שלמה בן חמו (קריית גת)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלמה בן חמו
הרב שלמה בן חמו בישיבת מרכז הרב
הרב שלמה בן חמו בישיבת מרכז הרב
הרב שלמה בן חמו בישיבת מרכז הרב
לידה תש"ח (בן 76 בערך)
מקום פעילות קריית גת
השתייכות חרדים ספרדים[דרוש מקור]
תחומי עיסוק הלכה, ארץ ישראל, מועדים.
רבותיו הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא, הרב שמעון דיין.

הרב שלמה בן חמו (נולד בתש"ח) הוא רב העיר הספרדי של קריית גת, ראש ישיבת אור חברון בקריית ארבע ונשיא כולל 'צבי ישראל' בקריית גת.

ביוגרפיה ופעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בשנת תש"ח במרוקו לרב יעקב ראש ישיבת רבי ישראל אבוחצירא ('ישיבת בבא סאלי') ולאמו מרים. בשנת תשכ"ד עלה לארץ ישראל ולמד בישיבת מרכז הרב אצל רבו המובהק הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא[1] עד לנישואיו בשנת תשל"ד.

לאחר נישואיו למד בכולל דיינות במכון הארי פישל בשעות הבוקר. בצהריים המשיך בלימודיו בישיבת מרכז הרב. במהלך שנים אלו הוסמך לרבנות ולדיינות על ידי הרב יוסף כהן דיין בבית הדין הרבני הגדול שכיהן כר"מ במכון. קיבל סמיכה לרבנות גם מהרב אברהם אלקנה כהנא שפירא ומהרב שלום משאש.

כמו כן, אחד מרבותיו שגידל אותו והיה לו כאב הוא דודו הרב שמעון דיין אב בית דין במראקש ובקזבלנקה[2]. בנוסף היה מקורב לידיד משפחתו הרב יצחק חזן, חבר בי"ד עם הרב שלום משאש במרוקו, דיין בבית הדין הרבני בחיפה וחבר בית הדין הרבני הגדול.

בשנת תשמ"ג התמנה לרבה של העיר קריית גת. החליף בתפקיד את קודמו הרב מרדכי אלמליח. באותה שנה הקים בקריית גת את ישיבת 'צבי ישראל' על שם הרצי"ה קוק שמנתה כמה עשרות בחורים ופעלה עד לשנת תשמ"ז.

משנת תשמ"ז ועד היום מתקיים כולל במקום שהרב בן חמו משמש כנשיאו ומעביר בו שיעורים באופן קבוע.

מכהן לצד עמיתו האשכנזי הרב משה הבלין. בנוסף מעביר שיעורי תורה בכל רחבי הארץ.

היה חבר בגוף הבוחר של הרבנים הראשים לישראל[3].

כמו כן, מספר פעמים היה שותף עם חברי תנועת "דרך אמונה"[4].

נשוי ומתגורר בקריית ארבע. אב לשמונה בנות.

עמדותיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחר ילדותו במרוקו הביע עמדות ציוניות שקיבל מרבותיו ומביתו החורטות על דגלם את שלמות ארץ ישראל. בעת הגיעו לארץ חיזק והעמיק דעות אלו על ידי הליכה לישיבת מרכז הרב ובשיטתו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק ובנו הרצי"ה קוק הרואה את מדינת ישראל כ"יסוד כיסא הקב"ה בעולם" ואת הקמתה כאתחלתא דגאולה[5]. מורה לומר הלל ביום העצמאות, ומשתתף באופן קבוע באירועי יום ירושלים בישיבת מרכז הרב. התנגד לתוכנית ההתנתקות[6].

ספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שלמה בן חמו בוויקישיתוף

האתר של הרב שלמה בן חמו

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]