המוזיאון הלאומי למלחמת העולם השנייה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
המוזיאון הלאומי למלחמת העולם השנייה
National World War II Museum
מידע כללי
סוג מוזיאון צבאי
כתובת ניו אורלינס עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום לואיזיאנה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מבקרים בשנה 706,664 (נכון ל־2017)
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה ? – 6 ביוני 2000
תאריך פתיחה רשמי 6 ביוני 2000 עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 29°56′35″N 90°04′13″W / 29.9431°N 90.0704°W / 29.9431; -90.0704
www.nationalww2museum.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
כלי רכב מאוספי המוזיאון מוצגים בחזיתו

המוזיאון הלאומי למלחמת העולם השנייה (אנגלית: National World War II Museum) של ארצות הברית שוכן בעיר ניו אורלינס ומתמקד בהצגת תרומתה של ארצות הברית לניצחון בעלות הברית במלחמת העולם השנייה, בפרט במערכה בנורמנדי.

תולדות המוזיאון[עריכת קוד מקור | עריכה]

המוזיאון נפתח ב-6 ביוני 2000 תחת שמו הקודם, המוזיאון הלאומי ליום הע', אשר הוקדש לפלישה לנורמנדי. הוא הוקם בניו אורלינס משום שבעיר זו שכנו מפעלי תעשיות היגינס, החברה אשר פיתחה וייצרה את הנחתות הקלות (סירות היגינס) אשר היוו את כלי הנחיתה המרכזי בנורמנדי. כמו כן באוניברסיטת ניו אורלינס כיהן כמרצה ההיסטוריון הצבאי סטיבן אמברוז, אשר הנהיג את המהלך להקמת המוזיאון.

בשנת 2003 בחר הקונגרס של ארצות הברית במוזיאון לשמש כמוזיאון הלאומי למלחמת העולם השנייה. מאז מסונף המוזיאון למוסד הסמית'סוניאן. הוא הוקם ומורחב בסיוע כספים שהועברו על ידי מחלקת ההגנה של ארצות הברית ועל ידי תורמים שונים, לרבות תרומה גדולה מחברת בואינג.

בשנת 2005 גרמה סופת ההוריקן קתרינה נזק למוזיאון, ולאחריה הוא נסגר למשך שלושה חדשים.

בשנת 2010 ביקרו במוזיאון 406 אלף מבקרים.

מבנה המוזיאון ואוספיו[עריכת קוד מקור | עריכה]

המוזיאון כולל שני ביתני תצוגה רב-קומתיים, שאולם מבואה גדול מחבר ביניהם. לאחרונה נוסף לו ביתן תצוגה נוסף, והשלמתו של ביתן תצוגה רביעי מתוכננת לשנת 2015.

אוספי המוזיאון כוללים מגוון של אמצעי לחימה של בעלות הברית ושל גרמניה במלחמת העולם השנייה, ובכללם רבים מדגמי המטוסים ששימשו את ארצות הברית, אשר תלויים מתקרות ביתני התצוגה. הם כוללים בין השאר מפציץ B-17 ומטוס תובלה מדגם דקוטה.

במוזיאון מספר תערוכות קבועות, ובכללן על חזית העורף במלחמה, תכנון הפלישה לנורמנדי, הפלישה עצמה והנחיתות שנערכו בזירת האוקיינוס השקט. נעשה בו שימוש רב בחומרי מולטימדיה, לרבות סרטים וראיונות מוקלטים עם עשרות מוותיקי המלחמה.

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]