לדלג לתוכן

טורונטו (כדורגל)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
טורונטו
Toronto FC
מידע כללי
שם מלא Toronto Football Club
כינוי האדומים (The Reds)
תאריך ייסוד 2007
אצטדיון בימו פילד, טורונטו
(תכולה: 31,000)
בעלים MLSE
מאמן רובין פרייזר
ליגה MLS
www.torontofc.ca
תלבושת
תלבושת בית
תלבושת חוץ
תלבושת שלישית
אצטדיון הכדורגל של טורונטו. בשנת 2017 זכתה הקבוצה באליפות הליגה הצפון אמריקנית לראשונה בתולדותיה.

מועדון הכדורגל טורונטואנגלית: Toronto FC) היא קבוצת כדורגל מהעיר טורונטו, אונטריו שבקנדה, אשר משחקת ב-MLS. בשנת 2017 זכתה הקבוצה באליפות ה-MLS היחידה בתולדותיה. מגרשה הביתי של הקבוצה הוא בימו פילד הנמצא לחופי ימת אונטריו במרכזה של העיר. האצטדיון מכיל 31,000 מקומות.

מועדון הכדורגל של טורונטו נוסד בשנת 2007 על ידי תאגיד הספורט הענק "מייפל ליף ספורטס אנד אנטרטיינמנט" שהוא גם בעליהן של קבוצת הכדורסל טורונטו ראפטורס וקבוצת ההוקי קרח טורונטו מייפל ליפס. טורונטו היא הקבוצה הקנדית הראשונה שהצטרפה לליגת ה-MLS. הקבוצה זכתה לפופולריות רבה בעיר, ותוך זמן קצר מכרה את כל מנוייה.

טורונטו זכתה בתואר הראשון שלה בשנת 2009 כאשר זכתה באליפות קנדה לאחר שגברה על קבוצות וונקובר ומונטריאול מליגת ה-USL והעפילה לגביע האלופות לקבוצות של אזור מרכז וצפון-אמריקה, אך היא הודחה בשלב הראשון. בעונת 2009 הקבוצה הייתה קרובה גם להעפיל למשחקי הפלייאוף בליגת ה-MLS אך כשלה בשלבי הסיום של העונה וסיימה במקום ה-12. השחקן המצטיין של הקבוצה בעונה זו היה דויאן דה-רוסריו, שחקנה הבינלאומי של נבחרת קנדה ולשעבר שחקן העונה ב-MLS.

מאמן הקבוצה הראשון היה מו ג'ונסטון, לשעבר חלוץ נבחרת סקוטלנד. בשנת 2010 מונה מאמן חדש, פרקי רדוסוליוויץ', לשעבר שחקן נבחרת ארצות הברית. בשנה זו זכתה הקבוצה שוב בתואר אלופת קנדה ועלתה לראשונה לשלב הבתים בליגת האלופות של אזור מרכז וצפון-אמריקה לאחר שגברה בשלב המוקדמות על מונטגאו, אלופת הונדורס.

ב-2011 מונה למאמן הקבוצה שחקן נבחרת הולנד לשעבר, ארון וינטר. הקבוצה הצליחה להעפיל לשלב חצי הגמר בליגת האלופות שם הדוחה על ידי סנטוס לגונה המקסיקנית. בליגה, אף על פי שסיימה את העונה בצורה חיובית עם שני הפסדים בלבד ב-12 משחקיה האחרונים, החמיצה הקבוצה את העלייה לפלייאוף שנה חמישית ברציפות. גם העונה שלאחריה היא סיימה את עונת ה-MLS עם רצף של 14 משחקים ללא ניצחון וסיימה במקום האחרון, עם חמישה ניצחונות ו-23 נקודות. לבסוף השלימה שמונה שנים רצופות ללא העפלה לפלייאוף.

ב-2014 רכשה הקבוצה שלושה שחקני חיזוק בולטים: ג'רמיין דפו מטוטנהאם, מייקל בראדלי מרומא וג'ילברטו מהליגה הברזילאית, והצהירה על כוונותיה להפוך לקבוצת צמרת בליגה הצפון-אמריקנית.

בעונת 2015 עלתה הקבוצה לראשונה בתולדותיה לשלב הפלייאוף, אך הודחה בסיבוב הראשון ליריבתה מקנדה, מונטריאול. סבסטיאן ג'ובינקו שחקנה המצטיין, שחקנה של נבחרת איטליה, הוכתר כמלך השערים של הליגה.

בעונת 2016 הקבוצה זכתה בתואר אלופת המזרח של ליגת MLS. היא הפסידה בגמר לאלופת המערב סיאטל סאונדרס לאחר הארכה ופנדלים. כמו כן זכתה בשנה זו באליפות קנדה. הקבוצה ניצחה לראשונה בתולדותיה בפלייאוף, כאשר ניצחה את פילדלפיה יוניון. לאחר מכן ניצחה טורונטו את ניו יורק סיטי 7-0 בסיכום המשחקים והגיעה לדרבי גמר המזרח נגד מונטריאול. מונטריאול ניצחה במשחק הראשון 3-2, וטורונטו ניצחה במשחק השני 2–5 בהארכה במשחק הגומלין והעפילה לגמר, מה שהפך את טורונטו לקבוצה הקנדית הראשונה שמתמודדת בגמר גביע ה-MLS. בגמר הפסידה הקבוצה לסיאטל לאחר דו-קרב פנדלים.

עונת 2017 הייתה השנה הטובה ביותר בתולדות המועדון. בשנה זו זכתה הקבוצה במגן האוהדים לאחר שסיימה את העונה הרגילה במקום הראשון. 69 הנקודות שצברה במהלכה היוו שיא חדש בתולדות הליגה. טורונטו הגיעה עד גמר הפלייאוף ושם פגשה שוב את סיאטל והפעם ניצחה 0–2 וזכתה באליפות בפעם הראשונה בתולדותיה.

בשנת 2018 הגיעה טורונטו לגמר ליגת האלופות של CONCACAF והפסידה בדו-קרב פנדלים לגוודלחרה המקסיקנית, אך בליגה סיימה רק במקום ה-9 ולא העפילה לפלייאוף. בעונת 2019 שוב פגשה הקבוצה את סיאטל בגמר גביע ה-MLS בפעם השלישית בארבע שנים, אך נכנעה לה 1–3. בעונת 2020 הודחה בשלב הראשון של הפלייאוף לאחר הפסד לנאשוויל. בין השנים 2021–2025 לא הצליחה הקבוצה להעפיל לפלייאוף, כאשר בעונת 2023 היה מסיימת במקום האחרון בטבלה עם 22 נקודות בלבד.

סגל הקבוצה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

נכון ל-15 באוגוסט 2025

מס' עמדה שם
1 ארצות הבריתארצות הברית שוער שון ג'ונסון
2 ארצות הבריתארצות הברית מגן הנרי וינגו
5 אירלנדאירלנד מגן קווין לונג
6 קנדהקנדה קשר קוסי תומפסון
7 קנדהקנדה חלוץ תיאו קורביאנו (בהשאלה מגרנדה)
10 ארצות הבריתארצות הברית קשר דורדה מיכאילוביץ
11 האיטיהאיטי חלוץ דריק אטיין
12 אנגליהאנגליה מגן זיין מונלואה
14 ספרדספרד קשר אלונסו קואלו
15 צרפתצרפת בלם ניקסון גומיס
17 נורווגיהנורווגיה בלם סיגורד רוסטד
19 קנדהקנדה מגן קוב פרנקלין
מס' עמדה שם
21 קנדהקנדה קשר ג'ונתן אוסוריו (קפטן)
22 קנדהקנדה קשר ריצ'י לריאה
23 שווייץשווייץ קשר מקסימה דומינגס (בהשאלה מואסקו דה גאמה)
25 קנדהקנדה מגן נת׳ניאל אדוארדס
28 איטליהאיטליה מגן ראול פטרטה
29 קנדהקנדה חלוץ דיאנדרה קר
71 קנדהקנדה קשר מרקוס צ'ימרמנסיק
76 קנדהקנדה מגן לזאר סטפנוביץ'
77 ארצות הבריתארצות הברית שוער אדיסה דה רוזריו
78 קנדהקנדה קשר מאליק הנרי
90 קנדהקנדה שוער לוקה גאברן
קנדהקנדה קשר ג'ולס-אנתוני וילסיינט

שחקני עבר בולטים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
טורונטו במגרשה הביתי בתלבושת האדומה נגד קבוצת סן-חוזה, יולי 2008
טורונטו בתלבושת אדומה במשחק ביתי נגד קבוצת לוס אנג'לס גלאקסי בחודש מאי 2008

ראו גם: רשימת כדורגלני טורונטו שיש עליהם ערך בוויקיפדיה העברית

תארים והישגים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הישגים לפי עונה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
עונת משחקים מיקום כללי ב-MLS בית המזרח פלייאוף ה-MLS אליפות קנדה ליגת האלופות
2024 22 11 לא גמר לא
2023 29 15 לא רבע גמר לא
2022 27 13 לא גמר לא
2021 26 13 לא גמר רבע גמר
2020 2 2 כן 1 לא
2019 9 4 כן גמר שמינית גמר
2018 19 9 לא 1 גמר
2017 1 1 אלופת הליגה 1 לא
2016 5 3 אלופת המזרח 1 לא
2015 12 6 סיבוב ראשון חצי גמר לא
2014 13 7 לא 2 לא
2013 17 9 לא חצי גמר לא
2012 19 10 לא 1 שלב הבתים
2011 16 8 לא 1 חצי גמר
2010 11 5 לא 1 שלב הבתים
2009 12 5 לא 1 מוקדמות
2008 12 7 לא 2 לא
2007 13 7 לא . לא

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טורונטו בוויקישיתוף