יפה שיר-רז – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הצלת 1 מקורות והוספת 0 לארכיון.) #IABot (v2.0.1
אין תקציר עריכה
שורה 6: שורה 6:
בנוסף, מחקרה מתמקד בתקשורת בריאות וסיכון במהלך מגיפות (EID communication), במסגרת הפרויקטים המחקריים TELL ME ו-ASSET, שניהם במימון האיחוד האירופי.
בנוסף, מחקרה מתמקד בתקשורת בריאות וסיכון במהלך מגיפות (EID communication), במסגרת הפרויקטים המחקריים TELL ME ו-ASSET, שניהם במימון האיחוד האירופי.


החלה את דרכה המקצועית ככתבת מגזין ו[[תחקיר עיתונאי|תחקירים]] ב[[עיתון]] "הד הקריות" בשנת [[1994]], "כלבו" מ[[רשת שוקן]] ו"זמן חיפה" מרשת [[מעריב]]. בשנת [[2000]] עברה לכתב העת "[[מנטה (כתב עת)|מנטה]]", מגזין הבריאות של רשת "[[ידיעות אחרונות]]" ככתבת תחקירים ראשית. בין היתר כתבה על הסכנות שקימות לדעתה ב[[קרינה סלולרית|קרינה הסלולרית]]; על הרעל [[ארסן]] המוחדר כתוסף למזון העופות; ועל הוספת [[פלואור]] למי השתייה. כתבותיה מתפרסמות גם באתר [[ynet]] ובמוסף הבריאות "[[זמנים בריאים]]" של ידיעות אחרונות.
החלה את דרכה המקצועית ככתבת מגזין ו[[תחקיר עיתונאי|תחקירים]] ב[[עיתון]] "הד הקריות" בשנת [[1994]], "כלבו" מ[[רשת שוקן]] ו"זמן חיפה" מרשת [[מעריב]]. בשנת [[2000]] עברה לכתב העת "[[מנטה (כתב עת)|מנטה]]", מגזין הבריאות של רשת "[[ידיעות אחרונות]]" ככתבת תחקירים ראשית. בין היתר כתבה על הסכנות שקימות לדעתה ב[[קרינה סלולרית|קרינה הסלולרית]]; על הרעל [[ארסן]] המוחדר כתוסף למזון העופות; ועל הוספת [[פלואור]] למי השתייה. כתבותיה מתפרסמות גם באתר [[ynet]] ובמוסף הבריאות "[[זמנים בריאים]]" של ידיעות אחרונות. בנובמבר 2016 עמותת [[עמותת מדעת|מדעת]] שלחה מכתב למגזין מנטה, בדבר כתבותיה של שיר רז. במכתב הם מפרטים ליקויים בכתבותיה, ומציינים כי הם מטעים את הציבור<ref>{{קישור כללי|כתובת=https://www.midaat.org.il/wp-content/uploads/2016/11/%D7%9C%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%98%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%AA%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%A9%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%96-%D7%9E-4-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%A8.pdf|הכותב=אדוה לוטן וד"ר קרן לנדסמן|כותרת=הטעיית הציבור בכתבתה של יפה שיר-רז מ-4 בנובמבר|אתר=מדעת|תאריך=נובמבר 2016}}</ref>. ב2017 העמותה הוציאה הודעה לעיתונות בעקבות כתבתה של שיר רז על חיסון השפעת, הודעה המציינת כי הכתבה מסכנת את בריאות הציבור<ref>{{קישור כללי|כתובת=https://www.midaat.org.il/midaat/press/releases/ynet_risk_people/|כותרת=מדוע עורכי ynet ומנטה מנסים לפגוע באוכלוסיות בסיכון? – מדעת|שפה=he-IL|תאריך_וידוא=2021-02-05}}</ref>.


==ספריה==
==ספריה==

גרסה מ־16:55, 5 בפברואר 2021

יפה שיר-רז
לידה 2 באוקטובר 1963 (בת 60)
חיפה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה
מעסיק ידיעות אחרונות, אוניברסיטת רייכמן, אוניברסיטת חיפה, ידיעות אחרונות, אוניברסיטת רייכמן עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
פייסבוק yaffa.shirraz
טוויטר YaffaRaz
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יפה שיר-רז (נולדה ב-2 באוקטובר 1963) היא עיתונאית ישראלית ובעלת תואר דוקטור בתקשורת.

ביוגרפיה

נולדה בחיפה, בוגרת בית הספר הריאלי בית בירם מחזור ס"ב. את שירותה הצבאי עשתה בממר"ם. בוגרת תואר ראשון במדעי החברה מהאוניברסיטה הפתוחה, ותואר שני בתקשורת מאוניברסיטת חיפה. בשנת 2014 הוסמכה לדוקטור (.Ph.D) בחוג לתקשורת מאוניברסיטת חיפה, בעבודת הדוקטורט שלה "מתחת לרדאר הרגולציה: האסטרטגיות והטקטיקות של חברות הפארמה לקידום תרופות ומוצרים רפואיים" חקרה את תהליך ניסיונות ההשפעה של תעשיות הפארמה וחברות יחסי הציבור המייצגות אותן לקידום מוצריהן. בשנת 2015 החלה פוסט דוקטורט בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת חיפה בנושא תקשורת מגיפות וחיסונים. כיום היא חוקרת במרכז המחקר לתקשורת סיכונים באוניברסיטת חיפה, ומרצה לתקשורת בריאות בתוכנית הבינלאומית בבית הספר סמי עופר לתקשורת, המרכז הבינתחומי הרצליה[1]. תחומי המחקר וההוראה שלה כוללים תקשורת בריאות ותקשורת סיכונים, יח"צ בתחום הבריאות ותקשורת שכנוע. היא מתמקדת בעיקר בנושאים שנויים במחלוקת הכרוכים באי ודאות. היא בוחנת את האסטרטגיות וטקטיקות המשמשות את תעשיית הפארמה לקידום תרופות, כיצד מתקשרת תעשייה זו את הסיכונים בריאותיים הקשורים למחלות ותרופות, ואיך פועלות רשויות הבריאות להסדרת מאמצי קידום אלו. בנוסף, מחקרה מתמקד בתקשורת בריאות וסיכון במהלך מגיפות (EID communication), במסגרת הפרויקטים המחקריים TELL ME ו-ASSET, שניהם במימון האיחוד האירופי.

החלה את דרכה המקצועית ככתבת מגזין ותחקירים בעיתון "הד הקריות" בשנת 1994, "כלבו" מרשת שוקן ו"זמן חיפה" מרשת מעריב. בשנת 2000 עברה לכתב העת "מנטה", מגזין הבריאות של רשת "ידיעות אחרונות" ככתבת תחקירים ראשית. בין היתר כתבה על הסכנות שקימות לדעתה בקרינה הסלולרית; על הרעל ארסן המוחדר כתוסף למזון העופות; ועל הוספת פלואור למי השתייה. כתבותיה מתפרסמות גם באתר ynet ובמוסף הבריאות "זמנים בריאים" של ידיעות אחרונות. בנובמבר 2016 עמותת מדעת שלחה מכתב למגזין מנטה, בדבר כתבותיה של שיר רז. במכתב הם מפרטים ליקויים בכתבותיה, ומציינים כי הם מטעים את הציבור[2]. ב2017 העמותה הוציאה הודעה לעיתונות בעקבות כתבתה של שיר רז על חיסון השפעת, הודעה המציינת כי הכתבה מסכנת את בריאות הציבור[3].

ספריה

בשנת 2003 כתבה את הספר "ההתרסקות" יחד עם אחיה אבי בליזובסקי, בהוצאת כנרת זמורה ביתן. הספר מתאר את סיפורה של משימה STS-107 ואת רצף הכשלים שגרמו להתרסקות המעבורת קולומביה.

בשנת 2007 כתבה את הספר "המדריך הישראלי השלם לתוספי תזונה" בשיתוף עם ד"ר אודי בר בהוצאת כתר. הספר מביא בפני הקורא מחקרים בתחום הוויטמינים ותוספי התזונה.

בשנת 2010 כתבה את הספר "גילוי לב" סיפורו של מנתח לב, בשיתוף עם מנתח הלב פרופסור ברנרדו וידנה בהוצאת פוקוס. הספר חולק עם הקוראים תובנות שאליהן הגיע פרופ' וידנה מתוך חוויות החיים והניסיון המקצועי שלו – תובנות לגבי התכונות הנדרשות כדי להצליח ולהגיע רחוק ככל האפשר, לא רק ברפואה אלא בכל תחום.

בשנת 2016 התפרסם ספרה "Risk Communication and Infectious Diseases in an Age of Digital Media" יחד עם ד"ר ענת גסר-אדלסבורג בהוצאת routledge taylor & francis group. הספר עוסק בתקשור מידע רפואי לציבור על מחלות מידבקות ומגיפות בעידן המדיה הדיגיטלית, עידן שבו מומחי בריאות הציבור, בבואם למנוע התפשטות מחלות מידבקות, נאלצים להתמודד עם כוחו הגובר של הציבור, אשר הפך בשנים האחרונות לשותף אקטיבי ומשפיע בשיח הרפואי-תקשורתי. הספר מנתח באופן ביקורתי את ההשלכות העתידיות של עידן המדיה הדיגיטלית על מדיניות ופרקטיקה של תקשורת סיכונים, ומתבסס על מחקרים שערכנו וממחקרים ומקרי מבחן בעולם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים