ליהוא זיסברג

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פרופ' ליהוא זיסברג
זיסברג בספטמבר 2015
זיסברג בספטמבר 2015
לידה 1 במרץ 1968 (בן 56)
ראשון לציון, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי פסיכולוגיה ארגונית
מקום מגורים חיפה
עיסוק סגן נשיא ודקאן לימודי התואר השני בהאקדמית גורדון
מקום לימודים אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת סיאטל
מנחה לדוקטורט פרופ' ברוך נבו
האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ליהוא זיסברג (נולד ב-1 במרץ 1968) הוא פסיכולוג ארגוני ותעסוקתי ישראלי; פרופסור מן המניין לחינוך ופסיכולוגיה באקדמית גורדון בחיפה[1].

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ליהוא זיסברג נולד בראשון לציון, לאב אזרח עובד צה"ל ואם מורה. הוא השלים את לימודיו בגימנסיה הריאלית בראשון לציון, במגמת כלכלה וסוציולוגיה. בצבא שירת בחיל האוויר ולאחר מכן בחיל המודיעין, כמפקד צוות קשר ביחידת איסוף מודיעין.

לאחר השחרור מהצבא השלים תואר ראשון בפסיכולוגיה וספרות אנגלית באוניברסיטת תל אביב. לאחר מכן המשיך ישירות ללימודי התואר השני בפסיכולוגיה, במגמות החברתית והתעסוקתית באותה אוניברסיטה. הוא השלים את לימודיו בשנת 1995. בזמן לימודיו לתואר השני ולאחר השלמתם, שימש יועץ קריירה ויועץ לארגונים בענייני מיון וברירת מועמדים בחברת ת.י.ל. בתל אביב, שם עבד כחמש שנים. לאחר מכן שימש כמנהל מדור מחקר ופיתוח באגף משאבי אנוש בבנק הפועלים.

בתקופת עבודתו בבנק החל בלימודי דוקטורט בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, בהנחיית פרופ' ברוך נבו. לאחר השלמת הדוקטורט בשנת 2001 יצא לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת סיאטל במדינת וושינגטון. לאחר השלמת הפוסט דוקטורט שימש כסגל בחוגים לפסיכולוגיה ולסיעוד באוניברסיטת סיאטל. כמו כן שימש כמרצה מן החוץ ב-Lake Washington Institute of Technology. באותה תקופה שימש גם כיועץ ארגוני לחברות, וביניהן מיקרוסופט ובואינג בתחום פיתוח הדרכה לעובדים.

לאחר הולדת בנו הראשון חזר עם אשתו ובנו לישראל בשנת 2005. עם שובו הצטרף לסגל המייסד והיה חלק מהסגל המקים של החוג לפסיכולוגיה במכללת תל חי, שהיה אז החוג הראשון לפסיכולוגיה מחוץ לאוניברסיטאות בארץ. הוא קודם לדרגת "מרצה בכיר" בתל חי בשנת 2010. בתקופה זאת החל בחקר הרגשות בחיי היומיום, והקשר בין תגובות רגשיות ומצבי בריאות וחולי.

זיסברג שימש כאיש סגל בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה בשנים 2005–2011. בשנת 2005, הוא מונה למנהל המחקר והפיתוח של מכון אדם-מילא. הוא שימש בתפקיד זה כשלוש שנים, במהלכן שימש גם כיועץ בכיר למיון וברירת מועמדים עבור חברות גדולות במשק, כגון חברת קוקה-קולה, וילי פוד וקבוצת לובינסקי.

בשנת 2012 הצטרף לסגל האקדמית גורדון בחיפה, ותוך שנתיים קודם שם לדרגת פרופסור חבר. זיסברג התבקש להקים רשות מחקר במכללה. ייסוד והקמת רשות המחקר במכללה הייתה חלק מתהליך הפיתוח והשינוי הארגוני שעברה המכללה, שכלל דגש רב יותר על עשייה אקדמית-מחקרית, לצד דגש על חדשנות פדגוגית וטכנולוגית. בשנת 2020 קודם לתפקיד פרופסור מן המניין במכללה, ובכך היה לאיש הסגל הראשון שזכה לדרגה בכירה זו במכללת גורדון. באותה שונה מונה לסגן נשיא במכללה ולדיקן לימודי התואר השני. את תפקידו כדיקן סיים ב-2023.

ליהוא זיסברג נשוי ואב לשני בנים. מתגורר בחיפה.

עיסוקים חוץ-אקדמיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

זיסברג הוא צלם חובב, וצילומיו הוצגו בכמה תערוכות בישראל ומחוצה לה. הוא מתמקד בצילום טבע ונופים, כאשר עיקר העניין שלו הוא בשרידים ארכאולוגיים, מבנים נטושים ועזובה כאובייקט אסתטי.[2]
בנוסף, מגיל צעיר עוסק זיסברג במוזיקה. הוא כותב ומלחין שירים ומוזיקה אינסטרומנטלית. מנגן בקלידים, גיטרות, בס, תופים, מפוחית פה ועוד.[3]

על מחקריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

מחקריו של ליהוא זיסברג עוסקים בעיקר בהיבטים שונים של הבנת רגשות בחיי היומיום בהקשרים שונים; בתגובות רגשיות לאירועי טראומה ודחק שונים, כולל התקפות טרור, מלחמה ומחלות. החל משנת 2010 הוא מתמקד בקשר שבין חוויות רגשיות בחיי היומיום והיבטים שונים של בריאות פיזית.[4][5]
זיסברג פרסם מעל מאה מאמרים, פרקים בספרים וספרי עיון המבוססים על עבודתו המחקרית.[6][7] בנוסף פרסם מדי פעם מאמרים שנושאם בתחומי עניין ביקורתיים שבהם עסק, ביניהם – ביקורת על מערכת הפנסיה הצבורה הנהוגה בישראל, מבט חברתי ביקורתי על קונפליקטים חברתיים בישראל ותרבות ה-post facts.[8]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]