נבחרת גיברלטר בכדורגל
![]() |
|||
| מידע כללי | |||
|---|---|---|---|
| התאחדות | התאחדות הכדורגל של גיברלטר | ||
| מאמן | |||
| תלבושת | |||
|
|
|||
| משחקים היסטוריים | |||
| משחק בינלאומי ראשון |
|||
| הניצחון בהפרש הגבוה ביותר גרנזי, איי התעלה; 29 ביוני 2003 |
|||
| ההפסד בהפרש הגבוה ביותר האי וויט, אנגליה; 6 ביולי 1993 |
|||
נבחרת גיברלטר בכדורגל לגברים היא נבחרת הכדורגל של מושבת גיברלטר שבשליטת בריטניה. הנבחרת הינה חברה באופ"א אך לא בפיפ"א ולכן איננה מורשית להשתתף בגביע העולם בכדורגל .
משחקי האיים [עריכה]
המשחקים הראשונים בהם השתתפה הנבחרת היו בשנת 1993, בהם הפסידה בכל המשחקים והבקיעה רק שער בודד. הנבחרת הצליחה הרבה יותר במשחקי האיים בשנת 1995, שאותם אירחה בגיברלטר, בהם הפסידה תחילה לנבחרת גרינלנד ולאחר מכן זכתה בניצחונה הראשון בתחרות כלשהי, ניצחון על נבחרת האי מאן. ניצחון נוסף הגיע נגד נבחרת אנגלסיי. לאחר שני הניצחונות סימה הקבוצה במקום השני בבית והעפילה לחצי הגמר. בחצי הגמר ניצחה הקבוצה בתוצאה 0-1 את נבחרת ג'רזי והעפילה לגמר, בו הפסידה לנבחרת האי וויט בתוצאה 1-0.
במשחקי האיים 1997 ניצחה הקבוצה שני משחקים בשלב הבתים והפסידה בשניים ובמשחקי ההצלבה, נגד נבחרת איי שטלנד וסיימה במקום ה-6 מתוך תשע נבחרות ששיחקו. במשחיק האיים 1999 סיימה הקבוצה במקום ה-11.
התוצאות השתפרו בהדרגה במשחקי האיים 2001 כאשר הם סיימו במקום החמישי ובמשחקי האיים 2003 סיימה הקבוצה בניצחון הכי גדול שלה עד כה בהיסטוריה, ניצחון 0-19 על סרק. ניצחונות טובים אחרים היו ניצונות על נבחרת גרינלנד ונבחרת אורקניי ובסופו של דבר ניצבה במקום ה-6 מתוך 12 נבחרות, למרות ההישגים הללו הנבחרת לא נכנסה למשחקים שנערכו בשנת 2005.
בשנת 2006 שיחקה הקבוצה ב"מונדיאל הנבחרות שאינן מוכרות על ידי פיפ"א". במשחק הראשון, בשלב הבתים, שיחקה נגד פ.צ. סנט פאולי שאירחה את הטורניר וסיימה בתיקו 1-1. במשחק השני הבסיה הקבוצה את נבחרת טיבט בתוצאה 0-5. בחצי הגמר הפסידה הקבוצה לנבחרת הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין בתוצאה 2-0. במשחק על המקום השלישי שוב נפגשה הקבוצה עם פ.צ. סנט פאולי רק שהפעם ניצחה נבחרת גיברלטר וסיימה במקום השלישי מתוך שש הנבחרות המשתתפות.
ב-1 באוקטובר 2012 נתקבלה גיברלטר בחברה זמנית באופ"א. החברות עתידה להיות קבועה במאי 2013.
