טיוטה:מסוף הארזים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערך זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בערך פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.
ערך זה עוסק במיזם עתידי
ייתכן שנכללים בערך פרטים שהם בגדר הערכה, או כאלה שעשויים להשתנות עם התקדמות המיזם.


דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה ציבורית על מסוף הארזים. אתם מוזמנים להשתתף בעריכתה.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה ציבורית על מסוף הארזים. אתם מוזמנים להשתתף בעריכתה.

מסוף הארזים או מסוף 4/9 הוא תחנה מרכזית וחניון אוטובוסים הצפוי להיות מוקדם בסמוך לצומת הכבישים דרך מנחם בגין, שדרות גולדה מאיר וכביש 1 בירושלים. המסוף צפוי להפחית את העומס מהתחנה המרכזית הקיימת של ירושלים ברחוב יפו, ולהוות מרכז תחבורתי מהגדולים בעיר.

מבצעת הפרויקט הינה חברת דניה סיבוס, ועלותו היא כ-200 מיליון ש"ח.

מיקומו של המסוף הינו אסטרטגי מבחינה תחבורתית - המסוף יהיה צמוד לכניסות לירושלים ממזרח וממערב (כביש 1), ומצפון (כבישים 443 - 50 וכביש 436).

שמו של המסוף (4/9) התקבל משמות הכבישים החולפים בסמוך לו: דרך יצחק שמיר (כביש 1) המכונה כביש 9, ושדרות מנחם בגין – כביש 4.

המצב הקיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כיום פועל צפונית לפרויקט חניון אוטובוסים בשטח הפתוח. על פי התוכנית חניון זה יסיים את פעילותו עם הפעלת החניון במבנה המסוף.

בנוסף, בשלושת תחנות האוטובוס המוצבות בצומת חולפים עשרות קווי אוטובוס, אשר לחלקן מהווה הצומת תחנת הזנה עיקרית.

בין הקווים העירוניים העוברים בצומת ניתן למנות קווים לרמות, רמת שלמה, גבעת זאב והסביבה, מרכז העיר ושכונת גאולה, קווים לגילה, לגבעת שאול ועוד. ברשימת הקווים הבינעירוניים יש למנות את רוב הקווים למודיעין עילית, וקווים לבני ברק, תל אביב, אלעד, פתח תקווה ועוד.

התחנה המרכזית[עריכת קוד מקור | עריכה]

התחנה המרכזית, שתכלול כעשרה רציפים לקווים בינעירוניים ורציף עירוני, תשרת עשרות קווים שיפעלו במקום.

בנוסף, יפעלו שני תחנות אוטובוס (בשני הכיוונים) בשדרות גולדה מאיר, בדומה למצב הקיים, אלא שהתחנות יופעלו במרכז הכביש ולא בצידו, באמצעות נתיבים ייעודיים לתחבורה ציבורית. תחנה של הקו הכחול של הרכבת הקלה, תפעל גם היא במקום. יהיה מעבר תת-קרקעי מהתחנה המרכזית לתחנות האוטובוס והרכבת הקלה בשדרות גולדה מאיר.

על פי התוכניות, צפויים קווים מסוימים להיות מוסטים ולקצר את מסלולם, כך שהקו יסיים או יעבור במסוף, בין הקווים הללו ניתן למנות את קווי גבעת זאב וקווי אשדוד, מודיעין ומודיעין עילית. בנוסף צפויים לעבור במסוף קווים פנימיים מסוימים שלא עוברים כיום בצומת. (כדוגמת קו 54 שיתחיל את מסלולו במסוף[1]). יצוין כי מסלולי קווי שירות בישראל עוברים שינויים מעת לעת, וקביעת מסלול קו זמן גבוה לפני הפעלתו במסלול החדש מהווה תוכנית מיתאר בלבד.

בתחנה המרכזית יהיה אזור מסחר מוגבל בסמוך לאזור המעבר לתחנות הרק"ל והאוטובוסים בשדרות גולדה[2].

חניוני האוטובוסים ו'חנה-וסע'[עריכת קוד מקור | עריכה]

יוקם חניון אוטובוסים גדול שישתרע על פני 20 דונם ובו כ-215 חניות לאוטובוסים[3], כחלק מהפתרון הכולל למצוקת חניוני האוטובוסים בירושלים. בחניון צפויים לפעול גם תשתיות טעינה לאוטובוסים חשמליים[4], מתקן לשטיפת אוטובוסים ועמדת תדלוק.

בנוסף, ממערב למסוף ובמרחק קצר ממנו יפעל חניון לרכבים פרטיים במתכונת 'חנה וסע'.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]