מנזר סנט ג'ורג' – הבדלי גרסאות

תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מאין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 8: שורה 8:
הפסגות שסביב למנזר מוקפות בצלבים מברזל, שהוצבו על ידי הנזירים בשנת [[1967]]. כן מצויים בצוקים כוכי התבודדות בהם מתבודדים הנזירים.
הפסגות שסביב למנזר מוקפות בצלבים מברזל, שהוצבו על ידי הנזירים בשנת [[1967]]. כן מצויים בצוקים כוכי התבודדות בהם מתבודדים הנזירים.


כיום (סוף 2011) חיים במנזר עשרה נזירים, תשעה מהם מיוון ואחד מ[[סרביה]]. למנזר זיקה עמוקה למנזר [[דיר חג'לה]] שליד יריחו ואב המנזר של דיר חג'לה נחשב גם כאב המנזר של סנט ג'ורג'.
בסוף 2011 התגוררו במנזר עשרה נזירים, תשעה מהם מיוון ואחד מ[[סרביה]]. למנזר זיקה עמוקה למנזר [[דיר חג'לה]] שליד יריחו ואב המנזר של דיר חג'לה נחשב גם כאב המנזר של סנט ג'ורג'.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־12:49, 6 ביולי 2021

מנזר סנט ג'ורג'
מערת התבודדות במנזר סנט ג'ורג'

מנזר סנט ג'ורג
פנים הכנסייה במנזר

מנזר סנט ג'ורג, הקרוי גם "דיר מאר ג'ריס", או מנזר חוזיבה הוא מנזר יווני אורתודוקסי הבנוי בצלע ערוץ נחל פרת במדבר יהודה, בקירוב בגובה פני הים, המצוי בשטחי C. ראשית ההתיישבות בו נעשתה על ידי חמישה נזירים סורים שלאחריהם, במאה החמישית נזיר בשם יוחנן מהעיר תבי התיישב במקום והקים מנזר מסוג קוינוביון. המנזר הורחב במהלך המאה השישית על ידי הנזיר גיאורגיוס מכוזיבא, שעל שמו נקרא המנזר. המנזר נהרס ונבנה מחדש מספר פעמים. הוא נהרס במהלך הכיבוש הפרסי, שוקם ונהרס מחדש על ידי הערבים. המבנה הקיים נבנה ברובו במהלך המאה ה-19. קומתו העליונה של המנזר היא מערה עתיקה, שסביבה נבנו שלוש כנסיות. הנזירים מאמינים כי זו המערה בה התגורר אליהו הנביא בהגיעו לנחל כרית, ובה ניזון מהלחם ומהמים שהביאו לו העורבים. כן מאמינים הנוצרים כי במערה זו בישר מלאך לסבו של ישו, יהויקים, כי אשתו חנה תלד את מרים הבתולה.

הפסגות שסביב למנזר מוקפות בצלבים מברזל, שהוצבו על ידי הנזירים בשנת 1967. כן מצויים בצוקים כוכי התבודדות בהם מתבודדים הנזירים.

בסוף 2011 התגוררו במנזר עשרה נזירים, תשעה מהם מיוון ואחד מסרביה. למנזר זיקה עמוקה למנזר דיר חג'לה שליד יריחו ואב המנזר של דיר חג'לה נחשב גם כאב המנזר של סנט ג'ורג'.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מנזר סנט ג'ורג' בוויקישיתוף