צבי רם (קצין)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
צבי רם
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 10 בנובמבר 1927 (בן 96)
תל אביב, פלשתינה (א"י)
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות הפלמ"ח
צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות 19441949 (הפלמ"ח)
19491977 (צה"ל)
דרגה אלוף-משנה אלוף-משנה
תפקידים בשירות
מפקד גדוד 74
מפקד חטיבה 204
פעולות ומבצעים
מלחמת העצמאות  מלחמת העצמאות
מלחמת ששת הימים  מלחמת ששת הימים
מלחמת ההתשה  מלחמת ההתשה
מלחמת יום הכיפורים  מלחמת יום הכיפורים
תפקידים אזרחיים
רכז מחלקת ההתיישבות הצעירה של התק"ם
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

צבי רם (נולד ב-10 בנובמבר 1927) הוא קצין צה"ל בדימוס בדרגת אלוף-משנה, פיקד על חטיבה 204 במלחמת יום הכיפורים.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

רם נולד בתל אביב בשם צבי הוכמן. התגייס לפלמ"ח במאי 1944 וזכה לכינוי "רמי", שירת בפלוגה ב' של הגדוד השביעי בקיבוץ נען, לאחר מכן עבר לגבעת ברנר והיה אחראי על הסליק המקומי. סיים קורס מפקדי כיתות בג'וערה וב-1946 מונה למפקד כיתה של בנות קיבוצים. עבר קורס מפקדי מחלקות של ארגון ההגנה, מחזור י"ח, בהדרכתו של יצחק דובנו. השתתף בפעולות ליל וינגייט, ליל הרכבות, ובליל הגשרים בו שימש חבלן בפיצוץ גשר עזה. באוקטובר 1947 נשלח במסווה לקפריסין מטעם הפלמ"ח להדריך בשורות המגינים במחנות המעצר, חזר לארץ ישראל באפריל 1948 ברישיון עלייה מזויף.

במלחמת העצמאות פיקד על פלוגה בגדוד השביעי שלחמה במסגרת חטיבת הנגב. נפצע במהלך הקרב על משטרת עיראק סווידאן ולאחר מכן מונה לקצין מבצעים של הגדוד והשתתף בקרב כיבוש באר שבע. לאחר פירוק הפלמ"ח שירת כמדריך בקורס קצינים, עבר קורס מפקדי גדודים ב-1950 והשתחרר. במסגרת שירות המילואים פיקד על פלוגה מגדוד 93 של חטיבה 9 במלחמת סיני, והשתתף בכבוש שארם א-שייח'.

ב-1965 חזר לשירות הקבע, במלחמת ששת הימים פיקד על גדוד 74, גדוד חרמ"ש בחטיבה 45, שלחמה בגזרת השומרון ובצפון רמת הגולן. בתקופת מלחמת ההתשה פיקד על קורס מפקדי פלוגות שריון. במלחמת יום הכיפורים פיקד על חטיבה 204, חטיבה ממוכנת במילואים אשר צבי היה מינוי חירום ודוד רון היה סמח"ט החטיבה. החטיבה גויסה ונשלחה לצפון סיני שם השתתפה בין היתר על שחרור ציר הגישה אל מעוז בודפשט, קרב בו נפגעו חיילי חרמ"ש רבים מהחטיבה ומגדוד חרמ"ש שסופח לחטיבה. בהמשך המלחמה חצתה את תעלת סואץ, נלחמה באזור ג'בל ג'ניפה בו השמידה בסיסי טילים, והשתתפה בכיתור הארמייה המצרית השלישית. השתחרר משירות הקבע ב-1977.

בשנים 1981 עד 1984 ריכז את מחלקת ההתיישבות הצעירה של התק"ם.

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

נשא את אסתר (1926 - 2018) בת למקימי תל יוסף. להם שלושה ילדים. בנו ירון רם היה מפקד חטיבה 8. אחרי הפילוג של תל יוסף עברו לקיבוץ מעגן מיכאל.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]