רשימת יצירות מאת פרידריך ניטשה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

להלן רשימת יצירותיו המוזיקליות של הפילולוג והפילוסוף הגרמני פרידריך ניטשה.

רשימת היצירות[עריכת קוד מקור | עריכה]

זמן חיבור NWV[1] כותרת סוגה / תזמור הערות
1854 43 פרגמנט מלודיה
1854/55 - תרגילים בסולמות ובאקורדים
1854 (?) - פרקים זעירים למספר קולות
1854 (?) - Introduzione; Marcia רישומים לפסנתר סולו
1856 44 סונאטינה אופוס 2 לפסנתר סולו
1856 - אוברטורה לטרגדיה Orkadal לפסנתר בארבע ידיים את הטרגדיה כתב ניטשה באותה השנה.
6 בנובמבר 1856 45 סונאטה ברה-מז'ור לפסנתר סולו
6 בנובמבר 1856 46 סונאטה בסול-מז'ור לפסנתר סולו
1857 (?) 47 סימפוניה ליום-ההולדת לפסנתר וכינורות בגרמנית: Geburtstagsinfonie
1857/58 48 Marcia לפסנתר סולו
1857/58 49 שני רישומים לפסנתר סולו
1857/58 50 סונאטה לפסנתר סולו
1857/58 51 אוברטורה בסול-מינור לתזמורת כלי-מיתר
1857/58 52
(a-b)
Es zieht ein stiller Engel
a) מוטט לארבעה קולות
b) פרגמנט כוראל
טקסט: פיליפ שפיטה (1801-1859)
1858 53 Maestoso adagio לפסנתר סולו
1858 54 Allegro con brio לפסנתר סולו
1858 55
(a-b)
Vivace (a
Allegro (b
לפסנתר סולו
1858 56 Allegro con brio לפסנתר בארבע ידיים
דצמבר 1858 57
(a-b)
Hoch tut euch auf
a) מוטט לארבעה קולות
b) מוטט לשלושה קולות
טקסט: מזמור תהילים כ"ד 7
דצמבר 1858 58 Jesus meine Zuversicht מוטט טקסט: יוהאן קריגר (1598-1662)
מלודיה: לואיזה הנרייטה מנסאו (1627-1667)
דצמבר 1858 59 Aus der Tiefe rufe ich Herr zu dir מוטט לקול ופסנתר טקסט: מזמור תהילים ק"ל
1858 60 פרק לרביעיית מיתרים
1858 - רישומים למלודיית כוראל
1859 61
(a-b)
Einleitung zu... (a
b)
a)
b) פרגמנט פוגה
1859 62 פתיחה לפסנתר בארבע ידיים
1859 63 מיסה (גם רקוויאם) רישומים למקהלה ותזמורת
24 בדצמבר 1859 64 פנטזיה לפסנתר בארבע ידיים מתנת חג המולד לאחותו אליזבת
4 ביולי 1860 65 Miserere למקהלה בעלת חמישה קולות א-קפלה טקסט: מזמור תהילים נ"א
לפני פסחא 1861 66 שלושה רישומים לפסנתר סולו
1861 67 סיום ליצירה לפסנתר סולו
1861 68 פתיחה ברה-במול-מז'ור לפסנתר סולו
1860-61 69

אורטוריה לחג המולד

  1. פתיחה
    Hüter ist die Nacht bald hin
  2. מקהלת הרועים; הציפייה לכוכב; שירת המוּר;
    קטע אינסטרומנטלי בסול-במול-מז'ור
  3. Gebenedeit; Einen Propheten
  4. פתיחה לשירת מריה; שירת מריה
  5. פתיחה לתמונה השלישית
    שתי מקהלות רועים
  6. Ehre sei Gott
    An der Krippe
    Heidenwelt; Der Könige Tod

פרגמנטים ורישומים למקהלה, סולנים ועוגב

  1. לעוגב (?)
    למקהלה א-קפלה
  2. ?
     ?
  3. למקהלה
  4. פוגות למקהלה וסולנים
  5. לעוגב (?)
    למקהלה
  6. למקהלה
    למקהלה
    למקהלה
טקסטים: ניטשה (כתבם במקביל להלחנה)
1861 (?) - Weihnacht; Charfreitag; Ostern; Busstag לעוגב
אוגוסט 1861 70 Schmerz ist der Grundton der Natur לפסנתר בארבע ידיים ע"פ קטעים מהאורטוריה לחג המולד
1861 71 Foscari רישומים ע"פ המחזה בחרוזים "שני הפוסקארים" (1821) ללורד ביירון
ספטמבר 1861 72 Ermanarich פואמה סימפונית; גרסה ראשונה לפסנתר בארבע ידיים
1861 73 Presto רישומים לפסנתר בארבע ידיים
סתיו 1861 01 Mein Platz vor der Tür ליד לקול ופסנתר טקסט: קלאוס גרוֹת (1819-1899)
לפני 2 בפברואר 1862 - Wilde Träume; Haideschenke; Impromptu רישומים לפסנתר סולו בסגנון הונגרי
לפני פסחא 1862 02 Heldenklage לפסנתר סולו
1862 (?) 03 רישומים לפסנתר סולו
29 באפריל 1862 04 Merlin רישומים
יוני 1862 - Nachts auf der Haide; Heimweh רישומים לפסנתר סולו בסגנון הונגרי
22 ביוני 1862 05 Ungarischer Marsch לפסנתר סולו
1862 06 Zigeuner Tanz פרגמנט לפסנתר סולו
יולי 1862 07 (Édes titok (Still und ergeben לפסנתר סולו
1862 (?) - שיר ללא מילים
1862 - מזמורים כנסיתיים עבור אורטוריית חג-המולד (?)
1862 08 Aus der Jugendzeit ליד לקול לפסנתר טקסט: פרידריך ריקרט
1862/63 09 So lach doch mal ליד לקול לפסנתר טקסט: קלאוס גרות
ספטמבר 1862 10
(a-b)
Da geht ein Bach
a) לפסנתר סולו
b) ליד לקול ופסנתר
טקסט: קלאוס גרות
ספטמבר 1862 11 Im Mondschein auf der Puszta לפסנתר סולו
ספטמבר 1862 12 Ermanarich פואמה סימפונית; גרסה שנייה לפסנתר סולו
5 בנובמבר 1862 13
(a-b)

Unserer Altvordern eingedenk

Mazurka (a
Aus der Czarda (b
שני ריקודים פולניים לפסנתר סולו
דצמבר 1862 - O Glockenklang in Winternacht ליד לקול ופסנתר יצירה אבודה
ינואר 1863 14
(a-b)
Das zerbrochene Ringlein
a) מלודרמה לקול ופסנתר
b) דף אלבום לפסנתר סולו
טקסט: יוזף פון אייכנדורף
2 באפריל 1863 15 סונאטה גדולה פרגמנט לפסנתר סולו
קיץ 1863 16 Wie sich Rebenranken schwingen ליד לקול ופסנתר טקסט: הופמן פון פאלרסלבן
1863 17 Das Fragment an sich
1863 18 Sylvesternacht רישומים
29 בדצמבר 1863
עד 2 בינואר 1864
19 Eine Sylvesternacht לכינור ופסנתר
נובמבר-דצמבר 1864 20 Beschwörung ליד לקול ופסנתר טקסט: אלכסנדר פושקין
נובמבר-דצמבר 1864 - Winternacht ליד לקול ופסנתר טקסט: אלכסנדר פושקין
נובמבר-דצמבר 1864 - Die Kette ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 21 Nachspiel ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 22 Ständchen ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 23 Unendlich ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 24 Verwelkt ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 24 Wo bist du ליד לקול ופסנתר טקסט: שנדור פטפי
נובמבר-דצמבר 1864 25 Ungewitter ליד לקול ופסנתר טקסט: אדלברט פון שאמיסו
נובמבר-דצמבר 1864 26 Gern und gerner ליד לקול ופסנתר טקסט: אדלברט פון שאמיסו
נובמבר-דצמבר 1864 27 Das Kind an die erloschene Kerze ליד לקול ופסנתר טקסט: אדלברט פון שאמיסו
נובמבר-דצמבר 1864 28 Es winkt und neigt sich ליד לקול ופסנתר טקסט: ניטשה (?)
11 ביולי 1865 29
(a-b)
Junge Fischerin ליד לקול ופסנתר שתי גרסאות. טקסט: ניטשה
דצמבר 1865 30 Sonne des Schlaflosn פרגמנט ליד למקהלה ותזמורת טקסט: ע"פ לורד ביירון
דצמבר 1865 31 O weint um sie פרגמנט ליד למקהלה ותזמורת טקסט: ע"פ לורד ביירון
23 בינואר 1886 32 Kyrie פרגמנט לסולנים, מקהלה ותזמורת משורטט בגרסה מקוצרת לפסנתר
22 באפריל 1867 33 Herbslich sonnige Tage לארבעה קולות ופסנתר טקסט: עמנואל גייבּל (1815-1884)
13 באוגוסט 1870 34 Ade ! Ich muß nun gehen מזמור מארש למקהלה א-קפלה
16 באוקטובר 1871 35 Das Fragment an sich לפסנתר סולו
2-7 בנובמבר 1871 36 Nachklang einer Sylvesternacht
mit Prozessionslied, Bauerntanz und Glokkengeläute
לפסנתר בארבע ידיים נשלח כמתנת חג המולד לקוזימה וגנר
16 בנובמבר 1871 37 Kirchengeschichtliches Responsorium למקהלה בעלת קול אחד ופסנתר פרודיה מוזיקלית לכבוד יום הולדתו של ידידו התאולוג פרנץ אוֹברבּק (1837-1905)
15 באפריל 1872 38
(a-b)
Manfred-Meditation
a) לפסנתר בארבע ידיים
b) רישומים לגרסה תזמורתית
ע"פ הפואמה הדרמטית "מנפרד" (1817) ללורד ביירון;
מוקדש למנצח הנס פון בילוב
ינואר/פברואר 1873 39 (Monodie à deux (Lob der Barmherzigkeit לפסנתר בארבע ידיים
24 באפריל 1873
עד 29 בדצמבר 1874
40
(a-c)
Hymnus auf die Freundschaft
a) קאנון לשלושה קולות
b) לפסנתר בארבע ידיים
c) לפסנתר סולו
-) לשלושה קולות ופסנתר
1877 - Hymnus an die Einsamkeit לקול ופסנתר (?) ניטשה עצמו שר את היצירה.
28 באוגוסט 1882 41 Gebet an das Leben ליד לקול ופסנתר טקסט: לו אנדריאס-סלומה. נכתב למלודיה מתוך Hymnus auf die Freundschaft.
היצירה המוזיקלית היחידה שניטשה פרסם בחייו.
1887 42 Hymnus an das Leben למקהלה ותזמורת עיבוד מאת היינריך קזליץ (פטר גאסט, 1854-1918) ליצירה Gebet an das Leben
74 פרגמנטים ורישומים שונים שאינם מתוארכים

הקלטות נבחרות[עריכת קוד מקור | עריכה]

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Music_by_Friedrich_Nietzsche

  • Lieder - Klavierwerke - Melodrama. Dietrich Fischer-Dieskau (Bariton, Klavier), Albert Reimann (Klavier), Elmar Budde (Klavier), 1996. Phillips, #4268632.
  • La Musique de Friedrich Nietzsche. Peter Schubert (dir.), The Orpheus Singers, et al., 1996-1997. ATMA Classique, ACD #22148-49, 1999.
  • Weihnachtsoratorium: per soli, coro e pianoforte. Marco Berrini (dir.), Francesco Lotoro (pianoforte), Ars Cantica Choir, 1998. Sarx Records, SX-030.
  • Sämtliche Werke für Klavier Solo. Michael Krücker (Klavier), 2007. New Classical Adventure, #60189.
  • Michael Steinmann, "Sie hätten singen sollen, diese Seele..." - Friedrich Nietzsches Denken und Musik (Aachen: der blaue reiter Verlag für Philosophie, 2012). Hörbuch und Doppel-Musik-CD. Klaus Hemmerle (Sprecher), Michael Stiller (Sprecher), Yasuko Kozaki (Gesang), Cornelius Witthoeft (Klavier und Orgel).

ביבליוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Curt Paul Janz (Hrsg.), Friedrich Nietzsche. Der musikalische Nachlaß: Gesamtausgabe in einem Band (Basel: Bärenreiter-Verlag, 1976). BA 5771, M-006-47345-8.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ NWV = Nietzsches Werke Verzeichnis = קטלוג רשימת יצירות ניטשה.