לדלג לתוכן

Hard

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"Hard"
סינגל בביצוע ריהאנה
מתוך האלבום Rated R
יצא לאור 10 בנובמבר 2010
פורמט איירפליי עריכת הנתון בוויקינתונים
הוקלט 2009
סוגה היפ הופ
שפה אנגלית
אורך 4:10
חברת תקליטים דאף ג'אם • SRP
כתיבה דה דרים, ריהאנה, יאנג ג'יזי
הפקה דה דרים
כרונולוגיית סינגלים של ריהאנה
"Russian Roulette"
(2009)
"Hard"
(2009)
"Wait Your Turn"
(2009)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Hard הוא שיר של הזמרת הברבדית ריהאנה בהשתתפות הראפר יאנג ג'יזי מאלבום האולפן הרביעי שלה, "Rated R". השיר נכתב על ידי דה דרים, ריהאנה ויאנג ג'יזי. ב-10 בנובמבר 2009, השיר יצא כסינגל השני בארצות הברית ונשלח לתחנות רדיו. השיר הוא שיר היפ-הופ בשילוב כלי נשיפה צבאיים, שריקות סינתיסייזרים, ביטים חדים ופסנתר.

השיר היה לשיר ה-13 של ריהאנה שנכנס לעשירייה הפותחת במצעד הפזמונים בילבורד הוט 100 כאשר הגיע למקום ה-8, מה שהשווה אותה לזמרת ביונסה כאמנית עם הכי הרבה שירים בעשירייה הפותחת של ארצות הברית מאז תחילת המאה ה-21. השיר זכה להצלחה בארצות הברית כאשר הגיע למעמד פלטינה במדינה. הקליפ לשיר צולם בלוס אנג'לס בדצמבר 2009 ובוים על ידי מלינה מאטסוקס והקונספט שלו הוא קונספט צבאי. לאחר הקרנת הבכורה של הקליפ השיר נכנס למצעדים של קנדה, ניו זילנד והממלכה המאוחדת. על מנת לקדם את השיר ריהאנה ויאנג ג'יזי הופיעו איתו בטקס ה-AMA ובבית הקולנוע UCLA Pauley ובנוסף ריהאנה עצמה הופיעה איתו גם בסיבובי ההופעות "Last Girl on Earth Tour" ו-"Loud Tour".

רקע והרכב מוזיקלי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תחילה תוכנן כי השיר "Wait Your Turn" ייצא כסינגל השני מהאלבום אך לבסוף הוחלט כי "Hard" ייצא במקומו. ב-19 בינואר 2010 לאחר יציאת השיר יצאו גם רמיקסים של השיר בארצות הברית. בריאיון ל-MTV ריהאנה אמרה שבזמן שהייתה בפריז היא פגשה את כריסטופר "טריקי" סטיוארט שניגן כמה שירים עבורה ובהם "Hard". ריהאנה החליטה להקליט את השיר כיוון שהוא היה שונה מדברים שעשתה עד כה. סיוארט בריאיון ל-Rap-Up דיבר על השיר ואמר משטרת השם שלו לתאר שיר בעל אופי עצבני אך גם מתאים למועדונים. כשנשאל אם השיר יהיה גדול יותר מלהיט הענק של ריהאנה "Umbrella" אמר: "לא, זה שונה, זו כוכבת שעושה צעד בכיוון אחר לגמרי". השיר גם היה השיר הראשון שהראפר יאנג ג'יזי הופיע תחת כינוי זה.

השיר משלב אלמנטים של מוזיקת היפ-הופ בשילוב כלי נשיפה צבאיים, שריקות סינתיסייזרים, ביטים חדים ופסנתר ואורכו 4:20 דקות. הוא נכתב במפתח של B מינור בקצב של השפעות פופ ו-R&B ו-91 ביטים לדקה. טווח קולה של ריהאנה בשיר נע בין התווים הנמוכים (G3) לתווים הגבוהים (B4). כפי שציינה אילבה מאלון מ-NME, ריהאנה מאמצת את סגנון הקול של ג'יי זי בשורה "Brilliant, resilient, fan mail from 27 million". מבחינה לירית השיר עוסק בהדמיית כוח ועוצמה.

מיקומים במצעדים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ריהאנה מופיעה עם השיר במהלך סיבוב ההופעות "Loud Tour"

בארצות הברית השיר הגיע למקום ה-8 ובכך הפך לשיר ה-13 של ריהאנה שמגיע לעשירייה הפותחת בארצות הברית מה שהופך אותה לזמרת הנשית שהכניסה הכי הרבה שירים לעשירייה הפותחת במדינה לצד ביונסה. במצעד הדאנס של ארצות הברית השיר הגיע למקום הראשון, למקום ה-9 במצעד שירי הפופ, ולמקום ה-14 במצעד שירי ההיפ-הופ וה-R&B. גם מבחינה מסחרית השיר זכה להצלחה במדינה כאשר הגיע למעמד פלטינה כפולה עם מכירות של 2 מיליון עותקים. בקנדה השיר גם זכה להצלחה כאשר הגיע למקום ה-9.

בניו זילנד השיר גם זכה להצלחה כאשר הגיע למקום ה-15 לאחר 5 שבועות ונשאר בעשרים העליונים במשך שבועיים נוספים. באירופה השיר זכה לפחות הצלחה כאשר הגיע למקום ה-26 בשוודיה ונשר מהמצעד לאחר שבוע, בממלכה המאוחדת השיר הגיע למקום ה-42 בלבד ונשאר מהמצעד לאחר 6 שבועות אך באוגוסט 2010 הוא נכנס שוב למצעד אך נשר לאחר 4 שבועות נוספים. במצעד שירי ה-R&B הבריטי השיר הגיע למקום ה-23 בלבד.

וידאו קליפ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקליפ לשיר בוים על ידי מלינה מטסוקס וצולם בדצמבר 2009 בלוס אנג'לס. זה היה הקליפ הראשון של ריהאנה שבוים על ידי מלינה, שבהמשך ביימה קליפים נוספים עבור ריהאנה כמו "Rude Boy" ו-"Rockstar 101". לפני יציאת הקליפ, ריהאנה דיברה עליו בריאיון עם MTV ואמרה: "זאת אופנה-צבאית. הכול מוקף ברעיונות של משהו צבאי. יש לנו טנקים, יש לנו מדים, יש לנו מסוקים, יש לנו התפוצצויות... ציוד צמוד, המון בגדים חמודים, המון קליעים. מטורף." הקליפ יצא ב-22 בדצמבר 2009 והועלה לערוץ ה-VEVO הרשמי של ריהאנה.

הקליפ נפתח בריהאנה עומדת מול שורה של חיילים שחוזרים אחרי ריהאנה שצועקת את שורת הפתיחה של השיר ומצדיעים לה. לאחר מכן השיר מתחיל וריהאנה נראית במדבר כאשר ישנן התפוצצויות ברקע. בפזמון נראית ריהאנה מתגלגלת על אבנים שהיא מרוחה בבוץ ועומדת מאחורי קבוצה של חיילים שמחזיקה רובים. לאחר הפזמון נראית ריהאנה שהיא נמצאת בתור בונקר משחקת משחקי הימורים עם חיילים. בפזמון השני נראית ריהאנה שהיא עומדת על טנק ורוד ושרה את מילות השיר. לאחר מכן היא מתהלכת במדבר עם רובה שפניה מכוסות ברשת ולאחר מכן הבית של יאנג ג'זי מתחיל אותו הוא נראה שר שברקע חיילים יורים ויש הדי פיצוצים. בבית האחרון שלפני הפזמון ובפזמון עצמו כל הסצנות בקליפ חוזרות על עצמן על לסיומו.

פיטר גסטון מ-"Spin" כתב שהקליפ של השיר מזכיר שילוב של "Rhythm Nation" של ג'נט ג'קסון ו-"Dirrty" של כריסטינה אגילרה: "בקליפ ריהאנה תפסה פאזה של מנורות שמאירות באור עמום, מתחמקת מפיצוצים במדבר ולוקחת הפסקה ממחנה אימונים כדי למרוח את עצמה בבוץ". ג'יימס דיין מ-MTV News הראה את הקליפ למעריצים בכיכר טיימס בניו יורק כדי לשאול את דעותיהם. הרוב אמרו שהיא נראית "סקסית" בקליפ, והסכימו שהיא שונה מקליפים ותצוגות קודמות כאשר ישנה השפעה מחייה הפרטיים. ביל למב מ-"About.com" כתב: "אני חייב להודות שאני לא מבין את הנקודה של ריהאנה מזיזה את הצריח באקדח של טנק ורוד לבושה באוזניים של מיקי מאוס. נראה כי הקליפ לקח השראה במראה מאפגניסטן או עיראק כששאר השחקנים נראים קרובים ככל האפשר לאנשי צבא אמיתיים." לאמב מתח ביקורת על חוסר הרגישות והכיבוד של הקליפ בשימוש בצבא ובנשק להשמדה על מנת להציג את המלחמה באור זוהר, ואמר: "האם דאף ג'אם, חברת התקליטים של ריהאנה, צריכה להזכיר כי זה בא בעקבות המדינה ששלחה עוד 30,000 חיילים מארצנו למלחמה של ממש, בעיני רוחי זה אחד הצעדים הפזיזים ביותר והטעונים, של אמן פופ גדול בזיכרון האחרון שלי".

הופעות חיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ריהאנה מופיעה עם השיר במהלך סיבוב ההופעות "Last Girl on Earth Tour"

על מנת לקדם את השיר ריהאנה הופיעה איתו לראשונה במופע של ג'יי זי באצטדיון Pauley Pavilion. בנוסף היא גם הופיעה עם השיר במסגרת הופעה לקידום האלבום לרגל השקת הסמארטפון Nokia X6 בלונדון. בנוסף היא גם ביצעה את השיר בטקס ה-AMA ביחד עם השיר "Wait Your Turn". כשבועיים לאחר מכן היא שוב הופיעה עם השיר הפעם בתוכנית "סאטרדיי נייט לייב" ביחד עם השיר "Russian Roulette". כמה ימים לאחר מכן היא ביצעה אותו בטקס ה-BET Awards ובאירוע של רשת NBC.

בפברואר 2010 היא המשיכה להופיע עם השיר הפעם בתוכנית של אלן דג'נרס ביחד עם השיר "Don't Stop the Music". למחרת הא גם הופיעה ב-AOL Music Sessions עם השיר ביחד עם מספר שירים נוספים. יומיים לאחר מכן היא הופיעה עם השיר בסופרבול ביחד עם טימבלנד וג'סטין ביבר. במרץ 2010 היא הופיעה היא הופיעה עם השיר בטקס פרסי ניקלודיאון לצד שני שירים נוספים. במאי 2010 הופיעה בפסטיבל Radio 1's Big Weekend 2010, שם ביצעה את השיר כחלק מרשימת השירים של המופע ושנתיים לאחר מכן הופיעה שוב בפסטיבל עם השיר כחלק מרשימת השירים של המופע. בנוסף השיר היה חלק מרשימת השירים של סיבובי ההופעות "Last Girl on Earth Tour" ו-"Loud Tour".

גרג קוט מ-"Chicago Tribune" אמר כי "ריהאנה לוחצת על השיר עם עזרה של יאנג ג'זי". מוניקה הררה מבילבורד כתבה: "ריהאנה למעשה לוקחת את עמדת ההיפ הופ ואפילו מגייסת את הראפר האולטימטיבי יאנג ג'זי". הררה המשיכה ואמרה "אף כי אנו לא מוצאים את ריהאנה באזור הנוחות האופייני לה, הרי זה לא בדיוק מה שהיא כיוונה אליו עם החומר החדש שלה - והוא עובד". אלקסיס פטרידיס מה-The Guardian כינה את השיר כנקודת השיא של האלבום (לצד השיר "Rude Boy"): "שניהם מנצלים את הסגנון הקולי המושך ביותר של ריהאנה, מונוטוני." לאה גרינבלט מ-"Entertainment Weekly" הגיבה על סגנון הקול של ריהאנה ועל האישיות שהיא מאמצת בשיר: "ריהאנה מנפנפת בהיפ-הופ שלה, נשענת בכבדות על המבטא הקריבי שלה".

  • דה-דרים, טריקי סטיוארט, ריהאנה וג'יי ג'קינס – כתיבה
  • טריקי סיוארט ודה-דרים – הפקה
  • רוס פארקין – עוזר הקלטה
  • מקבה רידיק – הפקה ווקאלית
  • מרקוס טובאר, בריאן "B-LUV" תומאס, אנדרו וויפר, כריס "TEK" א'ורין ופאט ת'ראל – מהנדסים
  • סדריק קולניירט, סבסטיאן סאליס, לואיס נבארו, טיילר ואן דאלן, ג'ייסון שרווד וסטיבן דניס – עוזרי מהנדסים
  • ג'יסן יהושוע – מיקסינג
  • ג'יאנקרלו לינו – עוזר מיקסינג
  • מונטה ניובל – קולות רקע

מיקומי שיא

[עריכת קוד מקור | עריכה]
‏  מצעדים ודירוגים
מדינה מצעד מיקום שיא
אוסטרליה מצעד הסינגלים האוסטרלי 51
אירלנד מצעד הסינגלים האירי 33
ארצות הברית בילבורד הוט 100 8
הממלכה המאוחדת מצעד הסינגלים הבריטי 42
יפן יפן הוט 100 82
ניו זילנד המצעד הניו זילנדי הרשמי 15
סלובקיה ČNS IFPI 21
קנדה קנדה הוט 100 9
שוודיה סוורייטופליסטן 26

מצעדי סוף שנה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
2010 מיקום
ארצות הברית[1] 49
ארצות הברית (שירי דאנס)[2] 30

נתוני מכירות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מדינה תואר מכירות
ארצות הברית (RIAA) פלטינה x2 2,000,000

היסטוריית יציאות לאור

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מדינה תאריך פורמט חברת תקליטים
ארצות הברית 10 בנובמבר 2009 רדיו קצבי[3]
רדיו אורבני[4]
23 בנובמבר 2009 רדיו עכשווי[5]
19 בינואר 2010 הורדה דיגיטלית (רמיקסים)

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "Top 100 Music Hits, Top 100 Music Charts, Top 100 Songs & The Hot 100". Billboard. נבדק ב-2010-12-12.
  2. ^ "Dance Club Play YE Positions". Billboard. נבדק ב-2011-08-17.
  3. ^ "Radio & Records – November 10, 2009". R&R. אורכב מ-המקור ב-2011-08-22. נבדק ב-6 במרץ 2010. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Radio & Records – November 10, 2009". R&R. אורכב מ-המקור ב-2014-07-14. נבדק ב-6 במרץ 2010. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ "Radio & Records – November 23, 2009". R&R. אורכב מ-המקור ב-2014-07-14. נבדק ב-6 במרץ 2010. {{cite web}}: (עזרה)


2009:
T.I. בהשתתפות ריהאנה - "Live Your Life"
פרס ה-BET לבחירת הצופה של קוקה קולה
2010
2011:
כריס בראון בהשתתפות באסטה ריימס וליל ויין - "Look at Me Now"