נטע זיו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נטע זיו
נטע זיו
נטע זיו
לידה 1957 (בת 67 בערך)
רחובות, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
השתייכות הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת תל אביב עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה פרס חשין (2017) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נטע זיו (נולדה ב-5 בספטמבר 1957) היא סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב להוגנות, גיוון וקהילה. פרופסור מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, המנהלת האקדמית של מרכז הגר,[1] ונציבת השוויון של אוניברסיטת תל אביב. החל מ-2018 היא מכהנת כחברת מועצת העיר רמת השרון מטעם מפלגת מרצ.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נטע זיו גדלה ברחובות. סיימה בהצטיינות את לימודיה בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית (1983), ובהמשך התמחתה במחלקת הבג"צים שבפרקליטות המדינה. את לימודי התואר השני במשפטים השלימה באמריקן יוניברסיטי (1986), ואת הדוקטורט כתבה באוניברסיטת סטנפורד (2001) על זכויות אדם ועריכת דין ציבורית.

עבדה כעורכת-דין וכמנהלת המחלקה המשפטית באגודה לזכויות האזרח בין השנים 1986 ל-1996 וטיפלה במגוון תיקים משפטיים בולטים בתחום זכויות האדם בישראל. הידועים שבהם הם בג"ץ אליס מילר שעסק בשילוב נשים בקורס טיס, בג"ץ לאה שקדיאל שעסק בזכותן של נשים לכהן במועצות דתיות ובג"ץ קעדאן במסגרתו נפסל נוהל ממשלתי שהתיר הקצאה ליהודים בלבד של קרקע ציבורית ביישובים קהילתיים. פרופ' זיו הייתה בין המייסדות של "בזכות - המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות", של המרכז המשפטי של שדולת הנשים בישראל, ושל איתך-מעכי: משפטניות למען צדק חברתי.

ב-1999 הצטרפה לסגל הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב, והקימה את מערך הקליניקות המשפטיות, אותו ניהלה עד לשנת 2015. בשנת 2014 הקימה את מרכז הגר - העוסק במחקר ופיתוח מדיניות דיור חברתי (דיור ציבורי ודיור בהישג יד) באמצעות מחקר, שינוי חקיקה, ופרויקטים מחוללי שינוי, והיא מכהנת כמנהלת האקדמית של המרכז.

היא לימדה כמרצה אורחת בבתי הספר למשפטים בנורת'ווסטרן, סטנפורד, ופורדהאם, וב-2018 שהתה כמרצה אורחת באוניברסיטת NALSAR בהיידראבאד, הודו.

ב-2010 מונתה לפרופסור חבר באוניברסיטת תל אביב, וב-2015 קודמה לדרגת פרופסור מן המניין.

לצד מחקריה ופעילותה בתחום המשפט והשינוי החברתי, זיו חוקרת ומלמדת את תחום האתיקה המקצועית של מקצוע עריכת הדין, זכויות אנשים עם מוגבלות ותחום הדיור החברתי. במאי 2021 מונתה לנציבת השוויון של אוניברסיטת תל אביב, הראשונה בתפקיד זה.

זיו חברת המועצה הציבורית של ארגון "בצלם"[2] ושל הקרן החדשה לישראל. בשנת 2018 נבחרה כחברת מועצת העיר רמת השרון מטעם סיעת מרצ. היא חברה בפורום המרצות והמרצים למשפטים למען הדמוקרטיה, הפועל נגד שינויי המשטר שהוצעו במערכת המשפט בשנת 2023.[3]

פרסים והוקרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מכּתביה:

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מרכז הגר למחקר ופיתוח מדיניות דיור חברתי, אשר פועל במסגרת אוניברסיטת תל אביב
  2. ^ המועצה הציבורית, באתר בצלם
  3. ^ "מי אנחנו", פורום המרצות והמרצים למשפטים למען הדמוקרטיה.
  4. ^ חוקרות מעוררות השראה: פרופ' נטע זיו, באתר אוניברסיטת תל אביב