לדלג לתוכן

נוסטלג'יה קריטיק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
נוסטלג'יה קריטיק
Nostalgia Critic
לוגו התוכנית החל משנת 2013
לוגו התוכנית החל משנת 2013
סוגה סאטירה עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים
  • דאג ווקר
  • תמרה צ'מברס עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר עונות 10 עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר פרקים 561 עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה
הפצה יוטיוב עריכת הנתון בוויקינתונים
טכניקת צילום מצלמה יחידה עריכת הנתון בוויקינתונים
שידור
תקופת שידור מקורית 3 ביולי 2007 – הווה עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
channelawesome.com
דף התוכנית ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

נוסטלג'יה קריטיקאנגלית: Nostalgia Critic - נוסטלג'ה קריטיק, בתרגום חופשי: "מבקר הנוסטלגיה") היא סדרת רשת קומית אמריקאית של דאג ווקר. הסדרה עלתה לאוויר ביוטיוב ביולי 2007 עד שעברה לאתר האישי של ווקר "That guy with the glasses" ולאחר מכן ל"Channel Awesome". כוכב הסדרה הוא מבקר סרטים מריר, ציני וזעפן בשם "הנוסטלג'יה קריטיק" או בקיצור "הקריטיק" (דאג ווקר) המבקר סרטים וסדרות טלוויזיה מילדותו ומהשנים האחרונות תוך התפרצויות כעס קומיות ומוגזמות.

היסטוריית התוכנית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

התוכנית עלתה לאוויר ביוטיוב ביולי 2007 אך פרקי התוכנית הוסרו בגלל טענות להפרת זכויות יוצרים. באפריל 2008 הוסרו כל הסרטונים מיו טיוב ונחתם הסכם עם האתר "בליפ טי וי" (Blip TV) בשנת 2009 מה שהביא להחזרת הסרטונים ליוטיוב.

ב-10 באוגוסט 2008 הוכרז על תחרות במטרה ליצור תוכנית ספין אוף בשם "החיפוש אחר הנוסטלג'יה צ'יק" (The search for the nostalgia chick). בסופה של תחרות נבחרה לינדזי אליס לתפקיד הנוסטלג'יה צ'יק ב-15 בספטמבר 2008. מטרת תוכנית הספין אוף היא לבקר תכנים שפונים יותר לנשים. אליס נבחרה מתוך שלוש מועמדות ועל אף שהיא נבחרה לתפקיד צורפו שתי המועמדות הנוספות לאתר של ווקר.

ב-14 בספטמבר 2012 הכריז ווקר כי הוא פורש מתפקיד הנוסטלג'יה קריטיק ושהתוכנית לא תפורסם יותר. אך ב-23 בינואר 2013 פורסם סרטון בשם "הסקירה חייבת להמשיך" (The review must go on)[1] שבה הכריז ווקר כי הוא חוזר לתפקיד תוך שהוא סוקר את הסרט חייו המוזרים של טימותי גרין. ווקר הודיע שהוא יתחיל גם לעשות סרטונים בהם ינתח נושאים הקשורים בסרטים ("למה אנחנו אוהבים להפחיד את הילדים שלנו?", "האם 'סיינפלד' שיקרה לנו?").

ב-30 בדצמבר 2015 עלה הפרק ה-300 במספר, כשהקריטיק מקיים קרוס אובר עם מבקר סרטים נוסף, הסינמה סנוב (The Cinema Snob), שמגולם על ידי בראד ג'ונס.

פורמט התוכנית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרקי התוכנית אורכים בין תשע דקות לחצי שעה וכוללים ביקורת הומוריסטית על הסרט המדובר. הבדיחות עושות שימוש בקליפים מהסרט או סרטים אחרים, וכוללות קללות גסות ורדודות, חיקויים של קטעים ודמויות מתוך ומחוץ לסרטים, בדיחות פוליטיות, בדיחות על אמריקה, שחקנים ועוד. חלק מהבדיחות הן בדיחות חוזרות, כלומר מופיעות ביותר מפרק אחד, ולפעמים מתייחסות לכך שזו לא הפעם הראשונה שהופיעו בתוכנית. בזמן הביקורת הקריטיק יסביר מה לא בסדר בסרט וסיבות מסוימות לאיכותו הירודה. לאורך הסדרה התפתחו יכולות המשחק של דאג, ההומור וההגשה של התוכנית, יכולות ניתוח הסרטים של הקריטיק ואיכות המערכונים השזורים לאורך כל הביקורת.

דאג ווקר (מימין), וג'יימס רולף (שמאל) נפגשים פנים אל פנים בשנת 2008

אחרי העונה החמישית דאג יצר את התוכנית דמו ריל, בו דוני (שמגולם על ידי דאג עצמו) מנסה ליצור רימייקים לסרטים מפורסמים. תוכנית זו אמנם לא הצליחה, אך היא צירפה לצוותו של ווקר שחקנים מקצועיים וגרמה לכך שהחל מהעונה השישית החלה התוכנית להשתמש בסקיצות, מערכונים קצרים שנועדו לצחוק באופן כללי יותר על הסרט. לפעמים המערכונים יתלכדו לכדי סיפור מסגרת שמתנהל ברקע הביקורת, ואף לסיפור בהמשכים.

שחקנים וצוות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך התוכנית דאג ורוב שיחקו דמויות רבות, בין אם פרודיות על דמויות מסרטים או חיקויים של שחקנים/סלבריטאים מהעולם האמיתי. עם זאת, החל מהעונה השישית הצטרפו אנשי צוות רבים שעבדו עם דאג לפני כן בדמו ריל. השחקנים בתוכנית הם:

  • דאג ווקר - הנוסטלג'יה קריטיק ודמויות רבות נוספות לאורך התוכנית, חלקן משמשות את דאג לתוכניות אחרות בערוץ. הבולטות שבהן הן צ'סטר א. באם (Chester A. Bum), קבצן מסומם אשר מבקר בזמנו החופשי סרטים חדשים, "הבחור הזה עם המשקפיים", אינטלקטואל שעונה לשאלות מטופשות בקשר לסדרות, דומניק, ברמן קוקני העובד בבר שנקרא "ארמון הפיקסלים" ובו מתארחות דמויות ממשחקי וידאו, ודושי מקניטפוק, מעריץ נוקדן של הקריטיק המחפש איפה הקריטיק "נופל" וטועה. על אף שהוא מעריץ של הקריטיק, דושי מחפש בעיקר איך לגרום לקריטיק סבל.
  • רוב ווקר - דמויות רבות לאורך התוכנית. משחק בעיקר את דמותו של סנטה קרייסט, שילוב בין ישו וסנטה קלאוס. הוא גם מופיע מפעם לפעם עם ראש של דינוזאור, ולקראת סוף סצנה כזאת הוא פונה לקהל ואומר: "אני דינוזאור...". שימש גם כצלם התוכנית.
  • מלקולם ריי השתתף בדמו ריל והחל להשתתף בתוכנית החל מהעונה השישית. הוא מגלם את עצמו כחבר של הקריטיק במערכונים ודמויות רבות, במיוחד אם דרוש שצבע עורן יהיה שחור (כיוון שריי הוא אפרו-אמריקני) הזכורות שבהן הן השטן ו-ווילי וונקה השחור.
  • רייצ'ל טייטס השתתפה בדמו ריל והחלה להשתתף בתוכנית החל מהעונה השישית. היא גילמה את עצמה כחברה של הקריטיק במערכונים ודמויות נשיות רבות. הזכורות ביותר שבהן הן גריטה מהעונה הראשונה של פאוור ריינג'רס (עם זאת קולה של גריטה הוא קולו של ווקר אך טיאטס מספקת את התנועות) ואיוולינה, בתו של השטן. בתחילת העונה השביעית עזבה רייצ'ל למען הגשמת שאיפותיה המקצועיות. הופיעה בפרק אחד בעונה 11.
  • טמרה צ'יימברס הופיעה לראשונה בביקורת אחת בעונה השישית והצטרפה כשחקנית קבועה זמן קצר לאחר עזיבתה של רייצ'ל. היא מגלמת את עצמה כחברה של הקריטיק, ודמויות רבות אחרות, בעיקר נשים או ילדים. הזכורה ביותר שבהן היא "היפר מעריצה", מעריצה אובססיבית של דברים רבים שמאוהבת בקריטיק ומשמשת בעיקר כפאנץ' ליין עבורו.
  • גיימ'ס ג'רוז השתתף בדמו ריל והחל להשתתף בתוכנית החל מהעונה השישית. מלבד היותו אחראי תפאורה הוא מגלם דמויות רבות בתוכנית, אם כי לא רבות כמו שאר השחקנים.
  • ג'ייסון לוס השתתף בוולוגים של דאג על הסדרה אדוונצ'ר טיים והשתתף בפרקים של התוכנית כשחקן משנה.
  • בארני ווקר, אביהם של האחים ווקר. עוזר תפאורה. כאשר הוא מופיע, הופעותיו בדרך כלל קצרות ומשניות.

פרקים מיוחדים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לא כל פרק של התוכנית הוא ביקורת רגילה. פרקים רבים הם רשימות "אחד עשר הגדולים", השוואות בין גרסאות שונות של סרטים, חודשים חגיגיים ועוד. החל מהעונה השישית, על מנת להקל על עבודתו של דאג ווקר, ישנה רוטציה קבועה בין ביקורות רגילות לתוכניות שקלות יותר יחסית להפקה.

  • על רצפת העריכה: הנפוצים ביותר החל מהעונה השישית הם פרקי על רצפת העריכה (Editorial). אלו פרקים בהם הנוסטלג'יה קריטיק מדבר בצורה יותר רגועה על נושאים רבים ומגוונים הקשורים לסרטים וסדרות טלוויזיה בצורה מקצועית ועניינית. הפרקים יכולים לדבר על תופעה מסוימת, סרט מסוים, שחקן מסוים ונושאים רבים אחרים.
  • אחד עשר הגדולים: פרקים נפוצים מתחילת הסדרה ועד היום הם רשימות דירוג "אחד עשר הגדולים" (Top 11) כנפוץ באינטרנט. הסיבה שאלו רשימת אחד עשר הגדולים ולא עשרת הגדולים כנפוץ באינטרנט היא שהנוסטלג'יה קריטיק "רוצה ללכת צעד אחד קדימה" הנושאים יכולים להיות שחקנים, דמויות, רגעים ספציפיים.
  • חודשים מיוחדים: במהלך הסדרה הוקדשו חודשים שלמים בכל שנה לנושא אחד:
    • חודש ינואר מוקדש לנושא אחר כל שנה. הנושא יכול להיות שחקן מסוים (חודש ארנולד שוורצנגר, חודש ניקולס קייג'), סדרת סרטים כלשהי (חודש "מטריקס", חודש "מסע בין כוכבים") או כל נושא אזוטרי אחר (חודש סרטי המשך, בו נסקרו סרטי המשך של סרטים עליהם דיבר הנוסטלג'יה קריטיק בעבר).
    • חודש אוקטובר נקרא "ליל כל הנוסטלגיות" והוא מוקדש לסרטי אימה לכבוד ליל כל הקדושים. על פי המסורת אחד מהסרטים בחודש זה הוא סרט של יוצר האימה סטיבן קינג.
    • חודש דצמבר מוקדש לחג המולד. על פי המסורת יש רשימת "שנים עשר הגדולים" (בניגוד לאחד עשר) וסרטי חג מולד. בנוסף דאג ווקר מעלה לאתר כל יום במהלך חודש דצמבר סרטונים קצרים שבהם הוא מדבר כעצמו (ולא כנוסטלג'יה קריטיק) על סרטי דיסני. לסרטונים אלה קוראים "דיסניצמבר".
  • ספיישל פרסומות: בתוכנית הראשונה לחודש נובמבר הקריטיק מבקר פרסומות נוסטלגיות בניגוד לסרטים נוסטלגיים. כיוון שפרסומות הן הרבה יותר קצרות מסרטים, הקריטיק מדבר על מספר רב של פרסומות בכל ספיישל.
  • ישן מול חדש: במהלך התוכנית נעשו מספר סרטוני השוואה שנקראו "ישן מול חדש". בסרטון, הקריטיק משווה בין שתי גרסאות של אותו סרט.
  • מה שלא ידעתם: תוכנית שבמסגרתה "הקריטיק" מציג את פרטי טריוויה קטנים הנוטים לחמוק מעין הצופה בסרטים שונים.
  • זה היה אמיתי?: תוכנית בה הקריטיק מדבר על סדרות אזוטריות שנשכחו עם במרוצת הזמן ושקיומן יישמע מוזר לרוב הצופים.
  • ביקורת חסרת קליפים: לפעמים, מבוצעת ביקורת על סרט ללא קליפים מתוך הסרט עצמו. הסיבה העיקרית לכך היא לרוב שהסרט עוד לא יצא לשימוש בייתי, או בשל בעיות של זכויות יוצרים. בביקורות כאלה השחקנים שעוזרים לווקר מגלמים את הדמויות בסרט באור מגוחך.
  • ביקורת חיה: ביקורת בה הקריטיק והשחקנים הנוספים חיים את ההתרחשויות בסרט מסוים תוך ניתוח מעמיק.
  • קרוס אובר: בקרוס אובר נפגשים שני סוקרים או יותר ומסקרים ביחד סרט מסוים. הדבר שמניע סקירות כאלה הוא מערכת היחסים בין הסוקרים: הסוקרים יכולים להסכים או לא להסכים, ליצור בדיחות משותפות או פשוט לריב.
  • פרק טעויות: בפרקי הטעויות הקריטיק מוכרח להודות בטעויות שעשה בפרקים קודמים. מי שמכריח אותו לעשות זאת הוא דושי מקניטפיק, המעריץ מספר אחד של הקריטיק. דושי, הדוחה חברתית, צועק ונוחר כלפי הסביבה ובסופו של פרק טעויות כזה, הקריטיק מענה אותו.
  • ביקורת מוזיקלית: בביקורת מוזיקלית נסקר סרט מוזיקלי. במהלכו שרות הדמויות שירים שמדמים את המתרחש בסרט, לדוגמה, שיר ששרות דמויות אתנחתא קומית בסרט, יושר עם מילים שידגישו את היותן של הדמויות אתנחתא קומית. עד כה נעשו כשלוש ביקורות כאלה וכולן הן ביקורות קרוס אובר.

לאורך הסדרה הופיעו מספר דמויות בדיוניות. רוב הדמויות הומצאו על ידי דאג ואף גולמו על ידיו. החל מהעונה השישית נוצרו דמויות שגולמו גם על ידי השחקנים האחרים.

  • הנוסטלג'יה קריטיק: הדמות הראשית של התוכנית, הקריטיק הוא מבקר סרטים בעל חולשה לנושאים ותוכניות נוסטלגיות, "הקריטיק", חמוש גם באקדח שחור שבעזרתו הוא מפוצץ דמויות מעצבנות. כאשר הקריטיק מתעצבן הוא מקבל התקפי זעם מוגזמים ומגוחכים. דמותו של הקריטיק מגולמת על ידי דאג ווקר.
  • צ'סטר א. באם: צ'סטר הוא קבצן מסומם וטיפש שסוקר סרטים חדשים בעת יציאתם. עברו לא ברור משום שבכל פרק הוא טוען שדבר שקורה בסרט שאותו הוא סוקר, קרה לו, כגון שהוא נחטף על ידי חייזרים, היה אוגר ועוד דברים רבים אחרים. לרוב צ'סטר מופיע כדי להראות שסרט מסוים מסומם ולכן לא משקיע בצופים.
  • זה עם המשקפיים: זה עם המשקפיים הוא אינטלקטואל אידיוט וחייכן, שלובש חלוק בית, מעשן מקטרת וקורא בספר גדול. הוא עונה בתוכניתו על שאלות חכמות ואידיוטיות באופן מטופש ורוב השאלות מגיעות כביכול מהאינטרנט. בפרק האחרון של התוכנית, ניתנה לו האפשרות לשאול שאלה ומרוב התרגשות הוא התפוצץ.
  • דומיניק: דומיניק הוא ברמן קוקני שעובד בבר חמישה כוכבים בשם "ארמון הפיקסלים". אל המקום מגיעים כל הסלבריטאים של משחקי הווידאו. לכן יצא לו לשמוע כמה סיפורים משונים מאוד, שהמשחק "אנגרי בירדס" החל כמו מלחמת עיראק, הנסיכה פיץ' שולטת במעצמת על ושסוניק הקיפוד מכור לסמים.
  • ההורה הממושקף: ההורה הממושקף הוא פארודיה על הורות מזניחה. בפרק אחד הוא נותן לילדתו לקפוא בחוץ, בפרק אחר הוא מכריח את בתו לשחק עם ברבי במקום דורה וכדומה.
  • ביל: ביל הוא הדמות האהובה ביותר על ידי הקריטיק, עם סיפור רקע ומניע עשיר וייחודי (שאינו מוצג לצופים אף פעם). הוא לכאורה מלך איסלנד. הוא הופיע לראשונה בפרק על הדרדסים 2, אבל אם תשאלו, הקריטיק ושאר הדמויות יטענו שהוא היה שם תמיד. הוא יכול להגיד רק דבר אחד: "מממממהמממ". המראה שלו מאוד ייחודי, הוא לבוש במשקפי שמש, כובע צילינדר, צעיף סגול, צמיד כתום, בובת יד של צפרדע, כפפת אגרוף בדוגמת הדגל האמריקאי, צעיף חאקי, ווסט צהוב-כחול, מכנסי פסים שחורים-לבנים, וקימונו.
  • זקפת שטן: זקפת שטן (מתורגם Devil boner) הוא דמות של חולה אקשן חסר מעצורים. הוא בעל פרצוף גולגולתי ושיער קוצי. הוא חמוש ברובים ומלווה בפיצוצים בכל פעם שהוא מופיע. נשוי להיפר מעריצה. יש לו מספר גדול של ציפוי מתכת מסביב לגולגולת שלו, מה שהופך אותו לחסין קליעים, אבל לא מסוגל להבין חצי מהמילים שמתחילות בס'. מחזיק בתותח מיוחד בשם "ג'ונסון גסטיס", תותח אגן מיוחד. יד שמאל שלו מודעת לעצמה ומאוהבת בברוס קמפבל.
  • ד"ר סמית': ד"ר סמית' הוא פארודיה על דמות מהסרט "אבודים בחלל". הדמות מטורפת ומופיעה בכל דבר שקשור לעכבישים.
  • גנרל זוד: פארודיה על דמותו של גנרל זוד מהסרט סופרמן 2. לובש רק בגדי עור ומדבר בסמכותיות על הכל. הוא נוהג לכנות בני אדם "היוסטונים" ולכדור הארץ "כוכב יוסטון". הוא גם נוהג לצעוק על הסובבים אותו "כרעו בראאאאך!" (!Kneeeeel).
  • טרל: טרל הוא פארודיה על דמותו של ג'ון טרבולטה מהסרט "הקרב על כדור הארץ". קורא לכולם חיות אדם (Man animals) ומדבר במשחק מוגזם. הוא השורד האחרון מכוכב סייקלון, שלו אטמוספירה רגישה לאש, לאחר שמישהו הדליק על הכוכב סיגריה. הופיע לראשונה בפרק המאה, שבו גם נסקר הסרט הנ"ל.
  • דושי מקניטפיק: דושי הוא פארודיה על טוקבקיסטים. הוא חנון סטריאוטיפי ופתטי שנוהג לנחור ולצעוק. על אף שהוא מנוי של הקריטיק, הוא בעיקר חושב איך להציק ולהרע לו, לכן הוא גם לבוש כמו יריבו של הקריטיק, חנון המשחקים הזועם. לרוב, הופעותיו של דושי הן בפרקי טעויות, בהן הוא מכריח את הקריטיק להצטער על טעויות שעשה בסקירות קודמות.
  • השטן: השטן מגולם על ידי מלקולם ריי. הוא משתלט על העולם באמצעות חברות צעצועים וטוויטר. מנישואיו עם קים קרדשיאן נולדה לו איוולינה. מסתבר שהוא גם יצר את הסרט המסכה חוזרת כדי לאמלל את בני האדם.
  • ווילי וונקה השחור: פארודיה על דמותו של ג'ין ויילדר בסרט צ'ארלי ומפעל השוקולד. הוא לרוב מנסה ללמד את הציבור שיעורים לחיים אך באמצעים מטרידים ואכזריים מאוד. לרוב כאשר הוא מתייחס לאנשים, אלה אנשים שהוא הרג ונישל מנכסיהם.
  • איוולינה: איוולינה היא בתם המשותפת של השטן וקים קרדשיאן. היא שמחה כל הזמן אך גם בעלת מוח מעוות ומאמללת אנשים לצורך הנאה אישית וכדי להרשים את אביה. עם עזיבתה של רייצ'ל טייטס, פסקו הופעותיה של איוולינה.
  • גריטה: גריטה היא פארודיה על גריטה מהסדרה פאוור ריינג'רס. כמו בסדרה, קולה לא מתואם עם תנועות הפה שלה. היא מגולמת על ידי רייצ'ל טייטס אך קולה מסופק על ידי דאג ווקר.
  • מ. נייט שאמילאן: לאחר שהבמאי מ. נייט שאמלאן יצר את הסרט את הסרט "אווטאר כשף האוויר האחרון", נוצרה פארודיה בה הוא מתואר כנבל מהסדרה האגדה של קורה, ששואב את כל הרגשות משחקניו. מאז הוא מופיע כאשר נסקר סרט שלו או כדי להסביר איך שחקן בסרט הפך לשטחי לגמרי.
  • סנטה קרייסט: סנטה קרייסט נוצר כשילוב של ישו וסנטה קלאוס. הוא הופיע לראשונה בפרק על ספיישל חג המולד של מלחמת הכוכבים. מאז הוא מופיע כדי לייצג את כל מה שקשור באלוהים. הוא מודע היטב לניסיונות ההשתלטות של השטן על העולם באמצעות טוויטר אך כלל לא עושה דבר בנידון. בהופעה שלו מחוץ לסדרה מתברר שבעורקיו זורם סירופ מייפל במקום דם.
  • הקריין: הקריין מגולם על ידי מלקולם ריי וכמעט שלא מופיע. הוא נשמע בעיקר ורק כשיש פרסומת שמטרתה להבהיר עד כמה משהו אידיוטי.
  • היפר מעריצה: ההיפר מעריצה היא סטריאוטיפ של מעריצה אובססיבית. היא מאוהבת בקריטיק רק משום שהוא לבוש כמו היפסטר ובאופן כללי נמצאת בכל מועדון מעריצים. ההיפר מעריצה גם מייצגת רימייקים בפרקי "ישן מול חדש" בעוד שהקריטיק מייצג את המקור. יצאה והתחתנה עם זקפת שטן.
  • בני: בני הוא רוצח שכיר ואכזרי. הוא נשכר על ידי ההיפר מעריצה כדי להכריח את הקריטיק לפתוח איתה במערכת יחסים. הוא יודע איפה נמצאת כולם ונמצא בכל מקום. דעתן בנושאי קומיקס.
  • דודה ייאוש: דודה ייאוש היא אשתו של ההורה הממושקף. היא מסוממת ואלכוהוליסטית וכלל אינה מתאימה לתפקיד הורה.
  • מייקל סולס: מייקל סולס (מתורגם למייקל חסר נשמה souless) הוא מפיק הוליוודי שמייצג את כל מה שרע בתעשיית הסרטים. הוא מפיק בעיקר את סרטי דוקטור סוס כמו הגרינץ' ומכר את נשמתו לשטן כדי להפיק אותם. יש לו גם שני עוזרים בשם איש טבלא 1 ואיש טבלא 2.
  • אנשי הטבלא: אנשי הטבלא הם עוזריו של מייקל סולס ומבססים את הסרטים שהוא מפיק על פי קבוצות דמוגרפיות ושכבות גיל. הם תמיד מופיעים עם טבלא ואם אינם רואים אותה הם מתאבדים.
  • רוג'ר: רוג'ר הוא מעין "המלאך השומר" של הקריטיק ולראשונה הופיע בפרק משלו כדי להראות לקריטיק איך היו נראים חייהם של האנשים שעובדים באתר "זה עם המשקפיים" אם לא היה קיים. הקריטיק הצליח להרוג אותו לאחר שרוג'ר גילה שאלמלא היה הקריטיק קיים, הוא היה יורש את אלוהים. בפרק האחרון שעשה ווקר לפני שפרש, רוג'ר מופיע בלימבו שנגרם מהסקירה ו"מדריך" את הקריטיק איך לטפל בבעיה.
  • שלושת הלא מרשימים בצורה שווה: פרודיה על ארבעת המופלאים. בפרקים על ארבעת המופלאים, שלושת הלא מרשימים בצורה שווה מופיעים. במקום להילחם בפשע, הם צופים בסדרות טלוויזיה ומשתכרים.

תוכניות ספין אוף

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאורך השנים יצר ווקר מספר תוכניות ספין אוף לנוסטלג'יה קריטיק. הדמויות שכיכבו בהן גם הופיעו בתוכנית המקורית, בעיקר צ'סטר א. באם.

  • סקירות מובטלות (Bum reviews): סקירות מהירות עם שימוש בג'אמפ קאט. במרכז התוכנית נמצא צ'סטר א. באם (Chester A. Bum), קבצן מסומם וטיפש שמדבר מבולבל. מכיוון שצ'סטר מסומם עד מעל הראש יש את הג'אמפ קאט. בכל פעם צ'סטר מסביר סרט מסוים וצוחק על דברים מסוימים תוך שהוא מציין שחלק מהדברים שקורים או קרו בסרט אף קרו לו. כל ביקורת נפתחת כשצ'סטר צועק "או אלוהים, זה הסרט הכי טוב שראיתי בחיי! ספויילרים!!!" ונסגרת כשהוא צועק "עודף! יש'כם עודף?! נו בחייכם תעזרו לבנאדם!" התוכנית גם נפתחת ונסגרת עם מוזיקה קלאסית רגועה בניגוד מוחלט לאופייה המטורף והקצבי.
  • תשאלו את זה עם המשקפיים: זה עם המשקפיים הוא אינטלקטואל חייכן שמעשן מקטרת. הוא עונה על שאלות כלליות כמו "למה השמיים כחולים?" בתשובות דביליות וחסרות כל היגיון ובזמנו הפנוי הוא גם רוקח. הוא גם שימש כמבוגר האחראי והשפוי בסרטון שנעשה לציון שנה לפעילות "ערוץ אחלה". יש לו גם עוזר בשם "מר גורי הבובה" (Mr. Puppy the Puppet) שמציג לו שאלות רציניות או מטיל ספק בהיגיון שבתשובות.
  • וידויי וידאו (Video game confessions): ברמן קוקני בשם דומיניק שעובד בבאר חמישה כוכבים בשם "ארמון הפיקסלים", שאליו באים כל הדמויות המפורסמות ביותר כגון סוניק ומריו. מאחר שדומיניק הוא ברמן הוא גם שומע את כל הסיפורים והסודות העסיסיים של דמויות משחקי הווידאו. התוכנית משמשת גם כבמה לביקורת פוליטית מצדו של ווקר. באחד הפרקים לדוגמה, הציפור האדומה מהמשחק אנגרי בירדס מספרת שהמשחק עצמו התחיל בתרחיש זהה מאוד לפריצת מלחמת עיראק. במהלך כל פרק ווקר, שהוא גם צייר לא רע, מצייר את הדמויות ואת הסיפורים שהן מספרות לדומיניק.
  • דמו ריל: לאחר שהכריז על פרישה מתפקיד הנוסטלג'יה קריטיק, יצרו האחים ווקר את התוכנית "דמו ריל" בה דאג ווקר מגלם במאי בשם דוני, המנסה לשחזר סרטים מפורסמים. עד השקתה של דמו ריל היה צוות השחקנים בנוי ברובו מדאג ורוב ווקר עם הופעות קמע של בהארגאב דרומנראג'ו, ממייסדי "ערוץ אחלה". לצוות של דמו ריל הצטרפו טמרה צ'יימברס, מלקולם ריי, ג'ים ג'רוז וג'ייסון לוס בתפקידים משתנים וקבועים. התוכנית לא זכתה לאהדה שלה זכה ווקר בתור הנוסטלג'יה קריטיק והיא נגמרה לאחר זמן לא רב. לאחריה החליט דאג ווקר לחזור לתפקיד הנוסטלג'יה קריטיק.
  • שתוק ודבר (Shut up and talk): תוכנית בה דאג ווקר מראיין בתור עצמו אנשים מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה. רוב האנשים שהתארחו בתוכנית גם הופיעו בנוסטלג'יה קריטיק. היחיד שהופיע בתוכנית אבל לא בנוסטלג'יה קריטיק הוא טומי וויסו, שיצר את הסרט "החדר" שהוגדר כ"סרט הגרוע ביותר שנעשה אי פעם" על ידי מבקרי הקולנוע בלי יוצא מן הכלל.
  • בוחן פתע חביבי! (!Pop quiz hotshot) שעשועון טריוויה בו הנוסטלג'יה קריטיק שואל שאלות בנושא ציטוטים וקטעים נוסטלגיים מסרטים וסדרות. החוקים בתוכנית פשוטים: יש לענות על השאלות נכונה, אך אם לא יודעים את התשובה אפשר לנסות ולהצחיק את המנחה, מי שמצליח לגרום לנוסטלג'יה קריטיק לצחוק מקבל 10 נקודות אפילו עם לא ענה תשובה נכונה. הסיבוב הראשון נגמר כשיצורים בשם "מתעוותים" מופיעים. כאשר המתעוותים מופיעים על המתמודדים ללחוץ על זמזם והראשון שלוחץ מסיים את הסיבוב וצריך לצפות בסרטון אכזרי בכיכובם. המועמד שלא לחץ על הזמזם צריך לעבור עונש משפיל שבוחר הקריטיק. בסיבוב השני השאלות נעשות קשות יותר והסיבוב השלישי הוא בין בעל מספר הנקודות הרב ביותר והנוסטלג'יה קריטיק, על פרס של מאה דולר ומעלה. אם הקריטיק מנצח הכסף עובר למנצח הבא ואם המתמודד בעל הנקודות מנצח הכסף עובר אליו. את הקריטיק מלווה גנרל אניסטטיק (מתורגם ל"ניקיון כללי") שחוטף את המתמודדים ומוציא להורג את המפסידים. עד כה יצאו שנים עשר פרקים לתוכנית כשפרק אחד הוא פרק פיילוט בהנחייתו של מבקר אינטרנט אחר, בראד ג'ונס, ה"סינמה סנוב".
  • סרטוני חמש שניות: סרטנים בני חצי דקה עם קטע קומי בן חמש שניות. הסרטונים תמצתו סרטים שלמים לבדיחה אחת בת חמש שניות. הסרטונים הוסרו מיוטיוב בגלל טענות להפרת זכויות יוצרים.
  • ולוגים (Vlogs): הוולוגים הם סרטונים בהם דאג מדבר בתור עצמו על סדרה מסוימת כשכל פרק מוקדש לפרק בסדרה. האנשים שמתלווים לדאג ווקר מתחלפים מפעם לפעם. בפרק ווקר והשותפים מנתחים את הפרק אך הם מסתמכים על ההנחה שהצופים בוולוגים גם צפו בסדרה המדוברת.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נוסטלג'יה קריטיק בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ The Review Must Go On, That Guy with The Glasses, ‏2013-01-27 (באנגלית)