רשימת שוקי המוזיקה המוקלטים הגדולים ביותר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Gnome globe current event 1.svg
יש לעדכן ערך זה. ייתכן שהמידע המצוי בדף זה אינו מעודכן, ומאז העריכה האחרונה של הערך אירעו מאורעות הדורשים את עדכונו.
אתם מוזמנים לסייע ולעדכן את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעדכון הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.

שוקי המוזיקה המוקלטת הגדולים בעולם רשומים מדי שנה על ידי הפדרציה הבינלאומית לתעשייה הפונוגרפית (IFPI). הדירוג מבוסס על שווי קמעונאי שכל שוק מייצר בהתאמה לשנה. מכיוון שכל הנתונים הכספיים ניתנים בדולר אמריקני, שיעורי השינוי השנתיים עבור כל המדינות שאינן ארצות הברית מושפעים מאוד מתנודות בשערי חליפין וכן משינויים בפועל בהכנסות במונחי מטבע מקומי.

המידע להלן הוא על הכנסות מתעשיית המוזיקה המוקלטת: מוזיקה מוקלטת והכנסות עזר שנוצרו מהקלטות אלה.

נתוני IFPI 2017[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים

ביצועיים

זמניים
1 ארצות הברית 5,916.1 15% 75% 7% 3%
2 יפן 2,727.5 72% 21% 5% 1%
3 גרמניה 1,323.1 43% 36% 20% 1%
4 בריטניה 1,310.7 30% 50% 18% 2%
5 צרפת 925.1 36% 34% 27% 3%
6 דרום קוריאה 494.4 37% 59% 4% 0%
7 קנדה 437.2 21% 65% 14% 1%
8 אוסטרליה 412.9 19% 68% 11% 2%
9 ברזיל 295.8 5% 60% 34% 0%
10 סין 292.3 3% 90% 7% 0%
11 הולנד 269.5 22% 50% 27% 0%
12 איטליה 247.9 39% 36% 22% 3%
13 ספרד 205.8 26% 49% 24% 2%
14 שוודיה 199.5 10% 72% 17% 1%
15 נורווגיה 139.0 9% 71% 19% 1%
16 דנמרק 137.9 7% 56% 36% 1%
17 שווייץ 137.8 27% 52% 21% 0%
18 מקסיקו 137.0 15% 79% 4% 1%
19 הודו 130.7 7% 78% 9% 6%
20 ארגנטינה 130.0 8% 31% 60% 1%
סך הכל 17,270 n/a n/a n/a n/a

מקור: הנתונים בטבלה מבוססים על דו"ח המוזיקה העולמי של IFPI 2018.[1]

נתוני IFPI 2016[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים ביצועיים זמניים
1 ארצות הברית 5,318.2 18% 70% 8% 4%
2 יפן 2,745.9 73% 20% 6% 1%
3 בריטניה 1,251.1 32% 47% 19% 2%
4 גרמניה 1,212.0 52% 32% 16% 1%
5 צרפת 849.5 38% 30% 29% 3%
6 קנדה 367.9 27% 63% 9% 0%
7 אוסטרליה 357.2 23% 64% 11% 2%
8 דרום קוריאה 330.1 35% 59% 5% 0%
9 איטליה 263.7 41% 34% 22% 3%
10 הולנד 243.3 28% 43% 29% 1%
11 ברזיל 229.8 14% 49% 37% 0%
12 סין 202.2 4% 96% 0% 0%
13 שוודיה 192.4 12% 70% 18% 0%
14 ספרד 190.8 27% 46% 26% 1%
15 מקסיקו 133.5 24% 66% 4% 6%
16 שווייץ 117.7 34% 45% 21% 0%
17 בלגיה 117.1 37% 30% 33% 0%
18 נורווגיה 114.1 12% 66% 22% 0%
19 הודו 111.6 11% 65% 9% 15%
20 ארגנטינה 111.4 16% 24% 59% 0%
סך הכל 15,700 n/a n/a n/a n/a

Source: Figures within the table are based on IFPI Grobal music report 2017.[2]

נתוני IFPI 2015[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים ביצועיים זמניים
1 ארצות הברית 4,997.3 23% 66% 7% 4%
2 יפן 2,446.7 75% 18% 6% 1%
3 בריטניה 1,354.0 35% 44% 19% 2%
4 גרמניה 1,309.9 60% 25% 14% 1%
5 צרפת 809.1 42% 25% 29% 4%
6 אוסטרליה 342.8 29% 57% 12% 2%
7 קנדה 335.8 35% 52% 11% 2%
8 דרום קוריאה 281.3 31% 62% 7% 0%
9 איטליה 265.5 44% 31% 22% 3%
10 ברזיל 247.0 25% 38% 37% 0%
11 הולנד 222.6 32% 36% 31% 1%
12 שוודיה 181.9 12% 68% 19% 1%
13 ספרד 179.2 37% 38% 24% 1%
14 סין 169.7 10% 89% 0% 1%
15 ארגנטינה 141.6 21% 20% 58% 1%
16 מקסיקו 126.4 34% 60% 5% 1%
17 בלגיה 116.1 41% 25% 34% 0%
18 שווייץ 114.3 42% 37% 32% 0%
19 אוסטריה 106.0 56% 21% 23% 1%
20 נורווגיה 105.9 13% 64% 23% 0%
סך הכל 14,800 n/a n/a n/a n/a

Source: Figures within the table are based on IFPI Grobal music report 2016.[3]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "RIAJ Yearbook 2018: IFPI Global Music Report 2018 (Page 4)". Recording Industry Association of Japan. ארכיון מ-2018-06-18. נבדק ב-2017-06-18.
  2. ^ "RIAJ Yearbook 2017: IFPI Global Music Report 2017 (Page 5)". Recording Industry Association of Japan. ארכיון מ-2017-08-08. נבדק ב-2017-07-21.
  3. ^ "RIAJ Yearbook 2016: IFPI Global Music Report 2016 (Page 5)". Recording Industry Association of Japan. ארכיון מ-2017-07-24. נבדק ב-2017-07-21.