סוזן קולינס (פוליטיקאית)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סוזן קולינס
Susan Collins
לידה 7 בדצמבר 1952 (בת 71)
קריבו, מיין, ארצות הברית
שם לידה Susan Margaret Collins עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת סיינט לורנס (1975) עריכת הנתון בוויקינתונים
מפלגה המפלגה הרפובליקנית
www.collins.senate.gov
סנאטורית מטעם מדינת מיין
3 בינואר 1997 – מכהנת
(27 שנים)
פרסים והוקרה
היכל התהילה של נשות מיין עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סוזן מרגרט קולינסאנגלית: Susan Margaret Collins; נולדה ב-7 בדצמבר 1952) היא פוליטיקאית אמריקאית חברת המפלגה הרפובליקנית. קולינס מכהנת כסנאטורית מטעם מדינת מיין מאז שנת 1997. נחשבת לאחת הרפובליקניות המתונות ביותר בסנאט.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קולינס נולדה וגדלה בקריבו שבמיין, אחת משישה ילדים של דונלד ופטרישיה קולינס,אשר שניהם כיהנו כראשי עיר של קריבו בתקופות שונות. משפחתה מפעילה עסק בתחום העץ מזה חמישה דורות שנוסד ב-1844. היא סיימה תואר ראשון בהצטיינות בלימודי ממשל מאוניברסיטת סיינט לורנס שבניו יורק.

מיד בתום לימודיה, התקבלה ב-1974 לעבודה כעוזרת של ויליאם כהן, בעת שכיהן בבית הנבחרים של ארצות הברית וליוותה אותו גם בעת כהונתו בסנאט, עד 1987. לאחר מכן מונתה לנציבת המחלקה לרגולציה פיננסית בקבינט של מושל מיין ג'ורג' מק'קרנן. ב-1992 מונתה על ידי ממשלו של הנשיא ג'ורג' בוש למנהלת שלוחת ניו המפשייר של הסוכנות הפדרלית לעסקים קטנים ובינוניים, היא כיהנה בתפקיד מספר חודשים עד תחילת כהונתו של ביל קלינטון כנשיא. היא חזרה למיין ומונתה לסגנית גזבר המדינה. ב-1994 התמודדה בבחירות לתפקיד מושל מיין, היא ניצחה בבחירות המוקדמות של המפלגה הרפובליקנית והייתה בכך לאישה הראשונה בתולדות מיין שמועמדת למשרד המושל מטעם המפלגות הגדולות.[1] בבחירות הכלליות סיימה שלישית אחרי אנגוס קינג העצמאי שנבחר למושל ואחרי נציג המפלגה הדמוקרטית.

ב-1996 נבחרה לראשונה לכהונה בסנאט של ארצות הברית. מאז זכתה עוד שלוש פעמים בבחירות, ב-2002, 2008 וב-2014. בכל מערכת בחירות הגדילה את שיעורי התמיכה בה, וב-2014 זכתה לרוב של 68.4%.

ב-2002 מונתה ליושבת ראש הוועדה לביטחון המולדת וענייני הממשל. ב-2004 כתבה יחד עם ג'ו ליברמן את החוק לרפורמה בשירותי המודיעין ולמניעת טרור. החוק אותו הגישה קולינס עבר ברוב גדול בשני בתי הקונגרס ונחתם על ידי נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש. במסגרת החוק נוצרה פונקציית מנהל המודיעין הלאומי ותחתיו הוקם המרכז הלאומי למלחמה בטרור, ניתנו סמכויות (והוטלו חובות ביצוע) לסוכנויות ומשרדי ממשלה בתחום המלחמה בטרור. ב-2010 פעלה למען ביטול מדיניות אל תשאל, אל תספר של הכוחות המזוינים של ארצות הברית וזאת בניגוד למרבית עמיתיה למפלגה הרפובליקנית. ב-2015 מונתה ליו"ר הוועדה המיוחדת הקבועה לענייני הזדקנות.

באוגוסט 2016 הודיעה קולינס כי לא תוכל לתמוך במועמד מפלגתה לנשיאות, דונלד טראמפ.[2] ב-2020 מתמודדת קולינס לתקופת כהונתה החמישית מול יו"ר בית הנבחרים של מדינת מיין, שרה גדעון.

מאז היבחרותה לסנאט, קולינס לא הפסידה אף הצבעה שהתקיימה בסנאט וב-19 באפריל 2024, קבע שיא של 9,000 הצבעות ברציפות בסנאט. שיא עבור חבר סנאט מכהן ושנייה רק לחבר הסנאט לשעבר, ויליאם פרוקסמר.[3]

חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קולינס נישאה לתומאס דפרון באוגוסט 2012. דפרון היה זה ששכר אותה לעבודה במשרדו של ויליאם כהן והיה המנטור שלה לאורך השנים.[4]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוזן קולינס בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 10 Things You Didn't Know About Susan Collins, אתר usnews.com, ‏2 בפברואר 2010
  2. ^ GOP senator Susan Collins: Why I cannot support Trump,‏ וושינגטון פוסט, 8 באוגוסט 2016
  3. ^ Susan Collins breaks a Senate record for never missing roll-call votes, Kennebec Journal and Morning Sentinel, ‏2024-04-20
  4. ^ Sen. Susan Collins gets married in her hometown, פורטלנד פרס הארלד, 11 באוגוסט 2012