איסר טננבאום

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
איסר טננבאום-אריאל
איסר טננבאום בהופעה עם רוקפור
איסר טננבאום בהופעה עם רוקפור
לידה 12 באפריל 1968 (בן 56)
תל אביב
שם לידה איסר טננבאום
מוקד פעילות ישראלישראלחיפה, ישראל
תקופת הפעילות מ-1982
סוגה רוק, רוק פסיכדלי, אינדי רוק
חברת תקליטים Black Gold Records
אן אם סי
EarSay
הד ארצי
Rainbow Quartz
Anova Music
Cooking Vinyl USA

איסר טננבאום-אריאל (נולד ב-12 באפריל 1968) הוא מוזיקאי ישראלי, מתופף, יוצר, מלחין, מפיק מוזיקלי, מנהל ובעלים בית הספר למוזיקה ׳רוק סיטי׳ בחיפה. פעיל בעיקר בתחום הרוק. ברוב שנותיו המקצועיות בתעשיית המוזיקה בישראל פעל בתור מתופף ומייסד להקת רוקפור מאז הקמתה ב-1988 ועד אוגוסט 2016.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

איסר נולד בתל אביב וגדל ברמת גן להורים עולים מקנדה. אימו רות לבית מלך היא נינתו של איש העלייה הראשונה יצחק אייזק בן-טובים. בגיל 6 החל ללמוד נגינה קלאסית על פסנתר, ובגיל 12 עבר ללמוד תופים.

את להקתו הראשונה הקים כשהיה בן 14 יחד עם הפסנתרן-חצוצרן-מנצח ערן ראמי להופעות בטקסי בית הספר.

כשהיה בן 15 זומן להצטרף ללהקת "סגיטה" (1982-1983), להקת מחווה ל״לד זפלין״, בניהולו של הגיטריסט אלי דיגמי, ועימה יצא לסיבוב ההופעות הראשון שלו בארץ. הלהקה התפרקה כעבור שנה בלבד בעקבות גיוסם לצבא של שלושת חברי הלהקה האחרים.

בגיל 16 ייסד יחד עם אחיו הגדול אפי ושני חברים נוספים את להקת "אוברדראפט" (1983-1986) שניגנה והקליטה בעיקר חומר מקורי באנגלית בסגנון רוק מתקדם. הופעת הבכורה נערכה במועדון הליקוויד ברחוב לינקולן בתל אביב.

בתחילת 1985 הצטרף איסר ללהקת הגדנ"ע של רמת גן כנציג בית הספר התיכון בליך בו למד. הלהקה שרה בעברית גרסאות כיסוי ללהיטי רוק ישראלי עמם הופיעה במהלך כל השנה בבסיסי צה״ל ברחבי הארץ, וכן בחידון התנ״ך העולמי ביום העצמאות.

במקביל החל להתוודע לסגנון הג׳אז-רוק וערך ג׳אמים ביתיים עם חבריו לז׳אנר באותה תקופה, המוזיקאים טל הרצברג, גל אשר ויגאל דלאל.

באותה שנה (1985) הצטרף ללהקת "OMEN", טריו אמריקאי-ישראלי שיצר מוזיקת מטאל מקורית. הלהקה הופיעה בקביעות במועדונים ״הפינגווין״ ו״קולנוע דן״.

עוד באותה שנה (1985) הצטרף ללהקת "מדיום"[1] בה היו חברים גם אמיר צורף, דודי לוי וארן אמיר. בתחילה ניגנה הלהקה רוק כבד-מתקדם בעברית, אך מהר מאוד שינו את סגנונם לגל חדש, ושינו את שמם בעצתו של טננבאום[דרוש מקור] ל "Juvenile Delinquents". עם שינוי שמם, הצטרפו ללהקה שני חברים חדשים - הקלידן קובי פיטרו והסולן מיקי הירשמן (הידוע בכינוי מיקיאגי).

הלהקה הופיעה בקביעות במועדון ״הפינגווין״ בתל אביב והחלה לצבור הצלחה יחסית. כעבור שנה הצליחו חברי הלהקה לעניין את רונן בן-טל מאולפני די.בי לקחת את הלהקה תחת חסותו. בהמלצת בן-טל, וכדי לזכות בחתימה על חוזה הקלטות עם חברת הד ארצי, עיברתה הלהקה את השירים מאנגלית ואת שמה ל"נוער שוליים".

בשל גיוסו לצה״ל, עזב טננבאום את הלהקה בקיץ 1986, טרם הקלטת אלבום הבכורה.

בצה׳ל שירת בחיל המודיעין. במהלך שירותו הצבאי המשיך לנגן בהרכבים שונים. בין היתר, הוזמן על-ידי חברים מוסיקאים להקים יחד הרכב רוק חדש שיזם הזמר אבנר גדסי ללוות אותו בהופעותיו. ההרכב ערך מספר חזרות אך המופע לא יצא לפועל. כמו-כן, חבר שוב לאחיו אפי ויחד הקימו ב-1987 להקה חדשה בשם THE MUSICAL MACHINES יחד עם יגאל דלאל (גיטרה) ועמי אופיר (בס). לאחר מספר הקלטות ביתיות בניהולו של אורי אייזן והופעה אחת במועדון ״הסימטה״ ביפו, הלהקה התפרקה.

ב-1988 הוזמן על-ידי הגיטריסט אלי דיגמי להצטרף ללהקתו החדשה ״המוסד״, עם אלונה דניאל כסולנית. הופעתה היחידה של הלהקה נערכה במועדון ״זמן אמיתי״ בתל אביב. בתום ההופעה פגש בקהל את חבריו מחולון הגיטריסט אמיר צורף (אז עדיין ב׳נוער שוליים), ברוך בן יצחק ואלי לולאי, שהציעו לו להקים יחד להקה חדשה. הארבעה החלו לנגן יחד במהלך חופשותיהם מהצבא. ההרכב החל את דרכו המקצועית כלהקת הליווי של הזמרת ליליה. מאוחר יותר נוצר קשר עם המפיק דני רכט, מה שהביא להקמת להקת רוקפור.

בשנת 1991 לאחר תקופה ארוכה של חזרות יצא אלבום הבכורה "רשת פרפרים" בחברת "NMC". מנקודה זו המריאה רוקפור לקריירה מקומית ובינלאומית ארוכה בסגנונות הרוק והפופ הפסיכדלי.

ב-1993 השלים תואר ראשון במדעי המדינה וערבית באוניברסיטת בר-אילן.

ב-1995 עבר למיאמי, ארה׳ב, להשלים תואר שני במנהל בתי-מלון ב-FLORIDA INTERNATIONAL UNIVERSITY (FIU). במיאמי חבר לאמן בשם John Gallo לסדרת הופעות בפאבים מקומיים. טרם המעבר לארה׳ב הוזמן על-ידי אמיר צורף לעבודה ראשונית עם הזמרת סיון שביט, על שירים שייכנסו מאוחר יותר לאלבומה הראשון הכחול האפור הזה.

בתחילת 1997 חזר לישראל והקליט עם עמיר לב את אלבומו השלישי ״כחול וירוק״, בהפקתו המוזיקלית של אמיר צורף, ובהשתתפות הגיטריסט מוטי ביקובסקי, הבסיסט חיים לרוז והקלידן רונן שפירא.

ב-2000 הצטרף להרכב Spirits of 69 (S.O.S) למופע קאברים ברוח קלאסיקות רוק משנות ה-60 וה-70. בהרכב ניגנו חברים מלהקת ׳שליחי הבלוז׳, נעם רפפורט, מיץ׳ מיצ׳ל ויוקר, עופר קורן ושיקו פלדמן.

ב-2000 יצר קשר עם מפיק פסטיבל האינדי האמריקאי David Bash מלוס אנג׳לס, וסגר

ב-2001 הקליט את אלבומו הראשון של שי נובלמן How To Be Shy.

ב-2002, במהלך מסע הופעות בארה׳ב, הקליט באינדיאנפוליס שיר עם להקת PEACHFUZZ מלוס-אנג׳לס, לאלבומה ABOUT A BIRD.

בין השנים 2004 ל-2007 היה חבר בסופרגרופ הפליינג בייבי יחד עם גבע אלון וגדי אלטמן.

ב-2004 הקליט עם ההרכב של יואל רון ונעם רפפורט LEMMUS LEMMUS את אלבום הבכורה Chameleon Mood Swing, בהשתתפות שי נובלמן.

ב-2005 הקליט לאלבומו השני של שי נובלמן יחד עם גבע אלון ויותם בן-חורין, ונשאר בהרכב להופעות ההשקה של האלבום.

ב-2006 הקליט עם סיון שביט את אלבומה השני ״וניל״, בהפקתו המוזיקלית של אמיר צורף, והשתתף בהופעות ההשקה של האלבום.

ב-2007 הכיר את נינט טייב וחיבר בינה ובין רוקפור. תחילה הצטרף אל להקת הליווי של נינט כמתופף לסיבוב ההופעות של אלבום הבכורה יחפה. ב-2008 הצטרפו אליו יתר חברי רוקפור כנגניה הבלעדיים, ויחד הקליטו את שני אלבומיה הבאים קומוניקטיבי (2009) וSYMPATHETIC NERVOUS SYSTEM (2011). האחרון הוקלט בליברפול בהפקתו של המפיק האנגלי Mike Crossey.

במסגרת עבודתו עם נינט, הכיר את המפיק אורי אבני שהזמין אותו להצטרף לפרוייקט Old Man River עם היוצר האוסטרלי אוהד ריין. איסר מלווה את הפרוייקט בכל הופעותיו בישראל.

בין השנים 2007 ל-2015 היה חבר בלהקת רמלה שאליה הצטרף כמפיק וכנגן פעיל. יחד הוציאו את אלבום הבכורה ׳משאלה׳ (2010) וה-EP ׳אנרגיה חלופית׳ (2015).

עוד ב-2007, הצטרף להרכב ׳מכונת הזמן׳ של דני שושן, סולן להקת הצ'רצ'ילים/ג׳ריקו ג׳ונס/ג׳ריקו, למספר הופעות.

ב-2008 הצטרף להרכב ההופעות החדש של קורין אלאל בהפקתו המוזיקלית של לואי להב, לסיבוב הופעות חגיגי לציון 30 שנות פעילותה. עוד באותה שנה השתתף בהקלטות אלבום הבכורה של גדי אלטמן והשתתף בהופעות ההשקה.

בין השנים 2008 ל-2010 היה חבר בלהקת טרי פויזן, עימה הופיע ברחבי אירופה וארצות-הברית, בשבוע האופנה בלוס אנג׳לס ובפסטיבל SXSW באוסטין, טקסס. בישראל הופיעו כמופע פותח לדפש מוד באצטדיון רמת גן.

ב-2011 יצא לסיבוב הופעות עם גבע אלון לקידום אלבומו החדש IN THE MORNING LIGHT. עוד באותה שנה, זומן להצטרף לאיחוד מתוכנן של להקת הצ'רצ'ילים, לראשונה עם הגיטריסט הבריטי רוב האקסלי, יחד עם דני שושן, מיקי גבריאלוב וחיים רומנו. ההרכב ערך מספר חזרות אך המופע המתוכנן לא יצא.

ב-2011 הקליט עם הזמרת דנה לוי את אלבום הבכורה שלה Look At I, בהפקת הגיטריסט-היוצר יאיר רובין. שם הכיר את הבסיסט ניצן איזנברג. ההרכב ערך מספר הופעות בתל-אביב לקראת ההקלטות. באותה התקופה גם הכיר את משתתפת תוכנית הריאליטי The Voice, מיה יוהנה מנחם, שחיפשה נגנים לקראת הקלטת אלבום ראשון. איסר הפגיש בינה לבין חברו ניצן, ויחד עם הגיטריסט מאור ויזל והמפיק ארנון נאור (סאן טיילור) הוקם הרכב שיצא למספר הופעות הרצה עם השירים שעתידים להיכלל באלבום. האלבום Bells In Our Stomachs יצא ב-2015.

בין השנים 2012 ל-2013 היה חבר בסופרגרופ Lunacidal Tendencies (ביחד עם גבע אלון, קרולינה ועוד).

בין השנים 2012 ל-2013 יזם טננבאום את פסטיבל "MAD Music" בתל אביב, בשיתוף עם העיתון הכלכלי גלובס, וכיהן כמנהלו המוזיקלי. מטרת הפסטיבל הייתה לחשוף את יוצרי המוזיקה העצמאית המובילים בישראל למומחים הפועלים בעולם המסחרי, ושילובם בעולם השיווק, הפרסום והניו מדיה.

ב-2013 יזם וניהל את ליין ההופעות ״סמיר לייב סטייג׳״ במסעדת סמיר ברמלה, בניסיון להחזיר לעיר את ימי הזוהר והרוקנרול של שנות השישים והשבעים.

ב-2014 עבר להתגורר בחיפה. באותה תקופה היה מעורב בכמה פרוייקטים חדשים. עם יגאל כרמל הקים את הצמד DOMINIC PROJ, והפיק מוזיקלית את השיר הראשון SUMMER GIRL. עם ירון אמיתי הקליט את סינגל הבכורה CRAZY TIMES של ההרכב ׳אמיתי בנד׳, בהשתתפות נעם רפופורט ושי נובלמן. עם דני דורצ׳ין ערך מספר הופעות בתל אביב ובחיפה תחת השם דורצ׳נ׳באום, כשהוא מתופף בעמידה.

בין השנים 2014 ל-2016 יזם יחד עם זוגתו הדס אריאל את פסטיבל האינדי "חיפה 100 לייב", בשיתוף עם מנהלת עיר תחתית חיפה, וכיהן כמנהלו המוזיקלי. מטרת הפסטיבל היתה להביא את סצנת האינדי בישראל לחיפה ולתת חשיפה ארצית לאמנים חיפאיים חדשים.

החל משנת 2014, איסר מכהן כמנהלו של בית הספר למוזיקה ״רוק סיטי״ בחיפה. ב-2016 פרש מלהקת רוקפור כדי להתמקד בהוראה ובניהול בית הספר.

ב-2017 הקליט עם Old Man River את האלבום ILOVEYOUSORRYPLEASEFORGIVEMETHANKYOU. במופע ההשקה שנערך במועדון זאפה תל-אביב בקיץ 2018, אירח ההרכב את הזמרות קרולינה וטליה לונדונר.

בספטמבר 2018, החל לעבוד על אלבום סולו ראשון, תחילה עם גבע אלון ובהמשך עם המפיק זיו שחר.

ב-2021 יצא השיר The Killing Angel של שי נובלמן בהשתתפותו. השיר הוקלט מספר שנים קודם לכן.

ב-2023 הקליט עם אריאל הורוביץ את אלבומו השמיני ׳סיבוב ההופעות של הגולם מפראג׳.

במרץ 2024 חזר להופיע עם הפליינג בייבי יחד עם גבע אלון וגדי אלטמן.

ב-1.4.2024 הוציא את הסינגל הראשון ׳עוד רגע בה נוגעת׳, בהשתתפות גבע אלון, מתוך אלבום הבכורה myrtus.

אלבומים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • 2024: myrtus

אלבומים בהם השתתף[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם להקת רוקפור[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – רוקפור

אלבומים/סינגלים בהם התארח[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • 2001: תולדות המים (דני סנדרסון)
  • 2003: About A Bird‏ (Peachfuzz)
  • 2006: אפרת בן צור (אפרת בן צור)
  • 2008: עבודה עברית 2 (אפרת בן צור)
  • 2009: Remember‏ (Yair Yona)
  • 2010: זהו לא שמי האמיתי (Hepi)
  • Allergy To Consciousness :2010
  • 2011: אוהלים אדירים | מוזיקאים למען שינוי סדר העדיפויות (רמלה)
  • 2012: After The End‏ (Lunacidal Tendencies)
  • 2012: Look At I‏ (Dana Levy)
  • 2012: כל פעם (יגאל בשן)
  • 2012: אל תסעי מכאן (ניר אריאל)
  • 2012: טיול קצר (ניר אריאל)
  • 2012: Johnny‏ (Dub Mentor feat. Anna Domino)
  • 2012: Twist In My Sobriety‏ (Dub Mentor feat. Lidwine)
  • 2012: Want You More‏ (Dub Mentor feat. Jill Caplan)
  • 2013: Little Girl‏ (Elad Jacob)
  • 2014: Crazy Times‏ (Amitay Band)
  • 2014: Summer Girl‏ (יגאל כרמל)
  • 2014: Obsession‏ (Dub Mentor feat. Stephen Mallinder)
  • 2014: Guns of Brixton‏ (Dub Mentor feat. Yan Jun)
  • 2014: .Love etc‏ (Dub Mentor feat. Karni Postel & Geva Alon)
  • 2016: Synaesthesia/Angels ‏ (Dub Mentor feat. Tal Weiss)
  • 2021: The Killing Angel‏ (שי נובלמן)

חייו הפרטיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

איסר עבר להתגורר בעיר חיפה בשנת 2014 יחד עם אשתו הדס.

איסר מחזיק בשני תארים אקדמאיים. תואר ראשון BA במדעי המדינה וערבית מאוניברסיטת בר-אילן, ותואר שני MSc במינהל בתי מלון מאוניברסיטת FIU, מיאמי, פלורידה, ארצות הברית.

איסר הוא רץ למרחקים ארוכים ומרתוניסט פעיל בתחרויות רשמיות בארץ ובעולם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ביוגרפיה, דודי לוי האתר הרשמי