רשימת שוקי המוזיקה המוקלטים הגדולים ביותר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

רשימת שוקי המוזיקה המוקלטת הגדולים ביותר שוקי המוזיקה המוקלטת הגדולים בעולם רשומים מדי שנה על ידי הפדרציה הבינלאומית לתעשייה הפונוגרפית (IFPI). הדירוג מבוסס על שווי קמעונאי (ולא על יחידות) שכל שוק מייצר בהתאמה לשנה; הערך הקמעונאי שנוצר על ידי כל שוק משתנה משנה לשנה. מכיוון שכל הנתונים הכספיים ניתנים בדולר אמריקני, שיעורי השינוי השנתיים עבור כל המדינות שאינן ארצות הברית מושפעים מאוד מתנודות בשערי חליפין וכן משינויים בפועל בהכנסות במונחי מטבע מקומי.

המידע המוצג בדף זה מהווה רק הכנסות שנוצרו מתעשיית המוזיקה המוקלטת (מוזיקה מוקלטת והכנסות עזר שנוצרו מהקלטות אלה), ואינו משקף את מכלול ענף המוזיקה כולל מגזרים כמו פרסום, מוזיקה חיה וכו'.

נתוני IFPI 2017[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים

ביצועיים

זמניים
1 ארצות הברית 5,916.1 15% 75% 7% 3%
2 יפן 2,727.5 72% 21% 5% 1%
3 גרמניה 1,323.1 43% 36% 20% 1%
4 בריטניה 1,310.7 30% 50% 18% 2%
5 צרפת 925.1 36% 34% 27% 3%
6 דרום קוריאה 494.4 37% 59% 4% 0%
7 קנדה 437.2 21% 65% 14% 1%
8 אוסטרליה 412.9 19% 68% 11% 2%
9 ברזיל 295.8 5% 60% 34% 0%
10 סין 292.3 3% 90% 7% 0%
11 הולנד 269.5 22% 50% 27% 0%
12 איטליה 247.9 39% 36% 22% 3%
13 ספרד 205.8 26% 49% 24% 2%
14 שוודיה 199.5 10% 72% 17% 1%
15 נורווגיה 139.0 9% 71% 19% 1%
16 דנמרק 137.9 7% 56% 36% 1%
17 שווייץ 137.8 27% 52% 21% 0%
18 מקסיקו 137.0 15% 79% 4% 1%
19 הודו 130.7 7% 78% 9% 6%
20 ארגנטינה 130.0 8% 31% 60% 1%
סך הכל 17,270 n/a n/a n/a n/a

מקור: הנתונים בטבלה מבוססים על דו"ח המוזיקה העולמי של IFPI 2018.[1]

נתוני IFPI 2016[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים ביצועיים זמניים
1 ארצות הברית 5,318.2 18% 70% 8% 4%
2 יפן 2,745.9 73% 20% 6% 1%
3 בריטניה 1,251.1 32% 47% 19% 2%
4 גרמניה 1,212.0 52% 32% 16% 1%
5 צרפת 849.5 38% 30% 29% 3%
6 קנדה 367.9 27% 63% 9% 0%
7 אוסטרליה 357.2 23% 64% 11% 2%
8 דרום קוריאה 330.1 35% 59% 5% 0%
9 איטליה 263.7 41% 34% 22% 3%
10 הולנד 243.3 28% 43% 29% 1%
11 ברזיל 229.8 14% 49% 37% 0%
12 סין 202.2 4% 96% 0% 0%
13 שוודיה 192.4 12% 70% 18% 0%
14 ספרד 190.8 27% 46% 26% 1%
15 מקסיקו 133.5 24% 66% 4% 6%
16 שווייץ 117.7 34% 45% 21% 0%
17 בלגיה 117.1 37% 30% 33% 0%
18 נורווגיה 114.1 12% 66% 22% 0%
19 הודו 111.6 11% 65% 9% 15%
20 ארגנטינה 111.4 16% 24% 59% 0%
סך הכל 15,700 n/a n/a n/a n/a

Source: Figures within the table are based on IFPI Grobal music report 2017.[2]

נתוני IFPI 2015[עריכת קוד מקור | עריכה]

שוקי מוזיקה, עם שווי קמעונאי כולל ונתח של תקליטים פיזיים, דיגיטליים
דירוג שוק שווי קמעונאי
US $
(במיליונים)
פיזיים דיגיטליים ביצועיים זמניים
1 ארצות הברית 4,997.3 23% 66% 7% 4%
2 יפן 2,446.7 75% 18% 6% 1%
3 בריטניה 1,354.0 35% 44% 19% 2%
4 גרמניה 1,309.9 60% 25% 14% 1%
5 צרפת 809.1 42% 25% 29% 4%
6 אוסטרליה 342.8 29% 57% 12% 2%
7 קנדה 335.8 35% 52% 11% 2%
8 דרום קוריאה 281.3 31% 62% 7% 0%
9 איטליה 265.5 44% 31% 22% 3%
10 ברזיל 247.0 25% 38% 37% 0%
11 הולנד 222.6 32% 36% 31% 1%
12 שוודיה 181.9 12% 68% 19% 1%
13 ספרד 179.2 37% 38% 24% 1%
14 סין 169.7 10% 89% 0% 1%
15 ארגנטינה 141.6 21% 20% 58% 1%
16 מקסיקו 126.4 34% 60% 5% 1%
17 בלגיה 116.1 41% 25% 34% 0%
18 שווייץ 114.3 42% 37% 32% 0%
19 אוסטריה 106.0 56% 21% 23% 1%
20 נורווגיה 105.9 13% 64% 23% 0%
סך הכל 14,800 n/a n/a n/a n/a

Source: Figures within the table are based on IFPI Grobal music report 2016.[3]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "RIAJ Yearbook 2018: IFPI Global Music Report 2018 (Page 4)". Recording Industry Association of Japan. אורכב מ-המקור ב-2018-06-18. בדיקה אחרונה ב-18 ביוני 2017. 
  2. ^ "RIAJ Yearbook 2017: IFPI Global Music Report 2017 (Page 5)". Recording Industry Association of Japan. אורכב מ-המקור ב-2017-08-08. בדיקה אחרונה ב-21 ביולי 2017. 
  3. ^ "RIAJ Yearbook 2016: IFPI Global Music Report 2016 (Page 5)". Recording Industry Association of Japan. אורכב מ-המקור ב-2017-07-24. בדיקה אחרונה ב-21 ביולי 2017.