אליס בארץ הפלאות (סרט, 2010)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אליס בארץ הפלאות
אליסבארץהפלאות.JPG
כרזת הסרט בישראל
שם במקור: Alice in Wonderland
בימוי: טים ברטון
הפקה: ריצ'רד די. זאנוק
ג'ו רות
סוזן טוד
ג'ניפר טוד
תסריט: לינדה וולוורטון
עריכה: כריס לבנזון
שחקנים ראשיים: ג'וני דפ
אן הת'אוויי
הלנה בונהם קרטר
קריספין גלובר
מיה וסיקובסקה
סטיבן פריי
אלן ריקמן
מייקל שין
טימותי ספול
מוזיקה: דני אלפמן
צילום: דריוש וולסקי
חברת הפצה: חברת וולט דיסני
מדינה: ארצות הברית
בריטניה
אולפן: Roth Films
Team Todd
Tim Burton Productions
The Zanuck Company
הקרנת בכורה: ארצות הברית 3 במרץ 2010
ישראל 18 במרץ 2010
משך הקרנה: 108 דקות
שפת הסרט: אנגלית
תקציב: $200,000,000
הכנסות: $1,024,299,904
דף הסרט ב-IMDb

אליס בארץ הפלאותאנגלית: Alice in Wonderland) הוא סרט אנימציה ממוחשבת המשלב לייב אקשן עם פנטזיה והרפתקאות בבימויו של טים ברטון ונכתב על ידי לינדה וולוורטון. בסרט מככבים ג'וני דפ, אן הת'אוויי, הלנה בונהם קרטר, קריספין גלובר ומיה וסיקובסקה כאליס קינגסלי.

הסרט נעשה בהשראת ספרו משנת 1865 של לואיס קרול "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות" והמשכו משנת 1871 "מבעד למראה ומה אליס מצאה שם". וסיקובסקה משחקת את אליס בת ה-19, אשר 13 שנה לאחר הביקור הקודם שלה, חוזרת בפעם הראשונה כאישה צעירה. היא מגלה שהיא היחידה שיכולה לעצור את ג'ברווקי, יצור דמוי דרקון שנשלט על ידי המלכה האדומה המשליטה טרור בתושבי ארץ תחתית.

למרות הביקורות המעורבות, הסרט גרף מעל מיליארד דולר בעולם. בטקס פרסי האקדמיה ה-83, הסרט זכה בפרס בימוי אמנות הטוב ביותר ובפרס עיצוב תלבושות הטוב ביותר. באפריל 2012, הסרט הוא הסרט ה-10 הרווחי ביותר של כל הזמנים.

תוכן עניינים

[עריכה] עלילה

מוטרדת מחלום מוזר וחוזר ואבלה על אובדן אביה האהוב, אליס קינגסלי בת ה-19 משתתפת במסיבת גן באחוזת לורד אסקוט, שם היא מתמודדת בהצעת נישואין לא רצויה ובציפיות המחניקות של החברה בה היא חיה. לא בטוחה כיצד להגיב, ומבולבלת יותר ויותר, היא בורחת ורודפת אחרי ארנב בז'קט כחול, ובטעות נופלת לתוך חור גדול. היא מועברת לעולם בשם ארץ הפלאות, שם מקבלים את פניה הארנב הלבן, הנמנמנית, הדודו, וטווידלדם וטווידלדי. הם מתווכחים על זהותה כ"אליס הנכונה" שמנובאת כמי שתחסל את הג'ברווקי של המלכה האדומה ותחזיר את השלטון למלכה הלבנה. הקבוצה לאחר מכן מותקפת על ידי בַנְדֶרְצְבַט וקבוצה של קלפים חיילים בראשותו של נסיך הלבבות. אליס בורחת ונמלטת אל היער.

הנסיך מודיע למלכה האדומה שאליס חזרה לארץ הפלאות ומאיימת על שלטונה שלה, והחיילים מצווים למצוא את אליס באופן מיידי. בינתיים, אליס משוטטת ופוגשת את החתול צ'שייר, שלוקח אותה לארנביב והכובען המטורף. בדרך לארמון המלכה הלבנה, הכובען מספר על שלטונה של המלכה האדומה, ומעיר שאליס היא לא כמו שהייתה פעם. הכובען עוזר לאליס לא להיתפס בכך שהוא מאפשר לעצמו להיתפס במקום. מאוחר יותר, אליס נמצאת על ידי ביהארד, כלב דם, שרוצה לקחת אותה למלכה הלבנה, אבל אליס מתעקשת לעזור לכובען, אז הם הולכים לטירה של המלכה האדומה.

המלכה האדומה אינה מודעת לזהותה האמיתית של אליס, ולכן מברכת אותה כאורחת. אליס מגלה כי החרב הספירלית (הנשק היחיד המסוגל להרוג את הג'ברווקי) נמצאת בתיבה בתוך המאורה של הבַנְדֶרְצְבַט. הנסיך מנסה בגסות לפתות את אליס, אבל היא דוחה אותו. מאוחר יותר היא מצליחה להחזיר את החרב ומתיידדת עם הבַנְדֶרְצְבַט. הנסיך מוצא אותה עם החרב ומנסה לעצור אותה. אליס נמלטת על גבי הבַנְדֶרְצְבַט ונותנת את החרב למלכה הלבנה. חתול הצ'שייר מציל את הכובען מהוצאה להורג, והכובען קורא למרד נגד המלכה האדומה. המרד במהרה נפסק על ידי הציפור ג'אבג'אב. ההתנגדות בורחת לטירה של המלכה הלבנה, ושני הצבאות מתכוננים לקרב. אליס עדיין לא בטוחה לגבי הצפיה שלה להיות הנבחרת של המלכה הלבנה, ופוגשת את אבשלם הזחל. הוא מזכיר לאליס את הביקור האחרון שלה בארץ תחתית (אשר קראה בטעות כ"ארץ הפלאות" אז) שלוש עשרה שנה קודם לכן, ומסייע להביא לה את האומץ להילחם בג'ברווקי ולהשיג "מה שהיא חייבת לעשות", בעוד הוא הופך להיות גולם.

יום הקרב מגיע, ושתי המלכות מאספות את צבאותיהן על שדה קרב הדמוי כלוח שחמט ושולחות את הנבחרים שלהן (אליס הלבושה בשריון וג'ברווקי בהתאמה) להכריע את גורלה של ארץ הפלאות. מעודדת את עצמה עם דבריו של אביה המנוח, אליס מצליחה להרוג את הג'ברווקי. המלכה הלבנה אז מגרשת את המלכה האדומה והנסיך לגלות נצחית, ונותנת לאליס בקבוקון עם הדם של הג'ברווקי בתוכו, שייקח אותה הביתה. הכובען מציע שהיא יכולה להישאר בארץ תחתית, אבל היא מחליטה שהיא חייבת לחזור ומבטיחה שהיא תשוב.

אליס חוזרת הביתה, שם היא נעמדת מול משפחתה ומבטיחה לחיות את חייה בתנאים שלה. לורד אסקוט מתרשם ולוקח אותה כמתלמדת שלו, עם הרעיון של הקמת דרכי מסחר ימיות לסין. כשהסיפור מסתיים, אליס מתכוננת לשוט על אוניית מסחר. אבשלם, עכשיו פרפר, נוחת על כתפה. אליס מזהה אותו ומברכת אותו לפני שהוא מתעופף משם.

[עריכה] צוות שחקנים

[עריכה] מוזיקה

[עריכה] פסקול

מס' שם אורך
1. "Alice's Theme" 5:07
2. "Little Alice" 1:34
3. "Proposal/Down the Hole" 2:58
4. "Doors" 1:51
5. "Drink Me" 2:48
6. "Into the Garden" 0:50
7. "Alice Reprise #1" 0:26
8. "Bandersnatched" 2:42
9. "Finding Absolem" 2:41
10. "Alice Reprise #2" 0:28
11. "The Cheshire Cat" 2:07
12. "Alice and Bayard's Journey" 4:04
13. "Alice Reprise #3" 0:24
14. "Alice Escapes" 1:07
15. "The White Queen" 0:36
16. "Only a Dream" 1:25
17. "The Dungeon" 2:18
18. "Alice Decides" 3:14
19. "Alice Reprise #4" 1:01
20. "Going to Battle" 2:41
21. "The Final Confrontation" 1:41
22. "Blood of the Jabberwocky" 2:34
23. "Alice Returns" 3:14
24. "Alice Reprise #5" 2:56

[עריכה] Almost Alice

Almost Alice הוא אלבום אוסף של שירים שיצרו אמנים שונים בהשראת הסרט. הסינגל הראשון מתוכו, "Alice" מאת אבריל לאבין, יצא ב-27 בינואר 2010, בתוכנית הרדיו של ראיין סיקרסט. האלבום יצא ב-2 במרץ 2010.

[עריכה] ראו גם

[עריכה] קישורים חיצוניים


סרטי טים ברטון

וינסנט (1982)ההרפתקה הגדולה של פי ווי הרמן (1985)ביטלג'וס (1988)באטמן (1989)המספריים של אדוארד (1990)באטמן חוזר (1992)
אד ווד (1994)הפלישה ממאדים (1996) סליפי הולו (1999)כוכב הקופים (2001)סיפורי דגים (2003)צ'ארלי בממלכת השוקולד (2005)
חתונת הרפאים (2005)סוויני טוד: הספר השטן מרחוב פליט (2007)אליס בארץ הפלאות (2010)צללים אפלים (2012)

כלים אישיים

גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא