מערת קשת – הבדלי גרסאות

תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ויקיזציה
מ החלפה מראשי תיבות
שורה 6: שורה 6:


==טיפוס צוקים במערת קשת==
==טיפוס צוקים במערת קשת==
בשנת 2012 ביקרו מספר מטפסי צוקים אירופאים באזור וגילו את הפוטנציאל הטמון במערת קשת להיות אתר טיפוס בינ"ל בשל מבנה הסלע, איכותו, ועקב העובדה שהמערה הוכרה זה מכבר כאתר טיפוס וגלישה על ידי [[רשות הטבע והגנים]]. כיום, לאחר שפותחו באתר מספר רב של מסלולי [[טיפוס (ספורט)|טיפוס ספורטיבי]] המקום הוכר בקרב קהילת המטפסים הבינ"ל כאתר טיפוס ראשון במעלה. האתר מושך אליו מדי שנה המוני מטפסים מהארץ והעולם ואף זכה לסיקור באתרים בינ"ל דוגמת 27crags{{הערה|[http://27crags.com/crags/keset-cave/photos מערת קשת], באתר הטיפוס הבינלאומי "27Crags"}}. ירחון הטיפוס ה[[גרמני]] "Klettern" גילה תשומת לב מיוחדת באתר ומערת קשת ומטפסיה זכו להתנוסס על תמונת השער של המגזין{{הערה|{{תמונה}} [https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/10004019_10152250784288326_1404538528_n.jpg מערת קשת על שער ירחון הטיפוס "Klettern"]}}.
בשנת 2012 ביקרו מספר מטפסי צוקים אירופאים באזור וגילו את הפוטנציאל הטמון במערת קשת להיות אתר טיפוס בינלאומי בשל מבנה הסלע, איכותו, ועקב העובדה שהמערה הוכרה זה מכבר כאתר טיפוס וגלישה על ידי [[רשות הטבע והגנים]]. כיום, לאחר שפותחו באתר מספר רב של מסלולי [[טיפוס (ספורט)|טיפוס ספורטיבי]] המקום הוכר בקרב קהילת המטפסים הבינלאומית כאתר טיפוס ראשון במעלה. האתר מושך אליו מדי שנה המוני מטפסים מהארץ והעולם ואף זכה לסיקור באתרי אינטרנט העוסקים בתחום, דוגמת "27crags"{{הערה|[http://27crags.com/crags/keset-cave/photos מערת קשת], באתר הטיפוס הבינלאומי "27Crags"}}. ירחון הטיפוס ה[[גרמני]] "Klettern" גילה תשומת לב מיוחדת באתר ומערת קשת ומטפסיה זכו להתנוסס על תמונת השער של המגזין{{הערה|{{תמונה}} [https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/10004019_10152250784288326_1404538528_n.jpg מערת קשת על שער ירחון הטיפוס "Klettern"]}}.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־19:46, 14 בספטמבר 2015

הקשת בפארק אדמית

מערת קשת נמצאת ברכס הצפוני של נחל בצת שבגליל המערבי בשטח פארק אדמית. למרות שמה, בימינו אין זו מערה - תהליכים גאולוגים שינו אותה במהלך השנים, תקרתה התמוטטה וכיום היא מהווה מעין קשת גדולת ממדים. מכאן שמה. צורתה המיוחדת של מערת קשת מושכת אליה תיירים וחובבי סנפלינג רבים. מערת הקשת נוצרה בזמנים שעוד היה ים באזור זה וסלע הגיר המצוי במקום נשחק על ידי שילוב בין מים לרוח אשר "כרסמו" את הסלע מבפנים וכך בעומק המערה נשארה שכבת סלע דקה ולא עמידה ולכן נשברה וקרסה אך השכבה העבה שבפתח המערה נשארה עבה ולכן נשארה עד היום.

ממערת קשת לכיוון מזרח מתחילה שמורת נחל שרך, כשהמסלול (המסומן בכחול) מתחיל לאורך המצוק הסמוך למערת קשת ויורד לכיוון הוואדי לעינות כרכרה שבתחתית הערוץ.

טיפוס צוקים במערת קשת

בשנת 2012 ביקרו מספר מטפסי צוקים אירופאים באזור וגילו את הפוטנציאל הטמון במערת קשת להיות אתר טיפוס בינלאומי בשל מבנה הסלע, איכותו, ועקב העובדה שהמערה הוכרה זה מכבר כאתר טיפוס וגלישה על ידי רשות הטבע והגנים. כיום, לאחר שפותחו באתר מספר רב של מסלולי טיפוס ספורטיבי המקום הוכר בקרב קהילת המטפסים הבינלאומית כאתר טיפוס ראשון במעלה. האתר מושך אליו מדי שנה המוני מטפסים מהארץ והעולם ואף זכה לסיקור באתרי אינטרנט העוסקים בתחום, דוגמת "27crags"[1]. ירחון הטיפוס הגרמני "Klettern" גילה תשומת לב מיוחדת באתר ומערת קשת ומטפסיה זכו להתנוסס על תמונת השער של המגזין[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מערת קשת, באתר הטיפוס הבינלאומי "27Crags"
  2. ^ מערת קשת על שער ירחון הטיפוס "Klettern"
ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.