לדלג לתוכן

רובוקופ (סרט, 1987)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. יש להוסיף פרקים על הפקה, צילומים, אפקטים, קבלה הכנסה והצלחה. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. יש להוסיף פרקים על הפקה, צילומים, אפקטים, קבלה הכנסה והצלחה. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
רובוקופ
Robocop
בימוי פול ורהובן
הופק בידי ג'ון דייויסון
תסריט אדוארד נומייר
מייקל מיינר
עריכה פרנק ג'י אוריוסטה עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים פיטר ולר
ננסי אלן
דן או'הרליהי
רוני קוקס
קורטווד סמית'
מוזיקה בזיל פולידוריס
צילום ג'וסט וקאנו עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה סרטי אוריון עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה Orion Pictures
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 17 ביולי 1987
משך הקרנה 103 דקות
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט פעולה, סרט בסוגת ספרות עלילה ספקולטיבית, סרט מתח, splatter film, סרט דיסטופי, סרט מדע בדיוני, סרט גיבורי-על, סייברפאנק עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 13,000,000‏$
הכנסות 53,424,681‏$
הכנסות באתר מוג'ו robocop
פרסים זוכה אוסקר לעריכת הסאונד,
חמישה פרסי סאטורן
סרט הבא רובוקופ 2
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רובוקופ הוא סרט פעולה מדע בדיוני אמריקאי שיצא לאקרנים ב-1987. הסרט בוים על ידי פול ורהובן ונכתב על ידי אדוארד נומייר ומייקל מיינר. בסרט מככב פיטר ולר, בתפקיד השוטר אלכס מרפי, שנהרג בפעולה מבצעית והוחזר לחיים בתור סייבורג משטרתי בשם רובוקופ[1]. הסרט זכה להצלחה גדולה והוליד זיכיון מדיה שכלל סדרת סרטי המשך, מספר תוכניות טלוויזיה, ספרי קומיקס, משחקי וידאו וצעצועים.

עלילת הסרט של רובוקופ מתרחשת בעתיד דיסטופי, בעיר המכונות דטרויט, מישיגן. בעתיד זה הפשע יוצא מכלל שליטה והעיר פושטת את הרגל בכל התחומים ונאלצת להפריט את שירותיה הציבורים (ובהם גם את שירותי המשטרה) לתאגיד מסחרי הנקרא Omni Consumer Products או בראשי התיבות הידועים שלו OCP. תאגיד OCP הוא בעל גישה למשאבים עצומים של הון וטכנולוגיה ובין השאר, כאמור, קנה גם את מחלקת המשטרה של דטרויט. מניעיה של OCP אינם אלטרואיסטים טהורים, החברה מעוניינת להרוס את "דטרויט הישנה" ולבנות במקומה את "דלתא סיטי" - מטרופולין היי-טקי מתקדם. לשם כך עליה להילחם בפשיעה הגואה. מאחר שכוח המשטרה הרגיל איננו מסוגל להתמודד עם הפשיעה (אין מספיק שוטרים והפושעים חמושים ומסוכנים מדי), החליטה החברה על הוספת רובוטים לכוח המשטרה. החברה ניסתה ומנסה מספר דגמים של רובוטי-משטרה, כאשר רק דגם אחד זכה להצלחה: רובוקופ. רובוקופ הוא קיבורג המורכב משלדה מכנית ומערכות החייאה שהורכבו על לבו, קרביו וראשו של אלכס מרפי, שוטר מצטיין ומסור, שנהרג במהלך קרב עם פושעים. מסירותו של מרפי היא המאפשרת לפרויקט להצליח, על אף שהוא לא פועל בדרך שבה תוכנן.

הסרט נחשב לאלים מאוד ומציג אפקטים מיוחדים רבים שכוללים את החליפה של רובוקופ, קרבות ירי, פיצוצים, קטעי לחימה ואקשן, שפיכות דמים, מוות ופציעות חמורות, אנימציית סטופ מושן ואיפור.

הסרט זכה בפרס אוסקר על עריכת הסאונד, בנוסף למועמדות על עיבוד הסאונד, וכן זכה בחמישה פרסי סאטורן בקטגוריות הבימוי, הכתיבה, האיפור, האפקטים המיוחדים וסרט המדע בדיוני הטוב ביותר לשנת 1987.

הדמות הבדיונית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – רובוקופ

רובוקופ הוא קיבורג משטרה מתקדם, שוטר-רובוט, שבנוי על אלכס מרפי, שוטר מצטיין ומסור שנהרג על ידי פושעים בזמן פעילות משטרתית ומוחזר לחיים כקיבורג. העלילה מתרחשת בעיר דטרויט, מישיגן, בעתיד דיסטופי שסובלת מגל פשיעה אלים במיוחד, בו פושעים מסוכנים וסוחרי סמים חמושים בנשק אוטומטי ואף בנשק כבד, מטילים את חתיתם על העיר והורגים שוטרים רבים. העירייה, שסובלת מפשיטת רגל, נאלצת להפריט שירותים ציבוריים רבים, בהם המשטרה. אלה מנוהלים על ידי התאגיד המסחרי ענק Omni Consumer Products, הידוע בראשי התיבות שלו: OCP. ל-OCP יש משאבים כספיים ומדעיים עצומים, וגישה לטכנולוגיות היי-טק וביומד מתקדמות ביותר. OCP שולח ידו בתחומי עיסוק וייצור רבים בהם מוצרי צריכה, שירותים אזרחיים, בנייה, רובוטיקה ואלקטרוניקה וכן פיתוח וייצור של אמצעי לחימה, כולל לצבא ולמשטרה. מניעיה של OCP אינם אלטרואיסטים לחלוטין: היא מתכננת להרוס את דטרויט הישנה ולבנות במקומה את "דלתא סיטי" - עיר עתידנית ומתקדמת שתכניס לחברה כסף רב. כדי לממש את חזונם עליהם למגר את הפשיעה הקשה ולשם כך הם קונים את המשטרה. השוטרים הרגילים מתגלים כחסרי אונים מול הפושעים החמושים בכבדות ורבים מהם נהרגים בקרבות ירי וחילופי אש ברחובות. בוב מורטון ודיק ג'ונס מציעים להוסיף לכוח המשטרה רובוטים בעל בינה מלאכותית שלהם כוח אש גבוה וגוף חסין-כדורים. דיק ג'ונס הציע הסבה של רובוט מֶכה צבאי בשם ED-209 ואילו מורטון הציע לבנות קיבורג על בסיס מוח אנושי של שוטר, וקורא למיזם "רובוקופ" ("רובוט-שוטר"). בעקבות התנדבותו למיזם "רובוקופ" של OCP הוא הועבר למחוז האלים ביותר של דטרויט ונהרג על ידי כנופיית פושעים בראשות קלרנס בודיקר. מרפי נבחר להיות המרכז של הקיבורג החדש. על מוחו, פרצופו ומספר איברים אורגנים חשובים אחרים הותקנו מערכות החייאה, והכל נעטף בתוך מרכב של שלדה רובוטית דמוית-אדם משוריינת. רובוקופ תוכנת לאכוף את החוק ולהגן על החפים מפשע, ובאמתחתו אמצעים טכנולוגיים רבים ואקדח רב-עוצמה. הוא חסין-כדורים, צלף בעל ירי מדויק ביותר ויעיל מאוד בטיפול בפושעים מסוכנים. אישיותו של מרפי משפיעה עליו מאוד לטובה והיא למעשה מה שמאפשרת לפרויקט להצליח, גם אם לא בדרך שבה הוא תוכנן.

עלילת הסרט

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אקספוזיציה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיזם "רובוקופ" היה אחד מההצעות שהועלו בפני נשיא OCP לפתרון בעיית הפשיעה. ההצעה השנייה הייתה הסבה של רובוט Mech צבאי בעל בינה מלאכותית, שכונתה Enforcement Droid 209 או בקיצור ED-209. מדובר היה ברובוט גדול וחמוש בכבדות, שפעל באמצעות בינה מלאכותית ופותח על ידי ריצ'רד "דיק" ג'ונס (גולם על ידי רוני קוקס), סגן הנשיא של OCP. דיק ג'ונס היה מושחת ובעל קשרים עם קלרנס בודיקר (קורטווד סמית'), ראש המאפיה המקומית ורוצח אכזר. פרויקט ED-209 נכשל כישלון מחפיר בהדגמה, כאשר הרובוט הגיב באלימות יתר וריסס למוות את אחד מחברי ההנהלה של OCP. בעקבות תאונה זו OCP דחתה את מיזם ED-209 ואמצה את מיזם "רובוקופ" של בוב מורטון, שכל מה שנדרש כדי להשלימו היה מתנדב חסר מזל.

בינתיים, בדטרויט, אלכס מרפי ושותפתו, השוטרת אן לואיס (ננסי אלן), רדפו אחרי קלרנס בודיקר וכנופייתו. קלרנס וחבריו פתחו באש על השוטרים והצליחו להפריד ביניהם. הפושעים הקיפו את מרפי וירו בו למוות, ואז התעללו בגופתו על ידי ירי מסיבי עליה מטווח אפס. ביריית Shotgun הם פוצצו את ידו הימנית וירו בו עשרות כדורים בחזה. השכפ"צ שלבש מרפי הציל אותו ממוות מיידי, אך אחרי שהפושעים סיימו לרוקן עליו את התחמושת, קלרנס בודיקר ירה בו כדור בראש והרג אותו. לואיס הגיעה במהירות והצליחה להזעיק את שירותי ההצלה, שהבהילו את מרפי לבית החולים לניתוח חירום. אף על פי שמוחו לא נפגע, לבו הפסיק לפעום והוא הוכרז כמת מבחינה חוקית, דבר שאיפשר ל־OCP לעשות בו ככל העולה על רוחם.

יצירתו של רובוקופ ותכונותיו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מרפי נבחר להיות המרכז של הקיבורג החדש. על מוחו, פרצופו ומספר איברים אורגנים חשובים אחרים הותקנו מערכות החייאה, והכל נעטף בתוך מרכב של שלדה רובוטית דמוית-אדם מטיטניום. השלד החיצוני של הגוף הרובוטי נעשה מטיטניום וצופה בקוולר (חומר ממנו מכינים שכפ"צ), דבר שלמעשה הקנה לו חסינות מפני ירי של נשק קל. כל גפיו של מרפי נקטעו בניתוח (למעט יד ימין שנקטעה בקרב) והוחלפו בגפיים רובוטיות, המחוזקות במנועים הידראולים, המאפשרים לו להפעיל כוח רב (ידו יכולה להפעיל מומנט של 569 ניוטון-מטר), כוח שבאמצעותו אפשר לרסק בקלות כל עצם בגוף האדם. חלקיו האורגנים הוזנו באמצעות מערכת מיוחדת שיכלה לעכל רק אוכל דייסתי מיוחד ומזון תינוקות. האכילה נעשתה דרך הפה.

כרובוט משטרתי רובוקופ היה זקוק לכלי נשק. הוא צויד באקדח Beretta 93R חצי-אוטומטי משופר, בעל מצב ירי של צרורות 3-כדורים בלחיצה אחת. לרובוקופ יש נרתיק לאקדח הבנוי בתוך הירך הימנית שלו ונפתח לפי פקודת מחשבה כאשר רובוקופ רוצה לשלוף את האקדח או לאחסן אותו כאשר הוא לא בשימוש. רובוקופ מצויד במערכת כוונון וקליעה אוטומטית המאפשרת לו להינעל על מטרות והופכת אותו לצלף יוצא מגדר הרגיל. מחשב בליסטי מאפשר לו לתכנן את הירי שלו על מנת להשיג תוצאות אופטימליות.

לפני מותו, מרפי נהג לחקות את הגיבור של תוכנית הטלוויזיה האהובה על בנו, "TJ Laser", ולסובב את אקדחו על האצבע לפני שהוא מכניס אותו בחזרה לנרתיק. נוהג זה נשתמר גם ברובוקופ, בניגוד לציפיותיהם של אנשי OCP שחשבו שכל זכר לאישיותו של מרפי נמחק בתהליך.

לרובוקופ יש עוד מספר פטנטים באמתחתו, שנועדו להפוך אותו לשוטר יעיל במיוחד, ביניהם:

רובוקופ מכוון את האקדח שלו אל עבר פושע
  • ראיה תרמית (המבוססת על חום שפולטים גופים חיים וכלי נשק חמים).
  • מזהה קול.
  • גלאי שקר (פוליגרף המבוסס על קול).
  • מקליט וידאו ואודיו - בהם הוא יכול להקליט את מה שהוא רואה ומה שהוא שומע. הקלטות אלה מהוות ראיה קבילה במשפט.
  • גישה למחשבי המשטרה והרשת העירונית באמצעות התקן קלט/פלט מחודד הנשלף מהמפרק האמצעי בידו הימנית. התקן זה נראה כמו דוקרן או קרן חדה ולכן יכול לשמש גם כאמצעי הגנה בקרב פנים אל פנים בשעת חירום.
  • משדר רדיו המותקן עליו, המאפשר לגורמים הרלוונטיים לאתר איפה הוא נמצא ולו לדעת איפה הוא נמצא בעיר ולנווט את עצמו באמצעות מפה דיגיטלית.

רובוקופ תוכנת עם ארבע הנחיות עיקריות (Prime Directives):

  1. שרת את הציבור והצדק את אמונו - Serve the public trust
  2. הגן על החפים מפשע - Protect the innocent
  3. אכוף את החוק וציית לו - Uphold the law
  4. מסווג - Classified

ההנחיה הרביעית, שעליה רובוקופ לא יודע למעט מתי שהיא נהיית רלוונטית, מונעת ממנו לפגוע או לעצור עובד של OCP. הנחיה זו הוכנסה כתעודת ביטוח על ידי התאגיד על מנת שהמשטרה לא תפעיל את רובוקופ כנגדם או תנסה להשתמש בו כדי לטפל בשחיתות שלהם. בכמה מהסרטים הנחיה זו נמחקת על ידי מתכנת בחוץ, בעוד שבסרט הראשון - פיטורו של סגן הנשיא מאפשר לרובוקופ לעקוף את ההנחיה.

בעיית זהות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיזם "רובוקופ" היה אחד מההצעות שהועלו בפני נשיא OCP לפתרון בעיית הפשיעה. ההצעה השנייה ED-209 - הסבה של רובוט צבאי בעל חימוש כבד, שפעל באמצעות בינה מלאכותית. הצעה זו פותחה על ידי ריצ'רד "דיק" ג'ונס, סגן הנשיא של OCP ובעל קשרים בעולם התחתון. עקב כישלונו של ה ED-209 לנהוג בריסון המתבקש כלפי אזרחים, הפרויקט בוטל ומיזם "רובוקופ" של בכיר ההנהלה בוב מורטון נבחר למימוש.

מותו של אלכס מרפי סיפק למורטון את מה שהיה דרוש ואחרי ניתוח ארוך ומסובך, הכולל מחיקת והדחקת זיכרון למרפי על מנת שרגשותיו לא יפריעו לו בעבודתו, הקיבורג רובוקופ נוצר. אחרי בדיקת מערכות שהראתה שהכול תקין, הובל רובוקופ אל תחנת המשטרה, שם נבנה עבורו חדר מנוחה ותחזוקה (שנוהל על ידי מדענים מטעם OCP). רובוקופ מתחיל לעבור ניסוי מבוקר הבוחן את יכולותיו ולאחר מכן נשלח לניסוי בתנאי שטח. הניסוי בתנאי השטח הוכיח את עצמו מעל למצופה: רובוקופ הגיב ביעילות לאירועים, עצר ונטרל פושעים מסוכנים - וזאת ללא אלימות מיותרת (הוא אומנם ריסק מספר עצמות לפושעים וירה גם בחלק מהם, אך ED-209 היה מרסס את כל הרחוב בירי מקלע כבד ורקטות, ובכך הורג את הקורבנות והפושעים גם יחד).

רובוקופ (אלכס מרפי) ושותפתו (אן לואיס).

בהתחלה, אף אחד במשטרה לא מודע לזהותו של רובוקופ, אך הדברים מתחילים להשתבש כאשר המדענים האחראים עליו מגלים שיש לו חלומות ופלשבקים לזיכרונות העבר בזמן שהוא נח - דבר שהם לא ציפו לו והעיד שמחיקת הזיכרון שהם ביצעו בניתוח נכשלה. כלומר, הם לא הצליחו למחוק את זהותו של מרפי ורמזים לגביה החלו לצוץ גם על פני השטח. כאשר סיים להתאמן במטווח המשטרתי (ונתן תצוגת תכלית של כוח האש שלו מבחינת עוצמה ודיוק), הכניס רובוקופ את אקדחו לנרתיק הבנוי בירכו - תוך סיבוב האקדח על האצבע, כפי שמרפי נהג לעשות. שותפתו, אן לואיס, ראתה זאת והבינה במי מדובר. היא ניצבת מולו ומטיחה בו "מרפי - זה אתה", ממש אחרי שהוא נזכר בפלשבק ברגעיו האחרונים בחיים. בזמן פעילותו בשטח, הוא נאלץ לטפל בפושע בשם אמיל (גולם על ידי פול מק'קריין), אותו הוא עוצר במילים "Dead or alive, you're coming with me" (ביטוי אופייני של מרפי). אמיל מזהה לפי ביטוי שמדובר בשוטר אותו הוא ריסס למוות וצועק לעברו "אתה מת! הרגנו אותך!", דבר הגורם לשוטר להרהורים והיסוסים. אמיל יורה שוב ושוב אל רובוקופ אך הכדורים ניתזים מגופו המשוריין של רובוקופ, שמנטרל את אמיל הפושע בירי מטח אחד מדויק אל עבר האופנוע שלו. אחרי האירוע, חוזר רובוקופ אל תחנת המשטרה ומתחבר אל המחשב המשטרתי, שם הוא מחפש את התיק של אלכס מרפי ורואה את תמונתו בצירוף המילה "נפטר". רובוקופ מזהה את עצמו ומתחיל להיזכר בחייו כמרפי. הוא מוצא את כתובתו בתיק המשטרתי ונוסע לבקר בביתו הישן. בבית הישן - שננטש והועמד למכירה - צפים הזיכרונות ורובוקופ/מרפי נזכר בחיי המשפחה המאושרים שהיו לו.

עימות ראשון עם בודיקר וג'ונס

[עריכת קוד מקור | עריכה]

זועם על מותו, רובוקופ רודף אחר הכנופיה שרצחה אותו. במפעל סמים גדול הוא מוצא את קלרנס בודיקר ואחרי שמחסל עשרות פושעים זוטרים (שפתחו עליו באש) הוא תופס את קלרנס בודיקר וחוקר אותו באלימות. קלרנס, שחושש לחייו, "מזמר" בחקירה ומספר לרובוקופ הכול על השחיתות בחלונות הגדולים של OCP ועל מעשיו הפליליים של סגן הנשיא דיק ג'ונס. רובוקופ מבין שיש בידו מידע מפליל ובמקום להרוג את קלרנס, הוא מקליט אותו ועוצר אותו. הוא נוסע למטה OCP על מנת לעצור את דיק ג'ונס (ומפעיל מוד הקלטה) אך במשרדו של ג'ונס הוא מגלה את ההנחיה הרביעית - המונעת ממנו לפעול כאשר הוא רוצה לעצור או לפגוע בעובד של OCP. כל פעם שהוא מנסה לעצור את ג'ונס, מערכותיו יוצאות מכלל שליטה ומשתקות אותו. דיק ג'ונס משלח בו את ED-209 על מנת להשמידו ובינתיים מזמין את משטרת דטרויט לטפל ברובוקופ, בטענה שזה ניסה לרצוח אותו וקסדתו של רובוקופ נהרסת כתוצאה מהקרב עם הרובוט.

הרובוט הצבאי ED-209 מפגיז את רובוקופ בקליעי מקלע כבד ואף יורה עליו מספר טילים. הירי גורם לרובוקופ נזק, אך הוא מצליח להימלט דרך המדרגות - דבר המהווה אתגר גדול מידי עבור מערכת הבינה המלאכותית של ED-209. בחניון של מגדלי OCP, משטרת דטרויט תופסת את רובוקופ ומתחילה לירות עליו מאות כדורי אקדח, תת מקלע ואף קליעי שוטגאן - ששוחקים בהדרגה את השריון שלו ומכריחים אותו לסגת. הוא מתגלגל לקומות נמוכות יותר בחניון ושם ניתקל באן לואיס, שמחלצת אותו בניידת משטרה וממלטת אותו למקום מסתור.

עימות אחרון עם בודיקר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במפעל נטוש, לואיס דואגת לרובוקופ לצרכיו. היא מחזירה לו את האקדח שלו ואף מביאה לו מברגה אוטומטית ומזון תינוקות. רובוקופ משתמש במברגה על מנת להסיר את קסדתו ובאמצעות פיסת מראה שבורה מביט בפניו שלו. הוא אומר על משפחתו: "I can feel them, but I can't remember them". בידיעה שלא יניחו לו לנפשו רובוקופ מנסה לכייל מחדש את מערכת הקליעה האוטומטית שלו, שהתקלקלה בגלל הנזק שספג. הוא מנסה לפגוע בצנצנות המזון לתינוקות אך לא מצליח. לואיס עוזרת לו לכוון את האקדח בדיוק על פניו של תינוק מחייך במדבקה שעל הצנצנת - ולפגוע במדויק. אחרי שכייל את המערכת מציע רובוקופ ללואיס לברוח, שכן הולכים לצוד אותו אך היא מתעקשת להישאר לצידו והשניים מתכננים תוכנית הגנה.

כאשר דיק ג'ונס לומד שרובוקופ עדיין בחיים, הוא מזמן את קלרנס בודיקר וחבריו ומורה להם לצוד את רובוקופ, שאותר באמצעות משדר הרדיו. הוא מצייד אותם בכלי נשק צבאיים (כאשר בודיקר שואל אותו, בהכרה שהוא זקוק לכוח אש גדול יותר מאקדחים ורובים, אם יש לג'ונס גישה לכלי נשק צבאיים עונה לו ג'ונס ש-"OCP היא למעשה הצבא"). בודיקר ובריוניו יוצאים לציד כאשר הם מצוידים ברובה כבד היורה פגזים נפיצים (הרובה מבוסס בעיצובו על הבארט M82). בלילה שלפני המצוד הם משתוללים ומשתמשים בהם כדי להשמיד מכוניות וחנויות בעיר.

רובוקופ ולואיס מחכים לבואם של בריוניו של בודיקר במפעל ופותחים לעברם באש. אחד מהבריונים נהרג מאש מדויקת של רובוקופ, והבריונים מחליטים לרדת מרכבם ולתפוס את רובוקופ. אמיל, שנשאר על הרכב, מאתר את רובוקופ ומנסה לדרוס אותו. רובוקופ מצליח לחמוק וגורם לאמיל להתנגש במיכל חומצה שנשפך על כל המכונית ועל אמיל, שכתוצאה מכך מתעוות קשות, ומתחיל להסתובב כזומבי ולזעוק לעזרה כאשר גופו מתחיל להתמוסס אט אט. לואיס ממשיכה לרדוף אחרי בודיקר ברחבי המפעל עד אשר הם מתחילים במרדף מכוניות. ליאון נאש מחפש עמדה טובה יותר לירי ובדרך פוגש באמיל. מפוחד מחברו אשר התעוות וזועק לעזרה, לאון צועק לאמיל שלא יגע בו פן גם הוא יפגע. המרדף נמשך ובמהלכו בודיקר פוגע בטעות באמיל וגורם לגופו הנמס להימרח על כל חלון הרכב ולראש להיכרת ולעוף, עקב כך רכבו מאבד שליטה ונופל לבריכה של מי ביוב. לואיס יוצאת לה מרכבה בסמוך, ומתקדמת אט-אט לעבר רכבו של בודיקר, והוא בפתאומיות פותח את דלתו ויורה בה מספר כדורים, עד שהיא נופלת פצועה למי הביוב. רובוקופ מגיע לאזור, אבל ליאון, שמאייש את עמדת העגורן מפיל עליו חלקי מתכת כבדים וכולא אותו מתחת לערמה. בודיקר מתקרב ומנסה לנעוץ בו מוט מתכת ולהורגו, לואיס הפצועה מצליחה לירות במפעיל העגורן פגז נפיץ ופוגעת בו פגיעה ישירה ומחסלת אותו. ואילו רובוקופ דוקר את בודיקר בגרונו למוות באמצעות התקן הקלט/פלט שלו. לואיס, שפצועה קשה נאנחת לרובוקופ ואומרת:

"מרפי, אני הרוסה." - "Murphy, I'm a mess"

ורובוקופ עונה לה:

הם [OCP] יתקנו אותך, הם מתקנים את הכל." - "They'll fix you. They fix everything".
רובוקופ הפצוע במטה OCP

בסיום הסרט, נוסע רובוקופ לעצור מחדש את דיק ג'ונס, הנמצא באמצע ישיבה עם אנשי הדירקטוריון במגדלי OCP. על הבניין שומר ED-209 אבל רובוקופ משמיד אותו באמצעות פגז נפיץ שנורה על ידי הרובה הכבד (דמוי הבארט M82) שסופק לבודיקר. הוא מפריע לישיבה ונשיא החברה "הזקן" שואל אותו: "במה אוכל לעזור לך, בני?" רובוקופ מפרט את ההאשמות כנגד ג'ונס ואז מתחבר למחשב הטלוויזיה ומקרין בפני כולם את ההקלטה של ג'ונס מודה שהרג את בוב מורטון. ג'ונס בתגובה שולף אקדח מתוך המזוודה שלו ולוקח את הנשיא כבן ערובה ו"דורש" מסוק בתמורה לנשיא החברה. רובוקופ לא יכול לפגוע בג'ונס והנשיא מבין למה. לכן, הוא מפטר את ג'ונס במקום ורובוקופ יורה בו למוות, ירייה שהודפת אותו אל עבר חלון הזכוכית ומשם כל הדרך למטה היישר אל מותו.

נשיא OCP מתרשם מהירי ושואל:

"פגיעה טובה, בן. מה שמך?"

עונה לו רובוקופ:

"מרפי."

ובכך החזיר לעצמו רובוקופ את זהותו ובזה הסרט מסתיים.

סרטי וסדרות המשך

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לסרט "רובוקופ" הופקו מספר סרטי המשך, אך הם זכו להצלחה מועטה ונחשבים לבעלי איכות נחותה יחסית לסרט המקורי של פול ורהובן.

ערך מורחב – רובוקופ 2
רובוקופ 2

בסרט רובוקופ 2 (במקור: RoboCop 2), סם חדש בשם "ניוק" מציף את הרחובות, והוא מופץ על ידי כנופיה שבראשה עומד קיין המכור לסמים, המשתמש בנער צעיר כדי להפיץ את הסם. רובוקופ נלחם בכנופיה ומתמודד עם הניתוק ממשפחתו עקב מצבו המיוחד. הכנופיה מצליחה ללכוד את רובוקופ ולפרק אותו לחלקים, אך OCP מתקנת אותו. לבסוף, אחרי שרובוקופ הורג את קיין, מדענית ב-OCP משתמשת במוח שלו עבור מיזם "רובוקופ 2" בהנחה שבגלל ההתמכרות שלו יהיה אפשר לשלוט בו באמצעות התניית הספקת הסם בציות ל-OCP. בערב חשיפת "רובוקופ 2" מתרחשת תקלה והרובוט יוצא מכלל שליטה. רובוקופ, שמאבטח את האירוע, נלחם ברובוט ולבסוף מביס אותו.

תאגיד OCP על סף פשיטת רגל ועומד להימכר לתאגיד יפני. רובוקופ מגן על דיירי "דטרויט הישנה" שמפונים בכוח על ידי OCP שרוצה לבנות שם את "דלתא סיטי" החדשה.

רובוקופ - הנחיות עיקריות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיני סדרה של 4 פרקים. ג'ון קייבל, שותפו החדש של רובוקופ, מצטרף לפרויקט ונהפך אף הוא לקיבורג אחרי שאיבד את תינוקו. חברת OCP מחליטה לבטל את פרויקט רובוקופ לתמיד בזמן שמדען OCP לשעבר ממציא וירוס קטלני התוקף אנשים ומחשבים כאחד.

רובוקופ 2014

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – רובוקופ (סרט, 2014)

רימייק של הסרט הראשון יצא לאקרנים בפברואר 2014 ונקרא גם הוא בשם רובוקופ. העלילה בסרט זה שונה מהעלילה בסרט המקורי. בסרט זה השחקן ג'ואל קינמן מגלם את דמותו של רובוקופ/אלכס מרפי[2]. לצדו של קינמן, אבי קורניש גילמה את אשתו של מרפי, גארי אולדמן גילם את המדען שפיתח את אלכס כרובוט-אדם, ד"ר דנט נורטון; ובנוסף, מייקל קיטון, שגילם את ריימונד סלארס, מנכ"ל OCP שמאוחר יותר נחשף בתור הנבל הראשי בעלילה[3].

באמצעי תקשורת נוספים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בגלל הפופולריות הנשמרת של הדמות, נוצרו מספר סדרות בת באמצעי תקשורת שונים המבוססות על השוטר הקיבורג. בהן:

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רובוקופ בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]