לדלג לתוכן

יוג'ין קונטורוביץ'

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יוג'ין קונטורוביץ'
Eugene Kontorovich
לידה 1975 (בן 49 בערך)
קייב, אוקראינה
מדינה ישראל
תאריך עלייה 2013
השכלה אוניברסיטת שיקגו
תחומי מחקר הדין הבין־לאומי, משפט חוקתי עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יוג'ין קונטורוביץ'אנגלית: Eugene Kontorovich) הוא פרופסור למשפט המתמחה במשפט חוקתי ומשפט בינלאומי. קונטורוביץ' הוא מומחה לתחום שיפוט גלובלי, שוד ימי והסכסוך הישראלי-ערבי. משמש כראש מחלקת משפט בינלאומי בפורום קהלת.

קונטורוביץ' למד משפטים באוניברסיטת שיקגו והחל ללמד שם בגיל 26. לאחר מכן התמחה אצל השופט ריצ'רד פוזנר בבתי המשפט לערעורים של ארצות הברית במחוז השביעי[1]. ב-2011 הפך לעמית מחקר למחקרים מתקדמים באוניברסיטת פרינסטון ולאחר מכן הוענק לו פרס פול באטור על ידי האגודה הפדרליסטית לחוקרים מתחת לגיל 40[2]. מ-2011 ועד 2018 עבר קונטורוביץ' כפרופסור באוניברסיטת נורת'ווסטרן[3]. מ-2018 ואילך משמש כפרופסור למשפטים בבית הספר למשפטים על שם אנטונין סקאליה באוניברסיטת ג'ורג' מייסון[2]. קונטורוביץ' טבע את המונח "gaolbalization" הלחם בסיסים של המילים "gaol" (בית סוהר) ו-"globalization" (גלובליזציה): כאשר מדינה שולחת את עודפי האסירים שלה למאסר במדינה אחרת[4][5][6]. קונטורוביץ' מתנגד לחרם על ההתנחלויות ופועל נגד ארגוני BDS[7]. ב-2015 הופיע בפני ועדה מיוחדת של בית הנבחרים של ארצות הברית בנושא[8].

קונטורוביץ' הוא עמית מחקר של המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה[9], ומשמש כראש מחלקת משפט בינלאומי של פורום קהלת[10].

קונטורוביץ' כותב לעיתים בוושינגטון פוסט ובג'רוזלם פוסט[11][1].

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קונטורוביץ' נולד בקייב, אוקראינה והיגר לארצות הברית עם הוריו בגיל 3. ב-2013 עלה לישראל עם אשתו וארבעת ילדיו. מתגורר ביישוב נווה דניאל ומנהל אורח חיים דתי[12]. הוא אחיו של אריה קנטורוביץ - פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יוג'ין קונטורוביץ' בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]