לדלג לתוכן

פחד ותיעוב בלאס וגאס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פחד ותיעוב בלאס וגאס
Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream
מידע כללי
מאת האנטר ס. תומפסון
איורים ראלף סטידמן
שפת המקור אנגלית
סוגה רומן עריכת הנתון בוויקינתונים
נושא סם פסיכואקטיבי עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום התרחשות ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה
הוצאה רנדום האוס עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הוצאה 1971
הוצאה בעברית
 
תרגום אורי לוטן עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה סטארדאסט מולטימדיה עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הוצאה 1998 עריכת הנתון בוויקינתונים
עמודים 200 עריכת הנתון בוויקינתונים
הספרייה הלאומית 990023807900205171 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
 
תרגום אורי לוטן עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה ידיעות ספרים עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הוצאה 2004 עריכת הנתון בוויקינתונים
הספרייה הלאומית 990017969170205171 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

פחד ותיעוב בלאס וגאסאנגלית: Fear and Loathing in Las Vegas: A Savage Journey to the Heart of the American Dream) הוא ספרו הרביעי והמפורסם ביותר של הסופר האמריקאי האנטר ס. תומפסון. הספר פורסם לראשונה בחלקים במגזין "רולינג סטון" בשנת 1971 ונכרך לספר באותה שנה. הסיפור נכתב בסגנון שהמצאתו מיוחסת לתומפסון - "עיתונות גונזו". הספר תורגם לעברית על ידי אורי לוטן.

אודות הספר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

"פחד ותיעוב בלאס וגאס" נכתב במקור ככתבת ספורט בת 300 מילים, אך התפתחה לכדי רומן המתעד את תרבות הסמים בארצות הברית בשנות השבעים. הספר מבוסס על חוויותיו של תומפסון, ומציג את דמותו של העיתונאי ראול דיוק, בן-דמותו של המחבר, הנשלח לסקר מרוץ אופנועים וכנס אכיפת חוק בנושא סמים בלאס וגאס. העלילה מתמקדת בקורותיהם של דיוק ועורך דינו, ד"ר גונזו, תוך פירוט נרחב של צריכת חומרים פסיכואקטיביים מגוונים, בהם קנאביס, קוקאין, LSD, מסקלין, אתר ו"אדרנוכרום". הספר משמש כביקורת נוקבת על החברה האמריקאית ועל הממשל באותה תקופה. תומפסון מבקר באמצעות הטקסט את מדיניות המלחמה בווייטנאם, את חוסר היעילות של המשטרה במלחמה בסמים, הנובעת מבורות ואטימות, ואת השמרנות של האזרח האמריקאי הממוצע. אולם תומפסון רומז שבלי ההתנסות עצמה לעולם לא יוכל אדם להבין זאת באמת. היצירה נחשבת למשל על דעיכת תרבות הנגד של "ילדי הפרחים" ועל התפוגגות רעיון "החלום האמריקאי". המהדורות המודפסות כוללות את איוריו של ראלף סטידמן, המזוהים עם סגנון הגונזו של תומפסון.

בשנת 1998 זכה תומפסון לתהילה מחודשת בעקבות סרט קולנוע שנעשה על פי הספר. הסרט בוים על ידי טרי גיליאם ומככבים בו ג'וני דפ בתפקיד ראול דיוק ובניסיו דל טורו בתפקיד ד"ר גונזו. הסרט, שנחשב באמריקה לסרט פולחן זכה בפופולריות רבה ובמועמדות לפרס דקל הזהב בפסטיבל קאן. בעקבות הסרט נחשף דור חדש של מעריצים לאישיותו וכתיבתו של תומפסון.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • "פחד ותעוב בלאס וגאס", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
  • פחד ותיעוב בלאס וגאס, באתר OCLC (באנגלית)