לדלג לתוכן

תפילות לבובי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תפילות לבובי
Prayers for Bobby
מבוסס על ספר מאת לירוי פ' ארונס
בימוי ראסל מולקאי עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט קייטי פורד עריכת הנתון בוויקינתונים
עריכה Victor Du Bois עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים סיגורני ויבר
הנרי צֶ'רְני
ראיין קלי
מוזיקה Christopher Ward עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום Thom Best עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה לייפטיים, נטפליקס עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה, ישירות לווידיאו עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 24 בינואר 2009
משך הקרנה 86 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט דרמה, סרט להט"בי, סרט ביוגרפי עריכת הנתון בוויקינתונים
www.prayersforbobby.com
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

תפילות לבּוֹבִּיאנגלית: Prayers for Bobby) הוא סרט טלוויזיה אמריקאי משנת 2009 בכיכובם של סיגורני ויבר וראיין קלי המבוסס על סיפור אמיתי - סיפורה של מרי גריפית', אמא לבן הומו שהתאבד בשל עקשנותה "לרפא" אותו. לאחר מות בנה הפכה מרי גריפית' לפעילה במאבק למען סובלנות כלפי הומואים, לסביות ביסקסואלים וטרנסג'נדרים (להט"ב) בארצות הברית.

הסרט מבוסס על הספר Prayers for Bobby: A Mother's Coming to Terms with the Suicide of Her Gay Son מאת לירוי פ' ארונס (אנ'), שראה אור ב-1996 (ראה אור בתרגום לעברית ב-2011 בשם "תפילה לבובי"[1]). הסרט היה מועמד לשני פרסי אמי בטקס ה-61 שהתקיים בשנת 2009, וסיגורני ויבר הייתה מועמדת לפרס גלובוס הזהב על תפקידה בו. הסרט עצמו זכה בפרס הליגה ההומו-לסבית נגד השמצה.

מרי גריפית' (סיגורני ויבר) היא נוצרייה אדוקה שמגדלת את ילדיה על פי משנתה השמרנית של הכנסייה הפרסביטרית. כאשר בנה בובי (ראיין קלי) מגלה לאחיו הגדול שיש לו נטיות הומוסקסואליות, משתנים חיי המשפחה. מרי מאמינה שאלוהים יכול לעקור מבנה את יצרו הרע. היא פונה לעזרת הכנסייה ולפסיכיאטרית העוסקת בטיפולי המרה. בובי משתף בתחילה פעולה עם אמו על מנת לרַצותה, אך משהוא מגלה שמשיכתו לגברים אינה משתנה, הוא מתרחק מהמשפחה ומנסה למצוא מחסה אצל דודניתו. חוסר הקבלה של אמו והקונפליקט האמוני נוכח נטייתו המינית מביאים את בובי לשים קץ לחייו.

לאחר מות בנה, מתחילה מרי להטל ספק בדברי הכנסייה. היא מגלה כי יש אנשים דתיים אשר סובלניים להומואים ולסביות, ויוצרת קשר עם ארגון הורים, משפחות וחברים של לסביות והומואים (PFLAG), המספק תמיכה להורים של הומואים ולסביות. מרי מכירה בכך שהתנהגותה החמירה את מצוקת בנה ותרמה להתאבדותו. היא הופכת לפעילה במאבק לסובלנות ולזכויות להט"ב.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ לירוי ארונס, תפילה לבובי: סיפורה של אם המנסה להשלים עם התאבדות בנה ההומוסקסואל (מאנגלית: דנה אלעזר-הלוי), ירושלים: כרמל, 2011.
ערך זה הוא קצרמר בנושא קולנוע. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.