Her Majesty

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"Her Majesty"
שיר בביצוע הביטלס
מתוך האלבום Abbey Road
יצא לאור 26 בספטמבר 1969 עריכת הנתון בוויקינתונים
הוקלט 2 ביולי 1969 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה מיוזיק הול עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
אורך 24 שנייה עריכת הנתון בוויקינתונים
כתיבה ג'ון לנון, פול מקרטני עריכת הנתון בוויקינתונים
לחן ג'ון לנון, פול מקרטני עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה ג'ורג' מרטין עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Her Majesty (הוד מלכותה) הוא שיר שנכתב על ידי פול מקרטני (אף שהקרדיט על כתיבתו הוא לג'ון לנון ומקרטני). השיר מופיע ברצועה האחרונה באלבום של הביטלס Abbey Road.

השיר הקצר מסופר בגוף ראשון מפיו של גבר השר על "הוד מלכותה", שהיא "נערה די נחמדה אך אין לה הרבה לומר". הוא רוצה להביע בפניה את אהבתו אך עליו למלא את בטנו ביין כדי להצליח בכך, והוא מסיים באמירה לפיה יום אחד יהפוך אותה לשלו. השיר מושר על ידי מקרטני בליווי גיטרה אקוסטית.

במקור השיר הוכנס בין הרצועות Mean Mr. Mustard ו-Polythene Pam, אך מקרטני החליט שסדר שירים אינו מוצלח והורה לטכנאי ההקלטות של אולפני אבי רוד, ג'ון קורלנדר, למחוק את השיר. קורלנדר לא עשה זאת, כיוון שמדיניות האולפנים הייתה לעולם לא לזרוק חומר מוקלט של הביטלס. 14 שניות של שקט בין השיר The End לבין Her Majesty הן תוצאה של עריכה זאת. בדיעבד, תוצאת העריכה היא אפקט רב משמעות - לאחר השיר The End החותם את "אבי רוד" (שהיה למעשה הקלטת האולפן האחרונה של הביטלס), והמתנה בת 14 שניות, המאזין טועה לחשוב כי התקליט הסתיים ולפתע מקבל עוד פיסת מוזיקה, שיכולה אף להיחשב כ״אתנחתא קומית״ לאחר השיר The End[1], כאקורד סיום אחרון בהחלט.

האקורד החזק והרועש בתחילת השיר הוא למעשה האקורד האחרון בשיר Mean Mr. Mustard, אשר מסתיים בצורה פתאומית, כיוון שהצליל האחרון נמצא בתחילת השיר Polythene Pam. העריכה המגושמת מוכיחה שהשיר לא היה אמור להיכלל בתקליט המקורי, אך כמו שאמר מקרטני בקטע מוקלט שהתפרסם ב-The Beatles Anthology: "אופייני לביטלס - טעות".

Her Majesty, שאורכו רק 24 שניות, הוא השיר הקצר ביותר של הביטלס. השיר לא נמצא ברשימת השירים של התקליט המקורי, אך מופיע בגרסת התקליטור.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]