Super Smash Bros.‎ (סדרת משחקים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
סופר סמאש בראד'רס
Super Smash Bros
כללי
סוגה משחק לחימה
פיתוח נינטנדו, .Sora Ltd, Bandai Namco Games
ארץ מקור יפן עריכת הנתון בוויקינתונים
הפצה נינטנדו
סדרה Super Smash Bros
דרישות תוכנה
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות נינטנדו 64
נינטנדו גיימקיוב
Wii
Wii U
נינטנדו 3DS
נינטנדו סוויץ'
www.smashbros.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סופר סמאש בראד'רס או בתרגום חופשי: האחים סופר סמאשאנגלית: Super Smash Bros.‎) הוא שמה של סדרת משחקי ספין אוף מסוג לחימה של נינטנדו המדמה היאבקות מקצועית. במשחק מככבות דמויות מוכרות ממשחקים אחרים של נינטנדו. צורת המשחק שונה מאוד ממשחקי לחימה אחרים, הקרבות מתקיימים על מספר פלטפורמות והמשחק שם דגש על הפלת היריב מהפלטפורמה ולא על הורדת "נקודות חיים".

המשחקים בסדרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סקירה[עריכת קוד מקור | עריכה]

"סופר סמאש בראד'רס" הוא משחק לחימה מחברת "נינטנדו" המציג דמויות ממשחקי נינטנדו שונים. מהלך המשחק מתמקד בלוחמים שמטרתם להעיף לוחמים אחרים ממסכי המשחק על ידי מתקפות שונות וחפצי עזר (חלקם קסומים) כגון : פטיש מלחמה, מניפה, פרח האש מ"סופר מריו" ופוכדור (ממנו יוצא פוקימון שיתקוף את היריב) מ"פוקימון".

המשחק הראשון Super Smash Bros.‎ שוחרר ב-1999 ל-Nintendo 64. למשחק היה תקציב נמוך (מכיוון שהיוצרים חשבו שהוא יהיה כישלון) והיה אמור להיות משחק יפני בלבד, אולם בעקבות ההצלחה הגדולה הוא הופיע ברחבי העולם.

ההצלחה המשיכה עם המשחק השני Super Smash Bros. Melee, ששוחרר ב-2001 לנינטנדו גיימקיוב, לאחר 18 חודשי עבודה, והמשחק היה רב המכר של הקונסולה.

המשחק השלישי Super Smash Bros. Brawl שוחרר ל-Wii ב-31 בינואר 2008 ביפן, ב-9 במרץ 2008 בארצות הברית וב-27 ביוני 2008 באירופה. בניגוד לשני המשחקים הקודמים שעוצבו על ידי חברת HAL Laboratory, המשחק עוצב על ידי .Sora Ltd, החברה הפרטית של יוצר הסדרה, מסהירו סקוראי, וחברת Game Arts.

המשחק מכיל דמויות רבות ממשחקי נינטנדו מפורסמים כגון: מריו, לינק, פיקאצ'ו, קירבי וכו'. במשחק הראשון היו 12 דמויות למשחק, במשחק השני כמות הדמויות שבהן אפשר לשחק עלתה ל-26, ובמשחק השלישי הופיעו 35 דמויות שבהן אפשר לשחק. המשחק מכיל גם דמויות שבהן אי אפשר לשחק כמו: רידלי, פיטי פיראנה וכו'. במשחק השלישי הופיעו שתי דמויות שחיקות שלא שייכות לחברה: סוליד סנייק מחברת קונאמי וסוניק הקיפוד מחברת סגה. במשחק הרביעי שיצא ב-2014 הופיעו עוד חמש דמויות נוספות שאינן שייכות לנינטנדו: מגה מן וריו מחברת קאפקום, פק-מן מחברת נאמקו, קלאוד מחברת סקוור אניקס וביונטה מחברת PlatinumGames.

באירוע E3 2013, הכריזה נינטנדו על משחק רביעי בסדרה אשר שוחרר לראשונה בשתי קונסולות נפרדות. המשחק יצא ל-נינטנדו 3DS באוקטובר 2014 ול-Wii U בסוף נובמבר 2014.

באירוע E3 2018, הכריזה נינטנדו על משחק חמישי בסדרה בשם Super Smash Bros. Ultimate אשר מביא לראשונה את כל דמויות המשחק מכל המשחקים הקודמים יחד עם כמה דמויות חדשות. המשחק יצא ל-Nintendo Switch ב-7 בדצמבר 2018.

המשחקים[עריכת קוד מקור | עריכה]

Super Smash Bros.‎[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Super Smash Bros.‎ (משחק וידאו)

"Super Smash Bros.‎" יצא לשוק בשנת 1999 לקונסולת משחקי הווידאו נינטנדו 64. המשחק מציב בעצם מעין סיפור מטפורי בו כפפה ענקית - The Master Hand, אשר ככל הנראה מייצגת את יוצר המשחק, לוקחת בובה של אחד השחקנים משולחן העבודה של יוצרי המשחק ובעצם "מפיחה בה חיים". במשחק זה אין עלילה של ממש ובעצם כל מטרתו היא הפגשת דמויות מוצלחות של חברת נינטנדו לקרב זו-מול-זו ללא סיפור או מסגרת אמיתית.

במשחק ישנן שתי מערכות קרב מרכזיות:

  • מצב קרבות: במצב זה ישנם מספר שלבים בדרגת קושי עולה כגון: העיר ספרון מפוקימון וממלכת הפטריות מסופר מריו. בכל שלב יש לנצח תחת מגבלת זמן יריב או מספר יריבים כדי לעבור לשלב הבא. בסוף כל קרב אשר בו מנצח השחקן נערך לו חישוב נקודות בו נחשבים מספר אלמנטים כמו זמן, כמות פגיעות, שימוש בחפצים קסומים ועוד מספר קריטריונים דומים.
  • לחימה בקבוצות: זוהי לוחמה חופשית בה נתן לשלב עד ארבעה שחקנים, לקבוע מערכת קרב (זמן או פסילות), לקבוע מיקום, לקבוע רמת קושי לשחקנים ממוחשבים (הנעה בדירוג עולה מ-1 ועד 10) ולקבוע אלמנטים נוספים כמו כמות חפצי הקסם, למשל.

Super Smash Bros. Melee[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Super Smash Bros. Melee

Super Smash Bros. Melee יצא לשווקים בשנת 2001 לקונסלת משחקי הווידאו "נינטנדו גיימקיוב". עלילת המשחק היא כמו במשחק הראשון, אולם הדמויות הם בעצם גביעים. במשחק זה נוספו שני מצבי משחק חדשים בנוסף לשני מצבי המשחק המוכרים:

  • מצב ההרפתקה: במצב זה דמות מהמשחק עוברת מסע בין משחקים שונים ונלחמת בדמויות בהתאם לשלב והוא גם כולל סרטונים קצרים באמצע.
  • מצב האול-סטארס: בשלב זה ניתן להילחם מול כל לוחמי המשחק בבת אחת, לפי השנים של המשחקים שהם הופיעו בהם (השלב הזה מתקבל רק כאשר מקבלים את כל הדמויות).

במשחק זה ניתן גם לרכוש גביעים של כל הדמויות השחיקות ודמויות אחרות מהמשחקים שלהם, דמויות אחרות ממשחקי נינטנדו מוכרים כמו: "Clu Clu Land" ו-"Balloon Fight", וגם של החפצים והשלבים מהמשחק.

למשחק השני היה תקציב גבוה בניגוד למשחק הראשון, ונוספו גם 14 דמויות חדשות כגון: פיץ' (נסיכת ממלכת הפטריות) ופלקו (העוזר של פוקס), כמו כן נוספו גם שתי דמויות שהיו אמורות להיות בגרסה היפנית בלבד, מארת' ורוי ממשחקי "Fire Emblem". הוספתם של מארת' ורוי למשחק עוררה עניין רב בקרב המעריצים במערב, ומאז משחקי הסדרה יוצאים בקביעות גם מחוץ ליפן.

Super Smash Bros. Brawl[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Super Smash Bros. Brawl

Super Smash Bros. Brawl יצא לשווקים בשנת 2008 לקונסלת משחקי הווידאו Wii. המשחק השלישי הוצג לראשונה באירוע E3, המשחק הציג את הדמות הראשונה שתהיה במשחק שלא שייכת לחברת נינטנדו, סוליד סנייק, מהמשחק Metal Gear מחברת "קונאמי". הדמות השנייה שלא שייכת לנינטנדו, סוניק הקיפוד מחברת "סגה" הופיעה מאוחר יותר באוקטובר 2007. ברול היה המשחק הראשון בסדרה שקיבל משחק און-ליין רב משתתפים.

לדמויות במשחק היה מהלך שנקרא "פיינל סמאש" שבו הם מציגים את המתקפה הקטלנית שלהם למשל: סמוס יכולה לשגר כמות לייזר חזקה מאוד, מריו יכול לשגר כדורי אש ענקיים וסוניק יכול להפוך לסופר סוניק.

מצב ההרפתקה שודרג ונקרא "סופר סמאש בראד'רס ברול: שליחי החלל התחתון". מצב זה מאפשר לשחק בכל הדמויות השחיקות לפי סיפוריהן ולפי השגתן בעלילה, במהלך המשחק ניתן לשחק בקבוצה אחרת של דמויות, הסרטונים הקצרים מציגים את עלילות ההרפתקה.

"שליחי החלל התחתון" מספר על טורניר גדול שעורכים כל גיבורי המשחק עד שלפתע צבא "החלל התחתון" ומנהיגם השר העתיק פולשים לעולם ומנסים להשמידו ולהעבירו לעולם אחר, החלל התחתון. חלק מהיריבים שייכים למשחקי נינטנדו שונים למשל הרובוטים שהיו פעם לצידי ה-NES, רייקוואזה ממשחקי פוקימון, פיטי פיראנה מסופר מריו ורידלי, היריב של סמוס. כמו כן ניתן להילחם ביריבים חדשים שנוצרו בשביל המשחק.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Wii U[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק זה יצא לשווקים ב-3 באוקטובר 2014 ל-נינטנדו 3DS ויצא גם ב-21 בנובמבר 2014 ל-Wii U, משחק זה היה המשחק הראשון בסדרה שיצא לשתי קונסולות, המשחק כולל מספר דמויות חדשות, ביניהן ילד הכפר מהמשחק "Animal Crossing", מאמנת "Wii Fit" ומגה מן מחברת "קאפקום". בגרסת ה-3DS ישנו מצב משחק חדש בשם "ריצת הסמאש". ובנוסף במצב הקלאסי השחקן יכול לבחור עם אילו יריבים להילחם. בגרסת ה-Wii U ישנה לראשונה אפשרות להעלות את רמת הקרב ל-8 שחקנים, להשטיח את הזירות, וניתן גם לשחק לראשונה בשני משתתפים במצב הקלאסי ובמצב האול-סטארס, ובנוסף ישנו גם שלב משחק קופסה בהשתתפות ה-Mii הנקרא Smash Tour בו ניתן למצוא את דמויות המשחק על מנת להילחם איתן בקרב הסופי.

במשחקים אלו סאמוס, סאמוס ללא החליפה, זלדה ושיק משחקים כדמויות נפרדות.

Super Smash Bros. Ultimate[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate יצא לשווקים ב-7 בדצמבר 2018 ל-Nintendo Switch, ולראשונה כל הדמויות מהמשחקים הקודמים משתתפות. ואליהם מצטרפים עוד מספר דמויות חדשות כגון: האינקלינגים, הנסיכה דייזי, רידלי, סיימון בלמונט, ריכטר בלמונט, כרום, דארק סמוס, קינג קיי רול, איסאבל, קן, אינסנירור, פיראנה פלאנט, ג'וקר, הגיבורים מ-Dragon Quest, בנג'ו וקזואי, טרי בוגארד, ביילת' ומין-מין.

את מקומם של הגביעים מחליפים "רוחות", דמויות מיוחדות אשר נותנות כוח לדמויות המשחק המקוריות ואפשר לאמן אותן להיות חזקות יותר. כמו כן ישנו מצב סיפור חדש בשם "עולם האור".

דמויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • סופר סמאש ברוס: מריו, דונקי קונג, לינק, סמוס, יושי, קירבי, פוקס מקלאוד, פיקאצ'ו, לואיג'י, קפטן פלקון, ג'יגליפאף, נס.
  • סופר סמאש ברוס מילי: מריו, דונקי קונג, לינק, סמוס, יושי, קירבי, פוקס מקלאוד, פיקאצ'ו, לואיג'י, קפטן פלקון, ג'יגליפאף, נס, באוזר, דוקטור מריו, פאלקו לומברדי, גאנונדורף, מטפסי הקרח, מארת', מיוטו, מר "גיים אנד וואץ'", הנסיכה פיץ, פיצ'ו, רוי, לינק הצעיר, זלדה (יכולה לשנות צורה לשיק).
  • סופר סמאש ברוס ברול: מריו, דונקי קונג, לינק, סמוס (מורידה את החליפה אחרי final smash), יושי, קירבי, פוקס מקלאוד, פיקאצ'ו, לואיג'י, קפטן פלקון, ג'יגליפאף, נס, באוזר, פאלקו לומברדי, גאנונדורף, מטפסי הקרח, מארת', מר "גיים אנד וואץ'", הנסיכה פיץ', זלדה (יכולה לשנות צורה לשיק), דידי קונג, אייק, המלך דידידי, לוקאריו, לוקאס, מטה-נייט, אולימר, פיט, מאמן פוקימונים (מחזיק איתו סקווירטל, אייוויזור וצ'אריזארד), ר.ו.ב, סוליד סנייק, סוניק הקיפוד, לינק המצויר, וואריו, וולף או'דונל.
  • סופר סמאש ברוס לנינטנדו 3DS ול-ווי U: ילדת הכפר (זמין גם כבן), מגה מן, מאמנת "Wii Fit" (זמינה גם כבן), מריו, דונקי קונג, לינק, סמוס, קירבי, פוקס מקלאוד, פיקאצ'ו, פיט, באוזר, קפטן אולימר (זמין כ"אלף", הגיבור של פיקמין 3), לואיג'י, הנסיכה פיץ', לינק המצויר, סוניק הקיפוד, מארת', רוזלינה ולומה, זלדה, המלך דידידי, לוקאריו, ליטל מאק, דידי קונג, סמוס (חליפת האפס), שיק, יושי, צ'אריזארד (ללא אפשרות להחליף לסקווירטל ולאייויזור), גרנינג'ה, אייק, לוחמי Mii (חרב, מתאגרף, יורה), פאלוטאנה, פק-מן, קפטן פלקון, לוסינה, רובין (זמין גם כבת), מטה-נייט, שואלק, ג'יגליפאף, נס, ר.ו.ב, וואריו, פאלקו לומברדי, ד"ר מריו, מר "גיים אנד וואץ'", גאנונדורף, כלב מ-"DUCK HUNT", באוזר ג'וניור (זמין גם כקופלינגס: לארי, מורטון, וונדי, איגי, רוי, לאמי ולודוויג), פיט האפל, מיוטו, לוקאס, רוי, ריו, קלאוד, קורין (זמין גם כבת), ביונטה.
  • סופר סמאש ברוס אולטימייט: כל הדמויות מהמשחקים הקודמים, אינקלינג (בן ובת), הנסיכה דייזי, רידלי, סיימון בלמונט, ריכטר בלמונט, קרום, סמוס האפלה, קינג קיי רול, איזאבל, קן מאסטרס, אינסנירור, פיראנה פלאנט, ג'וקר, הגיבורים מסדרת Dragon Quest, בנג'ו וקזואי, טרי בוגארד, ביילת' (זמין גם כבת), מין-מין, סטיב (זמין גם כאלכס, זומבי ואנדרמן), ספירוט, פיירה (זמינה גם כמית'רה), קאזויה, סורה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Super Smash Bros. בוויקישיתוף