נחמיה רפל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נחמיה רפל
לידה 8 בפברואר 1949 (בן 75)
קבוצת יבנה
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תפקיד מזכ"ל הקיבוץ הדתי
בת זוג מיכל רפל
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נחמיה רפל (נולד בט' בשבט תש"ט, 8 בפברואר 1949), שימש כמזכ"ל הקיבוץ הדתי, משמש כיו"ר ועדת הכספים של בני עקיבא ותנועת המזרחי העולמי וזוכה באות הוקרה מהנשיא לשעבר שמעון פרס על תרומתו לחברה.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

משפחה ושירות צבאי ולימודים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רפל נולד ב"אם הקבוצות הדתיות" – קבוצת יבנה לאביו דב רפל, שהיה פרופסור ורב, חוקר נודע בפילוסופיה של החינוך, תולדות עם ישראל ומחשבת ישראל, ואחיו של הסופר והעיתונאי ד"ר יואל רפל. הוא החל את דרכו החינוכית כמדריך בסניף בני עקיבא המקומי והיה שליח למחנות קיץ יהודיים בארצות הברית. טרם שירותו הצבאי למד בישיבת מרכז הרב. רפל התגייס בתחילה לנח"ל ולאחר קורס קצינים עבר הסבה לחיל השריון. הוא השתתף בכיבוש אום כתף במלחמת ששת הימים, היה מפקד פלוגה במלחמת ההתשה בגזרה הצפונית, קמב"ץ בחזית התעלה במלחמת יום הכיפורים וכיהן כסמח"ט שריון עד לדרגת סגן-אלוף במילואים.

רפל בוגר תואר ראשון בכלכלה ופילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר-אילן, בעל תואר שני בהיסטוריה בטורו קולג', בוגר בית הספר למנהיגות חינוכית ורכש השכלה פיננסית במדרשת רופין.

נחמיה נשוי לבת הקיבוץ מיכל, אב לחמש בנות וסב לנכדים.

פעילות ציבורית[עריכת קוד מקור | עריכה]

רפל שימש כמחנך ומורה בתיכון של קבוצת יבנה במשך שש שנים ולאחר תקופת כהונה במרכז המשק בקיבוצו נשלח על ידי תנועת בני עקיבא העולמית לשליחות בבריטניה למשך שנתיים. כשחזר קיבל לידיו את ניהול בית הספר העל-יסודי, אותו ניהל במשך שלוש עשרה שנים. היה בהמשך מפקח כולל במינהל לחינוך התיישבותי, ולאחר מכן שימש כמנהל גוף חטיבות עליונות ומנהל האגף לחינוך העל-יסודי במשרד החינוך בירושלים.

בשנים האחרונות עושה רפל מגוון תפקידים כלכליים בארגונים שונים. משנת 2010 משמש כיו"ר ועדת הכספים של "המזרחי העולמי" ויו"ר המזכירות המורחבת של בני עקיבא העולמית, יו"ר ועדת כספים של תנועת בני עקיבא בישראל וחבר הוועדה הכספית של "בת עמי – שירות לאומי". בנוסף הוא חבר ב"אלומה - למעורבות חברתית וערכית בחברה הישראלית". רפל שימש כחבר בהנהלות מגוון רחב של עמותות, ביניהן: "קשת – לקידום החינוך המשותף לדתיים וחילוניים"; "צוות חינוך במרכז טאוב - לחקר מדיניות חברתית בישראל", "פרס רקנאטי-צ'ייס-רש"י למורה היזם", ועוד.

בפעילותו בתנועת הקיבוץ הדתי, הוא ריכז את הוועדה הרעיונית-מדינית של התנועה במשך 5 שנים, וכיהן כמזכ"ל הקיבוץ הדתי. בנוסף, רפל חבר בצוות הקרקעות המשותף לכל תנועות ההתיישבות. בתחום פעילותו, עסק בשנים האחרונות להסרת[1] הקפאת הבנייה ביישובים, קיבוצים ומושבים - מאבק אותו הוא הגדיר כמאבק קיומי.

רפל זכה לקבל מנשיא המדינה הקודם, שמעון פרס אות הוקרה[2], בתחום החברתי על הקמת מפעל קייטנות הקיץ לילדי באיל"ן, ו"אות יקיר עליית הנוער",[3] מידי שר החינוך לשעבר, הרב שי פירון כהוקרה על פועלו בששת כפרי הנוער שנוסדו על ידי הקיבוץ הדתי.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים הודיע על התמודדותו בפריימריז של מפלגת הבית היהודי[4], אך לא נבחר במקום ריאלי.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]