לדלג לתוכן

טאלב סאמי עבדאללה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
טאלב סאמי עבדאללה
طالب سامي عبد الله
טאלב סאמי עבדאללה עם קאסם סולימאני
טאלב סאמי עבדאללה עם קאסם סולימאני
לידה 20 במרץ 1969
עדשית, לבנון
נהרג 12 ביוני 2024 (בגיל 55)
ג'וויא שבלבנון
מדינה לבנוןלבנון לבנון
כינוי אבו טאלב
השתייכות חזבאללהחזבאללה חזבאללה
תקופת הפעילות 1984–2024 (כ־40 שנה)
דרגה מקבילה לתת-אלוף
פעולות ומבצעים

חאג' טאלב סאמי עבדאללהערבית: طالب سامي عبدالله; 20 במרץ 196912 ביוני 2024), שכונה "אבו טאלב", היה מפקד שדה בכיר בכוחות החמושים של חזבאללה. בין תפקידיו פיקד על כוחות חזבאללה בקרב בינת ג'בייל, היה אחראי על המארב בהר דב והשתתף בניסיונות חטיפה של חיילי צה"ל. בתפקידו האחרון היה מפקד יחידת "נאסר", שאחראית על רוב גזרת גבול ישראל–לבנון בחזבאללה. יזם הסלמה ותקיפות נגד ישראל במהלך מלחמת חרבות ברזל. בליל 11 ביוני 2024 נהרג בסיכול ממוקד בידי חיל האוויר הישראלי.

טאלב סאמי עבדאללה נולד בשנת 1969 בעדשית[1][2]. הצטרף לחזבאללה בשנת 1984[דרוש מקור]. בשנים 19921994 השתתף במלחמה בבוסניה[דרוש מקור]. בשנת 2005 פיקד על ניסיון חטיפה כושל של חיילי צה"ל באזור ע'ג'ר על הגבול הישראלי-לבנוני סמוך לחוות שבעא[3].

במהלך מלחמת לבנון השנייה שימש מפקד חטיבת בינת ג'בייל של חזבאללה, ובתפקיד זה פיקד מטעם הארגון על קרב בינת ג'בייל מול חטיבת גולני וחטיבת הצנחנים.

במלחמת האזרחים בסוריה ב-2011, אבו טאלב השתתף במלחמה לצד משטר אסד[דרוש מקור]. בינואר 2015, לאחר התקיפה האווירית בגבול ישראל-סוריה בה נהרג ג'יהאד מורנייה, אבו טאלב פיקד על מארב שבוצע לכוחות צה"ל בגזרת הר דב כאשר המחבלים פתחו באש נ"ט על כוח סיור של צה"ל והרגו שני חיילים.

אבו טאלב תכנן והוציא לפועל פיגועים נגד ישראל לאורך עשרות שנים. בשנת 2016 מונה למפקד יחידת "נאסר"[4], שאחראית על עיקר גזרת דרום לבנון, בין קו הגבול לנהר הליטני, לצד יחידות "באדר" ו"עזיז". אבו טאלב היה אחראי על הגזרה המרכזית והמזרחית של קו העימות, כמו גם על גזרת הר דב[5]. בתפקידו היה מקביל למפקד אוגדה בצבא סדיר[6].

לאחר מתקפת הפתע של חמאס על ישראל בשבעה באוקטובר 2023, הצטרף חזבאללה לעימות בלחימה בעצימות נמוכה עם ישראל. כתוצאה מכך פונו יישובים בצפון ישראל וחזבאללה ירה רקטות ושיגר כטב"מים במשך חודשים על יישובים ועל אתרים צבאיים, בסיסים ואתרים אסטרטגיים. ישראל השיבה בתקיפות אוויריות בעומק לבנון, נגד מפקדות ותשתיות טרור, כמו גם נגד משלוחי נשק.

במהלך חודש מאי יזם חזבאללה הסלמה נוספת, הגביר את היקף התקיפות ואת כמותן. בתחילת יוני ניסה הארגון לראשונה ליירט מטוסי קרב של חיל האוויר שפעלו מעל שמי לבנון. בליל 11 ביוני 2024, בעת פגישה בכפר ג'וויא עם מפקדים בדרגי שדה נוספים תחת פיקודו, חוסל אבו טאלב בסיכול ממוקד בידי חיל האוויר הישראלי. שלושה טילים פגעו במבנה בו שהו[7]. למחרת הסלים חזבאללה את הירי, ועד צהרי היום ירה למעלה ממאתיים רקטות כנקמה על חיסולו של אבו טאלב. היה זה חיסולו של הבכיר ביותר בחזבאללה שביצע צה"ל מאז פרוץ המערכה[8].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]