לדלג לתוכן

אנה איבנוביץ'

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף אנה איבנוביץ)
אנה איבנוביץ'
Ана Ивановић
לידה 6 בנובמבר 1987 (בת 36)
בלגרד, הרפובליקה הפדרלית הסוציאליסטית של יוגוסלביה עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה סרביהסרביה סרביה
מקום מגורים שיקגו עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג בסטיאן שוויינשטייגר (יולי 2016–?) עריכת הנתון בוויקינתונים
פרננדו ורדאסקו (2008ינואר 2009)
בסטיאן שוויינשטייגר (ספטמבר 2014יולי 2016) עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 2 עריכת הנתון בוויקינתונים
גובה 1.83 מטר
יד חובטת ימין
פעילות כמקצוענית 20032016 (כ־13 שנים)
סה"כ פרסים שצברה 15,510,787 דולר אמריקאי עריכת הנתון בוויקינתונים
יחידים
מאזן קריירה 480–225
דירוג שיא 1 (9 ביוני 2008)
זכיות בטורנירים 20 (15 WTA ו-5 ITF)
זוגות
מאזן קריירה 30–35
דירוג שיא 50 (25 בספטמבר 2006)
זכיות בטורנירים 0
שיאי גראנד סלאם
זכיות 1
אליפות אוסטרליה הפתוחה גמר (2008)
אליפות צרפת הפתוחה זכייה (2008)
וימבלדון חצי גמר (2007)
אליפות ארצות הברית הפתוחה רבע גמר (2012)
תאריך עדכון 13 בינואר 2020
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אנה שוויינשטייגר, הידועה כאנה איבנוביץ'סרבו-קרואטית: ‏Ана Ивановић‏;‏ נולדה ב-6 בנובמבר 1987) היא טניסאית עבר סרבית, אלופת הרולאן גרוס לשנת 2008. דורגה בעבר במקום הראשון בעולם (9 ביוני 2008).

אמה, דראגאנה איבנוביץ' היא עורכת דין במקצועה, ואביה, מירוסלב, הוא איש עסקים. לאנה אח צעיר.

איבנוביץ' החלה לשחק בגיל 5 לאחר שעקבה אחרי משחקי טניס (בעיקר של מוניקה סלש) בטלוויזיה, ביקשה מהוריה להצטרף למועדון טניס מקומי, וביום הולדתה ה-5 קיבלה מאביה מתנה - מחבט טניס.

קריירה מקצוענית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראשית הקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2003 החלה איבנוביץ' בקריירה של טניסאית מקצוענית. ב-2004 היא נכנסה לרשימת מאה הטניסאיות הטובות בעולם. התקדמותה בשנה זו הייתה מהירה. בתחילת השנה דורגה איבנוביץ' במקום ה-705 בעולם, ובסיומה דורגה במקום ה-97, שיפור של 608 מקומות (השיפור הגדול ביותר של טניסאית בשנה זו). בנוסף זכתה איבנוביץ' בכל חמשת טורנירי ה-ITF שבהם השתתפה (מיורקה על סך 10,000 דולר, גיפו ופוקואוקה ביפן, פאנו, איטליה ובתומי, גאורגיה, כולם על סך 50,000 דולר), כאשר לשניים מתוכם היא נכנסה מהמוקדמות. המאזן של איבנוביץ' בטורנירים אלו עמד על 26 ניצחונות ללא אף הפסד. הישג השיא שלה בסבב ה-WTA באותה השנה היה הגעה לרבע הגמר באליפות לוקסמבורג הפתוחה.

בשנת 2005 המשיכה איבנוביץ' את התקדמותה הרבה. בשנה זו היא זכתה בתואר WTA ראשון (בקנברה, דרג 4, ניצחה את מלינדה סינק בגמר) והגיעה לשלושה חצאי גמר נוספים (ורשה ולינץ מדרג 2 וציריך מדרג 1). בנוסף הגיעה איבנוביץ' בפעם הראשונה לרבע גמר טורניר גראנד סלאם, באליפות צרפת הפתוחה (על שם רולאן גארוס). איבנוביץ' רשמה בשנה זו שישה ניצחונות ראשונים נגד שחקניות מרשימת ה-20 הטובות ביותר, כולל שלושה על מדורגות בעשירייה הראשונה (סבטלנה קוזנצובה (מיאמי, דרג 1), ורה זבונרבה (ורשה, דרג 2) ואמלי מורסמו (רולאן גרוס)). איבנוביץ' סיימה את שנת 2005 במקום ה-16, שיפור של 81 מקומות לעומת השנה הקודמת.

אנה איבנוביץ', 2008

ב-2006 סיימה איבנוביץ' שנה שנייה ברציפות כאחת מ-20 הטניסאיות הטובות בעולם. בשנה זו זכתה בטורניר WTA שני בקריירה (מונטריאול מדרג 1; ניצחה את מרטינה הינגיס בגמר). בנוסף היא הגיעה שבע פעמים נוספות לשלב רבע הגמר בטורנירי WTA ולגמר WTA ראשון לזוגות (בס'הרטוחנבוס, הולנד, דרג 3) יחד עם מריה קירילנקו.

שיא הקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
אנה איבנוביץ', 2009

2007 מהווה שנת פריצה נוספת עבור איבנוביץ'. בשנה זו היא זכתה בשלושה טורנירי WTA נוספים (ברלין, דרג 1, ניצחה את סבטלנה קוזנצובה בגמר; לוס אנג'לס, דרג 2, ניצחה את נדיה פטרובה בגמר; לוקסמבורג, ניצחה את דניאלה האנטוחובה בגמר). בנוסף הגיעה איבנוביץ' לשני גמרים: בטוקיו (דרג 1) ובאליפות צרפת הפתוחה. בשני הטורנירים הפסידה איבנוביץ' בגמר לז'וסטין הנין. איבנוביץ' הייתה שחקנית הטניס הראשונה (כולל גברים) שמייצגת את סרביה ומגיעה לגמר של טורניר גראנד סלאם. כמו כן הגיעה איבנוביץ' לשלושה חצאי גמר בטורנירי WTA: באמילייה איילנד (דרג 2, הפסידה לטטיאנה גולובין), בווימבלדון (הפסידה לוונוס ויליאמס) ובאליפות סבב ה-WTA (הפסידה לז'וסטין הנין). בזכות הישגים אלו הגיעה איבנוביץ' בחודש אוגוסט 2007 לדירוג שיא בקריירה עד לאותו שלב - מקום רביעי בעולם. כמו כן חצתה איבנוביץ' את רף הרווחים של 2 ו-3 מיליון דולר, ולמעשה הרוויחה 60% מסך רווחיה עד אותה התקופה בשנה זו.

בחודש יוני 2008 זכתה בטורניר גראנד סלאם ראשון בקריירה, באליפות צרפת הפתוחה, לאחר ניצחון בגמר על דינארה סאפינה. כמו כן העפילה איבנוביץ' במהלך הטורניר בפעם הראשונה למקום הראשון בעולם, זאת לאחר שניצחה בחצי בגמר את בת ארצה ילנה יאנקוביץ'. כמו כן, איבנוביץ' הגיעה בשנה זו לגמר טורניר גראנד סלאם נוסף - אליפות אוסטרליה הפתוחה, שם נוצחה על ידי מריה שראפובה. בשני טורנירי הגראנד סלאם האחרים (וימבלדון ואליפות ארצות הברית הפתוחה) הודחה איבנוביץ' בשלב מוקדם. בווימבלדון היא נוצחה בסיבוב השלישי על ידי ג'י ג'נג הסינית שדורגה באותו זמן במקום ה-133 בדירוג ה-WTA. מהטורניר בארצות הברית איבנוביץ' הודחה בסיבוב השני על ידי ג'ולי קוואה הצרפתיה, שדורגה באותו זמן במקום ה-188. בשנה זו זכתה איבנוביץ' גם בשני טורנירים נוספים בסבב ה-WTA: אינדיאן וולס מאסטרס (דרג 1, ניצחה בגמר את סבטלנה קוזנצובה) ולינץ (דרג 2, ניצחה בגמר את ורה זבונרבה), והגיעה לשלושה חצאי גמר נוספים - בסידני (דרג 2, הפסידה לז'וסטין הנין), בברלין (דרג 1, הפסידה לילנה דמנטייבה) ובציריך (דרג 2, הפסידה לוונוס ויליאמס). איבנוביץ' גם הייתה אמורה להשתתף בטורניר הטניס האולימפי באולימפיאדת בייג'ינג אך פרשה לפני המשחקים עקב פציעה. איבנוביץ השתתפה בסוף עונת המשחקים באליפות סבב ה-WTA, בה הפסידה בשני המשחקים הראשונים בבית אליו שובצה (לילנה יאנקוביץ' ולורה זבונרבה) ופרשה לפני מהמשחק השלישי מול סבטלנה קוזנצובה.

בשנת 2009 הפגינה איבנוביץ' יכולת לא טובה. ההישג המשמעותי היחיד שלה בשנה זו היה ההגעה לגמר טורניר אינדיאן וולס הקטגוריה העליונה, בו הפסידה לוורה זבונרבה. באליפות צרפת הפתוחה, בה זכתה שנה קודם, הפסידה איבנוביץ' כבר בסיבוב הרביעי לוויקטוריה אזרנקה. את השנה סיימה איבנוביץ' במקום ה-22, וזו הייתה הפעם הראשונה מזה 5 שנים בה איבנוביץ' לא סיימה את השנה כאחת מ-20 הטניסאיות הטובות בעולם.

איבנוביץ' זכתה בשנת 2010 בשני תוארי WTA. הזכייה הראשונה התרחשה בטורניר לינץ מהקטגוריה הבינלאומית. זכייה זו סיימה בצורת של שנתיים ללא תואר (הזכייה האחרונה הייתה גם היא בטורניר לינץ). בשלב הגמר ניצחה איבנוביץ' את פטי שנידר. הזכייה השנייה התרחשה בטורניר האלופות שהתקיים בבאלי. בגמר טורניר זה ניצחה איבנוביץ' את אליסה קלייבאנובה. בנוסף, הגיעה איבנוביץ' בשנת 2010 פעמיים לשלב חצי הגמר. הפעם הראשונה הייתה בטורניר בריזביין מהקטגוריה הבינלאומית, בו היא הפסידה לפיינאליסטית בדיעבד ז'וסטין הנין. הפעם השנייה הייתה באליפות איטליה הפתוחה ברומא (מהקטגוריה העליונה), שבה הפסידה למריה חוסה מרטינס סאנצ'ס.

בשנת 2011 זכתה איבנוביץ' בטורניר בבאלי, לאחר ניצחון בגמר על אנבל מדינה גאריגס מספרד 3-6, 0-6. נוסף לכך, היא הגיעה לשלב חצי גמר בטורניר ברמינגהאם, בו היא הפסידה לדניאלה האנטוחובה, 6-7(2), 6-3, 6-2.

תחייה מחודשת וסיום הקריירה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

את שנת 2014 החלה איבנוביץ' בזכייה בטורניר הפותח של השנה באוקלנד, ניו זילנד לאחר ניצחון בגמר על ונוס ויליאמס. באליפות אוסטרליה הפתוחה ניצחה בשמינית הגמר את המדורגת הראשונה בעולם, סרינה ויליאמס, אבל הודחה ברבע הגמר על ידי הקנדית יוג'יני בושאר. בתחילת אפריל 2014 זכתה בטורניר מונטריי, מקסיקו, אחרי שניצחה בחצי הגמר את קרוליין ווזניאקי. ב-26 באפריל נוצחה בגמר טורניר הגראנד פרי של פורשה בשטוטגרט על ידי מריה שראפובה 2:1. ב-17 במאי הגיעה לחצי הגמר באליפות איטליה הפתוחה ברומא (ניצחה בשמינית הגמר את שראפובה), ונוצחה בו על ידי סרינה ויליאמס 2:1. באליפות צרפת הפתוחה הודחה בסיבוב השלישי. ב-16 ביוני זכתה בטורניר ברמינגהאם, המקדים את אליפות וימבלדון, אחרי שניצחה בגמר את סטריצ'ובה הצ'כית 2:0. בווימבלדון הגיעה לסיבוב השלישי ונוצחה בסוף יוני על ידי סבינה ליזיקי 2:1. לקראת אליפות ארצות הברית הפתוחה השתתפה באמצע אוגוסט בטורניר סינסינטי ונוצחה בגמר על ידי סרינה ויליאמס 2:0, אחרי שבחצי הגמר ניצחה את מריה שראפובה 1:2. באליפות ארצות הברית הפתוחה בניו יורק הודחה כבר בסיבוב השני, ב-29 באוגוסט, בהפסד לקרולינה פליסקובה הצ'כית 2:0. ב-21 בספטמבר זכתה במקום הראשון בטורניר טוקיו (אליפות טוֹראי פאן-פסיפיק הפתוחה), לאחר שניצחה בגמר את קרוליין ווזניאקי 0:2. הישג זה עשה את שנת 2014 לשנה הטובה ביותר בקריירה של איבנוביץ': בניצחון בטוקיו שברה את השיא האישי שלה במספר המשחקים שניצחה בשנה אחת (52) והשלימה זכייה בארבעה טורנירי WTA ב-2014 - גם זה שיא קריירה. באליפות סין הפתוחה בבייג'ינג הגיעה ב-4 באוקטובר לחצי הגמר, שבו הפסידה לשראפובה 0:2. בכך הבטיחה את השתתפותה בטורניר סינגפור - גמר סבב ה-WTA לשנת 2014 (סוף אוקטובר) - של 8 המובילות בטניס העולמי לשנת 2014. לפני הטורניר היא דורגה במקום השביעי בדירוג ה-WTA ובדירוג טורניר סינגפור. את הטורניר עצמו פתחה איבנוביץ' בשלב הבתים בהפסד לסרינה ויליאמס 2:0, וניצחה את יוג'יני בושאר 0:2 ואת סימונה האלפ 1:2, אך לא העפילה לבית הגמר בשל יחס המערכות הפנימי שבין המנצחות בבית המוקדמות. עם זאת היא סיימה את עונת הטניס של 2014 במקום החמישי בדירוג ה-WTA והיא מובילה את המשתתפות בסבב ה-WTA במקום הראשון במספר הניצחונות לשנת 2014, שהוא גם השיא האישי שלה לאורך שנה - 58.

את שנת 2015 פתחה איבנוביץ' בטורניר בריסביין באוסטרליה והפסידה בגמר לשראפובה 2:1. לאליפות אוסטרליה הפתוחה הגיעה כמדורגת חמישית אבל הפסידה כבר במחזור הפתיחה לצ'כית חרארקה (למשחק התייצבה בבוהן פצועה). בטורניר דובאי ניצחה את סבין ליזיקי אך הפסידה בסיבוב השני לקרולינה פליסקובה. גם בטורנירים שנערכו בצפון אמריקה לא שפר עליה מזלה. בטורניר מונטריי במקסיקו, שבו זכתה ב-2014 במקום הראשון, הפסידה בחצי הגמר לקרולין גרסיה. בטורניר אינדיאן-וולס הפסידה שוב לגרסיה - פעמיים (גם במשחק הזוגות). במיאמי הפסידה בסיבוב השלישי לסבין ליזיקי (2:0). בטורנירי החימר שנערכו באירופה הפסידה איבנוביץ' שוב לגרסיה (בטורניר שטוטגרט) ואז פיטרה את מאמנה דז'אן פטרוביץ'. לאחר מכן, בטורניר מדריד, נוצחה בסיבוב השלישי על ידי קרלה סוארס נבארו בתוצאה 2:1. בטורניר רומא הודחה על ידי דאריה גברילובה 2:1, אחרי שעמדה על סף ניצחון במערכה השלישית. באליפות צרפת הפתוחה, שנערכה במאי - יוני, 2015, דורגה איבנוביץ' במקום השביעי, ועלתה לחצי הגמר של הטורניר, שבו הפסידה ללוסי ספרובה 2:0 (7:5, 7:5). זהו הישגה הטוב ביותר ברולאן גארוס, מאז שזכתה באליפות צרפת ב-2008. בטורניר ברמינגהאם, המשמש טורניר הכנה לאליפות וימבלדון, הפסידה כבר במשחקה הראשון ללארצ'ר דה-בריטו מפורטוגל בשלוש מערכות (2:1). באליפות וימבלדון עצמה הודחה בסיבוב השני, ב-30 ביוני 2015, על ידי בת'אני מאטק סאנדס בשתי מערכות. במחצית 2015 ירדה בדירוג השוטף לשנה זו למקום ה-16 (לעומת המקום השישי בדירוג העולמי המצטבר), כתוצאה מירידה בכושרה. בסוף עונת 2015 דורגה במקום השישה עשר גם בדירוג העולמי המצטבר (דירוג ה-WTA), ירידה של 11 מקומות לעומת 2014.

במהלך 2016 הדרדרה במורד דירוג ה-WTA וב-28 בדצמבר 2016 הודיעה על פרישתה מטניס מקצועני. את הפרישה נימקה בכך שהגיעה למסקנה, שלא תוכל עוד להגיע לסטנדרטים הגבוהים שקבעה לעצמה.[1]

גביע הפדרציה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הופעת הבכורה של איבנוביץ' בגביע הפדרציה הייתה באפריל 2006, אז היא ניצחה את מסה זק-פסקיריץ' הסלובנית בניצחון של הנבחרת הסרבית על זו של סלובניה.

המאזן של איבנוביץ' בגביע הפדרציה עומד על 13 ניצחונות (10 ביחידות ו-3 בזוגות) מול 5 הפסדים (3 ביחידות ו-2 בזוגות).

פרסים ותארים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • ב-2006 זכתה איבנוביץ' בתואר "השחקנית המשתפרת ביותר" על הישגיה בשנת 2005.
  • מספטמבר 2007 מכהנת איבנוביץ' כשגרירה לאומית של ארגון יוניצ"ף בסרביה.
  • ב-2008 זכתה איבנוביץ' בתואר "השחקנית המשתפרת ביותר" ובפרס 'קארן קרנצקה' לספורטיביות על הישגיה בשנת 2007.

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-8 בספטמבר 2007 הייתה אנה לשגרירת יוניצ"ף בסרביה למען קידום בטיחות התלמידים בבתי הספר, לצד ילנה יאנקוביץ'.

בשנת 2012 דורגה במקום השמיני ברשימת 10 הספורטאיות המרוויחות ביותר בעולם של מגזין "פורבס" העולמי. הכנסותיה נובעות מהיותה טניסאית, דוגמנית ומקדמת מותגים.

ב-12 ביולי 2016 התחתנה איבנוביץ' עם קפטן נבחרת גרמניה בכדורגל לשעבר בסטיאן שוויינשטייגר ואימצה את שם משפחתו.

הישגים בולטים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
לפני שנת 2009 החל משנת 2009
גראנד סלאם (1–2)
אליפות סבב ה-WTA‏ (-)
טורניר האלופות (2–0)
דרג 1 (3-1) הקטגוריה העליונה - טורנירים מנדטוריים (0-1)
דרג 2 (3-0) הקטגוריה העליונה - פרמייר 5 (0-1)
דרג 3 (0) הקטגוריה העליונה (0)
דרגים 4 ו-5 (1-0) הקטגוריה הבינלאומית (3-1)
סבב ה-ITF‏ (5-0)
מס' תאריך טורניר משטח יריבה בגמר תוצאה
1. 22 בפברואר 2004 ספרדספרד מיורקה, ספרד חימר סרביה ומונטנגרוסרביה ומונטנגרו אנה טימוטיץ' 1–6, 1–6
2. 2 במאי 2004 יפןיפן גיפו, יפן שטיח קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית מי-רה ג'און 4–6, 6–2, 5–7
3. 9 במאי 2004 יפןיפן פוקאואוקה, יפן שטיח סלובקיהסלובקיה ירמילה גאידוסובה 2–6, 7–6(4), 6–7(4)
4. 12 בספטמבר 2004 איטליהאיטליה פאנו, איטליה חימר רומניהרומניה דליה ססקיוראנו 2–6, 4–6
5. 26 בספטמבר 2004 גאורגיהגאורגיה בתומי, גאורגיה קשה רוסיהרוסיה אנה צ'קבטדזה 3–6, 3–6
6. 15 בינואר 2005 אוסטרליהאוסטרליה קנברה, אוסטרליה קשה הונגריההונגריה מלינדה סינק 5–7, 1–6
7. 21 באוגוסט 2006 קנדהקנדה מונטריאול, קנדה קשה שווייץשווייץ מרטינה הינגיס 2–6, 3–6
8. 13 במאי 2007 גרמניהגרמניה ברלין, גרמניה חימר רוסיהרוסיה סבטלנה קוזנצובה 6–3, 4–6, 6–7(4)
9. 12 באוגוסט 2007 ארצות הבריתארצות הברית לוס אנג'לס, ארצות הברית קשה רוסיהרוסיה נדיה פטרובה 5–7, 4–6
10. 30 בספטמבר 2007 לוקסמבורגלוקסמבורג לוקסמבורג, לוקסמבורג קשה סלובקיהסלובקיה דניאלה האנטוחובה 6–3, 4–6, 4–6
11. 23 במרץ 2008 ארצות הבריתארצות הברית אינדיאן וולס, ארצות הברית קשה רוסיהרוסיה סבטלנה קוזנצובה 4–6, 3–6
12. 7 ביוני 2008 צרפתצרפת אליפות צרפת הפתוחה, פריז חימר רוסיהרוסיה דינארה סאפינה 4–6, 3–6
13. 26 באוקטובר 2008 אוסטריהאוסטריה לינץ (1), אוסטריה קשה (אולם) רוסיהרוסיה ורה זבונרבה 2–6, 1–6
14. 17 באוקטובר 2010 אוסטריהאוסטריה לינץ (2), אוסטריה קשה (אולם) שווייץשווייץ פטי שנידר 1–6, 2–6
15. 7 בנובמבר 2010 אינדונזיהאינדונזיה טורניר האלופות, באלי, אינדונזיה קשה (אולם) רוסיהרוסיה אליסה קלייבאנובה 2–6, 6–7(5)
15. 6 בנובמבר 2011 אינדונזיהאינדונזיה טורניר האלופות, באלי (2), אינדונזיה קשה (אולם) ספרדספרד אנבל מדינה גאריגס 6–3, 6–0
16. 4 בינואר 2014 ניו זילנדניו זילנד אוקלנד, ניו זילנד קשה ארצות הבריתארצות הברית ונוס ויליאמס 6–2, 5–7, 6–4
17. 6 באפריל 2014 מקסיקומקסיקו מונטריי, מקסיקו קשה סרביהסרביה ג'ובנה ג'אקיץ' 1–6, 2–6
18. 15 ביוני 2014 הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת ברמינגהאם, הממלכה המאוחדת דשא צ'כיהצ'כיה ברבורה סטיקורובה 3–6, 2–6
19. 21 בספטמבר 2014 יפןיפן טוקיו, יפן קשה דנמרקדנמרק קרוליין ווזניאקי 6–2, 7–6(7–2)

הפסד במשחק הגמר (8)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מס' תאריך טורניר משטח יריבה בגמר תוצאה
1. 4 בפברואר 2007 יפןיפן טוקיו, יפן שטיח שווייץשווייץ מרטינה הינגיס 4–6, 2–6
2. 9 ביוני 2007 צרפתצרפת אליפות צרפת הפתוחה, פריז חימר בלגיהבלגיה ז'וסטין הנין 1–6, 3–6
3. 26 בינואר 2008 אוסטרליהאוסטרליה אליפות אוסטרליה הפתוחה, מלבורן קשה רוסיהרוסיה מריה שראפובה 5–7, 3–6
4. 22 במרץ 2009 ארצות הבריתארצות הברית אינדיאן וולס, ארצות הברית קשה רוסיהרוסיה ורה זבונרבה 6–7(5), 2–6
5. 13 באוקטובר 2013 אוסטריהאוסטריה לינץ, אוסטריה קשה (אולם) גרמניהגרמניה אנגליקה קרבר 6–4, 7–6(6–8)
6. 27 באפריל 2014 גרמניהגרמניה שטוטגרט, גרמניה חימר (אולם) רוסיהרוסיה מריה שראפובה 3–6, 6–4, 6–1
7. 17 באוגוסט 2014 ארצות הבריתארצות הברית סינסינטי, ארצות הברית קשה ארצות הבריתארצות הברית סרינה ויליאמס 6–4, 6–1
8. 11 בינואר 2015 אוסטרליהאוסטרליה בריזביין, מלבורן קשה רוסיהרוסיה מריה שראפובה 7–6(7–4), 3–6, 3–6

הפסד במשחק הגמר (1)

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מס' תאריך טורניר משטח שותפה יריבות בגמר תוצאה
1. 19 ביוני 2006 הולנדהולנד ס'הרטוחנבוס, הולנד דשא רוסיהרוסיה מריה קירילנקו הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין יאן זי וזהנג ג'יה הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין 3-6, 6-2, 6-2

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנה איבנוביץ' בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ ynet ספורט, בגיל 29: אנה איבנוביץ' פרשה מטניס, באתר ynet, 28 בדצמבר 2016