לדלג לתוכן

חינם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

מוצר או שירות שניתנים ללא תמורה נחשבים שניתנו בחינם.

נתינה שכזו, תמיד כרוכה בעלות כלשהי, בין אם היא עלות כספית (בשל עלות חומרי גלם, שכר לעובדים וכולי), ובין אם היא תשומת לב או השקעת זמן בדבר הניתן - אך העלות לא מושתת על המקבל. ישנן סיבות רבות למתן דברים בחינם, ונתינה כזאת יכולה להיות מבוססת על מודל עסקי מסוים או יכולה להעיד על אינטרס מסוים.

התנדבות ותרומה לקהילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – התנדבות

אנשים רבים מבצעים פעילויות שונות בתור התנדבות. בין השאר, פעילויות אלו כוללת התנדבות למען הקהילה ואוכלוסיות חלשות, והתנדבות לטובת קידום דבר מה (קידום רעיון, קידום מועמד בבחירות וכולי). פעילויות אלו מבוצעות בחינם על ידי המתנדב מתוך רצון או אידאולוגיה מסוימים, והתמורה היא קידום האידאולוגיה והדוגלים בה, וללא קבלת תמורה כספית מהגורם הנהנה מפעילות המתנדב.

שיווק וקידום מכירות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערכים מורחבים – שיווק, קידום מכירות

חברות וארגונים פועלים בדרך כלל מתוך כוונה לרווח כספי. רווח זה מושג מתוך הכנסות, שמתקבלות בתמורה למוצרים או שירותים שמספק הארגון. לכאורה, פעילות בחינם של ארגונים אלו היא מנוגדת למטרת הארגון להיות רווחי. למעשה, הם נותנים שירותים ומוצרים שעלותם נמוכה יחסית, על מנת לקדם מכירות של מוצרים או שירותים.

מודל עסקי נפוץ בעולם הדיגיטלי הוא מודל ה-Freemium, המבוסס על מתן מוצר בסיסי בחינם במקביל להתניית שירותים בעלי ערך מוסף ("Premium") בתשלום, מתוך הנחה שאחוז מסוים ממקבלי המוצר בחינם ירכשו את השירותים הנוספים.

חבילות מוצרים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

עסקים רבים יוצאים במבצעים בהם מוצר מסוים ניתן בחינם, כתוצאה מרכישה של מוצר אחר. מבצע שכזה יוצר תחושה של "כדאיות" אצל קונים פוטנציאליים, ויכולה לעודד אותם לרכוש את המוצר. מעבר לפוטנציאל בהגברת הקניה של הלקוחות, בתי עסק רבים משתמשים בשיטה זו על-מנת למנוע מעצמם הוצאות והפסדים. לדוגמה, בית עסק רכש מוצר מסוים בכמות גדולה, נדרש להחזיק את המוצר במקום כלשהו. לשטחי אחסון יש עלות מסוימת, והם אינם בלתי מוגבלים. לפעמים בית עסק יעדיף לחלק בחינם מוצר שאינו פופולרי, או פחות רווחי, על מנת לפנות מקום למוצרים יותר רווחיים.

מוצרי פרסום

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מוצרים ושירותים רבים ניתנים בחינם מתוך אסטרטגיית שיווק. דוגמאות למוצרים כאלו הם עטים, מזכרות, וחינמונים, אשר מחולקים בחינם, ועליהם מודפסים סמל, סיסמה, או פרסומות.

יחסי ציבור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

יש חברות מסחריות שמחלקות מוצר לאוכלוסייה אהודה בציבור (מחלקות כריכים לחיילים בצמתים), או תורמות לקהילה בדרכים אחרות, על מנת לפרסם את עצמן באמצעות יחסי ציבור.

לעיתים מחולק בחינם המוצר עצמו, או גרסה חלקית של המוצר, על מנת לאפשר לציבור לבחון את המוצר ולהתרשם ממנו, ובכך ליצור חשיפה שיכולה להביא לרכישה חוזרת של המוצר, בכסף מלא. לעיתים מפעילות חברות שיטות שונות בניסיון ליצור עניין סביב השקת גרסה זו של המוצר, למשל על ידי חלוקתו בחינם לעיתונאים או למובילי דעת קהל ברשתות חברתיות.

לקוח כמוצר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במקרים מסוימים, למשל בתחום הפרסום, ניתן שירות בחינם לקהל הרחב, כאשר מקור ההכנסה מתבסס על הפוטנציאל הכספי הטמון בהימצאותו של הקהל באותה מדיה[1]. למשל, ערוצי טלוויזיה מסחריים הפתוחים לקהל הרחב ומתפרנסים ממכירת זמן פרסום לחברות המעוניינות לפנות לאותו קהל.

מודל עסקי זה נפוץ בענפים שונים באינטרנט, דוגמת רשתות חברתיות, מנועי חיפוש או פורטלים העוסקים בתחום מסוים כמו ארגון ימי הולדת או טיולים בעולם.

בעשור השני של המאה ה-21 לא רק תנועת הלקוחות וחשיפתם לפרסום הפכה לבעלת ערך, אלא גם אגירת מידע דיגיטלי על לקוחות אלו, שיכל לסייע לחברות שונות באופנים שונים, למשל, מיקוד פרסומות עבור קהלים בעלי מאפיינים מסוימים. מודל זה התפרסם בקרב הקהל הרחב לאחר פרשת קיימברידג' אנליטיקה והשימוש בו עשתה החברה במידע על עשרות מיליוני גולשים במטרה להשפיע על הבחירות לנשיאות ארצות הברית בשנת 2016. יישומונים שונים בטלפונים החכמים מוצעים להורדה בחינם ומבקשים גישה למידע שנמצא בטלפון, דוגמת היסטוריית גלישה או אנשי קשר, בניסיון לאפיין מידע על בעל המכשיר ולהרוויח כסף ממכירת המידע. שיטות אלו הוגבלו במידת מה לאחר 2016 בחלק מהחברות והמכשירים, בעקבות שינויים בטלפונים החכמים שדורשים אישור מיוחד וברור יותר עבור כל הרשאה שמבקש כל יישומון[2].

הכנסה ממקור אחר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שירותים רבים (כגון כבישים) ניתנים בחינם על ידי מדינות וגופים אחרים, ללא עלות ישירה על השימוש בהם. המימון לשירותים אלו מגיע ממקורות אחרים, כגון הכנסות המדינה ממסים, או תרומה של ארגונים, שלעיתים אף זוכים להטבת מס כתוצאה מתרומתם.

הערכת שווי החינם

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביטוי נפוץ הוא "אסיא דמגן במגן - מגן שוה" (=רופא שמרפא בחינם - שווה חינם", תלמוד בבלי, מסכת בבא קמא, דף פ"ה, עמוד א') או בעברית "עולה חינם, שווה חינם". ביטוי זה נובע מאיכות נמוכה, שממנה סובלים לעיתים מוצרים המחולקים בחינם, בעקבות הרצון של המחלקים לצמצם את ההוצאה שלהם על המוצרים המחולקים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]