רקטור – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''רקטור''' (מלטינית, שליט, regere) הוא באחד הפירושים, בעל תפקיד אקדמי בכיר ב[[אוניברסיטה|אוניברסיטאות]], להבדיל מ[[מנכ"ל]] שהוא בעל המשרה האדמיניסטרטיבית העליונה באוניברסיטה. לעתים מתקיים באוניברסיטה גם תפקיד של נשיא, הנמצא מעל לרקטור ולמנכ"ל בהירארכיה האוניברסיטאית (זה המצב ב[[אוניברסיטת תל אביב]], ב[[אוניברסיטת חיפה]], ב[[אוניברסיטת בר-אילן]] וב[[טכניון]]).
'''רקטור''' (מלטינית, שליט, regere) הוא באחד הפירושים, בעל תפקיד אקדמי בכיר ב[[אוניברסיטה|אוניברסיטאות]], להבדיל מ[[מנכ"ל]] שהוא בעל המשרה האדמיניסטרטיבית העליונה באוניברסיטה. לעתים מתקיים באוניברסיטה גם תפקיד של נשיא, הנמצא מעל לרקטור ולמנכ"ל בהירארכיה האוניברסיטאית (פרט לאוניברסיטה העברית זה המצב בכל האוניברסיטאות בארץ לרבות ה[[טכניון]]).


הרקטור עוסק לרוב בניהול האקדמי של האוניברסיטה, ובכלל זה מינוי חברי [[סגל אקדמי]], פתיחה וסגירה של חוגי לימוד ונושאים אקדמיים נוספים.
הרקטור עוסק לרוב בניהול האקדמי של האוניברסיטה, ובכלל זה מינוי חברי [[סגל אקדמי]], פתיחה וסגירה של חוגי לימוד ונושאים אקדמיים נוספים.

גרסה מ־14:31, 13 ביולי 2011

רקטור (מלטינית, שליט, regere) הוא באחד הפירושים, בעל תפקיד אקדמי בכיר באוניברסיטאות, להבדיל ממנכ"ל שהוא בעל המשרה האדמיניסטרטיבית העליונה באוניברסיטה. לעתים מתקיים באוניברסיטה גם תפקיד של נשיא, הנמצא מעל לרקטור ולמנכ"ל בהירארכיה האוניברסיטאית (פרט לאוניברסיטה העברית זה המצב בכל האוניברסיטאות בארץ לרבות הטכניון).

הרקטור עוסק לרוב בניהול האקדמי של האוניברסיטה, ובכלל זה מינוי חברי סגל אקדמי, פתיחה וסגירה של חוגי לימוד ונושאים אקדמיים נוספים.

המונח "רקטור" משמש גם בתחומים אחרים, כגון בכנסייה הקתולית ובכנסיות אחרות, שם הוא מציין אנשים בעלי תפקיד בכיר (לרבות בישופים, אך לעתים גם כמרים).


ערך זה הוא קצרמר בנושא חינוך. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.