
התקנים
סלוגן Scuto bonæ voluntatis tuæ coronasti nos (מלטינית: כַּצִּנָּה רָצוֹן תַּעְטְרֶנּוּ, תהילים ה' פסוק י"ב)
ציצה כתר עם שני דגלונים (אור משמאל וסאבל מימין)
קסדה קסדה אפורה
מעטה ארמין
מגן דגל מרילנד
תומכים דייג, חקלאי
מוטו Fatti maschii, parole femine (מאיטלקית: מעשים גבריים, מילים נשיות)

החותם הגדול של מדינת מרילנדאנגלית: Great Seal of the State of Maryland) הוא סמל הממשל הרשמי של מדינת מרילנד בארצות הברית. הוא משמש לאימות פעולות על ידי האספה הכללית של מרילנד (בית המחוקקים של המדינה), אך הוא משמש גם למטרות הצגה ברוב בנייני המדינה. עיצוב החותם שונה מספר פעמים במהלך ההיסטוריה, והסמל הנוכחי מציג את הצד ההפוך של החותם המקורי.

החותם מורכב משני צדדים, אחורי וקדמי. במסמכים ועל בניינים רשמיים, נעשה שימוש רק בצד האחורי.

החותם הראשון נגנב בשנת 1645 על ידי ריצ'רד אינגל במהלך מרד, אך חותם דומה נשלח כתחליף על ידי ססיל קלברט, ברון בולטימור השני (1605–1675). החותם הציג דימויים רפובליקניים, כמו אישה המחזיקה מאזני צדק בצדו האחורי והמוטו "האמצעי הוא התעשייה, התוצאה היא השפע" בצדו הקדמי.[1]

ב-1817 נעשה שימוש בסמל העיט, והוא הופיע יחד עם גרסה של הצד האחורי המקורי בגרסה של 1854. החותם המקורי של קלוורט הוחזר לשימוש ב-1874, ובוצעו בו תיקונים שונים בתדמיתו ובמשמעותו ב-1959 וב-1969.

למרילנד חותם דו-צדדי, דבר נדיר בקרב מדינות ארצות הברית והעולם. הצד הקדמי של החותם, כפי שתואר בחוק בשנת 1959, מציג את לורד בולטימור (ססיל קלוורט) כאביר בשריון מלא רכוב על סוס עם חרב שלופה ביד. שריון הסוס עליו רכוב לורד בולטימור נושא את סמל משפחתו. הכתובת על שפת החותם מציגה את הביטוי הלטיני Cecilius Absolutus Dominus Terræ Mariæ et Avaloniæ Baro de Baltimore, שמתורגם ל"ססיל, האדון המוחלט של מרילנד ואבלון, ברון בולטימור" (פרק 79, שנת 1969; סעיפים 13–101 עד 13–105).

החלק האחורי של החותם מציג את סמל בית קלוורט (המופיע גם בדגל מרילנד), המתואר כך:

רבע ראשון ורביעי, שש חלוקות של אור וסאבל, בנד הפוך. רבע שני ושלישי, רבעים של ארז'ן וגולס, צלבים עם קצוות עגולים. מעל המגן כתר רוזן ועליו קסדה.

התומכים הם חקלאי (דקסטר, שמאל) ודייג (סיניסטר, ימין), הראשון אוחז באת והשני דג; מעטה הארמין (היפוך הגולס) שלם ומקיף את כל הסמל. הציצה היא כתר עם שני דגלונים, משמאל אור ומימין סאבל.

מוטו המדינה, "Fatti maschii, parole femine", מתורגם מאיטלקית כ"מעשים גבריים, מילים נשיות", או באופן כללי יותר, "מעשים חזקים, מילים עדינות", שהוא התרגום שממשלת מרילנד מצטטת באופן רשמי. מרילנד היא המדינה היחידה עם מוטו באיטלקית. האמרה היא המוטו של משפחת קלוורט (ברוני בולטימור), שייסדה לראשונה את מושבת מרילנד. ג'ורג' קלוורט, ברון בולטימור הראשון (1579–1632), הפך אותו למוטו של משפחתו ב-1622 ונראה שהאמרה הייתה ידועה באנגליה של המאה ה-17.

הטקסט הלטיני המקיף את החותם, Scuto bonæ voluntatis tuæ coronasti nos, הוא מפסוק י"ב של תהילים ה' מהוולגטה. הוא מתורגם ל"כַּצִּנָּה רָצוֹן תַּעְטְרֶנּוּ".[2] שנת ייסוד המדינה, 1632, משלימה את המעגל.

אף על פי שהצד האחורי הוא החלק המשמש במסמכים ממשלתיים רשמיים ומוכר יותר, ניתן למצוא את הצד הקדמי מוצג ברחבי המדינה, במיוחד בבנייני הממשל של המדינה, כולל בית המדינה של מדינת מרילנד.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]