זכויות להט"ב באמריקה

זכויותיהם של לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) באמריקה משתנות באופן ניכר בין חלקי היבשת ובין המדינות השונות.
נישואים חד מיניים הפכו לחוקיים בקנדה (בפריסה ארצית) מאז 2005, בארגנטינה מאז 2010, גם בברזיל (בפריסה ארצית) וגם באורוגוואי מאז 2013, בארצות הברית (בפריסה ארצית) מאז 2015, בקולומביה מאז 2016, באקוודור מאז 2019. ובקוסטה ריקה מאז 2020. במקסיקו נערכים נישואים חד מיניים בעיר הבירה מקסיקו סיטי וב-21 המדינות מתוך ה-32 במקסיקו בהן אגואסקליאנטס, באחה קליפורניה, באחה קליפורניה הדרומית, קמפצ'ה, צ'יאפס, צ'יוואווה, קוהאווילה, קולימה, אידלגו, טלקסקלה, חליסקו, מיצ'ואקאן, מורלוס, נאיאריט, נואבו לאון, אואחאקה, פואבלה, סינלואה, סן לואיס פוטוסי, קינטנה רו כמו גם בעיריות בגררו, קרטרו וסקטקס. איגודים אלה מוכרים בפריסה ארצית.
נכון לשנת 2021, בקרב מדינות שאינן עצמאיות, נישואים חד מיניים חוקיים גם בגרינלנד, בשטחי ברמודה מעבר לים, איי פוקלנד, איי ג'ורג'יה הדרומית ואיי סנדוויץ' הדרומיים, כל הטריטוריות הצרפתיות: גוואדלופ, מרטיניק, סן ברתלמי, גיאנה הצרפתית, סן מרטן, וסן-פייר ומיקלון, ובהולנד הקריבית בעוד שנישואים שנערכו בהולנד מוכרים בארובה, בקוראסאו ובסנט מארטן. יותר מ-700 מיליון אנשים החיים במדינות או בגופים תת-לאומיים באמריקה, קיימים נישואים חד מיניים.
בינואר 2018 קבע בית הדין האינטר-אמריקאי לזכויות אדם כי האמנה האמריקאית לזכויות אדם מכירה בנישואים חד מיניים כזכות אדם. קביעה זו הפכה ללגליזציה של איגודים כאלה לחובה במדינות הבאות: ברבדוס, בוליביה, צ'ילה, קוסטה ריקה, הרפובליקה הדומיניקנית, אקוודור, אל סלבדור, גואטמלה, האיטי, הונדורס, מקסיקו, ניקרגואה, פנמה, פרגוואי, פרו וסורינאם. ארגנטינה, ברזיל, קולומביה ואורוגוואי גם הן נכללו בסמכות בית המשפט, אך כבר היו נישואים חד מיניים חוקיים בהן לפני מתן פסק הדין. יתר על כן, בכמה מדינות אחרות ישנם חוקים המכירים בסוגים אחרים של איגודים חד מיניים (צ'ילה).
עם זאת, בתשע מדינות אחרות ישנן עדיין עבירות פליליות בגין "זיוף" בספרי החוקים שלהן. 9 מדינות אלה הן ג'מייקה, דומיניקה, ברבדוס, סנט לוסיה, אנטיגואה וברבודה, סנט וינסנט והגרנדינים, גרנדה, סנט קיטס ונוויס, וגיאנה, האחרונה שבהן היא ביבשת דרום אמריקה והשאר בהאיים הקריביים. כולן חלקים לשעבר של הודו המערבית. מבין מדינות אמריקה החברות בארגון האומות המאוחדות, 24 מדינות חתמו בעד הצהרת האו"ם בדבר נטייה מינית וזהות מגדרית. המדינה היחידה שחתמה נגד ההצהרה היא סנט לוסיה. 10 המדינות האחרות נמנעו.
יחסי דת וקבלת קהילת הלהט"ב[עריכת קוד מקור | עריכה]
הקולוניאליסטים הבריטים, הצרפתים, הספרדים והפורטוגזים, שיישבו את מרבית יבשת אמריקה, הביאו עימם את דת הנצרות מאירופה. בפרט, הכנסייה הרומית-קתולית וכנסיית ישוע המשיח של קדושי אחרית הימים, אשר שתיהן מתנגדות להכרה משפטית ביחסים הומוסקסואליים כמו גם הכנסייה האורתודוקסית המזרחית,[1] הכנסייה המתודיסטית,[2][3] ועוד מספר זרמי דת נוספים עיקריים (פרוטסטנטיות), כמו הכנסייה הרפורמית באמריקה והכנסייה הבפטיסטית האמריקאית,[4] וכן ארגונים וכנסיות אוונגליסטים שמרניים, כמו הברית האוונגליסטית. אמנת הבפטיסטים הדרומית.[5][6] כנסיות פנטקוסטליות כמו אספות האל, כמו גם כנסיות רסטורציוניסטיות, כמו עדי יהוה ומורמונים, נוקטות בעמדה שפעילות מינית הומוסקסואלית היא חטא.[7][8]
עם זאת, זרמי דתות שונות אחרות נעשו מקבלות יותר את אנשי קהילת הלהט"ב בעשורים האחרונים, כולל הכנסייה האפיסקופלית בארצות הברית, הכנסייה הלותרנית האוונגלית באמריקה, הכנסייה הלותרנית האוונגלית בקנדה, הכנסייה האנגליקנית של קנדה, הכנסייה המאוחדת של קנדה, הכנסייה המאוחדת של ישו, האגודה האוניברסלית האוניטריסטית וחברת הידידים (קווקרים) וכמה קהילות של הכנסייה הפרסביטריאנית בארצות הברית. רוב זרמי הדתות הללו עורכות כיום חתונות או ברכות חד-מיניות. יתר על כן, כנסיות רבות בכנסיית המתודיסטים המאוחדת בארצות הברית בוחרות לנהל ולברך על נישואים חד מיניים למרות מגבלות כלליות.[9] בנוסף, ביהדות השמרנית, היהדות הרפורמית ויהדות הרקונסטרוקציוניזם בארצות הברית מקבלים כיום את פני מתפללי קהילת הלהט"ב ומערכים חתונות חד-מיניות.
זכויות משפחתיות[עריכת קוד מקור | עריכה]
הכרה בנישואים חד מיניים וזוגיות הומוסקסואלית[עריכת קוד מקור | עריכה]
נכון לשנת 2021, כ-8 מדינות ביבשת אמריקה מתירות לזוגות חד־מיניים להינשא: מדינות אלה הן ארצות הברית (חוקי במדינות מסוימות מאז 2004, ובכל המדינה מאז 2015),[10] קנדה,[11] אורוגוואי,[12] אקוודור,[13] ארגנטינה,[14] ברזיל,[15] קוסטה ריקה,[16] וקולומביה.[17] נוסף על 8 המדינות האלה, נישואים חד־מיניים מותרים גם ב־17 מדינות במקסיקו מתוך ה-32 אשר מרכיבות אותה וכן בעיר הבירה מקסיקו סיטי. שאר המדינות במקסיקו מכירות בנישואים חד־מיניים אך אינן מבצעות אותם במדינה. ב־5 מדינות ביבשת קיים איסור חוקתי על נישואים חד־מיניים. מדינות אלה הן הונדורס (משנת 2005, ממתין להחלטת בית המשפט), ג'מייקה (משנת 1969), הרפובליקה הדומיניקנית (משנת 2010), בוליביה (משנת 2009) ופרגוואי (1992). באל סלוודר, איסור חוקתי ממתין לאישור.
בנוסף, 14 טריטוריות באמריקה מתירות נישואים חד־מיניים (ראו בטבלה שלמטה), וארבע טריטוריות נוספות מכירות באופן מוגבל בנישואים חד־מיניים שבוצעו במדינה אחרת: ארובה, סנט מארטן וקוראסאו מכירות בנישואים חד־מיניים שבוצעו בהולנד בלבד, ובאיי קיימן ישנה הכרה בנישואים חד־מיניים שבוצעו במדינה אחרת למטרות הגירה. באיי טרקס וקייקוס ובמונטסראט קיים איסור חוקתי על נישואים חד־מיניים. צ'ילה אינה מתירה נישואים חד־מיניים, אך מכירה בסוגים אחרים של שותפות, ובאיחוד אזרחי מאז 2015.
אימוץ ילדים[עריכת קוד מקור | עריכה]
נכון לשנת 2021, כל 7 המדינות באמריקה שמתירות נישואים חד־מיניים מתירות לזוגות חד־מיניים גם לאמץ ילדים במשותף (מלבד אקוודור אשר בה יחידים יכולים לאמץ, אך לא כזוג). נוסף על מדינות אלה, החוק במקסיקו מאפשר באופן מפורש לזוגות חד־מיניים לאמץ ילדים במדינות קואווילה, מיצ'ואקאן וקולימה וכן במקסיקו סיטי. זוגות חד־מיניים נשואים מורשים לאמץ גם בשאר המדינות במקסיקו. בצ'ילה זוגות חד־מיניים יכולים לאמץ, אך רק אחד ההורים מוכר כהורה בחוק. במדינות והטריטוריות: ונצואלה, גואטמלה, ארובה, סנט מארטן, וקורסאו לגליזציה בחוק מוצעת. בבוליביה ואקוודור יחידים יכולים לאמץ, אך לא כזוג. באל סלוודור ופנמה לגליציה בחוק מחכה להחלטת בית המשפט. בגיאנה לא ידועים נתונים על התרה או איסור בנושא.
בנוסף למדינות, כל 13 הטריטוריות באמריקה שמתירות נישואים חד־מיניים מתירות לזוגות חד־מיניים גם לאמץ ילדים במשותף. כמו כן, גם איי ג'ורג'יה הדרומית ואיי סנדוויץ' הדרומיים מתירים לזוגות חד־מיניים לאמץ, על אף שנישואים חד־מיניים אינם מותרים באיים אלה.
שירות צבאי[עריכת קוד מקור | עריכה]
להט"בים גלויים רשאיים לשרת בצבא[עריכת קוד מקור | עריכה]
נכון לשנת 2021, מתוך 29 המדינות באמריקה שיש להן צבא, 15 מדינות מתירות להומוסקסואלים וללסביות לשרת בצבא באופן גלוי, מבלי שייאלצו להסתיר את נטייתם המינית בהן: ארצות הברית, מקסיקו, קנדה, אל סלוודור, איי בהאמה, קובה, קולומביה, צ'ילה, פרו, גיאנה, פרגוואי, בוליביה, ברזיל, ארגנטינה ואורוגוואי.
ב־10 מדינות הומוסקסואלים ולסביות אינם מורשים לשרת בצבא (בליז, אנטיגואה וברבודה, ברבדוס, ג'מייקה, דומיניקה, הרפובליקה הדומיניקנית, טרינידד וטובגו, סנט קיטס ונוויס, ונצואלה) וב־4 מדינות לא ידועים נתונים על התרה או איסור בנושא (גואטמלה, ניקרגואה, אקוודור, סורינאם). (ראו בטבלה שלמטה).
הגנה מפני אפליה[עריכת קוד מקור | עריכה]
איסור אפליה על רקע נטייה מינית[עריכת קוד מקור | עריכה]
נכון לשנת 2021, ב-15 מדינות באמריקה החוק אוסר באופן מוחלט על אפליה על רקע נטייה מינית: מדינות אלה הן מקסיקו, קנדה, אל סלוודור, בליז, הונדורס, קוסטה ריקה, קובה, אורוגוואי, אקוודור, בוליביה, ברזיל, סורינאם, פרו, צ'ילה וקולומביה. במקסיקו, האיסור על אפליה כזו מעוגן בחוקה. ב-15 ביוני 2020 קבע בית המשפט העליון בארצות הברית בראשותו של ניל גורסץ', כי אין למעביד זכות "לפטר או להפלות אדם במקום עבודתו על רקע מגדר ונטייה מינית".[18] פסק הדין עבר ברוב של 6 שופטים בעד ו-3 מתנגדים.[19] עד אז חוק זה היה קיים בחוק רק ב-10 מדינות בלבד בארצות הברית. ב-6 מדינות נוספות ביבשת החוק אוסר באופן חלקי על אפליה כזו. מדינות אלה הן: גואטמלה, ניקרגואה, פנמה, קובה, ברבדוס, וונצואלה. בארגנטינה החוק אוסר על אפליה על רקע נטייה מינית בחלק מהמדינה (הגנה בפריסה ארצית מחכה לאישור).
בנוסף, ב־12 טריטוריות החוק אוסר באופן מוחלט על אפליה על רקע נטייה מינית. מתוכן, ב־4 טריטוריות בריטיות האיסור על אפליה כזו מעוגן בחוקה. ב־5 טריטוריות נוספות החוק אוסר באופן חלקי על אפליה כזו (ראו בטבלה שלמטה).
טרנסג'נדריות ושינוי מגדר[עריכת קוד מקור | עריכה]
הכרה בשינוי מגדר ואיסור אפליה על רקע זהות מגדרית[עריכת קוד מקור | עריכה]
נכון לשנת 2021, 14 מדינות באמריקה מתירות לטרנסג'נדרים לשנות את מגדרם החוקי: מדינות אלה הן ארצות הברית (פרט לטנסי), מקסיקו, קנדה, פנמה, קוסטה ריקה, קובה, אורוגוואי, אקוודור, ארגנטינה, בוליביה, ברזיל, פרו, צ'ילה וקולומביה. נוסף על מדינות אלה, 8 טריטוריות מתירות לטרנסג'נדרים לעשות כן: טריטוריות אלה הן סן-פייר ומיקלון, גוואדלופ, הולנד הקריבית, מפרץ גואנטנמו, מרטיניק, סן ברתלמי, סן מרטן וגיאנה הצרפתית.
גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]
היום הראשון של מהומות סטונוול, ניו יורק, ארצות הברית, 1969
הפגנת זכויות להט"ב בארגנטינה, 1973
מצעד יום החירות הגאה בסן פרנסיסקו, 1978
מהומות ליל וייט מול עיריית סן פרנסיסקו, 1979
מצעד הגאווה הראשון בבירת ארגנטינה, בואנוס איירס, 1992
דוניה פיגוט, פעילת זכויות להט"ב בברבדוס
מחאת זכויות להט"ב מול הקונגרס הלאומי של ברזיל, 2009
פאולו ואנוצ'י, שר המזכירות המיוחדת לזכויות אדם בעת נאומו בפאנל זכויות להט"ב בברזיל, 2009
כרזת תמיכה באיחוד אזרחי עבור זוגות חד מיניים בעת הפגנת זכויות להט"ב בוונצאולה, 2009
סנדרה מורן, פעילת זכויות להט"ב בגואטמלה
מריאלה קסטרו, פעילת זכויות להט"ב בקובה
מצעד הגאווה בגואטמלה סיטי, גואטמלה, 2012
מפגינים פוראטו ריקנים מוחים לצד דגל פוארטו ריקו במצעד הגאווה בוושינגטון הבירה, 2013
רייזה טורני, פעילת זכויות להט"ב בבוליביה
זכויות להט"ב באמריקה לפי מדינה[עריכת קוד מקור | עריכה]
אמריקה הצפונית[עריכת קוד מקור]
זכויות להט"ב ב: | מעמד בחוק של הומוסקסואלים ולסביות | הכרה בזוגיות חד־מינית בחוק | נישואים חד־מיניים | התרת אימוץ לזוגות חד־מיניים | שירות צבאי של הומוסקסואלים ולסביות | מניעת אפליה על רקע נטייה מינית | טרנסג'נדריות ושינוי מגדר |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בארצות הברית) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם (מיוזמות ההצהרה). |
![]() הכרה באיחוד אזרחי בניו ג'רזי משנת 2007, באילינוי משנת 2011, בהוואי משנת 2012 ובקולורדו משנת 2013. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() טיפולי המרה עבור קטינים אסורים ב-20 מדינות מסוימות (אורגון, אילינוי, וושינגטון די. סי., ורמונט, נבדה, ניו ג'רזי, ניו יורק, ניו מקסיקו, קונטיקט, קליפורניה ורוד איילנד) ובערים מסוימות (מיאמי ביץ', סיאטל, סינסינטי ופיטסבורג). פשעי שנאה אסורים משנת 2009. בשנת 2020 בית המשפט העליון פסק כי החוק הפדרלי האוסר על אפליה במקומות עבודה מגן מעתה גם על עובדים להט"בים |
![]() ![]() בשנת 2017 נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שלל זכויות מסוימות מטרנסג'נדרים, למשל ביטל את "חוק השירותים" שברק אובמה חוקק קודם לכן.[20] |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (מדינה מכוננת בממלכת דנמרק) (ערך מורחב: זכויות להט"ב בגרינלנד) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() אימוץ על ידי זוגות חד־מיניים חוקי משנת 2016. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב במקסיקו) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() | |
![]() (קולקטיב מעבר לים של צרפת) (ערך מורחב: סן-פייר ומיקלון) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בקנדה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() הכרה באיחוד אזרחי בקוויבק משנת 2002; הכרה ביחסי תלות הדדית באלברטה משנת 2003; הכרה בידועים בציבור במניטובה משנת 2004. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() טיפולי המרה אסורים במניטובה ובאונטריו משנת 2015 ובוונקובר ונובה סקוטיה משנת 2018 (האיסור מוצע בפרובינציות וטריטוריות נוספות). |
![]() ![]() |
אמריקה המרכזית[עריכת קוד מקור]
זכויות להט"ב ב: | מעמד בחוק של הומוסקסואלים ולסביות | הכרה בזוגיות חד־מינית בחוק | נישואים חד־מיניים | התרת אימוץ לזוגות חד־מיניים | שירות צבאי של הומוסקסואלים ולסביות | מניעת אפליה על רקע נטייה מינית | טרנסג'נדריות ושינוי מגדר |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב באל סלוודור) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() יחידים יכולים לאמץ, אך לא כזוג. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בבליז) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בגואטמלה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() במאי 2017 הוגשה הצעת חוק לקונגרס במטרה לבצע רפורמה בסעיפים לחוק הפלילי כדי להוסיף נטייה מינית וזהות מגדרית כקטגוריות מוגנות. |
![]() ![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בהונדורס) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בניקרגואה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() קיימים איסורים על אפליה בתעסוקה, גישה לשירותי בריאות ופשעי שנאה. |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בפנמה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() איחוד אזרחי הוצע בשנת 2004, אך לא התקדמה עקב תגובת גורמים דתיים. |
![]() |
![]() ![]() הפריה חוץ-גופית והזרעה מלאכותית זמינים לזוגות לסביות במדינה. |
מדינה ללא צבא | ![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בקוסטה ריקה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (מותר לשרת בכוח הציבורי של ההגנה האזרחית). |
![]() |
![]() |
הקריביים[עריכת קוד מקור]
זכויות להט"ב ב: | מעמד בחוק של הומוסקסואלים ולסביות | הכרה בזוגיות חד־מינית בחוק | נישואים חד־מיניים | התרת אימוץ לזוגות חד־מיניים | שירות צבאי של הומוסקסואלים ולסביות | מניעת אפליה על רקע נטייה מינית | טרנסג'נדריות ושינוי מגדר |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב באיי בהאמה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (אזור מבודד של ארצות הברית) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב באנטיגואה וברבודה) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (מדינה מכוננת בממלכת ארצות השפלה) (ערך מורחב: זכויות להט"ב בארובה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בברבדוס) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() אימוץ של זוגות חד מיניים אמנם אינו אסור או מוסדר במפורש, אך המרכז לפוריות של ברבדוס מציע טיפולי הפריה חוץ-גופית והזרעה מלאכותית לזוגות לסביות. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (מחוז מעבר לים של צרפת) (ערך מורחב: גוואדלופ) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בג'מייקה) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בגרנדה) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מדינה ללא צבא | ![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בדומיניקה) |
![]() ![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בהאיטי) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מדינה ללא צבא | ![]() ![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה בלתי משולבת מאורגנת של ארצות הברית) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (בונייר, סנט אוסטטיוס וסאבא) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב ברפובליקה הדומיניקנית) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() חוק בנושא HIV / איידס מאז 2011, אוסר על אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית. חוק לאיסור פשעי שנאה ממתין לאישור. |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בטרינידד וטובגו) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה של ארצות הברית) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (מחוז מעבר לים של צרפת) (ערך מורחב: מרטיניק) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (קולקטיב מעבר לים של צרפת משנת 2007) (ערך מורחב: סן ברתלמי) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (קולקטיב מעבר לים של צרפת משנת 2007) (ערך מורחב: סן מרטן) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בסנט וינסנט והגרנדינים) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מדינה ללא צבא | ![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בסנט לוסיה) |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מדינה ללא צבא | ![]() ![]() |
![]() |
![]() (מדינה מכוננת בממלכת ארצות השפלה) (ערך מורחב: זכויות להט"ב בסנט מארטן) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בסנט קיטס ונוויס) |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (חבר עמים של ארצות הברית) (ערך מורחב: זכויות להט"ב בפוארטו ריקו) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() משפחות חד מיניות זכאיות להגיש בקשות להטבות כמו אלה המוצעות למשפחות הטרוסקסואליות. |
![]() |
![]() טיפולי המרה אסורים משנת 2019. |
![]() פשעי שנאה אסורים משנת 2002. אפליה בהעסקת עובדים אסורה משנת 2013. חוקי ארצות הברית באשר לפשעי שנאה חלים גם הם. מגדר שלישי מוכר. |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בקובה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (מדינה מכוננת בממלכת ארצות השפלה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
אמריקה הדרומית[עריכת קוד מקור]
זכויות להט"ב ב: | מעמד בחוק של הומוסקסואלים ולסביות | הכרה בזוגיות חד־מינית בחוק | נישואים חד־מיניים | התרת אימוץ לזוגות חד־מיניים | שירות צבאי של הומוסקסואלים ולסביות | מניעת אפליה על רקע נטייה מינית | טרנסג'נדריות ושינוי מגדר |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב באורוגוואי) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (טריטוריה מעבר לים של הממלכה המאוחדת) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב באקוודור) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() במאי 2018 הורה בית המשפט החוקתי של אקוודור על הרישום האזרחי לרשום ילדה בת שבע כבת לזוג לסביות. |
![]() |
![]() טיפולי המרה אסורים משנת 2014. |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בארגנטינה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() הכרה בנישואי חוזה בכל המדינה משנת 2015. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() החל משנת 2012, רצח אדם על רקע נטייתו המינית נחשב לפשע שנאה. טיפולי המרה אסורים מאז 2010. |
![]() כמו כן, החל משנה זו, רצח אדם על רקע זהותו המגדרית נחשב לפשע שנאה. מחוז מנדוזה ומחוז סנטה פה מאפשרים לאזרחים להשאיר את מילוי שאלת מגדרם ריקה במקום לבחור "זכר" או "נקבה". מאז 2021, ישנה הכרה במגדר שלישי. |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בבוליביה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() בדצמבר 2020, לאחר פסיקת בית המשפט לטובת בני זוג חד מיניים, הלשכה החוקתית השנייה של בית הדין המחלקתי בלה פאס ביולי 2020 הוציאה החלטה שהורתה על רישום האיחוד החופשי של הזוג בדצמבר 2020. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בברזיל) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() הכרה בכל הזכויות כגוף משפחתי בכל המדינה החל משנת 2011. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() טיפולי המרה אסורים משנת 1999. |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בגיאנה) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() (מחוז מעבר לים של צרפת) (ערך מורחב: גיאנה הצרפתית) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בוונצואלה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() הורות אוטומטית מוכרת בתעודות לידה לילדים לזוגות חד מיניים |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בסורינאם) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() בינואר 2017, הארסטה קנטונגרכט (אחד משלושת הערכאות הראשונות בסורינאם) העניק לאישה טרנסג'נדרית את הזכות לשנות את מינה באופן רשמי בלשכה המרכזית לעניינים אזרחיים והורה למרשם לשנות רשמית את רישומו כך שיכלול גם טרנסג'נדרים. |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בפרגוואי) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() קיים איסור על אפליה כלפי עובדי ביטחון. |
![]() ![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בפרו) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() באוגוסט 2020 קבע משרד הכלכלה והאוצר כי שותפים חד מיניים של עובדי שירותי הבריאות זכאים לרשת קצבאות. |
![]() ![]() מספר מקרים של נישואים חד מיניים מחוץ למדינה הוכרו על ידי בית המשפט. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() בנוסף לצו משנת 2017 האוסר על אפליה נגד להט"בים ברחבי המדינה, אזורים ומחוזות חוקקו חוקים נגד אפליה משלהם המכסים נטייה מינית וזהות מגדרית. |
![]() |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בצ'ילה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() זוגות חד־מיניים יכולים לאמץ, אך רק אחד ההורים מוכר כהורה בחוק. |
![]() |
![]() טיפולי המרה אסורים מאז 2021. |
![]() טרנסג'נדרים יכולים לשנות את מגדרם ואת שמם מאז 1974. מאז שנת 2019 אין צורך בניתוח לשינוי מין או צו שיפוטי. |
![]() (ערך מורחב: זכויות להט"ב בקולומביה) |
![]() חתומה על הצהרת האו"ם (מיוזמות ההצהרה). |
![]() |
![]() |
![]() אימוץ על ידי זוגות חד־מיניים חוקי משנת 2015.[24] |
![]() |
![]() |
![]() |
ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]
עיינו גם בפורטל: | |||
---|---|---|---|
![]() |
פורטל להט"ב |
- בהלת הלבנדר
- התזכורת השנתית
- לואיס נ' האריס
- פסק דין One, Inc. נגד אולסן
- פסק דין אוברגפל נגד הודג'ס
- פסק דין לורנס נגד טקסס
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ Holy Synod - Encyclicals - Synodal Affirmations on Marriage, Family, Sexuality, and the Sanctity of Life, www.oca.org
- ^ The United Methodist Church | UMC.org | The United Methodist Church, web.archive.org, 2016-09-14
- ^ Book of Discipline - Christian Conduct Page 3, web.archive.org, 2008-05-13
- ^ Identity Statement, web.archive.org, 2009-09-02
- ^ Evangelical Presbyterian Church > Position Paper on Homosexuality, web.archive.org, 2010-09-21
- ^ SBC Position Statements - Sexuality, web.archive.org, 2013-10-03
- ^ Homosexuality—How Can I Avoid It? — Watchtower ONLINE LIBRARY, wol.jw.org
- ^ Interview With Elder Dallin H. Oaks and Elder Lance B. Wickman: “Same-Gender At, newsroom.churchofjesuschrist.org (באנגלית)
- ^ RMN+ |, web.archive.org, 2016-04-26
- ^ 1 2 יצחק בן חורין, היסטוריה בארה"ב: נישואים חד-מיניים - חוקיים, באתר ynet, 26 ביוני 2015
- ^ 1 2 לראשונה בקנדה: נישואים חד מיניים, באתר של "רשת 13", 15 בינואר 2001 (במקור, מאתר "nana10")
- ^ 1 2 "Uruguay OKs gay unions in Latin American first", 19 בדצמבר 2007
- ^ סוכנויות הידיעות, היסטוריה באקוודור: העליון אישר נישואים חד-מיניים, באתר וואלה!, 13 ביוני 2019
- ^ 1 2 תקדים באמריקה הלטינית: נישואי גייז בארגנטינה, באתר ynet, 15 ביולי 2010
- ^ 1 2 "Brazil approves same-sex marriage", 15 במאי 2013
- ^ AFP, הראשונה במרכז אמריקה: קוסטה ריקה אישרה נישואים חד-מיניים, באתר וואלה!, 26 במאי 2020
- ^ 1 2 סוכנויות הידיעות, קולומביה הקתולית אישרה נישואים חד-מיניים, באתר ynet, 29 באפריל 2016
- ^ ביהמ"ש העליון בארה"ב קבע: גם להט"בים נכללים בחוק איסור אפליה בעבודה, www.maariv.co.il
- ^ Ariane de Vogue, CNN Supreme Court Reporter, Why Trump's Supreme Court appointee Neil Gorsuch just protected LGBTQ rights, CNN
- ^ עמרי נחמיאס, טראמפ נסוג מ"חוק השירותים" של אובמה למען הטרנסג'נדרים, באתר וואלה!, 23 בפברואר 2017
- ^ "Canada approves gay marriage", 29 ביוני 2005
- ^ אורוגוואי: הקונגרס אישר נישואים חד מיניים, באתר ynet, 11 באפריל 2013
- ^ "A New Argentina Overturns Gay Military Ban", 2 במרץ 2009
- ^ קולומביה אישרה אימוץ לזוגות חד מיניים, באתר ynet, 5 בנובמבר 2015